Betaalverzoeken die ONVZ stuurt komen niet overeen met nota's in de persoonlijke omgeving. Je moet een hele administratie bijhouden om te zien welke bedragen je betaald hebt en niet. Bovendien zijn ze... Toon meer
Helaas heb ik de reviews hier niet gelezen toen ik overstapte. In hun marketing uitingen hebben ze het over eerste klas zorgverzekering. En je kunt overal terecht. Voor het eerst in mijn leven dat ik... Toon meer
Ik betaal bij ONVZ voor de tandfit module b 33,25 euro per maand, dus 399 euro per jaar. Nu blijkt mij dat ze maximaal maar 500 jaar aan tandzorg vergoeden en dat ook nog onder bepaalde voorwaarden. I... Toon meer
Fysiotherapie bij artrose heup wordt 12 keer per 12 maanden vergoed uit de basisverzekering. Maar dan moet de factuur wel precies zo zijn opgesteld zoals ONVZ dat graag ziet. Als er iets niet klopt d... Toon meer
Over ONVZ
Een collega reageert zo snel mogelijk op uw ervaring.
Nederland
- onvz.nl
Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd
Geen vergoeding tandartsen kosten
EXTRA Tandarts pakket gekozen. 0 Euro vergoeding.
Wat een afzetters!
Je kunt je niet verzekeren als je al…
Je kunt je niet verzekeren als je al weer dat je gebruik gaat maken van een aanvullende verzekering. En dan vermelden geen wachttijd.
Zeer slecht. Advies sluit hier geen verzekering af.
gezondheidsverklaring als je een dure…
gezondheidsverklaring als je een dure verzekering wil afsluiten. Deze verklaring houdt in als je meer dan 6x afgelopen jaar bij de Fysio bent geweest?
Rare gedachte gang zeker als je 75 euro pm extra daar voor betaald, rede die ze telefonisch opgaven, anders houden wij onze verzekering niet betaalbaar.
Geen ortho verzekerd als je weet dat je kind ortho nodig heeft!
Inderdaad, je kan niet verzekerd worden voor orthodontie als je kind al een afspraak heeft (gehad) met de ortho. Alleen als je niet weet of je kind ooit ortho nodig zal hebben. Want dan is het 'niet voorzien'. Fijn als ze dat ook op de website zetten, had me een aantal uren zoekwerk gescheeld.
Niet transparant over wachttijd ortho
ONVZ zegt geen wachttijd te hebben voor orthodontie maar als je vervolgens in de allerlaatste stap nog wat medische vragen gaat beantwoorden dan vragen ze je of je niet verwacht in het komende jaar orthodontie nodig te hebben. Oftewel; toch een wachttijd. Verzekeraar is op vergelijkingssites als independer hier niet transparant over.
Absoluut niet tevreden
Zijn al 10 jaar verzekerd bij deze zorgverkering. Vorig jaar polis verhoogd ivm aankomende orthodontie van dochter. In mrt van dit jaar te horen gekregen dat dochter geweigerd wordt en uit verzekering gehaald wordt, omdat zij vinden dat we met info vooraf de verzekering hebben verhoogd... Belachelijk..hoe moeten we haar anders verzkeren...Uiteindelijk veel op en neer gemaild en hebben ze als 'tegemoetkoming' haar niet uit de verzekering gehaald maar teruggezet naar Benfitverzekering. Nu we nieuwe polis voor 2024 ontvangen zie ik tot mijn schrik dat ze haar nog steeds in de Benfitverzekering laten staan, terwijl ons hele gezin betaald voor Optifit... Waardeloze verzekering. Wij gaan er nu weg.
Gezondheidverklaring = weigeren orthodontie
ONVZ gezondheidverklaring = weigeren verzekering orthodontie.
Na veel gezoek op de site contact gehad met de klantenservice. Het klopt dat je veel verschillende info krijgt die het er niet duidelijker opmaken. Maar uiteindelijk gelukt, alles gevuld, en dan de gezondheisverklaring, dat is het niet echt, het is meer een "wat verwacht je verklaring", de vraag; verwacht je dat je naar de ortho moet ?, ja --> helaas geen verzekering mogelijk. Dus wel promoten met hoge vergoedingen maar niet toegankelijk maken.
Je neemt die verzekering juist voor de orthodontist.
Een fantastische zorgverzekeraar
Een hele goede verzekeraar die ook dekt wat ze omschrijven. Prima contact als er wat is. Niet de goedkoopste, maar wel een hele goede, zoniet de beste.
Niet doen!
ONVZ munt uit in het binnenharken van klanten, onder meer door van alles te beloven, maar als je declareert, halen ze alle kleine lettertjes* uit de kast om maar niet te hoeven uit te keren. Mijden als de pest!
*ik had chronische klachten linkerknie. Volgens de orthopeed kwam dat door scheefstand onderbeen. Multidisciplinair team erbij gehaald (fysio, orthopeed en podoloog) en scheefstand kan gecorrigeerd worden middels speciale steunzolen. Volgens ONVZ is dat voetzorg en wordt niet vergoed. Ik heb de steunzolen daarom weggegooid en wordt binnenkort aan mijn knie geopereerd, kosten €3500.
Een verzekeraar die absoluut NIET onzorgt !!!
Een verzekeraar die onzorgt !!!
Trap er niet in extreem uitgekleed zijn niet meer wat ze zeggen dat ze zijn .
Wie wel geen idee .
Maar alles beter dan ONVZ
ONVZ houdt geen rekening met slechtzienden
ONVZ app na update door veel te kleine letters onleesbaar geworden voor mij als visueel gehandicapte. Is ook niet aan te passen. Telefonisch contact gehad met ONVZ en de boodschap is keihard: Dat ik pech heb en het niet anders is, want voor een slechtziende gaan ze geen aanpassingen doen. Dit is pure discriminatie en ONVZ sluit mij uit om fatsoenlijk mijn verzekering en bijbehorende geldzaken te beheren, zoals het betalen van premie en zorgfacturen. De MijnONVZ omgeving voor de pc is gek genoeg, niet zo compleet als de app omgeving. De houding van ONVZ noem ik geen Eersteklas Zorgverzekering!
ONVZ is afgegleden tot ondermaatse zorgverzekeraar …
ONVZ is afgegleden tot zorgverzekeraar die je maandelijks een stevige premie laat betalen en bij een noodzakelijke medische behandeling probeert om niets of toch zo min mogelijk voor die behandeling te vergoeden! Zonder strijd of inschakeling (rechtsbijstand-)advocaat wordt je met drogredenen en onkunde weggestuurd! Wij gaan dit jaar overstappen want we willen geen ondermaatse zorgverzekering.
Na 25 jaar laten ze me stikken bij een spoed-operatie
Ik ben 25 jaar verzekerd bij ONVZ. In verband met ernstige rugklachten had ik een operatie nodig. In Nederland wachttijd van > 8 weken. In Duitsland 3 (!) dagen. Verwijzing door neuroloog in NL.
Telefonisch bij ONVZ toestemming gevraagd: 'Stuur de papieren in, komt wel goed'.
Twee dagen voor vertrek afwijzing per e-mail. Ze willen eerst een offerte van de kliniek en een behandelplan van de arts in Duitsland.
Ik heb alle papieren ingezonden behalve concrete prijs-opgave van chirurg. Die zie ik pas als ik daar ben. Er is wel een globaal tarief bekend, maar dat is niet voldoende.
Kortom, ze laten me stikken. Regeltjes zijn regeltjes. Geen greintje mededogen.
Wij betalen jarenlang hele dure…
Wij betalen jarenlang hele dure aanvullende verzekering oa voor de bril van mijn zoontje helaas is deze bril nu dusdanig slecht dat hij echt aan vervanging toe is. En je aan de kalender jaar van 2 jaar zit wat vroeger per jaar was. Afijn altijd netjes in de termijn kunnen redden nooit geen bijzonderheden gehad behalve nu. We moeten wachten tot januari en er is geen enkele coulante ondanks jarenlange dure premies. Ik snap dat er regels zijn maar je kan toch iets tegemoet komen in zo’n situatie door te zeggen we vergoeden het ditmaal maar de kalender jaren blijven staan zoals ze staan en zal dan nu eenmaling 2,5 jaar zijn. Maar geen enkele tegemoetkoming. Het knulletje zal dus tot januari met een slechte bril rondlopen erg leuk ook voor de eerste klas hoge school voor hem! Bedankt ONVZ 😓
5 jaar geleden maagverkleining gehad…
5 jaar geleden maagverkleining gehad met spoed omdat mijn maagband ernstige klachten gaf, en dan bedoel ik echt ernstig. Maagband zelf betaald 10.000. Nu al jaren 50 kilo afgevallen. Nu is het zo dat ik sinds mijn puberteit erg zware borsten heb. Door mijn weke delen reuma is de pijn soms ondraaglijk. Trekt aan mijn schouders en nek. Gevolg ,nekhernia ( behandeling door de pijnpolie) 3 schouderoperaties, veel fysio enz. Door mijn maagverkleining heb ik veel huidoverschot op mijn buik ,benen en armen. Die operatie,s aan buik, benen en armen worden niet vergoed. Dat weet ik en is ook prima, die betaal ik zelf a 7000 a 8000 per operatie. Verder betaal ik ook alle medicatie zelf.. Je bmi moet bij
die operaties als je een gastic bypass hebt gehad 35 zijn om daarvoor ondanks dat je het zelf betaald in aanmerking wil komen.Ook prima. Dan zou je toch denken dat dat bij de borsten dus ook zo zou zijn. Mooi niet dus, bij een borstoperatie moet je bmi ineens 30 zijn. Alles wat kans op een vergoeding heeft moet dus qua gewicht 15 kilo lichter zijn dan met de operatie,s die je zelf moet betalen. Ze kijken niet naar het huidoverschot wat best veel kilo,s zijn. Mijn bmi is momenteel 30.7 en ik word dus steeds afgewezen omdat ik 1.7 kilo te zwaar ben. De ellende en pijn, fysio, reuma,nekhernia enz moet je maar mee leren leven. Het ziekenhuis staat volledig achter mij maar heeft niks in te brengen. Voor mij persoonlijk wil ik nooit geen contact meer met onvz. Ga zodra ik kan weg en ik hoop dat mensen als ze gaan googlen dit lezen en zich bedenken. De realiteit is echt anders dan dat ze doen voorkomen. Ze komen je in niks tegemoet, denken niet mee en hebben geen idee wat het is om altijd maar pijn te hebben, daarvoor tramadol te moeten slikken. In hun ogen ben je te dik omdat je geen gezonde levensstijl hebt ,maar als je bewezen hebt dat je 50 kilo kan afvallen, en het ervoor over hebt om nooit meer te kunnen eten zoals zelfs de kleinste eter eet, en doe je dat wel je binnen een uur ondraaglijke pijn in je buik krijgt dan nog vallen ze over 1.7 kilo. Hoe trots ik was dat ik 50 kilo afgevallen ben, voor hun is het dus nooit genoeg. Kortom het komt erop neer dat ze blij zijn dat ik zoveel afgevallen ben, maar niet voor mij maar omdat het hun veel geld scheelt omdat ik nu gezond ben, geen suiker, hoge bloeddruk enz.. en de pijn? Ach als je kunt leven met nooit eens gezellig mee doen met iedereen dan moet je dus zeker ook daarbovenop de pijn kunnen verdragen die je dagelijks hebt . Ik heb geen spijt van mijn operatie, zou nooit meer anders willen,maar wat zou het fijn zijn geweest als ze al was het maar een klein beetje meegeleefd zouden hebben. Het is duidelijk een zorgverzekeraar die zich niet kunnen inleven op menselijke gevoelens en mensen een trap nageven omdat je maar 50 kilo bent afgevallen ipv 51.7..
Mijn dochter heeft een acne behandeling…
Mijn dochter heeft een acne behandeling ondergaan (gezicht) bij een schoonheidsspecialiste welke is aangesloten bij ANBOS. De kosten worden niet vergoed (Topfit) aangezien ze geen doorverwijzing had van een dermatoloog. Dus je moet eerst de route huisarts, dermatoloog volgen (extra zorgkosten maken) om de kosten van de behandeling vergoed te krijgen. Echt slecht ONVZ.
Tandarts verzekering is eerste klas nep!
Kleine lettertjes, allerlei ondoorzichtige codes voor bepaalde reguliere behandelingen die dan weer wel of juist niet vergoed worden. Als client totaal on-transparant. Steeds wordt geprobeerd niet te vergoeden en dan wordt er een beroep gedaan op al die kleine lettertjes codes en uitzonderingen. Het beste is niets met deze club (ONVZ) te maken te hebben. Alles behalve eerste klas. Het is een ondoorzichtige brei.
Hoge premie maar vergoeding en service…
Hoge premie maar vergoeding en service is wel goed en als je veel nodig hebt dan betaal ik het wel
Gebeld om een jaaroverzicht van 2022 te…
Gebeld om een jaaroverzicht van 2022 te krijgen van mijn vader die afgelopen januari is overleden vóór de belasting. Werd af gesnauwd door een medewerkster van ze daar niet aan gaan beginnen,dus ik kreeg het niet. Ik moest maar in de papieren kijken die mijn vader had ontvangen. Wat een flut zorgverzekering!!! Weet dat mijn moeder in december snel zal overstappen naar een andere zorgverzekering. 1 woord zeer slecht!!!!
Waar zijn die kleine letters verstopt?
Oplichterij. Dit jaar een dure verzekering afgesloten omdat we wisten dat er een operatie zat aan te komen. Maar omdat het ziekenhuis in oktober vorig jaar heeft gebeld om een afspraak te maken, vergoeden ze niks. Want dan valt het onder de verzekering van vorig jaar.... Terwijl de operatie dit jaar is. Deze kleine lettertjes staan niet in het overzicht met vergoedingen op hun site. Niet transparant dus en zeer slechte service.