intercity.pl Reviews

TrustScore 1.5 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Klimatyzacja niewydolna,niby coś tam leciutko przewiewa,ale nic nie chłodzi,lepsze efekty są gdy się otworzy okna z dwóch stron,ale na to pozwolono tylko przez chwilę,bo za chwilę serwisant powiedział... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jeżdżę od miesiąca Intercity x Twardogóry do Warszawy zachodniej i tylko raz pociąg był punktualnie. Opóźnienia na tej linii są od 30 minut do nawet 100 minut. To jest jakieś nieporozumienie. Tragedia... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

droga kraśnik-lublin jest przebudowywana. więc kochane intercity przesiadło nas w autokary które nie są wyposażone w klimatyzację(dziś jest 38 stopni na dworze) więc czujemy się jak mokre ścierki do p... Toon meer

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Jeżdżę kilka razy rocznie z Krakowa do Poznania i z powrotem, zazwyczaj trafiam na Kossaka. Druga klasa z przedziałami to porażka, toaleta albo nie działa albo śmierdzi, zawsze ktoś pali a konduktor... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Vervoer
  2. Bus- en touringcarbedrijf
  3. Treinticketbedrijf

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

PKP Intercity is a company of PKP Group responsible for long-distance passenger transport.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Alle reviews

174 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Miałam przesiadkę w białogardzie na…

Miałam przesiadkę w białogardzie na pociąg do Koszalina, pociąg z Kołobrzegu do Białogardu był opóźniony o około 15 min dojechałam na stację Białogard o około 15 36 gdzie planowany dojazd był na 15 21, pociąg z Białogardu miał odjechać o godzinie 15 29 wiec kiedy byłam na stacji pociągu juz nie było tam od ok 7 min, podeszłam do pani konduktor innego pociągu aby zapytac czy mój pociąg juz odjechał na to ona spojrzała na mnie oceniajacym wzrokiem i krzyczała na mnie że pociąg czekał na ludzi z przesiadki zaznacze tylko że gdy jechałam pierwszym pociągciem mojego pociągu juz tam nie było nie wiem czy pani konduktor oczekiwała że cofne sie w czasie i przeskocze pociąg żeby zdążyć ale powiedziała mi że „za wolno biegłam” Ogólna strata pieniędzy i nie miła obsługa, nie pozdrawiam pani konduktor i musze czekać teraz ponad 1,5 godziny na następny pociąg.

27 september 2025

Porażka IC

W pociągu IC Ustka- Przemyśl żadna toaleta nie działa tylko w 1 klasie a pociąg pełen ludzi, W pociągu chodzi klima i chłodzi na potęgę jakby to był Egipt a mamy prawie październik. Tragedia, ostatni raz

26 september 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Kupiłem bilet w pierwszej klasie…

Kupiłem bilet w pierwszej klasie relacji Bydgoszcz-Lublin bez gwarancji miejsca. Prawie całą podróż spędziłem na korytarzu w drugiej klasie. Jeśli bym wiedział jak moja podróż będzie wyglądać nigdy bym nie kupił biletu w pociągu przypominającym PRL-owskie koleje,aby nabić sobie kabzę. Jak wiedzą, że nie będzie miejsca w pierwszej klasie to po co sprzedają bilety. Człowiek jest naiwny bo myślałem, że konduktor coś znajdzie. Następnym razem pojadę autobusem tam chociaż będzie miejsce siedzące. Jeszcze do Europy jest im daleko. Może innych przewoźników czas dopuść, żeby zwiększyć konkurencyjność. Podsumowując, niech sprzedają bilety tylko z miejscówkami w I-ej klasie. W II- ej klasie również powinno być tylko z miejscami a jeśli jest popyt czy nie można doczepić dodatkowego taboru. Chyba to nie tramwaj a ludzie to nie bydło żeby napchać ile wlezie.

14 juni 2025

PKP IC shiiit

ciagle opóźnienia, wprowadzenie w blad podczas kupowania biletu, brak miejsc w przedzialach, i drozsze bilety u konduktora za bilet bez miejsca siedzacego. PORAŻKA!!!! w polsce nie wiedza co to znaczy logiczne myslenie i obsluga klienta w profesjonalny sposob.

19 september 2025

prawda o ic

powiem tak, brak slow na spoznienia i to nie chwilowe, brak miejsc siedzących nie wspominając o dodatkowej oplacie i obsludze ale o tym az szkoda nie wspomniec pani nie mila i wrecz chamska gdy padlo pytanie o moj punkt docelowy dostalxm nie mile spojrzenie i dziwna odpowiedz.Nie skomentuje, nie polecam omijam te pociagi szerokim lukiem.

7 september 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Pociąg Zefir relacji Przemyśl Ustka.

Pociąg Zefir relacji Przemyśl Ustka.
Na dworze pochmurno i deszczowo. Jadę z Wrocławia.
W pociągu klima na maxa, że nogi marzną. A konduktor wystawia poświadczenie, że przyjął zgłoszenie, ale nic nie zrobi bo mu ludzie podleją.
Ludzie w kurtkach siedzą, tak zimno.
Ciągnie po nogach jakby ktoś dmuchawę lodowatego powietrza puścił.
Wagon 18.
14.09.2025. Masakra.
Dziwi mnie tylko to, że nie można zredukować temperatury choć odrobinę.
Pokrytykował konstruktora wagonu i poszedł.

14 september 2025

Pociąg Witkacy

Pociąg Witkacy. Wsiadałam w Toruniu. Z informacji podanej przez megafon wynikało, że wagon 8 znajduje się na końcu składu. Poszłam więc na koniec peronu. Potem okazało się, że wagon 8 znajduje się zaraz za lokomotywą, więc musiałam biec z bagażami w drugą stronę. Przedział strefa ciszy umieszczony tuż za trąbiącą co chwilę lokomotywą, na przemian z gwizdkami konduktora. Chore to.
Toalety brudne, pełno wody na podłodze i brak papieru.

8 september 2025
Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Pociąg z piekieł bram wagon widmo

Miejsca zarezerwowane, nasz wagon nie przyjechał - zastępczy za to był na część podróży, po tym jak odjechał trzeba było chodzić po pociągu i szukać miejsc własnych, czyli jak ktoś przychodził kto miał zarezerwowane miejsce to przesiadka. W sumie było ich 6.
Niech ta tania firma zapłaci za system jakiś działający bo aktualnie ta niekompetencja ze strony wyższej śmierdzi komuną 🍆

6 september 2025

Bardzo nie poliecam

Połączenia kolejowe, na które sprzedaje się bilety ponad liczbę miejsc, to kompletne dno. Nie ma możliwości kupienia biletu z miejscówką. Wchodzimy do pociągu – wszystkie miejsca zajęte, pełno ludzi stoi wszędzie, gdzie tylko się da, upał, klimatyzacja nie działa, przejść można z wielkim trudem, a jechać trzeba 2.5 godziny. Po co w ogóle robić coś takiego?

5 september 2025
Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

W nocy to po prostu horor

W nocy to po prostu horor, po kilku razy sprawdzają bilety, jeżeli śpisz to im do jednego miejsca, musisz pokazać bilet, Z takim serwisem lepiej busem jeździć w nocy, w dzień jeszcze nie ma problemu. Powiem tak że ta opcja nie zależy od tego 1 klasa lub 2...

4 september 2025

Podróż pociągiem Intercity to porażka

Podróż pociągiem Intercity to porażka, dno i wodorosty ... bilety kupione w obie strony, wyjazd opóźnienie 175min., odjazd był z przesiadką opóźnienie 55min.w Krakowie pociąg nie poczekał na podróżnych, którzy jechali z Wrocławia bo i po co 😡😡 nieistotne, że mieli wykupione na niego bilety!!! Następny
pociag mieliśmy po kolejnych 2godzinach czekania,był tak przepełniony, że nie było gdzie pakca wsadzić. PORAŻKA , ODRADZAM PODRÓŻ INTERCITY !!!

30 augustus 2025

Dno i wodorosty.

Wiecznie opóźnione pociągi do Łódź fabryczna. Czas oczekiwania z Warszawa Zachodnia na opóźnione pociągi to 40minut. Bilet miesięczny z rezerwacjami to około 500zł. Rezerwacje nie działają. Nie da ich się anulować a w kolejnych pociągach naliczają 40zł za jej brak. Dno i wodorosty. Koleje Mazowieckie mimo kilkunastu przystanków po drodze dojeżdżają szybciej i na czas.

25 augustus 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Już bym wolała wskoczyć pod ten pociąg…

Już bym wolała wskoczyć pod ten pociąg niż nim jechać. Co prawda nie wszystkie pociągi Intercity takie są, bo pierwszy raz jechałam takim złomem, że aż muszę się wypowiedzieć o tej "cudownej" przygodzie. Brak stolików, brak klimatyzacji, brak śmietników, brak internetu, zasłony akurat były, ale okna musiały być otwarte bo by wszyscy się udusili, więc te rolety latały na wszystkie strony i waliły ludzi po twarzy. W pewnym momencie poszłam do łazienki a po chwili obsługa próbowała te drzwi otworzyć siłą, wygonili mnie z łazienki, nadal nie wiem dlaczego. Gniazdka do ładowania urządzeń elektrycznych były ale nie działały. Obsługa nie miła. Właściwie to mi się już pisać nie chcę. Po tej podróży potrzebuje psychologa.

13 augustus 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Strefa ciszy to jakiś żart..

Strefa ciszy to jakiś żart..
Człowiek specjalnie wybiera miejsca w tej strefie, żeby sie zrekalsować, ale wszystko wydaje dźwięki, drzwiczki, zasłonki.. Wszystko drży i stuka o siebie..
Rozumiem, że jak pociąg jedzie to wydaje dźwięk, ale to nie jest normalne, że wszystko sie w nim telepie i to nawet jak stoi!!

Do tego ludzie chyba nie rozumieją na czym strefa ciszy polega i żrą chipsy itp, szeleszcząc paczkami...

Masakra!
Nie po to brałam miejsca w strefiw ciszy, żeby musieć całą drogę słuchać głośno muzyki, żeby te wszystkie dźwięki mnie nie wkurzały.....

CHCIAŁAM POSIEDZIEĆ W CISZY!!!!!

5 augustus 2025

Is dit jouw bedrijf?