Jestem bardzo rozczarowana tą firmą, sposobem komunikacji oraz podejściem do klienta. Ostatecznie zgodzili się przyjąć zwrot, ale musiałam szczegółowo uzasadnić powód swojej decyzji; teraz jednak o... Toon meer
Bedrijf heeft geantwoord
Asortyment i ceny mają świetne, można tu znaleźć kosmetyki, których nie ma nigdzie indziej. Niestety odejmuję dwie gwiazdki za czas dostawy i pakowanie. Moja paczka szła o wiele dłużej niż obiecywali... Toon meer
Regularnie zamawiam tutaj kosmetyki do pielęgnacji i makijażu już od dobrych 5 lat) Ogromny plus za darmową dostawę. W zależności od adresu kurierzy trafiali się różni, ale w większości to bardzo symp... Toon meer
Kupiłam on line perfumy, 2 flakony tych samych perfum, pierwsze były w porządku, drugie niestety okazały się fałszywe, perfumy nie pachną tak jak oryginalne i nie utrzymują się na skórze tak długo. Oc... Toon meer
Domaniewska 37, 02-672, Warszawa, Polen
Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews
Heeft 81% van zijn negatieve reviews beantwoord
Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot
Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.
Wysyłka trwa wieki, każdy inny sklep potrafi wysłać paczkę na drugi dzień ewentualnie 2 dni po zamówieniu, a w sobotę zamówienie i do tej pory nie wysłane, a już jest czwartek…. Oczywiście według nich zamówienie miało być wczoraj…. Ostatnie moje zamówienie z takim podejściem do klienta…

Antwoord van Makeup.pl
Absolutely awful customer service. My parcel was lost by delivery company, but all I got from Makeup.pl is: please be patient. After a month waiting I've finally contacted my bank to get my money back.
Wszystko dobrze do momentu reklamacji.
Dział reklamacji w antykliencki sposób obsłużył moje zgłoszenie. Przerzucanie winy na klienta, niechęć w rozpatrzeniu sprawy, nieodnoszenie się do faktów. Reklamacja dotyczyła zamówienia produktu Kerastase który zepsuł się w trakcie użytkowania. Przecięcie tuby w celu ukazania na zdjęciu brązowego gluta było dla reklamacji powodem do odrzucenia reklamacji.
Powstaje pytanie, w jakich warunkach ten sklep przechowuje produkty, skoro to pierwszy od lat (sic!) produkt Kerastase, który zepsuł mi się w łazience?
Zero chęci rozwiązania problemu, brak zrozumienia pojęcia budowania relacji ze stałym klientem. Nie polecam, sama nie wrócę do firmy która mnie nie szanuje jako klientki zostawiającej regularnie znaczne kwoty w sklepie. Na rynku jest sporo innych sklepów e-commerce, szkoda nerwów na makeup.pl np. Cocolita, eZebra, etc.
Edit: niżej widoczna jest już odpowiedź sklepu, która ponownie nie odnosi się do faktów. Nie trzymałam przeciętego produktu w łazience, zrobiłam to jedynie do zaprezentowania zawartości opakowania. No ale to widać jest nie do wytłumaczenia całemu zespołowi sklepu. Szkoda słów.

Antwoord van Makeup.pl
Nie wysyłają zamówień. 2 razy w ciągu tygodnia nam tą samą sytuację. Szkoda czasu na ten sklep
Krem Klapp A Classic kupiłam dwa tygodnie temu prawie 50 zł drożej. Obecnie jest tańszy i jest to regularna cena, nie promocyjna...Czy Makeup.pl naprawdę zmienia ceny na niższe? Źle się czuję jako Klientka z tak nieprzewidywalną zmianą cen...

Antwoord van Makeup.pl
Sprzedaż produktu bez wymaganej prawem etykiety, opisu czy instrukcji w języku polskim. Nie polecam.

Antwoord van Makeup.pl
Zamówiłam kosmetyki na Makeup.pl w sobotę, dotarły do mnie już we wtorek. Po przeczytaniu tutejszych opinii przestraszyłam się, ale kosmetyki przyszły szybko, dobrze zabezpieczone. Sprawdziłam dokładnie opakowania i zawartość, jestem przeświadczona, że wszystko jest oryginalne. Moje doświadczenie jest pozytywne, zwłaszcza że można trafić tu na dużo lepsze ceny.
Zamawiam olejek Wella do włosów od kilku lat. Pierwszy raz zamówiłam z makup pl i kompletna klapa. Całkowicie różni się od olejków z innych sklepów, różnica w kolorze i okropny zapach jak spirytusu. Strach używać coś takiego na włosy. Nie poleca zamawiać tutaj. Sklep odrzucił reklamację.

Antwoord van Makeup.pl
Przestrzegam przed zakupem w tym sklepie internetowym perfum. Kupiłam w tym sklepie perfumy Van Cleef and Arpels White Oud. Produkt okazał się podróbką i to bardzo złej jakości. Zapach jest zupełnie inny, utrzymał się parę minut po przetestowaniu. Oryginał jest bardzo trwały do kilku dni. Oświadczenie zostało złożone oficjalnie. Brak reakcji tylko wklejanie szablonów odpowiedzi. Ostrzegam wszystkich potencjalnych klientów.

Antwoord van Makeup.pl
Zakupy w tym sklepie internetowym to od kilku lat sama przyjemność. Paczki zawsze super zapakowane. Przedmioty starannie zabezpieczone przed wysyłką.
Wysyłka do paczkomatu, teraz płaciłam przy odbiorze i nigdy nie mam z tą firmą problemu. Super promocje, dodawane prezenty do zakupu danej marki. Wszystko super. Przemiła Pani na infolinii, dodała do zamówienia to wybrałam telefonicznie, a nie było podobnego produktu już na stanie. Wszystkie kosmetyki świeże. Perfumy pachną jak trzeba. Ceny bardzo kuszące.
I gratis wysyłka. Petarda.
Nie rozumiem negatywnych opinii. Zamówienie otrzymałam w ciągu 6 dni a mieszkam w Anglii. Wszystko się zgadza, dostałam nawet dwa małe prezenciki.
To moje pierwsze ale na pewno nie ostatnie zamówienie.
The most important thing is that "makeup.pl" is a reliable website and on time, with original products. I have bought several times, different type of cosmetic products, and I am satisfied.
bardzo miła obsługa i ekspresowe dostarczenie. Towar zamówiony 05.07 po południu już dzisiaj rano 07.07 odebrałam.
Drugi raz zamówiłem i jestem zadowolony. Pierwszy raz zamówiłem w listopadzie Hugo Boss Botteled EDT za super cenę . DZisaj otrzymałem Aqua di Gio EDT . Obydwa perfumy orgynały. Wysyłka po zamówieniu na drugi dzień . Niebyło jakichkolwiek problemów . Narazie niezawiodlem się
Oryginalne produkty, precyzyjny opis sprzedawanych produktów, konkurencyjne ceny, bezpłatna i bardzo szybka wysyłka, staranne zapakowanie zakupionych kosmetyków i perfum, a także gratis do każdego zakupu - to wszystko decyduje o moich kolejnych zakupach w Makeup.pl. a sklep stawia w czołówce najlepszych perfumerii internetowych.
Super sklep, dobre ceny, bogaty asortyment, dobry kontakt, szybka wysyłka.
Moje 2 zamówienia zostały anulowane. Jedno opłacone drugie za pobraniem. Po rozmowie z rzecznikiem praw konsumenta podkreślam, że nikt nie uchylił się od skutków prawnych. Cena widniejącą przy produkcie była była cena, za którą miałam prawo zakupić towar. Zgodnie z Państwa regulaminem doszło do zawarcia umowy między mną, a sklepem. Towar został przekazany do realizacji co za tym idzie zaakceptowali Państwo sprzedaż. Nigdzie nie ma informacji W Państwa regulaminie, że jeśli wystąpi błąd cenowy anulują państwo zamówienia. Jak wspomniałam nikt nie uchylił się od skutków prawnych co za tym idzie nie mają Państwo prawa anulowania zamówienia. Wobec tego obowiązuje mnie cena po jakiej towar został zamówiony i ten opłacony i ten za pobraniem co potwierdził rzecznik praw konsumenta

Antwoord van Makeup.pl
Firma odmówiła zwrotu środków za szczotkę na której rzekomo był włosy. Szczotka która kosztowała 270 zł sprawdzona przez nas na główne treningowej zamiast wygładzać włosy sprawiała że się puszyły i elektryzowały.

Antwoord van Makeup.pl
Produkty dostępne na stronie w atrakcyjnej cenie wiec postanowiłem złożyć zamówienie. W ciągu niedługiej chwili anulowano moje zamówienie poprzez wysłanie maila, bez większej skruchy i żadnej rekompensaty. Sama cena produktów na stronie w tym czasie kilkukrotnie została podniesiona.
Na pieniądze dalej czekam. Szkoda, że zwrot środków za zamówienie nie nastąpił tak szybko jak anulowanie zamówienia.
Szkoda czasu na składanie zamówień, które zostaną anulowane i oczekiwanie na zwrot środków.