Ja en ook in juni 2025 zijn ze nog bezig. Onbeschoft, brutaal, ongelofelijk. Ze liegen en geven me de schuld, noemde me achterlijk toen ik een vraag had over iets wat hij net vertelde. Neem niet op. Z... Toon meer
Ik heb ook een onbeschofte ervaring. Een stoomwals die blijft ratelen en niet ingaat op MIJN vragen. En dat door iemand die maximaal 1/3 van mijn levensjaren heeft. Onbeschoft. Voor mij is het als een... Toon meer
ik had een goed gesprek met Lisa, een van de medewerkers daar. Ze vertelden me dat ze vanuit mijn eigen energieleverancier belden om te vertellen dat de tarieven omlaag waren gegaan. I... Toon meer
Dit bedrijf heeft mij min of meer een een energiecontract aangepraat. Handige verkoper die foutieve informatie gaf om mij over de streep te trekken. Daarom heb ik meteen na het gesprek gemaild om... Toon meer
Niet mee in zee gaan ben zwaar…
Niet mee in zee gaan ben zwaar opgelicht door dit k.u.t bedrijf. En als je ze wil spreken kan je ze niet bereiken.
Contract onder valse voorwendsel aanbieden en dingen beloven en dan niet na komen.
Je wordt gebeld en overdonderd met…
Je wordt gebeld en overdonderd met gegevens uit je eigen energiecontract met als doel vertrouwen te wekken. NIET OP INGAAN! Op slinkse manier probeert men je in een nieuw contract te rommelen. Slinks omdat:
- men doet alsof ze al eerder zaken voor je regelden (wat niet waar is)
- energieprijzen worden vergeleken die niet kloppen (het maakt veel verschil of het gaat om bedragen in- of exclusief belasting en wie weet dat zo uit zijn hoofd?)
- er wordt gedaan alsof je al vast zit aan het contract (terwijl nog niets getekend is)
- de hoorn op de haak wordt gegooid op het moment dat de beller duidelijk wordt dat je niets telefonisch regelt maar eerst alles op papier wil hebben voor je een beslissing neemt!
Ze vragen niet eens of ze gelegen…
Ze vragen niet eens of ze gelegen bellen, voor je het weet krijg je een offerte en dwingen ze je om akkoord te geven en je bankgegevens achter te laten. Duidelijk aangegeven dat ik niets van ze wil maar dat antwoord kennen ze niet. Doe jezelf een plezier, hang gewoon op.
agressieve verkoopbenadering
agressieve verkoopbenadering. probeerde mij over te halen om over te stappen van energieleverancier en een offerte te laten tekenen omdat je 2 weken bedenktijd hebt. Offerte hebt ik niet getekend, moet je nooit doen. Ook melde ze dat ze in het verleden mijn zaken geregeld hadden. Dat was gelogen. Geen zaken doen met deze firma omdat ze zaken verkeerd voorstellen en je onder druk proberen te laten tekenen !
Oplichters die NLV
Oplichters die NLV, ik trapte er bijna in. Verbieden dat bedrijf!
Inova weggegaan overstap naar een…
Inova weggegaan overstap naar een andere leverancier. Bij betaling kwam ik achter dat gewoonste zat.leg uit een vriendelijke man. Zou zonder boete overzetten. Nu december en zit nog bij gewoon stroom.
Ben kijken of ik ze telefonisch te pakken krijg helaas. Nu via andere stroom vergelijker ga ik nu wel naar goede leverancier.
Schandalig hoe ze dit doen. Voel mijn zo opgelicht..
Overstap onder valse voorwendselen
Nederlandse leverancier probeert onder valse voorwendselen over te laten stappen naar Gewoon. De reden was dat Essent mijn contract zou stagneren obv art. 19. En met dit contract bij Gewoon zou ik dezelfde prijshouden.bij navraag was het helemaal geen sprake van, en de prijzen bij Gewoon bleken ook hoger te zijn dan dat ik nu heb.
De Nederlandse Leverancier Vergelijker
De Nederlandse Leverancier Vergelijker, afgekort NLV verdient 0 sterren. Bedriegers en oplichters. Ongelooflijk hoe zij te werk gaan en je dan een contract aansmeren. Terugbellen lukt niet omdat het nummer niet in gebruik is en het nummer van de website is een algemeen nummer van meerdere bedrijven. Uiteindelijk word je doorverbonden en je raad het al, er neemt niemand op. De leugenachtige dame die mij belde gaf haar 06 nummer maar ook niet bereikbaar. Uiteindelijk bij de leverancier mijn contract meteen kunnen beëindigen. Dus hoe mooi het ook klinkt, ga niet met de NLV in zee maar druk meteen weg.
BEDRIEGERS ZIJN HET!!!
Oplichting
Ik werd benaderd middels telefoonnummer 073 850 12 83 welke voor mij onbekend was. De man gaf aan dat het bedrijf een samenwerking had met Essent en dat hij een lager termijnbedrag kon bieden. Ook benoemde hij om de zin mijn volledige naam waardoor ik de situatie niet vertrouwde. Toen ik aangaf niet verder in gesprek te willen en later online via Essent zou kijken werd de man onvriendelijk. Ik heb hem gezegd niet meer geïnteresseerd te zijn waarna hij benoemde dat het de enigste kans was omdat zij enkel 400 consumenten hiermee konden faciliteren. Uiteindelijk heb ik contact gehad met Essent welke aangaf dat zij geen samenwerking met het bedrijf hebben.
NIET IN TRAPPEN!
Bellen onder valse voorwendselen
Bellen onder valse voorwendselen. Zeiden dat het lopende contact via hen loopt. Echter is hier niks van waar. Men wist mijn gegevens niet eens en kwam uiteindelijk met een slecht aanbod van een andere leverancier.
Niet te vertrouwen, kan niet begrijpen dat zulke bedrijven mogen bestaan.
Oplichting, bellen onder valse voorwenselen
Tijdens het telefoongesprek wordt aangegeven dat het huidige contract via hun verloopt, en dat dit de reden is waarom men belt. Mijn contract is begin dit jaar verlengt voor 3jaar dus dat klopt niet. Tijdens het gesprek geeft de verkoper diverse keren aan dat mijn geheugen mij vast en zeker in de steek heeft gelaten. Onbeschoft en erg vervelend. Ik zou iedereen met soortgelijke ervaringen willen vragen een klacht in te dienen bij de ACM.
Ze bellen met valse voorwendselen.
Ze bellen met valse voorwendselen.
Ze geven aan dat het huidige contract via hun verloopt en dat dit de reden is dat ze kunnen bellen. Ik geef aan dat dit niet het geval is, en zonder het gesprek te voeren verbreken ze direct de verbinding. "verkoper" aan de telefoon klonk zeer ongeïnteresseerd en had een slechte telefoonstem.
Eigenlijk is deze partij een schade voor de callcenter wereld en houden ze zich niet aan het bel-me-niet register.
Ik werd gebeld omdat mijn huidige…
Ik werd gebeld omdat mijn huidige energie leverancier hun vaste leverings kosten met €60,- per maand ging verhogen. Ik kon via hun naar een andere maatschappij voor hetzelfde maandbedrag als ik nu betaal. Ik zou ipv 0,27 per kWh nu 0,32 gaan betalen en gas ipv 0,92 naar 1,32 maar maandbedrag bleef hetzelfde. Navraag gedaan bij huidige energie maatschappij en hun garanderen mij dat er niks veranderd in maandbedrag of leverings kosten. Dit zijn oplichtings praktijken!
bewust foute voorspiegeling van energieprijzen
Ik werd gebeld door een mevrouw van de Nederlands Leverancier Vergelijker. Zij wilde me laten overstappen terwijl ik nog tot januari 2024 een gunstig contract heb. Ik zou beter uit zijn als ik een euro per kuub gas meer zou gaan betalen ?!?
De truc is dat ze op grond van foute (lees, zeer lage) verbruikscijfers tot een acceptabel termijnbedrag komen. Zij komen ook met lagere energieprijzen dan momenteel gangbaar. Wees op je hoede !!
Ga nooit met dit bedrijf in zee. Oplichters, onbeleefd en niet bereikbaar.
Ook ik ben afgelopen jaar benaderd door de oplichters van de nederlandse leverancier vergelijker. Op hun advies ben ik overgestapt en dat is zeer slecht uitgepakt. Binnengehaald met een zeer lage termijn, bleek vervolgens 3 keer dat het contract met de aanbieder niet door kon gaan. Ik moest dan gewoon overstappen naar een andere. Zelf had ik dit nooit moeten doen, maar ik neem het dit bedrijf kwalijk dat zij niet thuis geven, valse beloften doen. Daarbij zijn de medewerkers ronduit onfatsoenlijk nu ik mijn verhaal wil doen. Uiteindelijk moet ik nu ontzettend veel bijbetalen en niet eens aan de juiste leverancier. Er klopt helemaal niets van, maar ik kan niet bij dit bedrijf terecht. Ga nooit met hen in zee. Je bent alleen maar slechter uit.
Misleiding malafide nederlandse vergelijker
Afgelopen week ben ik benaderd door de nederlandse vergelijker met de melding dat mijn energiebedrijf waar ik momenteel een contract mee heb failliet dreigt te gaan. Ze komen ook meteen met een aanbieding om over te stappen. Trap hier niet in. Vraag bedenktijd. Check alles en vraag na bij je huidige leverancier.
Door te liegen bedriegen en valse info proberen ze je over te halen over te stappen. Zij krijgen provisie per deal en jij bent t haasje. Oplichters zijn het met een vlotte babbel. Lijkt betrouwbaar maar uuteindelijk ben jij de dupe. Wees gewaarschuwd.
Oplichters de nederlandse verelijker
Ook ik werd gebeld door de Nederlandse Leverancier Vergelijker over mijn energie leverancier, in mijn geval de Delta in Zeeland. De persoon deed het voorkomen of hij namens de Delta belde. Hij had veel contactgegevens van mij, dus het leek in eerste instantie vertrouwd. Uiteindelijk wilde hij me een energie contract voor 3 jaar aansmeren, juist nu de energieprijzen torenhoog zijn. Hij viel door de mand toen hij vroeg of de automatische incasso door kon lopen. Die heb ik niet. Verkeerd gegokt dus. Direct de verbinding verbroken. Nog 4 keer werd ik teruggebeld maar je begrijpt, niet meer opgenomen. Dit zijn ratten en bedriegers. Ga nooit met ze in zee. Gelukkig zat ik er niet aan vast.

Antwoord van Nederlandse Vergelijker
Stelletje ratten en kakkerlakken daar
Stelletje ratten en kakkerlakken daar. Zitten waarschijnlijk in de kelder van de milleniumtoren. Liegen en bedriegen alles aan elkaar.
Eerst klopt het verhaal. Ik was inderdaad onlangs overgestapt via een vergelijkingssite. Ze vertelden mij dat ik via die site de garantie had op de laagste prijs. Mocht de prijs zakken onder de prijs waarvoor ik mijn contract had ingekocht, dan ging ik mee in die prijsdaling. Ik heb 3 maal gevraagd tijdens het gesprek of het niet ging om een overstap. Dat was niet het geval. Tot ik moest tekenen, (direct via de sms en mail) om akkoord te gaan met mijn nieuwe prijs, toen bleek het toch om een overstap te gaan. Toen ik dat direct ongedaan wilde maken werd er moeilijk gedaan en weer gelogen. Ik heb op advies van mijn huidige leverancier contact opgenomen met de nieuwe aanbieder om daar binnen 14 dagen mijn recht van bedenktijd in te zetten. Want u raadt het al. De Nederlandse Leverancier Vergelijker was niet meer te bereiken. Niet per telefoon en ook niet via het contactformulier op de site. Blok dit nummer en ga nooit in op hun leugens!
Ga nooit met dit bedrijf in zee
Ga nooit met dit bedrijf in zee. Zij bedriegen mensen. Bij mij gaven ze aan dat ze belden namens Vereniging Eigen Huis waar wij jaarlijks meedoen met de collectieve inkoop. Omdat er nu voor het eerst een goedkoper aanbod was gedaan mochten zij dit ook aanbieden. Het klonk erg betrouwbaar en oprecht maar na de tijd begon ik toch te twijfelen. Ik heb vereniging eigen huis gebeld en zij gaven aan dat dit bedrijf absoluut niet namens hen belt. Hoe zij aan mij gegevens zijn gekomen weet ik niet maar ze zijn onbetrouwbaar. SLUIT NOOIT EEN CONTRACT AF VIA HEN. Er zijn niet voor niets al negatieve beoordelingen.
Ik sluit nooit meer telefonisch een energie-contract af!
Als reactie op het bericht van Nederlandse Vergelijker:
Twee weken geleden diende in een klacht in via het klachtenformulier op jullie website. Het feit dat hierop twee weken lang niet gereageerd wordt, maar op een Trustpilot-review binnen een half uur, zegt mij genoeg!!!
Oorspronkelijk bericht:
Op 22 maart jl. sloot ik via een medewerker van de NL. Vergelijker een overeenkomst bij DGB-Energie af voor een maandelijks voorschotbedrag dat ca. €20,00 goedkoper was dan ons huidige contract bij Essent.
Vandaag werden wij wederom telefonisch benaderd door een (andere) partij om een nieuw contract af te sluiten; de mevrouw aan de telefoon vertelde ons dat het door Nl. Vergelijker berekende voorschotbedrag onmogelijk was, uitgaande van ons verbruik.
Hierdoor werden wij achterdochtig, daar wij in het verleden reeds een soortgelijke ervaring hadden opgedaan (hierover vertelde ik de medewerker gedurende ons telefoongesprek).
Nu blijkt dat ervan is uitgegaan dat wij zonnepanelen hebben (wat niet het geval is) en jaarlijks ca. 1500 kWh terugleveren. De verkoopmethodiek van de Nederlandse Vergelijker is misleidend, daar in het gehele gesprek niet over zonnepanelen of terugleveren gesproken werd. Hooguit gedurende het afgeraffelde riedeltje (afsluiten van het contract) aan het einde, waarbij op alle vragen bevestigend geantwoord dient te worden...
EEN ZEER SLECHTE ZAAK, DEZE TELEFONISCHE CONTRACTJAGERS!! Ik zal nooit (maar dan ook nooit) meer telefonisch een soortgelijke overeenkomst afsluiten!
De overeenkomst bij DGB heb ik binnen de 14 dagen termijn ontbonden, ik kan alleen maar hopen dat De NL. Vergelijker geen provisie of vergoeding toekomt.

Antwoord van Nederlandse Vergelijker