Waardeloos bedrijf! Werkt je gewoon in de nesten als je een bouwdepot hebt bij ze! Wijzen elke declaratie af en je bent zo 3 a 4 weken verder voordat er een uitbetaling gedaan wordt. Een hoop vertra... Toon meer

Nooit geen hypotheek nemen bij hypotrust. We hadden al 18 jaar een hypotheek bij hun,nu nieuw huis gekocht wilden het huidige rentecontract van 2,7% meenemen omdat ie nu op 4,6% stond..dat kon niet... Toon meer

1. Hypotheekmakelaar
  2. Financieel adviseur
  3. Hypotheek
  4. Niet-bancaire financiële diensten

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Hypotrust verkoopt sinds 1993 hypotheken. Wij zijn geen bank en ook geen bemiddelaar. Je kunt een Hypotrust hypotheek afsluiten via een hypotheek adviseur.

• Fascinatio Boulevard 1302, 2909 VA, Capelle aan den IJssel, Nederland

• hypotrust.nl

1,5

Zeer slecht

Ongelofelijk graf bedrijf

Ongelofelijk graf bedrijf. Mijn lage rente weigeren ze mee te laten nemen bij aankoop nieuwe woning ondanks dat ik prima voldoe aan de eisen. Nu noodgedwongen uit moeten wijken naar een andere hypotheek verstrekker met een veel hogere rente. Maar is goed. kifid komt vanzelf achter jullie aan. Ik hoop dat jullie zsm failliet gaan. En zo niet dat dhr Panday en de klantenservice medewerkers lekker de rest van zijn leven op lego blokjes mogen lopen.

1 april 2026

Moeiten met oversluiten

Ik heb een goed lage rente maar om me hypotheek mee te nemen drama. Slecht berijkbaar traag in reactie en uiteindelijk als ik het rond moet hebben het aflaat weten. En dan bespaar ik de echte details!

10 maart 2026

Oplichters

Oplichters. Hypotheek weigeren vanwege mijn huidige rente van 1,19%. Hierdoor andere hypotheekverstrekker moeten raadplegen tegen hogere rente. Simpelweg oplichters

3 maart 2026

Teleurstellende behandeling na ingrijpende brandschade

Na een grote brand op 3 september 2025, waarbij onze auto volledig is uitgebrand en onze woning zwaar is beschadigd, kwamen wij in een zeer ingrijpende en stressvolle situatie terecht. Tijdens de herstelperiode moesten wij tijdelijk elders wonen en veel regelen met de verzekering en de hypotheekverstrekker.

Alle offertes, facturen en betaalbewijzen zijn volledig en tijdig aangeleverd. Nadat de eerste vergoeding was uitgekeerd, werden verdere betalingen stopgezet vanwege betrokkenheid van de hypotheekverstrekker. Dat dit procedureel zo werkt, begrijp ik. Wat ik echter onacceptabel vind, is dat wij in de tussentijd duizenden euro’s aan herstelkosten zelf hebben moeten voorschieten, terwijl aantoonbaar was dat de werkzaamheden waren uitgevoerd en betaald en ons spaargeld volledig was uitgeput.

In deze periode heb ik zeer vaak telefonisch contact gehad. Helaas heb ik daarbij een groot gebrek aan empathie en meedenken ervaren. Bovendien kreeg ik bij vrijwel elk gesprek tegenstrijdige informatie over wat er nog nodig zou zijn voor uitbetaling. Gisteren werd mij nog bevestigd dat alles in orde was.

Tot mijn verbazing ontving ik vandaag twee brieven:
• In de eerste werd aangegeven dat facturen zijn afgewezen met als reden dat alleen werkzaamheden die de woning verbeteren uit het bouwdepot mogen worden betaald. Dit is onbegrijpelijk, aangezien deze kosten zijn goedgekeurd door de verzekeraar en het geld ook is ontvangen.
• In de tweede brief stond dat het bouwdepot is beëindigd met een saldo van €0,-. Pas na zelf inloggen bleek dat het volledige bedrag zonder duidelijke voorafgaande communicatie is overgemaakt aan een derde partij.

Na maanden van onzekerheid, wachten en stress en nu wij net weer terug zijn verhuisd hoopten wij deze periode af te kunnen sluiten. In plaats daarvan zorgt deze gang van zaken voor opnieuw veel onrust en spanning. Ik voel mij niet gehoord, niet geholpen en totaal niet begrepen.

Zeer teleurstellende ervaring, zeker gezien de impact van de situatie waarin wij zaten

12 februari 2026

Aanmaningen ondanks volledig afgeloste hypotheek

Ondanks een volledig afgeloste hypotheek en nog bij €15700 tegoed van Hypotrust na ruim 30 dagen nog steeds geen terugbetaling ontvangen. Wel aanmaningen van bijzonder beheer om de maandlast van €136,98 te betalen ter voorkoming van problemen.

10 februari 2026

Kansloos bedrijf

Al verschillende keren een vraag gesteld via e website. In antwoord een reactie dat er binnen 10 !!! dagen wordt gereageerd. Je hoort nooit meer wat. Ook op e-mails wordt niet gereageerd. Kansloos bedrijf

26 januari 2026

Absolute afrader

Reageren niet op e-mails, nooit.
Informatie in hun correspondentie in brieven is zeer onduidelijk.
Als je ze belt omdat het allemaal veel te lang duurt, hebben ze altijd een excuus waarom er iets niet geregeld is. Of ze liegen je maar wat voor. Heb je geluk dan krijg je een van de weinige competente medewerkers aan de lijn en wordt er eindelijk iets duidelijk of in werking gezet.
Hoe dit bedrijf nog kan bestaan, is mij een groot raadsel.

15 december 2025

Geen Hypotrust nemen

Geen bouwdepot bij Hypotrust nemen. Alle declaraties worden pijlsnel afgewezen. De geringe toekenningen die wij hebben gekregen ontvangen we pas laat reactie op. Geeft ontzettend veel financiele stress en onzekerheid. Belachelijk. Wat een regelwerk voor iets wat je eigenlijk al toegekend hebt gekregen bij aanvang bouwdepot.

28 november 2025

Slecht verlengvoorstel en geen begrip oudere klanten

Mijn ouders (77-79 jaar oud) kregen een nieuw renteaanbod dat 0,9% boven hun aanbod voor nieuwe klanten lag. Zij kwamen hier niet voor in aanmerking omdat zij een "oude hypotheek" hadden. Het nieuwe tarief gold voor een nieuwe hypotheek wat overstappen zou betekenen incl. alle bijbehorende overstapkosten. Gek genoeg kon de "oude hyotheek" wel verlengd worden voor een ongunstig tarief. Vervolgens zijn mijn ouders overgestapt naar een nieuwe hypotheekaanbieder, maar kreeg mijn vader tijdens het oversluiten een TIA waardoor hij een week in het ziekenhuis lag en moest herstellen. Hierdoor was men 2 weken te laat met het officieel opzeggen van de Hypotrust hypotheek en hebben ze mijn ouders EUR 1200,- boeterente in rekening gebracht. Verzoek tot coulance werd niet gehonoreerd.

1 juli 2025

Bestaande klanten wegjagen of uitknijpen

Op het einde van de rente vaste periode werd een niet markt conform aanbod gedaan een veel hogere rente als hypotrust op internet aangaven en waar niet over te praten was, echt slikken of stikken. Voor de schijn waar ze dus niets mee doen sturen ze een enquête formulier.
Ik heb inmiddels een brief van de directie gekregen waarin stond dat ze de klacht ontvangen hadden maar dat dit niet onwettigs is.

23 mei 2025

Appartement gekocht en eigen woning…

Appartement gekocht en eigen woning verkocht. Konden de rente van de hypotheek van 2,45% gewoon meenemen. Helemaal geen probleem. Ook overbruggingskrediet was geen probleem. Men rekende op ongeveer 5 weken. Binnen 3 weken lag alles al bij de notaris. Wij zijn wel blij met Hypotrust.

6 februari 2025

Vreselijke ervaring meeneemhypotheek

Het proces om onze hypotheek bij Hypotrust mee te nemen naar ons nieuwe huis was een vreselijke ervaring.

Hypotrust is tergend langzaam. Ons termijn van voorbehoud van financiering was al lang verstreken voordat Hypotrust de hypotheek eindelijk had verstrekt. Dit terwijl wij de vereiste documenten telkens zsm hadden aangeleverd.

Het betrof ook geen lastige casus. Ons inkomen is ruim voldoende om het leenbedrag te rechtvaardigen (andere hypotheekverstrekkers wilden het geld per direct uitlenen), maar dat zat Hypotrust niet in de weg om zo lang mogelijk erover te doen om een beslissing te nemen.

Vermoedelijk wilde Hypotrust ergens een reden vinden om onze hypotheek (met lage rente) niet mee te geven, zodat het geld weer vrijkwam en vervolgens aan iemand anders konden uitlenen met een veel hogere rente.

De hypotheekaanvraag was al erg genoeg, maar nadat deze was goedgekeurd duurde het wederom belachelijk lang voordat Hypotrust de hypotheek stukken een keer ging doorsturen naar onze notaris. Hierdoor kon de notaris niet op tijd de hypotheekakte opmaken en zaten we bijna met extra kosten te kijken of een overdracht die niet door kon gaan. Pas na een boos telefoontje van onze financieel adviseur werd er actie genomen.

Uiteindelijk hebben we de hypotheek wel mee kunnen nemen, maar zitten de komende jaren helaas nog Hypotrust opgescheept.

15 mei 2024

Hypotrust geeft je als goed betalende klant bij oversluiten graag een hele dure trap na.

Hypotrust is een hypotheekverstrekker bij wie je enorm moet oppassen. Wij hebben een jaren 30 woning die een WOZ waarde heeft van 458.000€. Als onze woning op de markt zou komen dan kunnen we daar makkelijk 500.000€ voor krijgen. Desondanks blijft hypotrust je dan toch in de allerhoogste risicoklasse plaatsen waardoor je als je rentevaste periode afloopt je een enorm ongustige hoge rente in je maag gesplitst krijgt. Als je dan over stapt naar een andere geldverstrekker doet hypotrust er alles aan om je financieel totaal leeg te trekken. Je zult aan den lijve en vooral je portemonnee voelen dat Hypotrust een hekel aan je heeft omdat je (in hun ogen) je gelijk probeert te krijgen. Daar houdt hypotrust niet van. Ook al valt jou als huizenbezitter met een hypotrust hypotheek niets te verwijten, heb je altijd netjes op tijd je aflossing betaald, heb je hen via aangetekende brieven en e-mails keurig op de hoogte gehouden van je oversluitplannen en het daadwerkelijk oversluiten. Hypotrust heeft daar geen boodschap aan en zal er alles aan doen om je financieel de kast op te blijven jagen. Ons werden tijdens het oversluitingsproces van hypotrust naar een andere geldverstrekker voor duizenden euros aan extra kosten in rekening gebracht. Heb je een hypotrust hypotheek en stap je over naar een andere geldverstrekker zorg er dan voor dat jij zelf hen altijd goed op de hoogte houdt van de stappen die je zet, laat hen weten dat je op de hoogte bent van de termijnen regels bij het oversluiten en stel hypotrust ook bijvoorbaat er van op de hoogte dat je niet voor extra kosten wil komen te staan. Als je dat niet doet naaien ze jou in het pak door je te wijzen op klantonvriendelijke regeltjes die jij als hypotrust klant natuurlijk niet weet of na 20 jaar aan hypotrust betalen al lang bent vergeten. Dat kan je zo maar 6000€ euro aan een eindafrekening kosten bij het passeren bij de notaris en dan zit je.

Ik heb de communicatie bij het oversluiten van hypotrust naar een andere geldverstrekker als erg moeilijk, traag en vooral klantonvriendelijk ervaren. Als je bij hypotrust een hypotheek hebt en je besluit in je rentebedenktijd over te stappen naar een andere geldverstrekker dan heb je bij hypotrust geen vrienden. Wees je daar bewust van. Het oversluiten van mijn hypotrust hypotheek naar een andere geldverstrekker heeft mij onvoorzien vele duizenden euro’s gekost die ik gelukkig had maar voor hele grote problemen hadden kunnen zorgen. Hypotrust doet dan niets om je te helpen en weten ook dat jij zal betalen want je moet betalen immers want je moet passeren bij de notaris waar jouw nieuwe geldverstrekker de nieuwe hypotheek al klaar heeft staan. Het voelde voor mij als financiële verwurging en intimidatie. Heel erg bedreigend en vooral een trap na. Denk na voor je bij hypotrust een hypotheek afsluit en denk helemaal goed na en wees en blijf scherp als je een hypotrust hypotheek hebt en wilt oversluiten naar een andere geldverstrekker.

14 december 2024

Na 15 jaar van onze hypotheek hebben ze…

Na 15 jaar van onze hypotheek hebben ze de rente van 3.25% naar 7% gegooid ( stiekem een email gestuurd naar ons die heeft in spam gekomen en die hebben wij nooit gelezen, niet per post opgestuurd dat ons contract bijna afgelopen is ) en nu ipv 650€ moeten wij 1400€ per maand betalen, nu vragen ze 8.000€ boeten aan hun te betalen om over te stappen naar de andere bank, oplichters zijn ze , echte maffia

28 februari 2024

Nooit geen hypotheek nemen bi hypotrust

Nooit geen hypotheek nemen bij hypotrust.
We hadden al 18 jaar een hypotheek bij hun,nu nieuw huis gekocht wilden het huidige rentecontract van 2,7% meenemen omdat ie nu op 4,6% stond..dat kon niet en dat deden ze niet terwijl we gewoon aan alle eisen voldeden..uiteindelijk een compleet nieuwe hypotheek moeten afsluiten elders met veel hogere rente.
Oplichters zijn het!

21 december 2023

Wat een klo…😡🤢 bedrijf🙄 😡

Wat een bedrijf🙄 😡
Vanwege scheiding is er aanpassing nodig van hypotheek.
Het is duidelijk dat er maatwerk nodig is maar om mensen bewust of onbewust het zwaard van Damocles boven het hoofd laten hangen is onwenselijk en onmenselijk😡
Keer op keer is er wel iets wat we moeten opgeven, invullen, verklaren, bevestigen of laten bevestigen om e.e.a. geregeld te krijgen m.b.t. een bestaande hypotheek.
We zijn al ontelbare weken bezig om e.e.a. geregeld te krijgen maar steeds weer moeilijk doen🤢 In plaats van duidelijkheid en communiceren wat er nodig is komt men iedere keer met een vraag en geven wij antwoord waarop er iedere keer weer, nog meer vragen komen.
Ze willen gewoon niet of ze kunnen het niet….nu bij andere hypotheek verstrekker binnen enkele dagen duidelijkheid.
Hoe moeilijk of makkelijk kan het zijn Hypotrust?😡
We halen zodra het kan alles weg bij deze partij en het boeit niet of er kosten, boetes of weet ik wat van toepassing is.

We zijn inmiddels helemaal klaar met hypotrust!!!😡

11 december 2023

Zeer teleurstellend

Ik wacht al meer dan 3 maanden op de afwikkeling van de hypotheek ivm scheiding.
Afgelopen week opnieuw documenten opgestuurd omdat ze inmiddels verlopen waren 😠 zeer teleurstellend

29 november 2023

Nooit een hypotheek met bouwdepot hier…

Nooit een hypotheek met bouwdepot hier nemen. Ze zijn zeer streng op de rubrieks die je invult en kun je daarna ook niet meer wijzigen omdat je dan een nieuwe taxatie moet laten doen of het huis meer waard laat worden. het ergste is nog dat mijn bouwdepot 100% betaald is met mijn eigen geld van de overwaarde van mijn eigen huis en hier geen eigen baas van ben en alsnog de overige overwaarde kwijt ben aan declaraties die onterecht worden afgekeurd of elke euro die te weinig is begroot zelf moet betalen. eindstreep mijn bouwdepot is nog helemaal vol en mijn eigen geld is op. Slechtste bank ever!

4 september 2023

Waardeloze organisatie.

Waardeloze organisatie.
Wij wilden vorig jaar de helft van de waarde van onze woning (hypotheek bijna afgelost) verzilveren als aanvulling op ons pensioen. Maar omdat we zelfstandigen zijn, moest er aan allerlei voorwaarden worden voldaan, zoals een inkomensverklaring à 514 euro. Het duurde en duurde, smoesjes: druk bij de notaris, druk bij ons. Al met al: de rente steeg en we konden na bijna een jaar wachten een hypotheek krijgen tegen de dan geldende rente. Dus 1000 euro kwijt (aan inkomensverklaring en taxatie) en nog geen hypotheek.

31 december 2022

Is dit jouw bedrijf?