Onaanvaardbare ervaring bij Renault…
Wat ik vandaag meemaakte in een Renault garage ‘Baele’ in Zelzate, is werkelijk hallucinant.
Vorige week kreeg ik tijdens een onderhoud te horen dat mijn remschijven en -blokken dringend aan vervanging toe waren omdat mijn remschijven er al meer dan 60.000km opzaten. Omdat de onderdelen niet op voorraad waren, moest ik een nieuwe afspraak maken. Die werd ingepland voor woensdag om 13.00 uur.
Ik was perfect op tijd en bleef in de wachtruimte. Na meer dan een uur stond mijn wagen nog steeds op exact dezelfde plek. Toen ik ging vragen hoever ze stonden, kreeg ik tot mijn verbazing te horen dat mijn auto “klaar” was. Ze wachtten alleen nog op de werkfiche om de factuur op te maken.
Maar mijn wagen had nog geen centimeter bewogen, en ik was intussen de hele tijd ter plaatse gebleven. Ik zei hen letterlijk dat er onmogelijk aan mijn auto gewerkt kon zijn. Pas nadat ik dat opmerkte, werd mijn wagen vijf minuten later voor het eerst naar binnen gereden, en begon men eindelijk aan de herstelling.
Laat dit goed doordringen: als ik niets gezegd had, had ik gewoon betaald voor werk dat op dat moment nog niet eens begonnen was.
Geen uitleg, geen waarschuwing – gewoon factureren alsof alles gebeurd was.
Toen ik hen hierop aansprak, volgde een bijzonder ongeloofwaardig excuus: de technieker zou plots onwel geworden zijn. Geen hulpdiensten, geen paniek, en diezelfde medewerker liep daar gewoon rond alsof er niets aan de hand was.
Een doorzichtige smoes, bedoeld om de situatie te verdoezelen.
Daarbovenop werd ik gevraagd om me stil te houden: “er zijn andere klanten aanwezig.” Alsof ik, als betalende klant, geen recht heb op uitleg wanneer men mij bijna laat betalen voor iets wat niet is uitgevoerd.
Mijn vertrouwen in deze garage is volledig verdwenen. Als men zó ver gaat, wat zegt dat dan over de diagnoses, facturatie en uitgevoerde herstellingen?
❗Dit is geen vergissing, dit is opzettelijk misleiden.
Onprofessioneel, onbetrouwbaar en totaal onaanvaardbaar.
🛑 Had ik niet zelf gezien wat er (niet) gebeurde, dan had ik betaald voor niets. Laat dit een waarschuwing zijn
#RenaultBaele #Zelzate #klantontevreden #garagefail #wanpraktijken #leugens #nooitmeer #renaultfail
23 juli 2025