Banner for Qover

Qover Reviews 3.044

4,3

Om reisannulatie aan te geven heeft mijn contactpersoon Belfius me geholpen bij de eerste aangifte. Daarna zelf via jullie mails de info doorgegeven. volledige Belfius-bankafschrift (kredietkaarto... Toon meer

Ik had mij laten misleiden via Instagram om iets te kopen aan 60 euro wat uiteindelijk gewoon met dropshipping uit China bleek te komen en op Temu voor 2,50 euro verkocht werd. Omdat de website niets... Toon meer

geen probleem met de afhandeling, alleen zou het beginformulier wat duidelijker mogen zijn en meer specifiek. Bvb : de vraag over gezinssamenstelling heb ik natuurlijk beantwoord met ik en mijn echtge... Toon meer

Onze reis naar Amsterdam is niet kunnen doorgaan omwille van overlijden binnen de familie. We hadden de reis geboekt via Belfius mastercard waar een reisannulatieverzekering inbegrepen was. Hoewel w... Toon meer

1. Geld en verzekeringen

Leader in embedded insurance orchestration

4,3

Uitstekend

3K reviews

Vraagt klanten om een review

Heeft 71% van zijn negatieve reviews beantwoord

TERUGBETALING ANNULERING REIS (via kredietkaart)

Afhandeling gebeurde weliswaar correct en vriendelijk door de medewerker maar sommige gevraagde info zou gebundeld en vollediger kunnen vanaf de eerste vraag. In standaardmail worden 3 documenten gevraagd erna nog eens 2 extra. Dat kon in een keer ook. Ook helemaal opnieuw beginnen omdat de kaarthouder iemand anders is (behorend tot hetzelfde gezin op hetzelfde adres).
Documenten konden wel gemakkelijk opgeladen worden via telefoon (foto). Maar elke tussenkomst van de medewerker was altijd vriendelijk en met geduld.

4 december 2025

professionele en correcte afhandeling…

professionele en correcte afhandeling van de schade aan onze electrische fiets (gestolen stuur met display).

24 november 2025

Hallo,

Hartelijk dank voor uw 5-sterrenbeoordeling! We zijn blij te horen dat de afhandeling van de schade aan uw elektrische fiets professioneel en correct is verlopen.

Makkelijk geregeld

Makkelijk geregeld. Goede prijs

10 november 2025

Hallo,

Bedankt voor uw review. Het is fijn om te horen dat het makkelijk geregeld was en dat u de prijs goed vindt.

We stellen uw positieve feedback op prijs.

Met vriendelijke groet, Qover team

Super duidelijke polissen

Super duidelijke polissen, en snel af te sluiten.

8 november 2025

Antwoord van Qover

Bedankt voor de 5 sterren. We zijn erg blij om te horen dat onze polissen super duidelijk zijn en dat het afsluiten zo snel is gegaan. Dit is precies waar we voor gaan.

Heldere en zeer goede Website

Heldere en zeer goede Website, informatie en uitleg / toelichting op de in te vullen gegevens en bijzonderheden.

6 november 2025

Hallo,

Bedankt voor uw positieve feedback. We zijn blij te horen dat u onze website helder en zeer goed vindt, en dat de informatie en uitleg over de in te vullen gegevens nuttig zijn.

Fijne, correcte ervaring

Communicatie verliep vlot, het was duidelijk wat er bezorgd moet worden. Ik had ergens een vergissing gemaakt, maar hier werd niet moeilijk over gedaan en het dossier was behoorlijk snel afgehandeld.

14 oktober 2025

Hallo,

Het is fijn om te lezen dat de communicatie vlot verliep en dat we uw dossier snel en zonder moeilijkheden hebben kunnen afhandelen, zelfs na uw vergissing.

Het Qover team.

Qover dekt niet ivm niet "activeren"

Mijn zoon heeft een dure fiets gekocht met bijbehorende Qover verzekering. Echter de winkel heeft nooit uitdrukkelijk vermeld dat de verzekering had moeten worden bevestigd per mail en brieven daartoe zijn in de spam terecht gekomen. De brief die hij meekreeg vermeld dat indien er niet gereageerd wordt op mails, de verzekering komt te vervallen, wat het alleen maar onduidelijker maakt of je nu wel of niet gelijk verzekerd bent. De claim voor een reparatie moet hij nu zelf betalen, terwijl de fiets gloed nieuw was en je er toch mag van uitgaan dat je verzekering gelijk in gaat als je een aanschaf doet en een verzekering er bij afsluit. Onbegrijpelijk en zeker niet klantvriendelijk. En onbetrouwbaar als verzekeraar.

16 september 2025

Hallo,

Bedankt voor uw feedback. Onze excuses voor de verwarring en frustratie rond de activatie van de verzekering en de onduidelijke communicatie . We begrijpen dat u een directe dekking verwachtte en we nemen uw opmerkingen over klantvriendelijkheid serieus. We zijn bezig om ons proces helderder te maken.

Het Qover team.

Ik heb een fietsverzekering van Qover en ben enorm ontevreden.

Ik heb een fietsverzekering van Qover genomen en wilde wijzigingen aanbrengen in de verzekering. De fiets die ik initieel had verzekerd, had ik weer verkocht en een nieuwe fiets aangeschaft. Ik heb (na lang wachten) een instructie hiervoor gekregen, maar dit lukte mij niet. Het lukt ook niet om contact met iemand van de klantenservice te krijgen. Dat is niet bestaand. De klantenservice bestaat alleen maar uit robots. Het lukt dus niet om verzekering te wijzigen of op te zeggen. Voor mij een dikke onvoldoende.

26 oktober 2025

Top service

Top service

23 oktober 2025

Hi,

Thank you for your review! We appreciate you calling out our Top service—that's what we strive for!

Best,
The Qover team

Geen antwoord en geen normale afhandeling loskoppelen fietsverzekering

Ik probeer nu ruime week mijn verkochte cowboy fiets los te koppelen zodat de nieuwe eigenaar hem ook kan gebruiken. De Cowboy fiets verzekering loopt namelijk via Qover. Volgens instructies e-mail gestuurd, ook nog e-mail via website Qover gestuurd. Vandaag maar even gebeld met enige beschikbare nummer. 3x geprobeerd, 3x doorverbonden en 3x verbinding verbroken . Daarna telefoonnummer gekregen van medewerker en bleek buiten gebruik.

Zou 3 werkdagen moeten duren voor loskoppelen en na 6 werkdagen nog steeds niet gebeurd. Zonder loskoppelen kan nieuwe eigenaar app niet koppelen en fiets normaal aanzetten.

Kortom echt slecht dit . Wat is er toch aan de hand dat grote bedrijven hun klanten niet serieus nemen

21 oktober 2025

Hallo,

Het spijt ons zeer om te horen over uw frustrerende ervaring met het loskoppelen van uw fietsverzekering. Dit is niet de service die wij willen bieden. We zijn echter opgelucht dat u inmiddels bent gecontacteerd door onze klantenservice en dat zij de situatie hebben kunnen rechtzetten en de verwarring hebben opgelost. Fijn dat de kwestie voor de nieuwe eigenaar van de fiets nu correct is afgehandeld.

Aarzel niet om opnieuw contact met ons op te nemen als u nog andere vragen heeft.

Het Qover team

Onze vakantie hebben wij moeten afbreken

Via Bunq hebben wij een reisverzekering die wordt uitgevoerd door Qover. Helaas hebben wij een claim moeten indienen omdat we onze vakantie moesten afbreken. We zijn zes dagen eerder teruggekomen dan gepland. Via de website kon ik eenvoudig het formulier invullen om de aanvraag voor annuleringskosten in gang te zetten. Uiteraard moest ik daarbij de benodigde documenten aanleveren. Dit kon volledig online en per e-mail worden afgehandeld – wel zo prettig in het digitale tijdperk waarin we nu leven.

De belofte om telkens binnen vijf werkdagen te reageren op vragen of het aanleveren van informatie werd keurig nagekomen. Geen enkel moment heb ik hoeven navragen of ze ons niet vergeten waren.

Zeer fijn te weten dat wij altijd terecht kunnen mocht het nodig zijn.

10 oktober 2025

Hallo,

Wat fijn om te horen dat u zo'n positieve ervaring heeft gehad, ondanks de vervelende reden! We zijn blij dat het proces via Bunq en Qover om uw annuleringskosten aan te vragen eenvoudig online kon worden afgehandeld. Het is onze prioriteit om duidelijke en snelle communicatie te bieden, dus het is geweldig om te lezen dat onze belofte om binnen vijf werkdagen te reageren netjes werd nagekomen.

Het Qover-team

Sinds Qover volledig digitaal is…

Sinds Qover volledig digitaal is gegaan, zijn ze praktisch onbereikbaar geworden; verschrikkelijk !!!

25 september 2025

Hallo,

Bedankt voor uw feedback. We begrijpen dat digitale processen soms frustrerend kunnen zijn en we werken er voortdurend aan om onze systemen te verbeteren en ervoor te zorgen dat we altijd bereikbaar zijn wanneer u ons nodig heeft. We zijn blij dat we het probleem telefonisch met u hebben kunnen oplossen.

Qover team

Geholpen met problemen fietsverzekering heel goede service direct geholpen na mail gestuurd te hebben

17 september 2025

Hallo,

Bedankt voor uw positieve review! We zijn blij te horen dat we u snel en goed hebben kunnen helpen met de problemen met uw fietsverzekering.

Tesla? NIET DOEN!!!

Heb je Tesla gekocht en zoek j naar de verzekerin? Doe het a.u.b. NIET BIJ QOVER!!!

Vorig jaar autogekocht en omdat het direct van Tesla kwan, verzekering bij Qover afgesloten.

Reactietijd op eenvoudige vraag: 3 weken
Reactietij op verzoek tot aanpassing: tot 6 weken!

En ergens midden in het contractjaar veranderen ze opzegtermijn van de verzekering van "direct" naar "2 maanden"

Waardeloze Belgische bedrijf!!!

15 september 2025

Hi,

Bedankt voor uw feedback. We vinden het erg vervelend om te horen dat u een negatieve ervaring heeft gehad met onze service en reactietijden. Onze excuses voor het ongemak dat dit heeft veroorzaakt.

U had gecontacteerd moeten worden door onze klantenservice en uw annulering had afgehandeld moeten zijn. Mocht dit niet het geval zijn, aarzel dan niet om direct contact op te nemen met onze klantenservice.

Het Qover team

Na opzegging fietsverzekering na meer…

Na opzegging fietsverzekering na meer dan een maand nog steeds geen geld retour ontvangen.

12 september 2025

Hallo,

Onze excuses voor de vertraging. We hebben de betaling versneld en je zou de terugbetaling van je geannuleerde fietsverzekering uiterlijk halverwege volgende week moeten ontvangen.

Het Qover-team

Nog steeds geen betaling ontvangen

Retourbetaling van geannuleerde fietsverzekering na 4 weken nog niet ontvangen. Ondanks meerdere toezeggingen van Qover.

15 augustus 2025

makkelijk !!!!!!!!!

11 september 2025

Hallo,

Hartelijk dank voor de 5-sterrenrecensie! Fijn om te horen dat het zo makkelijk was.

Hallo,

Bedankt voor deze mooie review! Fijn om te horen dat je onze aanpak als simpel en snel hebt ervaren. Daar streven we elke dag naar.