Wat fijn, relaxed, maar ook actief was deze reis. We hebben veel beleefd en gelachen. We hadden een geweldige villa, die even voor ons als thuis voelde. Het is eiland is schitterend en het Italiaan... Toon meer
Mijn singlereis naar Bosnië met NoSun was in één woord: geweldig. Vanaf het begin hing er een fijne sfeer in de groep, wat de reis extra bijzonder maakte. We hadden echt een superleuke groep wa... Toon meer
Toffe groepsreis naar de Etna. Klein groepje leuke mensen. Elke dag een toffe activiteit zoals wandelen over de Etna, bodyraften, varen, quad rijden. En daaromheen gezellig eten of chillen in een h... Toon meer
Actieve groepsreizen voor wie géén zon-zee-strand wil Bij noSun richten we ons op actieve groepsreizen en singlereizen. Deze groepsreizen zijn outdoor, uitdagend en back to basic. Hierbij is de bestemming belangrijk, want we bezoeken landen en streken die niet direct bekend staan als populaire en zonnige vakantiebestemmingen. Je bevindt je onder gelijkgestemde individuen zoals singles of mensen die alleen reizen. Hier ontstaat ook wel eens een relatie uit, maar dat is geen doel op zich. We willen de drempel om met onbekenden een outdoor reis te ondernemen, zo laag mogelijk houden. Door onze persoonlijke aanpak is er meer vrijheid voor het creëren van jouw reiservaring, maar ervaar je wel het gemak van een goed georganiseerde groepsreis. We delen graag onze passie voor natuur en avontuur met je. Onze reizen zijn bedoeld voor actieve reizigers die graag samen nieuwe belevenissen creëren!
Beckumerstraat 3a, 7548 BD, Enschede, Nederland
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
De vakantie naar Kroatië was helemaal top. De activiteiten waren heel afwisselend en leuk we hadden een hele leuke groep en de reisbegeleidster was heel vriendelijk en probeerde het voor iedereen goed te doen. Zeker een aanrader om deze reis te boeken en als Froukje je begeleider is helemaal 😁

Antwoord van noSun Groepsreizen & Singlereizen
Mooie accommodaties , genoeg activiteiten en een gezellige fijne reisbegeleider, er was ook nog de mogelijkheid om meer te doen dan volgens het programma. Daar was ook de ruimte voor.
De restaurants waren ook prima en goede prijs ook! Voor de 3e keer met No Sun, top vakantie gehad.

Antwoord van noSun Groepsreizen & Singlereizen
Kroatië, mijn eerste ervaring met nosun, een fantastische ervaring, erg genoten van de activiteiten, prachtige uitzichten, en soms ook wat tijd voor jezelf ook fijn.
Froukje was super, gezellig, spontaan en een fijne/ sociale persoonlijkheid. Waardoor je gelijk welkom voelt.

Antwoord van noSun Groepsreizen & Singlereizen
Kroatië was mijn eerste reis met NoSun. Na het boeken had ik nog wat vragen over de reis, deze zijn netjes en snel beantwoord over de mail. De reisbegeleidster had de reis goed voorbereid, kwam met ideeën en stond open voor onze ideeën. Activiteiten met de groep aanpassen en activiteiten op je eigen tempo met de groep meedoen was in overleg geen probleem. Al met al een hele positieve ervaring met NoSun en ik zou zeker nog eens bij ze boeken!

Antwoord van noSun Groepsreizen & Singlereizen
We hebben erg veel leuke dingen gedaan tijdens de reis. We hadden altijd wel iets te doen. Het was een intensieve reis, maar zeker goed te doen. Het was een relatief kleine groep, en hierdoor was het erg gezellig. De reisbegeleiders waren erg flexibel om eventuele ideeën uit te proberen.

Antwoord van noSun Groepsreizen & Singlereizen
De reis door Zweden was heel tof! Leuke nieuwe mensen ontmoeten veel activiteiten gedaan. Mountainbiken, suppen, quad rijden, hiken, kampvuur maken en vooral gezellig samen zijn. Ik heb mij geen moment verveelt, mede door het kamperen ben je ook bezig met tenten opzetten, koken en afwassen. Kamperen was erg wennen, maar na een paar dagen had ik m'n draai gevonden. Ook de reisbegeleidster deed overal leuk aan mee en heeft ons goed voorbereid en begeleid tijdens de reis.

Antwoord van noSun Groepsreizen & Singlereizen
Nosun reizen zijn erg leuk! het programma is vaak erg actief en de activiteiten zijn heel memorabel.
De kleinere hoeveelheid mensen zorgt voor een hechte groep, waar de reisleiders een leuke toevoeging op zijn. Zelf heb ik 2 reizen gedaan waarvan 1 de eerste keer wintersport en 1 de eerste keer kamperen was. Het was fantastisch om deze nieuwe ervaringen op te doen

Antwoord van noSun Groepsreizen & Singlereizen
Dit was mijn eerste groepsreis! En het was een top week op Sardinië! Niemand kende elkaar van te voren, maar het werd al snel een hechte en vertrouwde groep. Er was veel afwisseling in activiteiten zoals hiken, snorkelen en windsurfen. Je kon er ook zelf voor kiezen om na de activiteit in de middag iets voor jezelf te gaan doen, of met een kleiner groepje naar het strand te gaan, volleyballen of tennissen. Daarnaast werd er ook yoga aan geboden op de camping. Kortom een geslaagde vakantie, mede dankzij onze super gezellige en ontspannen reisleidster!!

Antwoord van noSun Groepsreizen & Singlereizen
NoSun heeft een prachtige rondreis gemaakt door Zweden heen. Slapen in tentjes op zowel campings als in het wild. Sims meerdere dagen op 1 camping. Je bent de hele dag lekker buiten en actief bezig met verschillende activiteiten zoals fietsen, wandelen, kanoën en hiken. Zowel genieten van de natuur als wel een sightseeing van een mooie stad. Alles om een goede indruk te krijgen van het land. Het is overigens een druk programma maar kan het iedereen aanraden.
Reisbegeleider Renate zorgde mede voor een fijne en veilige reis. Haar eigen initiatieven voor uitstapjes werden zeer gewaardeer tijdens enkele lange reisdagen.
Ben zeker van plan om nog een reis met NoSun te boeken.

Antwoord van noSun Groepsreizen & Singlereizen
Een hele leuke vakantie gehad in Finland met een super leuke groep en reisbegeleider. 2 weken rond getrokken door Finland en leuke activiteiten gedaan. Wandelen, zwemmen, kanoën, kajakken en fietsen en dan ook nog eens met mooi weer. Ook de afwisseling met wildkamperen en campings was perfect!

Antwoord van noSun Groepsreizen & Singlereizen
Een afwisselend aanbod van activiteiten in een prachtig land. De communicatie vooraf is duidelijk. Het niveau van de activiteiten wordt ter plaatse gericht op de deelnemers.

Antwoord van noSun Groepsreizen & Singlereizen
Heerlijke reis door Zweden gehad. Prachtig land, leuke activiteiten en een hele fijne groep medereizigers. Het is een vol programma, maar alles was goed geregeld en de hikes en activiteiten in de prachtige natuur (o.a. de nationale parken) maken het een ervaring om nooit te vergeten.
Onze reisbegeleidster Renate had nog leuke suggesties voor extra toevoegingen aan het programma en heeft naar mijn idee goed aangevoeld wat voor soort groep we waren en hierop ingespeeld. Ook had ze goede tips voor beginners tijdens hiken en mountainbiken. Super fijn!
Ik zou noSun zeker aanraden voor iedereen die graag een actieve reis wil, ook als je nog weinig ervaring hiermee hebt.

Antwoord van noSun Groepsreizen & Singlereizen
Op dit moment zijn we weer onderweg naar Nederland vanuit Zweden. In Zweden 2 weken rond getrokken met een zeer fijn reisgezelschap en onze reisbegeleider Renate. Het was geweldig! Prachtige activiteiten gedaan op verschillende plaatsen in Zweden en tussen door lekker gekampeerd. Wandelen in prachtig mooie natuurparken, een elanden opvang bezoeken, mountainbiken, zwemmen. quad rijden, sauna, suppen, bever en een elandenafari. De reisdagen werden fijn onderbroken doordat Renate mooie stops uitzocht. We hebben in 14 dagen zo'n 3000 kilometer gereden door Zweden en hierdoor hebben we veel van Zweden gezien. Dit was weer een ouderwetse nosun reis, zeer goede en vriendelijke, meedenkende en gezellige reisbegeleiding en zeer fijne medereizigers! 8 verschillende personen met totaal verschillende karakters die in de 14 dagen tot 1 geheel zijn gevormd.
Volgend jaar ga ik zeker weer met Nosun.

Antwoord van noSun Groepsreizen & Singlereizen
Topservice,topreis en goede gezellige reisbegeleiders. Ik had een 14daagse reis naar Zweden geboekt. Titel op de site was, Zweden, hier wil ik blijven. Deze belofte zijn ze zeker na gekomen. Prachtig land, mooie natuur en vriendelijke mensen. Mooie wandelingen gemaakt, wild gekampeerd en nog vele outdoor activiteiten gedaan. De reisbegeleidster had zelfs voor tijdens de lange reisdagen extra stops bedacht zoals een tripje naar een Moose Sanctuary. Klein minpuntje waren de vele muggen, welke door de recente storm Hans weer overactief geworden waren.
Deze reis is een aanrader

Antwoord van noSun Groepsreizen & Singlereizen
Voor het eerst met NoSun op pad: rondreis van 2 weken door Schotland. Misschien waren mijn verwachtingen te hoog gespannen. We zaten met 9 personen in een busje gepropt. De tent waarin we moesten koken en eten was véél te klein: we zaten met onze rug tegen het tentdoek. Met regen (en kans op regen in Schotland is groot hebben we ervaren) echt niet fijn. 's Avonds om het kampvuur of in een pub was niet mogelijk en samen in de eettent was haast niet te doen. Slaaptentjes waren ook erg klein. Zou 3 persoons moeten zijn. Mijn eigen 2,5 persoonstent is ruimer. Aankleden en je rugzak inpakken vroeg letterlijk en figuurlijk om flexibiliteit.
Op de meeste campings waren echt wel plekken met elektriciteit, maar niet voor ons. Nu moesten we 's ochtends op een 2-pitter eerst water koken voor koffie en thee (duurde erg lang. Waarom geen waterkoker en elektriciteit bij de eettent?) en daarna konden we pas eieren met spek en bonen bakken.
Ben Nevis staat als activiteit genoemd, maar deze wordt vanwege het weer bijna nooit beklommen. Wel andere wandelingen gemaakt en die waren echt wel mooi en ook wel uitdagend. Schotland is gewoon prachtig!
Whiskyproeverij was bij een nieuwe brouwer. Erg interessant verhaal, mooi bedrijf, maar slechts 1 (jonge) whisky kunnen proeven.
Wat betreft de bootreis: denk dat het boeken van een 1- of 2-persoonshut een mooie extra optie zou zijn. Met 4 personen (en een hoop bagage) in 1 hut was geen prettige ervaring. Ik had graag iets meer betaald voor een eigen hut.
Al met al: Schotland is prachtig. Dit was een aardige kennismaking, maar een volgende keer ga ik met een camper en m'n hond. Gezelschap vind ik dan wel op de camping en in de pub.
Fijne groep, heel divers maar erg open naar elkaar
Heb een hele leuke week in Sardinië gehad! Hele leuke activiteiten en tijd om zelf dingen te ondernemen. Wanneer je om een bepaalde reden niet mee kon doen met een activiteit was dat geen enkel probleem wat ik echt super fijn vond! Het was een hele gezellige groep en een super fijne reisbegeleidster. Zeker voor herhaling vatbaar
Het was echt een supervakantie! Actief, maar toch relaxed. Voelde langer dan een week, maar toch veel te kort! 😊 Perfecte begeleiding en nóg gezelliger dan verwacht. Bedankt NoSun!
Een mooie afwisselende reis. Vooral Slowakije was prachtig. Leuke activiteiten. De begeleiding van de reis was in handen van Anke. En die deed dat voortreffelijk.
Hele fijne reisbegeleidster, gezellige tijd en veel gedaan deze week. Lekker gegeten en goed geregeld op de camping.