Mijn angst voor torren en sprinkhanen deed mijn vakantieplannen geen goed. Na behandeling door Maartje en Merel stond ik tot mijn grote verbazing kakkerlakken te aaien en liet ik een grote tor en... Toon meer
Ik wilde mij laten behandelen tegen de hoogtevrees, die ik HAD. Dit is gebeurd en afgelopen week heb ik in de skiliften gezeten en kon gewoon de diepere dalen inkijken terwijl ik me tot vorig jaar d... Toon meer
Erg blij met de verrassende resultaten van de behandeling van mijn angststoornis. Na een lange periode van paniekaanvallen bij het autorijden, super geholpen door het team van Kindt Clinics! Ik vo... Toon meer
Ik ben bij Kindt Clinics behandel voor mijn claustrofobie. De behandeling was heel heftig maar meer dan de moeite waard. Na jaren kan ik eindelijk zeggen dat ik angst vrij ben. Wel zijn er nog bepaald... Toon meer
Kindt Clinics is a specialised psychology clinic focused on the treatment of specific phobias. We use the Memrec method, a specialised form of cognitive behavioural therapy (CBT) based on scientific research into memory reconsolidation conducted at the University of Amsterdam. The treatment is designed as a focused intervention that helps people overcome long-standing fears in a small number of sessions. Kindt Clinics was founded by researchers and clinicians who aim to translate advances in neuroscience into effective psychological care, helping people regain freedom from fears that limit their daily lives.
Karel du Jardinstraat 33-4, 1072SG, Amsterdam, Nederland
- +31207781291
- info@kindtclinics.com
- kindtclinics.com
Een soort magie
Een soort magie!
Ik had een zeer grote fobie voor slangen. Kon geen plaatje in een boek zien of begon te schreeuwen. Slang op TV? TV uit na een flinke schreeuw van mij. Mede tv-kijkers schrokken zich steeds kapot als er ineens een slang in beeld kwam en ik een meter de lucht in vloog.
De intake was heel fijn. Geen slang in beeld en ook het woord slang werd vermeden. Want erover praten en het woord in de mond nemen gaf me kippevel en slechte dromen. Ik werd op mijn gemak gesteld en voelde me voor het eerst in mijn leven serieus genomen. Zo veel geduld en ook begrip: natuurlijk weet ik dat mijn angst niet rationeel was, maar dat betekent niet dat hij niet echt kan zijn. Ik was kritisch op mijn eigen angst en in de intake werd besproken dat dat normaal is, maar dat de angst er ook mag zijn.
Ik plande de confrontatie met “mijn assistent” pas voor maanden later. Voelde me daar ook meteen schuldig over. Maar nee, gaf men aan, het is belangrijk dat het op jouw tempo gaat.
Op de dag dat ik naar Amsterdam ging voor de confrontatie zag ik er ‘s ochtends enorm tegenop. Ook omdat je alleen gaat. Maar… ik wilde ook van mijn angst af. Het had mijn leven genoeg beheerst, en er zit een grote reis naar Azië aan te komen. Hoe zonde om zoveel geld uit te geven aan een reis en dan continue in angst te leven. Dus ik ging. Ze stelden me op mijn gemak, geen stress, geen tijdsdruk, alle tijd van de wereld. Toen ik er “klaar” voor was gingen we naar de “behandelkamer”. De confrontatie was heel erg intens. Maar ging op mijn tempo. Met het vertrouwen van de therapeut in de kamer, die mij coachte maar niet over mijn grens duwde. Ik heb gehuild, geschreeuwd, getrild… en dat alleen maar omdat ik live keek naar mijn angst.
Daarna kreeg ik de pil en zat ik heerlijk in het zonnetje op het balkon van het prachtige pand in Amsterdam. Toen naar huis en dan mag je het moment niet herbeleven in je hoofd. Dat is best lastig!
De volgende dag ging ik, toch wel een beetje met lood in mijn schoenen, terug. Na een koffie wederom op mijn tempo terug naar “mijn assistent”, door mij inmiddels gedoopt als kutbeest.
En wat denk je? Ik kon daar gewoon staan. Een kleine tinteling in het bovenste randje van mijn oor was alles dat mij aan mijn angst herinnerde. En verder: alles ok!
Ik kan nu rustig tv-kijken. Ben in de dierentuin geweest en zie vol vertrouwen uit naar mijn reis! We gaan hiken door de rijstvelden; iets wat ik voor deze behandeling nooit zou hebben overwogen!
Ik ben Kindt Clinics voor eeuwig dankbaar en ben super trots op mezelf dat ik mijn angst recht in de ogen heb gekeken en ben aangegaan! Nu: angstvrij door het leven! Wat een feest!
Spinnenangst passé
Vandaag de behandeling afgesloten en daarmee naar ik hoop en verwacht, mijn spinnenfobie. Als kind was ik al erg bang voor spinnen. Deze angst werd steeds groter en groter. Ik kon nooit naar een spin kijken. Het belette me om naar verre oorden te reizen en juist nu ik net met pensioen ben, trekt het reizen mij erg aan. Ook voor mijn partner wil ik niet meer een spelbreker zijn om naar het mooie Zuid Afrika af te reizen. Ik wilde deze angst stoppen en ben gaan zoeken op internet naar hulp, welke bij mij past. Kindt Clinics trok steeds opnieuw mijn aandacht, maar het leek me ook heel heftig, om datgene op te zoeken waar je juist zo bang voor bent. Uiteindelijk toch de afspraak gemaakt. Het waren 2 heftige dagen die ik niet snel zal vergeten. Alles wat mijn begeleider van plan was, werd overlegd met mij. Vogelspin Clara werd voorgesteld aan mij. Ik kreeg zoveel vertrouwen en vriendelijkheid van mijn begeleider, dat ik durfde te kijken. Nog nooit in mijn leven heb ik van zo dichtbij, oog in oog met een zo grote spin gestaan. Wat me verbaasde over mezelf was, dat ik Clara langzaam mooi begon te vinden, ondanks dat ik haar eng vond. Op de 2 de dag, was ik een stuk minder gespannen. Vandaag dus, was Clara daar weer. Ze moest opnieuw voor mij hier zijn om mij te helpen niet bang meer te hoeven zijn voor haar. Oeps, ik begon haar anders te zien. Dat hielp enorm! Ik heb haar zelfs met mijn vingers voorzichtig aangeraakt aan haar achterpoten. Daarna moest Clara plaats maken voor een groot formaat huisspin die ik mocht vangen in een glaasje.. Appeltje eitje… dat ging heel goed. Nu moet ik gaan oefenen thuis…en dan over 3 weken is er nog een extra evaluatie. Al met al ben ik heel dankbaar voor deze kennismaking met- en hulp van Clara en Kind Clinics. En ik hoop en reken erop dat mijn angst voor grote spinnen een heel stuk minder zal zijn voor altijd. Dan denk ik aan Clara en alle spinnen die ik ooit nog zal tegen komen, zullen vast veel kleiner dan haar zijn. En ik heb haar immers aangeraakt en met bewondering bekeken.
Een tip voor anderen met spinnenfobie: ga ervoor, het gaat je zeker helpen!
Een grote shout out
Ik wil een grote shout out naar de Kindt Kliniek in Amsterdam.
Mensen die mij goed kennen weten dat ik enorme fobie had (ja je leest het goed) HAD voor naalden.
Want, gisteren en vandaag ben ik ervoor behandeld in deze kliniek. Normaal gesproken ga ik pas mee als ik 8 Oxzazepam heb gehad en dan durfde ik pas akkoord te gaan om mij te laten prikken. Ja, echt pas bij 8 Oxzazepam was ik kalm genoeg om dit toe te laten bij mijzelf.
Vorige week de intake gehad. Een ontzettende geduldige verpleegkundige begreep meteen dat ik niet de angst moet opbouwen als ik kom. Ik bouw de angst uit mezelf op zodra ik hoor dat ik geprikt moet worden. En als ik moet wachten dan ga ik weg. Ik heb EMDR gehad jaren geleden. Maar helaas niet het resultaat behaald waar ik zo op had gehoopt. De scherpe randjes van de angst waren er, maar ik was er niet vanaf zover als dat ik wilde.
Gisteren de eerste sessie bij Kindt Kliniek gehad. Je gaat je angst aan zonder dat je medicatie inneemt tegen angst. Dus om 2 uur in de ochtend werd ik wakker en ik voelde aan elke vezel van mijn lichaam dat ik geprikt ging worden die dag. Ik heb niet meer geslapen en ik maakte mezelf echt helemaal gek. (Kun je nagaan hoe erg het is als ik de datum weet tevoren).
Dus om 11.00 moest ik er zijn. Misselijk en tegen mezelf maar blijven volhouden dat ik dit moest doen van mezelf ben ik de auto ingstapt. Vol van overtuiging dat ik hysterisch aan zou komen. En dat ik daar doorheen zou moeten gaan.
Na 20 minuten in de auto zakte de angst uit het niets volledig. Het was serieus of iemand anders mijn geest en lichaam heeft overgenomen. Ik liep zelfstandig bij aankomst de kliniek binnen, en mijn hartslag was normaal.
Gezonde spanningen waren er. Maar ik herkende mezelf totaal niet. Het was bizar. Ik heb mijzelf laten inenten en heb zelfs naar de naald gekeken voor dat hij mijn arm inging en toen hij erin zat. Het was niet normaal. Ik wist niet wat mij overkwam. Het is in een zetting waarbij een verpleegkundige met een witte jas staat dus het is echt een drama in mijn gedachten, maar niets was minder waar. Ik voelde en merkte er helemaal niks van.
Daarna krijg je medicijnen en moet je wachten tot dat inwerkte. Na 2 uur mocht ik naar huis.
Vannacht weer geslapen tot 2 uur en gedacht dat ik met nachtmerries wakker zou worden. Maar niets was minder waar. Wel wakker geworden maar geen nachtmerries of iets dergelijks.
Vanmorgen er weer naartoe geweest. Ik ben voor de tweede keer gewoon geprikt en ben gewoon ok! Hoe bizar!!!!! Dit had ik veel eerder moeten weten. Dit had ik had ik veel eerder moeten doen. Wat een behandeling. Wat een verschil maakt dit in mijn leven. Wat een ongelofelijke opluchting dat mij dit allemaal is overkomen. Dat ik dit heb gedaan en dat dit gewerkt heeft. Dat ik zonder angst ben geprikt tot 2 x aan toe.
Lieve Joyce, jij vertelde mij over deze behandeling. En dat de verzekering niet alles vergoed is totaal geen probleem voor mij, maar achteraf is het elke cent waard geweest en is dat nog steeds zo.
Mensen met angsten, kijk of deze behandeling je kunt helpen. Echt, ik geloof absoluut niet in hocus pocus en ben daar echt bizar eigenwijs in. Deze behandeling is wetenschappelijk bewezen en heeft een wereld van verschil bij mij gemaakt.
Ik dank de ontzettende lieve en geduldige medewerkers van deze kliniek voor alles wat ze voor mij hebben gedaan. Wat een verschil maakt dit nu al in mijn leven. Mijn hersenen maken nu nog overuren en begrijpen zal ik het nooit. Maar dat dit zo een verschil maakt had ik nooit kunnen dromen. 🍀
Prikangst
Prikangst - Na het lezen van allerlei reviews heb ik uiteindelijk toch een afspraak voor een intakegesprek gemaakt. Op de dag van de behandeling werd ik fijn ontvangen. De psycholoog nam nog eens door wat ik kon verwachten. Op het moment dat de prik werd gezet (bloedprikken) ben ik de angst aangegaan. Dit zorgde voor een behoorlijke paniekreactie, wat goed was voor de behandeling en waarop ik voorbereid was tijdens mijn intakegesprek.
Een dag later ging ik terug voor de test. De reviews leken allemaal te mooi om waar te zijn, maar ook ik kan nu delen dat het bij mij echt gewerkt heeft. De angst om een prik te laten zetten was er nog in mijn hoofd, maar de lichamelijke reactie was volledig weg. Heel bijzonder. Een week later ging ik naar mijn eigen ziekenhuis en heb ik daar bloed laten prikken. Ook hier had ik wel wat angst in mijn hoofd, maar ook hier bleef de lichamelijke reactie weg die eerder extreem aanwezig was. Heel raar, maar super fijn. Ik zou deze behandeling echt aanraden. Bedankt voor de fijne begeleiding!
Ik had jarenlang een bloed en…
Ik had jarenlang een bloed en naaldenfobie. Wanneer men er alleen over sprak, kon ik al flauwvallen. Twee weken geleden had ik mijn behandeling bij Kindt clinics. Het was even door de zure appel heen bijten, maar mijn fobie verdween!
19 juli, en dat is kort na de behandeling, wilde ik kijken of het me gaat lukken om bloed te laten prikken. En ja hoor, het lukte!! Wel was het even spannend, maar mijn fobie is weg en mijn lichaam reageert niet meer zo heftig. De behandeling was voor mij zeer effectief. Lieve dames die daar werken!
Spinnenfobie in één keer weg!
Vorige maand heb ik de behandeling bij Kindt Clinics gedaan voor mijn spinnenfobie. Een fobie die ik al mijn hele leven heb en alsmaar erger werd tot het punt waarop ik zelfs dacht dood te gaan toen ik een 'ervaring' had met een spin. Ik was er op een gegeven moment dus ook echt klaar mee en ik ging op onderzoek uit.
Online vond ik Kindt Clinics en de aanmelding ging heel makkelijk. De resultaten waren geweldig! Na één behandeling bleek mijn angst weg. Opluchting, verbazing en trots namen de plek van angst in. Ook mijn familie en vrienden waren helemaal verbaasd. De sessie is heel heftig, maar het werkt zeker! Super lieve psychologen, korte wachtlijsten en goede communicatie.
Als je ook een hele specifieke angst hebt zou ik zeggen: gaan gaan gaan! Het is het helemaal waard.
Hoogtevrees
Vrijdag 22 april '22 ging ik naar de kliniek voor mijn hoogtevrees. Ik had me ingelezen en wist wat ik kon verwachten maar ben er blanco ingegaan. Ik zou zo graag met de motor de bergen in willen en kunnen genieten van het uitzicht in plaats van angst te voelen en te verstijven en hopen dat ik gauw weer beneden ben.
De afspraak, voor mijn gevoel duurde het kort en het was heel intens. Trillen en het niet durven maar uiteindelijk toch gedaan, tegen het raam staan op 100 meter hoog, zonder mezelf vast te houden. Het was écht heel eng maar ben zo blij dat ik het heb gedaan. De maandag daarop ben ik terug gegaan om hetzelfde te doen. Spannend vond ik het en ik voelde me niet anders dan de vrijdag daarvoor, maar toch heeft het gewerkt. Ik deed precies hetzelfde maar voelde geen raar gevoel ik mijn buik, mijn hoofd 'draaide' niet en geen knikkende knieën. Het gevoel is euforisch!! Geen hoogtevrees meer. Ik kon het me niet indenken maar het heeft gewerkt. Vandaag, 2 september '22 ben ik in Duitsland een toren ingegaan van 232 meter hoog en heb genoten van het uitzicht! En....ik rij
met de motor in de bergen.
Ik kan het iedereen met angst aandader.
Dank je wel Sophie!
Kom van je spinnenangst af!
Eerst twijfelde ik om te gaan want ik kom uit België dus het werd duur. Ik was dus bang dat het niet ging werken en ik mijn geld ging kwijt zijn. Gelukkig werkte het goed. Iedereen was er vriendelijk en ik wil het iedereen aanbevelen. Er is een easybudgethotel om de hoek en er is een goedkope parking waar je dan een tram neemt en op wandelafstand van het hotel uitkomt. Ik ben echt van mijn spinnenangst af. Ik ben er veel gelukkiger door.
Wespen fobie
Na 3 jaar twijfelen of ik me zal laten behandelen voor extreme wespen angst toch de stap gezet om de behandeling te gaan doen. Met de instelling baat het niet dan schaat het niet het klonk te mooi om waar te zijn. Maar na emdr en cognitieve gedrags therapie wat niks gedaan had toch een aller laatste kans gegeven aan deze therapie.
Tot mijn verbazing werkte het nog beter dan ik gehoopt had. Mijn doel was rustig weg te kunnen lopen als er een wesp is Ik stormde vroeger over iedereen heen. Nu 4 weken verder en het werkt nog fantastisch.ik durf zelfs weer buiten te eten zelfs als er wespen zitten iets wat ik vroeger nooit durfde. Zo blij dat ik de stap gezet heb en raad het iedereen aan.
De therapeuten zijn ook heel lief en helpen je waar nodig. Gezien mijn hoge bloeddruk kreeg ik geen verwijzer van me huisarts en kon ik de therapie bijna niet doen met dank aan de medewerkers van kindt clinics die alles op alles hebben gezet voor me alsnog de therapie kunnen doen en ben zo blij dat ik doorgezet heb. Ben volledig van me angst af zelfs nog naar 4 weken.
Einde aan claustrofobie..
na jarenlang rondgelopen te hebben met behoorlijke claustrofobie, er voor gekozen om niet meer aan symptoombestrijding te doen maar om een structurele oplossing te zoeken. Via internet uitgekomen bij Kindt clinics die op de website al aangaven dat dit met één dagbehandeling zou kunnen worden opgelost. Hier heb ik wel even over na moeten denken, maar wel afspraak gemaakt. Tijdens dit gesprek voelde ik me vrijwel meteen op mijn gemak. Het verliep heel relaxed en ik kreeg alle tijd om uit te leggen wat er allemaal gaande was. Het was niet altijd makkelijk maar elke keer werd ik weer gerust gesteld en kreeg ik alle tijd om mezelf te uiten. Na het gesprek hebben we een behandeldatum gekozen. Met een verbluffend resultaat Ik heb meerdere situaties waarin ik mij normaliter niet zou begeven toch uitgeprobeerd. Dit dankzij Kindt Clinics.. Ik ben ze heel erg dankbaar dat ik na 1 behandeldag 90% van mijn claustrofobie angst kwijt ben. Ik zou dit echt iedereen aanraden.
Hondenangst
Afgelopen maart ben ik een behandeling aan gegaan voor mijn hondenangst. Na meer dan 26 jaar met angst voor honden te hebben geleefd heb ik eindelijk de knoop doorgehakt en een afspraak gemaakt bij Kindt Clinics.
Ik heb eerst een prettige intake gehad wat online verliep en kon daarna gauw op locatie komen voor de eerste behandeling. Ik kan mijn 1e behandeling nog goed herinneren. Tijdens de behandeling werd mij nog niets verteld over de hond, puur omdat ik anders in mijn gedachtegang allerlei scenario's zou maken als vluchtgedrag. Bij de behandeling was er een grote enge hond aanwezig met een zéér lieve baasje. Ik was toen super angstig en er ging toen allerlei emoties door mijn heen. Gelukkig heb ik een hele fijne behandelaar gehad. Ze stelt je de hele tijd gerust, is kalm en probeert je waar nodig ook te pushen. Ik heb de behandeling met succes afgerond. Tijdens mijn tweede behandeling ervaarde ik helemaal geen angst en heb ik allerlei leuke dingen kunnen doen met een hond wat ik nooit verwacht had.
Het is nu een tijdje geleden sinds de laatste behandeling. Ik ben niet meer bang als ik op straat loop waar een hond voorbij loopt. Het aaien en knuffelen met hondjes is voor mij een fijne gevoel. Ik ervaar overigens nog wel dat ik een soort van een ‘angst’ of ‘spanning’ voel bij specifieke honden. Gelukkig overheerst het gevoel mijn hele lichaam niet meer. Mocht je je twijfels hebben, niet twijfelen maar gewoon doen!
Sophie, ik wil je nogmaals bedanken dat je mijn behandelaar bent geweest.
Ik wilde mij laten behandelen tegen hoogtevrees
Ik wilde mij laten behandelen tegen de hoogtevrees, die ik HAD.
Dit is gebeurd en afgelopen week heb ik in de skiliften gezeten en kon gewoon de diepere dalen inkijken terwijl ik me tot vorig jaar dan alleen focuste op het eindpunt, en soms met mijn ogen dicht. Echt geweldig behandeld door Renee van Vloten, met een verbluffend resultaat!!!! Renee, bedankt!!!
Gevalletje prikfobie.
Gevalletje prikfobie.
Mijn levenslange prikfobie en met name de lichamelijke effecten voor / tijdens/ na het prikken, begonnen schadelijker te zijn voor mijn gezondheid dan de behandeling waar de injecties voor nodig waren. Diverse therapieën geprobeerd maar helaas pindakaas, geen resultaat. Na een stukje op Nu.nl gelezen te hebben contact opgenomen met Kind Clinics en de behandeling ondergaan in juni dit jaar. Heftige ervaring maar erg blij dat ik het doorgezet heb. Ondertussen een aantal injecties verder (is nog steeds geen feestje) maar ik ben blij dat ik af ben van die panische angst met al de bijbehorende oncontroleerbare lichamelijke effecten.
Bedankt daarvoor!
Lodewijk
Geslaagde behandeling spinnenfobie
Ik ben zeer tevreden over de behandeling die ik heb gekregen bij Kindt Clinics om mijn spinnenangst te overwinnen. De wachttijd was heel kort en de voorbereidende gesprekken fijn. Alle medewerkers waarmee ik te maken heb gehad waren erg vriendelijk en geduldig, waardoor het makkelijk was om me open te stellen voor de behandeling. Ik heb in de paar dagen tussen het voorbereidende gesprek en de behandeling zelf zo opgezien tegen de confrontatie met mijn angst dat de confrontatie zelf erg meeviel. De behandelaar gaf ook aan dat die spanning van tevoren juist een positief effect heeft op de behandeling zelf. Doordat ik de confrontatie zo mee vond vallen had ik op de 'terugkomdag' mijn twijfels of het wel gewerkt had, maar deze bleken onterecht. Ik liet na een paar minuten zonder angst een spin over mijn hand lopen en heb ook de tarantula geaaid. Door deze positieve ervaring ging ik thuis met veel vertrouwen verder oefenen en merk ik dat ik ook thuis steeds makkelijker een spin kan vangen.
Geen hondenangst meer!
“Mijn angst voor honden was bepalend in elke stap die ik buiten de deur zette. Wandelen in een bos lukte sowieso niet, tenzij ik iemand tussen mij en de hond kon plaatsen maar zelfs dan was ik doodsbang. Zelfs op de fiets nam ik een omweg als ik een hond in de verte zag. Ik ben ongelooflijk blij dat dit over is. Ik durf zelfs een herdershond (de ultieme angsthond voor mij) te passeren. Ik durf langs uitlaatgebieden waar meerdere honden zijn. Dit effect is zo ongelooflijk en ik ben er heel erg blij mee. Ik kan gewoon wandelen en genieten van alles om me heen. Beste stap die ik in jaren heb gezet en ik raad deze behandeling dus ook heel erg aan. Ik heb een telefonische intake gehad, daarna de confrontatie met een hond en vervolgens nog een keer langskomen om te kijken of de behandeling effect heeft gehad. Dat is ook fijn van deze behandeling, dat je niet een jarenlang traject ingaat.”
Hoogtevrees? Weg ermee!
Ik had last van een vrij pittige angst voor specifieke hoogtes.
Tijdens de behandeling ben ik op een goede en fijne manier begeleid om eenmalig mijn angst stevig te ervaren.
Dit was absoluut geen prettige situatie en ik stond ook op het punt om op te geven, maar toch lukte het om de volledige angst toe te laten.
Een pilletje erin, even rust ter controle en een nachtje slapen.
Vervolgens kwam de test en warempel! Enigszins oncomfortabel maar zonder angst beklom ik het zelfde traject waar ik hiervoor een stevige angstreactie kreeg.
Dankzij deze test kan je heel goed het resultaat zien van de behandeling. De angstreactie is 100% verdwenen.
Helemaal comfortabel worden met hoogtes zou even tijd kunnen kosten, je bent het immers niet gewend geen angst te hebben.
Ik heb na de test rustig de tijd gepakt op een avond om comfortabel te worden met hoogtes, en kan trots zeggen dat dit is gelukt: de werkzaamheid is echt absurd goed!
Kindt Clinics, bedankt!
Eindelijk nam iemand mij serieus!!
Voor het eerst voelde ik mij serieus genomen als ik sprak over mijn angst voor het prikken van bloed of het krijgen van een injectie. Een angst waar ik al vanaf mijn tweede mee leef en waar ik (inmiddels 27 jaar) nog veel last van heb. Het personeel is vriendelijk en betrokken. Ze geven je een veilig gevoel waardoor ik mijzelf helemaal heb kunnen geven tijdens de behandeling. De locatie is huiselijk en had absoluut niets weg van de eerdere steriele klinieken waar ik ben geweest. Ook na de behandeling bleef het personeel betrokken en werd besproken of en hoe we nu verder zouden gaan. Want ook al heb ik niet al mijn doelen behaald met de therapie, ik heb grote stappen mogen zetten! Stappen die ik in de 6(!) jaar therapie bij andere instellingen niet heb weten te zetten. Ik zou dan ook iedereen met een vorm van angst adviseren om contact op te nemen om te kijken of dit team jou kan helpen.
Behandeling van je angst/fobie verandert je leven!
Behandeling van je angst/fobie verandert je leven!
Ik ben in april behandeld voor mijn prikangst. Het is heel spannend om jezelf te confronteren met de paniek en angstreacties, maar gelukkig duurt het maar 15 minuten. Daarna de behandeling van de betablokker, en de volgende dag terug om nogmaals hetzelfde te ervaren. Ik heb zelfs bloed af laten nemen.
Inmiddels ben ik lachend en zonder problemen bij de tandarts geweest om mijn verstandskies te laten trekken en een gaatje te vullen. Dat waren in totaal 4 prikken, die ik zonder moeite onderging. Volgende week staat mijn afspraak met Sanquin gepland, zodat ik bloeddonor kan worden. En hopelijk volgt de Covid-vaccinatie ook snel. Allemaal zaken waar ik nu gewoon zin in heb. Het euforische gevoel en het besef hier vrij van te zijn, zijn alle moeite 100% waard.
Alle medewerkers zijn heel erg begaan met je, vriendelijk, respectvol en professioneel. Je wordt goed geinformeerd, en op een fijne manier begeleid om zo diep mogelijk je angst te beleven. Het resultaat is ongelofelijk, en ik kan het iedereen aanraden!
Angst voor honden? Het hoeft niet.
Iets wat onmogelijk lijkt, is mogelijk. Dat heb ik ervaren bij Kindt Clinics. Na een leven lang een angst te hebben opgebouwd voor honden, heb ik in een korte zeer effectieve behandeling, ervaren hoe het ook anders kan. Als ik nu op bezoek ga bij iemand met een hond, slaat de paniek niet meer toe. Het is bizar om daarna te ervaren dat de hond dan ook helemaal niet meer geïnteresseerd is in mij.
Ik kan het echt iedereen die leeft met een angst aanbevelen! Ook mijn complimenten voor de geweldige veilige manier waarop de mensen van Kindt Clinics mij hebben begeleid in dit proces.
Weg met die spinnenangst
Mijn leven lang ben ik al bang voor spinnen. Uiteindelijk heb ik de stap gewaagd en me aangemeld bij Kindt Clinics. Gisteren heb ik de behandeling ondergaan waarbij ik ben blootgesteld aan een huisspin. Ik moest even vol door mijn angst heen en dat was heftig, daarna kreeg ik een betablokker en mocht ik twee uurtjes tot rust komen voor ik weer naar huis mocht. Vandaag ben ik terug geweest voor de test en ben ik de confrontatie weer aangegaan met de spin waar ik gisteren nog van ging huilen door er alleen naar te kijken. Het is echt bizar, maar de angst was weg. Ik heb het beestje op mijn hand gehad en ben daarna next level gegaan en heb de tarantula geaaid. Inmiddels heb ik thuis een spin gevonden en deze gewoon op mijn hand laten lopen en netjes buiten gezet. Ik kan iedereen deze behandeling aanraden. Wonderbaarlijk, heb er geen andere woorden voor. En de begeleiding is super.
-----------------
Kleine update: Inmiddels heb ik zelfs een vogelspin als huisdier :)