Makeup.pl Reviews

TrustScore 3 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jestem bardzo rozczarowana tą firmą, sposobem komunikacji oraz podejściem do klienta. Ostatecznie zgodzili się przyjąć zwrot, ale musiałam szczegółowo uzasadnić powód swojej decyzji; teraz jednak o... Toon meer

Bedrijf heeft geantwoord

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Asortyment i ceny mają świetne, można tu znaleźć kosmetyki, których nie ma nigdzie indziej. Niestety odejmuję dwie gwiazdki za czas dostawy i pakowanie. Moja paczka szła o wiele dłużej niż obiecywali... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Regularnie zamawiam tutaj kosmetyki do pielęgnacji i makijażu już od dobrych 5 lat) Ogromny plus za darmową dostawę. W zależności od adresu kurierzy trafiali się różni, ale w większości to bardzo symp... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Kupiłam on line perfumy, 2 flakony tych samych perfum, pierwsze były w porządku, drugie niestety okazały się fałszywe, perfumy nie pachną tak jak oryginalne i nie utrzymują się na skórze tak długo. Oc... Toon meer

Bedrijf heeft geantwoord

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Heeft 81% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

36 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Czy to prima aprilis????

Drodzy Państwo,
Zwracam się do tych osób, które wymyśliły dla nas klientów, stałych lub nie wspaniałe niespodzianki. Jeśli to żart to wcale nie jest śmieszny.Nie dość,że podwyższyliście ceny do maksimum, niektórzy Wasi pracownicy nie umieją pakować paczek, dostaje pogniecione pudełka a potem możliwość reklamacji-post poniżej, zabraliście nam jeszcze możliwość dostarczenia paczek kurierem Makeup? Halo kto tam siedzi i coś takiego wymyśla! Pomyśleliście o ludziach starszych, niepełnosprawnych osobach dla których takie rozwiązanie było bardzo fajne. I co z tego,że powiększycie asortyment jak ja jak i pewnie wielu innych osób nie zamierzamy " zaiwaniać" na stację Orlen po swoją paczkę !. Od tego są kurierzy w każdej dobrej drogerii, chyba ,że ten kto wymyślił takie beznadziejne rozwiązanie sam zasiądzie za kółkiem i nam paczki porozwozi. Jeśli wytłumaczeniem jest wojna w Ukrainie to szkoda słów...Wiem,że Jesteście firmą ukraińską,ale jeśli Państwo szanujecie klientów,których macie to czemu piszecie darmowa dostawa???? Darmowa tzn zero zł a nie od 89 zł to raz a dwa-dostarczamy szczęście bezpłatnie -tak było a teraz jak jest????Ładne mi szczęście jak muszę iść po swoją przesyłkę,albo zamówić za taką kwotę, żeby DHL przyjechał... Beznadzieja...Może ktoś to przeczyta, zastanowi się i przywróci mi moich kurierów, którzy doręczali mi przesyłki, starali się jak mogli-tzn pani Agnieszka i p.Wojtek z Krakowa.Wspaniali ludzie, którzy znają się na swojej pracy, mają świetne podejście do klienta i doręczali szybko przesyłki. Ciekawe jaką dostanę odpowiedź-jakoś recenzji za wiele nie ma od mojego wpisu... Może czas przenieść się do innej drogerii, gdzie jest darmowa dostawa i szanują klientów a nie każą im "biegać" po przesyłkę i dopłacać jeszcze do tego jak jest do 89zł. Ci co kupują tak jak ja za większą kwotę raz na czas może tego nie odczują, ale ktoś kto lubił sobie usiąść, poczytać popatrzyć i zamówić np. za 50 zł to będzie mu bardzo przykro.Wiem, że wszystko drożeje, ale bez przesady,bez perfum można się obejść, kupić tańsze mydło w sieciówce.
Serdecznie pozdrawiam

30 maart 2022

Dzień dobry, Pani Joanno,

dziękujemy za przesłanie opinii.

Od dnia 29.03.2022 r. opcja wysyłek naszym kurierem wewnętrznym MAKEUP została tymczasowo zawieszona. Nie oznacza to jednak, że całkowicie wyłączyliśmy opcję dostawy kurierem pod adres. W naszej ofercie wysyłek znajdzie Pani inne opcję nadania jak kurier DHL, czy kurier Poczty Polskiej. Obie opcje są dostępne do wyboru niezależnie od wartości zamówienia, w przypadku osiągnięcia kwoty koszyka 89 zł, wysyłki są dla Klienta całkowicie bezpłatne, a poniżej tej kwoty, koszt to jedyne 9,90 zł za nadanie - prosimy pamiętać, że nie jest to całkowity koszt nadania Państwa przesyłki, a resztę rzeczywistej kwoty za wysłanie paczki nadal pokrywamy my, aby mogli Państwo korzystać z atrakcyjnej ceny.

Bardzo miło czytać nam tak pozytywne opinie na temat niedostępnej już opcji kurierem MAKEUP. Jest to dla nas sygnał, aby powrócić do tej formy nadawania przesyłek najszybciej jak to będzie możliwe. Zaznaczamy, że kurier MAKEUP nie znika na zawsze! O powrocie do realizacji doręczeń przez naszych pracowników będziemy informować na stronie oraz naszych mediach społecznościowych.

Tymczasem zapraszamy do skorzystania z opcjonalnych form nadań, sprawdzonymi firmami zewnętrznymi. Tymi o których wspominaliśmy powyżej, jak również nadal dostępnych w ofercie, doręczeń do punktów odbioru wielu firm przewozowych.

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Compro spesso da questo negozio anche…

Compro spesso da questo negozio anche perche' a fronte di una spesa di 9 euro la spedizione è gratuita anche in Italia.I profumi sono gli stessi che si trovano in Italia ,ne piu' e ne meno, e regolarmente confezionati.I prezzi molte volte sono piu' bassi ma solo sulle fasce economiche..Le spedizioni sono veloci con GLS in Italia.Soltanto una volta ho trovato una colonia economica che era semplice acqua ,ma cio'era da imputare alla casa produttrice Myrurgia, veramente miserevole .Per il resto tutto ok.Continuero' ad acquistare da loro se ci saranno buone occasioni.

2 januari 2022
Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Niesmak

Po poważnych obawach, że nadesłane perfumy nie są oryginalne (bo nie były zafoliowane, opakowanie nie ma kodu kontrolnego producenta i ma inne dziwne nieprawidłowości) po przesłaniu zdjęć i wyjaśnieniach sprzedawcy potwierdzonych opinią dystrybutora z Niemiec: zmieniam opinię o sprzedawcy z negatywnej na neutralną. Nie potrafię pozbyć się niesmaku jaki pozostał po tym wszystkim. Perfumy które nie są zafoliowane i mogą mieć we flakonie 98% deklarowanej zawartości NIE SĄ NOWE i powinny być sprzedawane jako UŻYWANE, a nie jako nowe z jakąś "gwiazdką" i jakimś objaśnieniem "drobnym drukiem". Przyznaję jednak, że sam perfum jest OK: zapach prawidłowy i trwały.

28 december 2021

Dzień dobry,

Panie Ryszardzie, dziękujemy za wiadomość.

Jako firma zarejestrowana w Polsce, działamy zgodnie z obowiązującym prawem i nie dopuszczamy do sprzedaży towarów nieznanego pochodzenia. W naszej ofercie posiadamy egzemplarze pochodzące wyłącznie od sprawdzonych i oficjalnych dystrybutorów lub bezpośrednio od producenta.

Pana komentarz bardzo nas zaniepokoił, a ponieważ nie pozostawił Pan wystarczających danych umożliwiających nam weryfikację zamówienia w systemie, będziemy wdzięczni za kontakt zwrotny lub bezpośrednio z naszym działem reklamacji, który zajmie się Pana sprawą: reklamacje@makeup.pl.

Jesteśmy przekonani, że wspólnie wyjaśnimy to nieporozumienie.

Rozczarowana.

Witam. Niestety dostarczone do mnie perfumy Gosh Nothing to sam alkohol, zapach znikomy i nie przypomina oryginału. Używam od wielu lat, wszystkie pory roku, więc tłumaczenie cyt. "..... w zależności od pory roku itd itp ...", proszę sobie darować. To ostatni zakup w tym sklepie, z przykrością stwierdzam, że za 85 zł kupilam 50 ml alkoholu.

26 december 2021

Dzień dobry,

Szanowna Pani, dziękujemy za kontakt.

Bardzo zaniepokoiła nas Pani opinia i zależy nam na wyjaśnieniu tej sytuacji. Ponieważ jednak nie pozostawiła Pani żadnych danych umożliwiających nam weryfikację zamówienia w systemie, będziemy wdzięczni za kontakt zwrotny lub wiadomość bezpośrednio na skrzynkę: reklamacje@makeup.pl.

Jesteśmy przekonani, że uda nam się wyjaśnić tę sprawę i dojść do porozumienia.

Jestem zadowolona

Przesyłka dobrze zapakowana i dostarczona zgodnie z zapowiedzią. Zamawiane produkty zgodne z opisem. Jestem zadowolona!

12 oktober 2021

Super sklep

Super ceny, promocje, ogromny wybór produktów, szybka wysyłka. Taniej niż w sieciówkach. Tylko tam kupuję kosmetyki.

12 oktober 2021
Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Super sklep, przystępna cena, przesyłka dobrze zapakowana, wysyłka do Angli przyszła parę dni przed planowaną dostawą. Napewno zamówię ponownie.

1 oktober 2021
Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Był to mój ulubiony sklep do teraz..

Był to mój ulubiony sklep do teraz...
Zamówiłam przedmioty przez ich stronę, przy płatności automatycznie naliczył mi się kod rabatowy. Opłaciłam paczkę. Wszystko super, paczka dotarła do mnie w ciągu paru dni. Przy odbiorze przesyłki okazało się że muszę dopłacić aby moc ją odebrać . Zadzwoniłam więc na infolinię, gdzie odebrała pani która chyba za karę tam jest ( bardzo nie miła) poinformowała mnie, że rabat już nie był aktualny, a nie poinformowali mnie ze względu że paczka była opłacona od razu. Wszystko super tylko czemu o zapłacie paczki dowiedziałam się dopiero przy jej odbiorze, zero wcześniejszych informacji jakichkolwiek.
Z przykrością ale ostatni raz tam zamawiam.
Edit. Szybko po wystąpieniu opinii odezwał się sklep z przeprosinami i kodem rabatowym o wartości 10 zł - wystawiam 4 gwiazdki a nie 5 bo jednak niesmak został, jednak bardzo miło ze strony sklepu - widać że się starają.

19 augustus 2021

Dzień dobry, Pani Ingo,

dziękujemy za wiadomość.

Jest nam bardzo przykro, że spotkała Panią taka sytuacja. Satysfakcja oraz obsługa Klienta na najwyższym poziomie to dla nas niezmiernie ważne aspekty. Przesłaliśmy do Pani wiadomość w celu wyjaśnienia tej sytuacji, będziemy wdzięczni za kontakt zwrotny. Dokonamy wszelkich starań, aby podobna sytuacja nie powtórzyła się w przyszłości.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Omijajcie Make up szerokim łukiem!!!!

Omijajcie Make up szerokim łukiem!!!!
Zamowilam u nich 6 zapachów,za przeszło 1600zl!niestety perfumy NIE PACHNĄ.Po co komu opakowania z wodą bez zapachu, zgłosiłam reklamacje,a Panstwo z Make up stwierdzili ze cos jest niehalo z moim ph lub to mój odbior subiektywny.
Zamierzam zawiadomic organa ścigania,bo to jest zwykle naciąganie ludzi.
Radzę nie korzystać z ich oferty.
DRAMAT

3 augustus 2021

Dzień dobry, Pani Ewo,

dziękujemy za kontakt.

Bardzo nam przykro, że nie jest Pani zadowolona z 3 z 6 otrzymanych flakonów. Cieszymy się jednak, że pozostałe 3 zapachy spełniły Pani oczekiwania.

Zgodnie z decyzją reklamacyjną, przesłaną do Pani za pośrednictwem poczty elektronicznej, potwierdzamy, że wszystkie zapachy są pełnowartościowymi produktami posiadającymi wszelkie znamiona świadczące o ich oryginalności.

Jako firma zarejestrowana w Polsce i dbająca o renomę, zawsze sprawdzamy wszystkich dostawców, z którymi podejmujemy współpracę, dzięki czemu jesteśmy pewni jakości wyrobów, które oferujemy naszym Klientom.

W przypadku dodatkowych pytań, niezmiennie pozostajemy do dyspozycji pod numerem infolinii: (22) 41 79 000, oraz poczty elektronicznej: kontakt@makeup.pl.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Brak opłaconego zamówienia, szkoda pieniędzy.

Zamówienie złożyłam 26.07.2021. Zgodnie z informacją na stronie przesyłka miała być doręczona 29.07, pomyślałam że to bardzo odległy termin, jak na zamówienia z internetowych drogerii ale poczekam. Do dnia dzisiejszego nie otrzymałam opłaconego zamówienia. Otrzymałam za to informację, że paczka jest u kuriera oraz numer telefonu pod którym mam się z nim kontaktować. Kurier chyba zapadł się pod ziemię bo nie odbiera telefonu mimo kilkunastu moich prób. Makeup na moją informacje o zachowaniu kuriera poinformował, że na pewno będzie dzwonił zanim doręczony przesyłkę... Kiedy? Tego nie wie nikt. Na paczkę w tej chwili czekam tydzień od złożonego zamówienia, co w obecnych czasach graniczy z absurdem. Firma Makeup jak widać naciąga klientów nie wysyłając produktów. NIE POLECAM.

2 augustus 2021

Dzień dobry, Pani Anno,

dziękujemy za kontakt.

Na wstępie chcemy jeszcze raz bardzo przeprosić za zaistniałą sytuację. W ostatnim czasie doszło do sporych problemów logistycznych z naszej strony na rejonie trójmiasta, co spowodowało opóźnienia w doręczeniu przesyłek. Pracujemy nad wprowadzeniem odpowiednich usprawnień, które wyeliminują takie sytuacji w przyszłości.

Zgodnie z rozmową przeprowadzoną z naszym konsultantem oraz gwarancją pełnego zwrotu środków w każdej chwili, zleciliśmy dyspozycję zwrotu należności na Pani rachunek bankowy. Opis sytuacji został odnotowany w naszym systemie. Mamy nadzieje, że mimo tej sytuacji da nam Pani szansę w przyszłości, postaramy się odpowiednio zrekompensować Pani powstałe niedogodności.

Jeszcze raz przepraszamy za całą tę sytuację i dziękujemy za wyrozumiałość.

Dit is Trustpilot