Offerte ontvangen en snelle keurige montage. Maar dan gaat het fout.;( Aanmaning op aanmaning terwijl er betaald is, administratie niet of slecht bereikbaar. Tot op heden niet kunnen praten over w... Toon meer

Graag wil ik mijn tevredenheid uiten over de installatie van onze zonnepanelen. Ze zijn binnen een dag geplaatst. Wij hebben gekozen voor een Duitse omvormer van SMA, volledig stil. De volledige zwar... Toon meer

N een telefoontje uitgenodigd in De Rijp. Een bakkie en heldere uitleg door dhr Meijer. Direct beslist en 6 weken later profiteerden wij van de vele zon in augustus en september. De 11 panelen war... Toon meer

Warmtepomp defect door fout van ‘Met-de-Zon’ Zonnepanelen worden aangesloten op de groepenkast. De monteurs van Met-de-Zon maakten daarbij een grote fout. Zij monteerden 400 Volt op de 230 Volt gr... Toon meer

3,3

Gemiddeld

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Michel is bij ons thuis geweest voor…

Michel is bij ons thuis geweest voor een offerte, duidelijk uitgelegd wat de mogelijkheden waren voor ons, de werkzaamheden zijn kort geleden uitgevoerd, vakmensen die het geïnstalleerd hebben, vragen wat de wensen zijn ivm de bedrading, erg vriendelijke monteurs, top bedrijf

29 september 2022

Bijdrage aan milieu en de eigen portemonnee

De 11 panelen waren in zegge en schrijven 3,5 uur gelegd en was alles netjes opgeruimd en heeft de medewerker de tijd genomen om de app te instaleren en alles uit te leggen.
M.a.w. Ik ben heel tevreden en herken de hieronder negatieve reacties in het geheel niet.

14 september 2022

Vandaag slechte ervaring met Metdezon

Vandaag slechte ervaring met Metdezon. Systeem werkt niet naar behoren. Dit heb ik bij herhaling telefonisch en per mail uitgelegd, informatie verzameld etc etc. Antwoord is dat de klant dan de inspectie, voorrijkosten, arbeidsuren maar moet betalen. Ik heb uitgelegd dat deze kosten - uiteraard tenzij sprake is van oorzaken die buiten de macht van Metdezon vallen - m.i. onder de garantie vallen. Metdezon gaat hier niet op in, herhaalt alleen meermalen het antwoord. Vervelend gesprek.

6 september 2022

Mijn Omnik omvormer heeft na 9 jaar en…

Mijn Omnik omvormer heeft na 9 jaar en 10 maanden de geest gegeven. Gezien het feit dat er 10 jaar garantie op zit heb ik de verkoper Metdezon aangeschreven. Een deel van de negatieve reviews was aanvankelijk ook wat ik ervaarde maar sinds metdezon Damien heeft ingeschakeld om de garantiegevallen af te handelen gaat de afhandeling en communicatie 200% anders (aanzienlijk beter). Ik heb inmiddels een vervangende omvormer gekregen die naar behoren zijn werk doet dus een prima oplossing. Mijn vertrouwen in metdezon ( 10 jaar geleden 2 PV installaties gekocht aldaar, was de eerste in ons dorp die panelen had en veel mensen gewezen op metdezon) is weer hersteld. Mijn derde set panelen komt binnenkort zeker van metdezon.

PS mijn SolarRiver omvormer bij mijn eerste PV set (van metdezon) met 5 jaar garantie draait al bijna 11 jaar probleemloos. Geluk of gewoon een goede kwaliteit omvormer??

Frank

29 juli 2022

Top service!

Na 9 jaar was mijn omvormer stuk. Toen ik dit via de mail meldde aan MetdeZon, kreeg ik binnen 24 uur reactie met twee voorstellen. 1. Breng hem zelf hier heen of 2. stuur hem op via retourbox. Met mijn huidige energiecontract van 0,40 cent per KW leek 1 mij de beste optie ondanks de afstand van 125 km. Toen ik daar was werd meteen gekeken wat het probleem was. Er was een relais stuk en dit is meteen door Damiën gerepareerd. Na een uur kon ik met een gerepareerde omvormer naar huis. En dit alles in de garantie. Dus zonder kosten na 9 jaar. Dus....Damiën en mannen van metdezon Bedankt!

21 juli 2022

Geen garantie bij MetdeZon

Metdezon heeft bij mij in 2015 een PV-systeem geleverd via een inkoopcollectief. Na 7 jaar (ruim binnen de garantieperiode) is de omvormer ter waarde van 900 Euro defect. Het bedrijf heeft een aantal maanden geleden het serviceverzoek in behandeling genomen. Daarna wordt het stil, heel stil. Nu na drie maanden heb ik besloten geen mails meer te sturen, niet meer te bellen. Ik wil met dit bedrijf niets meer te maken hebben. Wat een ellende, wat een drain aan energie. Ik wens iedereen een leverancier die betrokkenheid toont, ook na de sales.

17 juli 2022

Zeer slechte aftersales

Dit bedrijf legt de panelen prima op je dak.
Totdat er een probleem ontstaat. Dan weten ze opeens niks meer van hun eigen leveringsvoorwaarden, waarin staat dat je 10 jaar garantie hebt.
Dan word je niet meer teruggebeld. Het internet staat vol met dit soort reviews, waar ik ook mee te maken heb.
Advies: Doe GEEN zaken met dit bedrijf

30 mei 2022

Omvormer heeft het begeven na 8 jaar

Omvormer heeft het begeven na 8 jaar
Aangemeld bij firma met de zon.
Kreeg binnen 48 uur bericht dat hij binnen de garantietijd gerepareerd kon worden.
Heb hem zelf eraf gehaald en gebracht in de Rijp waar ik perfect geholpen ben ,na een half uur wachten met een bak koffie was hij gerepareerd
Ik ben tevreden😀👍

4 oktober 2021

Geduld is een schone zaak ...

Hierbij mijn negatieve ervaring met MetDeZon (MDZ) na het opgeven van een defect aan mijn Omnik omvormer onder garantie.

Mail gestuurd met omschrijving klacht. Kreeg na twee dagen antwoord met drie opties:
1. MDZ stuurt lege doos voor het opsturen van de omvormer.
2. MDZ stuurt monteur a 125 Euro ex. BTW ex voorrijkosten.
3. Koop een nieuwe met 20% korting en laat deze monteren voor 125 ex. BTW en voorrijkosten.

Voor optie 1 gekozen. Opties 2 en 3 zijn geen opties gezien de hoge kosten vergeleken met de nieuwprijs van mijn lichte omvormer. Daarna was het twee weken stil. Gemaild en twee keer gebeld en plotseling werd er door PostNL een lege doos gebracht. Kon franco retour MDZ. Verder geen bericht van MDZ en geen begeleidend schrijven.

Omvormer in doos dezelfde dag weggebracht en toen begon de ellende pas echt. Na een week was de doos nog steeds niet afgeleverd. PostNL gebeld maar zij konden me niet helpen omdat de afzender MDZ was in verband met retourzending. Wel werd er gezegd dat als MDZ zou bellen het pakket binnen enkele dagen geleverd zou worden.
MDZ gebeld met deze mededeling maar ze wilden nog wachten, kwam vast door drukte bij PostNL en Corona. Na twee weken nog steeds niet geleverd. MDZ weer gebeld, ik moest maar een mail sturen met foto van het PostNL verzendbewijs. Geen reactie na een dag of vijf. Weer MDZ gebeld, mijn emailadres werd gevraagd en toen werd ik paar minuten in de wacht gezet, ze moesten het mailtje blijkbaar nog lezen! Er zou aan gewerkt worden door een collega. Op mijn vraag of ze niet een vervangende omvormer konden sturen werd negatief gereageerd. Ik was mijn omvormer toen al vijf weken kwijt!

Kreeg na een paar dagen mailtje van MDZ dat contact was opgenomen met PostNL en dat het pakket nog vermist was en er werd onderzoek naar gedaan. Een dag later zag ik in de PostNL app mijn omvormer bij MDZ was afgeleverd. Groot was mijn verbazing toen ik bijna een week later weer een mailtje kreeg van MDZ met de mededeling dat het pakket nog steeds zoek was bij PostNL en als ik dat wilde een leenomvormer kon krijgen! Ik heb ze toen maar gemaild dat het pakket al een week eerder bij ze was afgegeven door PostNl. Geen reactie meer op gehad van MDZ maar twee dagen later kreeg ik een mailtje van PostNL dat er een pakket naar me op weg was. En ja hoor, daar was mijn omvormer dan eindelijk, gerepareerd en wel. Uiteraard zonder begeleidend schrijven met uitleg of excuses.

Al met al heeft deze hele operatie zes weken geduurd, met talloze mailtjes en telefoontjes. U begrijpt het al: ik heb niet veel vertrouwen in dit bedrijf.

Ik vond het overigens wel interessant dat ze een bepaald ontmoedigingsbeleid hebben als je ze wilt bellen. Eerst een keuze menu, na optie 4 (aftersales) een ellenlang verhaal dat je ze vooral niet moet bellen met wifi problemen van je omvormer. Na deze preek krijg je zelfs nog de optie om het nog een keer te beluisteren! Dan wordt je in de wacht gezet met de tekst "Al onze medewerkers zijn in gesprek, een moment geduld a.u.b.". Na enige tijd de melding "Het is op het moment erg druk, de wachttijd is minimaal vijf minuten". En dan als bij wonder wordt binnen 10 seconden de telefoon opgenomen! Dit gebeurde bij mij elke keer als ik belde. Heel bijzonder allemaal.

27 augustus 2021

Overdracht na verhuizing

Ben ik de enige die is verhuisd naar een huis met zonnepanelen van Metdezon en wil weten wat die panelen dagelijks opbrengen? Het lijkt er wel op.

Ik heb op 1 augustus contact opgenomen met Metdezon om het systeem op mijn naam (i.p.v. die van de vorige bewoner) te laten zetten. Ik moest daarvoor € 39,- betalen om het systeem 'vrij te geven'.

Sindsdien probeer ik om de datalogger toe te voegen aan mijn 'plant', maar krijg ik steevast de melding dat die logger is toegewezen aan een ander systeem.
Ik heb daarover al vrij veel gemaild met Metdezon, maar een oplossing krijg ik niet. En nu blijft het akelig stil, dus ik probeer het hier maar eens ...

9 augustus 2021

Omvormer kapot na precies 10 jaar

Omvormer kapot na precies 10 jaar. Melding een rood knipperend lampje….high temperture. Bel ik op, krijg ik gelijk te horen mevrouw stuur maar een mail want uw omvormer is ouder dan 2 jaar. Weet niet eens mijn vraag, onderbreekt mij steeds. Nou als ik zo een melding krijg wil ik direct weten wat ik moet doen, vind dat nogal gevaarlijk. Na een discussie doorverbonden, advies schakel t apparaat maar uit en wij sturen een offerte. Na een week nog niks, gebeld en toen een offerte ontvangen. Akkoord op gegeven en na een week maar weer gebeld wat de bedoeling is. Toen afspraak gekregen voor na 1 week…inmiddels dus 3 weken verder voor de monteur komt. Monteur komt en blijkt dat de nieuwe omvormer een eigen groep nodig heeft, dit was destijds niet verplicht dus de nieuwe kan niet geïnstalleerd worden. Daar zit je dus 3 weken op te wachten 😡 neemt vrij etc en nog kunnen de zonnepanelen niet aan. Vandaag een offerte ontvangen voor een nieuwe groep etc. Vraag ik wanneer de werkzaamheden dan eventueel verricht kunnen worden, dat kunnen ze pas doorgeven zodra ik akkoord geef. Ik zeg nog ik wil heel graag door jullie de groep laten plaatsen en de omvormer maar niet als ik 3 weken weer moet wachten. Nou dan laat je het doen door de elektricien….met andere woorden voor jou 10 andere!!! Klantvriendelijkheid en service is bij dit bedrijf ver te zoeken, ze verdienen waarschijnlijk niet goed genoeg aan mij.

16 juni 2021

De omvormer zonder garantie!!!Omnik omvormer is na 7,4 jaar er mee…

De Omnik omvormer is na 7,4 jaar er mee opgehouden. Bij plaatsing van de zonnepanelen en omvormer is duidelijk vermeld dat op de omvormer 10 jaar en op de panelen 25 jaar garantie.zit. Nu er dus een probleem is met de omvormer ontkent METDEZON dit en valt de omvormer buiten garantie. Schandalig!!!! zij willen wel een nieuwe omvormer komen plaatsen, tegen nieuwprijs + arbeidsloon+ kilometerprijs van €1,60 per kilometer!!!! Heen en weer zit ik op 310 km ..tel uit je winst!! Hoe bedenk je het. Nu laat ik het vervangen door een erkent energie bedrijf uit de omgeving, zonder rare kosten en voordeliger dan Metdezon. Helaas zal ik geen positieve reclame maken voor metdezon .

27 mei 2021
Logo MetDeZon

Antwoord van MetDeZon

Beste Marga, op alle omvormers die voor 2015 zijn verkocht zit standaard 5 jaar fabrieksgarantie. De reden daarvan is dat de modellen een oudere techniek hebben die minder lang meegaat. Nieuwe omvormers hebben tegenwoordig wel een garantietermijn van 10 jaren of langer. Wij hebben u reeds gevraagd naar iets waaruit blijkt dat deze afspraak met u gemaakt is ( Er staat hiervan namelijk niets op de factuur / offertes etc. ). U refereert naar een mondelinge afspraak die destijds met u gemaakt zou zijn en daar kunnen wij helaas niets mee. Mocht u de documenten kunnen aanleveren waaruit blijkt dat deze afspraak met u is gemaakt dan neem ik met alle plezier uw melding weer in behandeling.

Na 6 jaar ging onze inverter kapot.

Na 6 jaar ging onze inverter kapot.
Na storingsmelding te hebben aangemaakt, kreeg ik te horen dat deze vervangen moest worden.
Vrij snel een nieuwe inverter ontvangen van metdezon.
De installatie van de nieuwe inverter heb ik zelf gedaan.
Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om de installatie te laten uitvoeren door metdezon.
Prima geregeld.

29 maart 2021

Graag wil ik mijn tevredenheid uiten…

Graag wil ik mijn tevredenheid uiten over de installatie van onze zonnepanelen.
Ze zijn binnen een dag geplaatst. Wij hebben gekozen voor een Duitse omvormer van SMA, volledig stil. De volledige zwarte Duitse zonnepanelen van Heckert Solar zijn wij ook blij mee want we willen geen Chineese rommel. Ik kan ze van harte aanbevelen.

23 oktober 2020

Slechte service en gebrek aan communicatie

Door MDZ 8 zonnepanelen laten plaatsen. Hier moest ik 5 dagen voor thuisblijven. Planning is een grote janboel. Ze communiceren niet en je moet overal zelf achteraan. Ik wilde het systeem koppelen met mijn Homey-systeem. Moest 1 instelling in de omvormer worden gewijzigd maar ze waren het installateurspassword vergeten. Na een week kwamen ze weer langs met een PUK-code van de leverancier. Ze zijn na een half uur weggegaan omdat ze het niet voor elkaar kregen de instelling te wijzigen. Ze schreven op de bon dat ik het zelf maar moest proberen. Uiteindelijk zelf in 5 min. instelling gewijzigd.
Al met al: slecht personeel en heel slechte service.

30 september 2020

Graag wil ik mijn tevredenheid uiten…over de zonnepanelen die heel vakkundig zijn geplaatst

Graag wil ik mijn tevredenheid uiten voor de installatie van onze zonnepanelen.
Die zijn vakkundig geplaatst en naar volle tevredenheid afgehandeld.Heel leuk is de app om te kijken waar het allemaal om begonnen is en zie je een heel duidelijke grafiek over de stand van zaken wat het ons allemaal opleverd.
Dus een tevreden klant
Vriendelijke groet
Fam Beemster

9 september 2020

kosten aansluiten

7 Jaar geleden 12 zonnepanelen aangeschaft bij MDZ.
bedrading hiervan werd, na nu blijkt, onbeschermd op het dak gelegd en via de hemelwaterafvoer naar beneden geleid. In mei dakbedekking vernieuwd. Zonnepanelen laten afkoppelen door lokaal installatiebedrijf. Ik kreeg toen de vraag wie of wat eea had geïnstalleerd omdat dit absoluut niet conform Nederlandse eisen is.
na vernieuwen dakbedekking en terug plaatsen van de panelen offerte bij MDZ gevraagd om 12 panelen aan te sluiten (dit betreft 'mannetje/vrouwtje'in elkaar klikken.
Offerte ontvangen voor 931 Euro. Gebeld om te vragen of er wellicht een foutje was gemaakt maar dit bleek niet het geval. Hun 'kundige''??? monteurs bleken zo duur.
Ik ga het nu zelf conform de KvINL eisen aanleggen.

30 juni 2020

Storing omvormer

Vorige week heb ik gemaild naar MetdeZon dat een van mijn 2 Hosola omvormers bijna dagelijks in storing ging. De omvormer was 5,5 jaar oud. Een dag later had ik een retourdoos in huis. Ze wilden het apparaat testen en evt. repareren.
Vrijdagochtend heb ik het apparaat zelf afgegeven (was in de buurt). Aan het eind van die dag kreeg ik een mail dat de volgende dag een nieuwe omvormer bij ons thuis geleverd zou worden.

Ik kan alleen maar zeggen: geweldig goed en snel opgelost!

19 juni 2020

Na 8 jaar (problemen) met omvormer

Na 8 jaar (problemen) met omvormer. De chassis connectors zijn poreus geworden en hangen los uit de omvormer. 10 jaar garantie maar als je belt zijn ze niet thuis. “Je zou er wel aangezeten hebben” zeggen ze. Ze willen ze wel repareren. Offertes maken doen ze vlot. Hoppa €180,- Prima maar niet bij Metdezon....

14 juni 2020