Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Trevlig kundtjänst. Hjälpsamma i chatt och telefon. Sympatiska avgifter. Svårt att överföra vissa fonder från andra banker. Därav gjorde jag en stor förlust då jag fick sälja av från min bank med vä... Toon meer

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Trevlig nätmäklare som nu under uppstarten har konkurrenskraftiga avgifter på aktiehandel. Mobilappen känns inte lika väloptimerad som Avanzas eller Nordnets. Men Savrs app är minimalistisk och har... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bra tjänst för långsiktigt fondsparande. Stort utbud av fonder. Rabatterade fondavgifter och störst rabatt naturligtvis i lite dyrare fonder som t.ex. svenska småbolagsfonder. Hemsidan är helt okej... Toon meer

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Hade gett appen 5 stjärnor ifall det inte tog så lång tid att köpa fonder, överföra pengar/fonder samt att det inte finns köp/sälj knappar direkt i innehavet utan att man måste alltid trycka på fonden... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Vermogensbeheerdiensten
  2. Beleggingsadvies

Geschreven door het bedrijf

SAVR är en svensk investeringsplattform som grundades 2019. Bolaget erbjuder handel i aktier och fonder till låg och transparent prissättning. SAVR har drygt 100 000 kunder och kontor i Stockholm och Halmstad. Bolaget står under Finansinspektionens tillsyn och erbjuder samma trygghet som storbankerna i form av Insättningsgarantin och det statliga Investerarskyddet.

Contactgegevens

2 sterren
1 ster

Heeft 85% van zijn negatieve reviews beantwoord

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Mycket trevlig och lätt tjänst Jag…

Mycket trevlig och lätt tjänst Jag saknar bara möjligheten att kunna lägga in rätt kyrkor när jag har flyttat värdepapper hit
Det är en tjänst som jag saknar

27 maart 2025

Antwoord van SAVR AB

Stort tack för ditt fina omdöme – vi är glada att du gillar vår tjänst!

Jag är lite osäker på vad du menar när du säger att du saknar möjligheten att kunna lägga in rätt "kyrkor" i samband med flytt av värdepapper. Är det möjligtvis så att du syftar på GAV (genomsnittligt anskaffningsvärde)? Om så är fallet är det något vi arbetar på att kunna erbjuda i framtiden. Det är en efterfrågad funktion och vi vill såklart att det ska bli så smidigt som möjligt för dig att få en komplett överblick.

Tveka inte att höra av dig till oss om du vill förtydliga eller har fler önskemål. Tack igen för att du använder SAVR!

Snabb service

Bra och snabb service via mail, än så länge har allt funkat klockrent med app och hemsida så inget att klaga på.

27 maart 2025

Antwoord van SAVR AB

Tack för din fina recension! 😊 Härligt att höra att både appen, hemsidan och servicen lever upp till dina förväntningar. Vi jobbar hårt för att allt ska fungera klockrent så det är extra kul att du upplever det så. Tveka inte att höra av dig om det dyker upp något längre fram!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Snabb respons vid frågor och jobbar…

Snabb respons vid frågor och jobbar hela tiden på att förbättra sig.

20 maart 2025

Antwoord van SAVR AB

Tack för dina fina ord! Det betyder mycket för oss att du upplever att vi är snabba på att svara och att du ser vårt arbete med att ständigt förbättras. Vi har som mål att bli lite bättre varje dag och din feedback peppar oss att fortsätta på den vägen!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Omöjligt att avsluta sitt konto.

Ej tillräckligt hjälpsamma till avsluta kontot och gör det nästintill omöjligt att avsluta trots att man nollar sitt konto.

12 maart 2025

Antwoord van SAVR AB

Vad tråkigt att höra att du inte känt att du fått tillräcklig hjälp vid avslut av ditt konto. Vi vill att det ska vara enkelt och smidigt att avsluta sitt konto hos oss när man önskar det, och vi beklagar om det upplevts som krångligt i ditt fall.

Vi tar gärna en närmare titt på vad som har hänt och hjälper dig att lösa det så snabbt som möjligt. Hör gärna av dig till vår kundservice på 08-38 52 00 (öppet vardagar 9-22), så ser vi till att följa upp direkt.

Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Kundsupport under all kritik

Kundsupport under all kritik.

Insättning på 2750kr via Swish som sedan inte dykte upp på kontot har nu tagit snart en vecka att utreda och jag bes kontakta min bank som säger att betalningen gått igenom, men man håller i att man inte har fått pengarna...

5 februari 2025

Antwoord van SAVR AB

Jag beklagar strulet med din insättning. Här är det dock en driftstörning hos Swish som ligger bakom: Vi fick ett felmeddelande av Swish istället för en bekräftelse på insättningen.

Nu är problemet åtgärdat och dina pengar bör ha kommit in på ditt konto idag. Om inte – hör av dig till vår kundservice så hjälper de dig vidare. Du når dem i chatten i inloggat läge samt på telefonnummer 08-38 52 00. De har öppet vardagar kl. 9-22.

Jag önskar dig en fortsatt fin dag!

Alphatestare utan lön?

Jo, jag känner mig som en alphatestare. Dock utan vare sig lön eller behörighet att se utfallet av de plågsamma kundförsök som SAVR har gått till marknaden med.
1 osannolikt strulig och långsam process vid flytt av ett enkelt värdepapper från ett isk på avanza till savr.
2 omöjligt att använda tjänsten via safari på en macbook
3 savr erbjuder inte möjligheten att justera GAV på inflyttade värdepapper. ’vi jobbar på det’.

Att köpa fonder till låg årlig kostnad känns ju attraktivt. Men det kommer jag inte att uppleva då jag tillbringat alldeles för mkt tid i kö på bulgariska postkontor redan på nittiotalet. Så det blir avslut och övf till SHB och avanza. Tillbaka på ruta ett med nyvunnen förståelse att fintech kanske ibland bara är fultech.

10 februari 2025

Antwoord van SAVR AB

Vad tråkigt att du hittills har haft en dålig upplevelse av oss. Jag ska göra mitt bästa för att besvara dina tankar och feedback:

1. En flytt av ett värdepapper på ISK från Avanza till oss bör inte ta särskilt lång tid. Från vårt håll är detta en automatiserad process, och i detta fall är det troligtvis processer hos Avanza och MFEX som gör att det hela dröjer. Därtill har det varit ett högt tryck på flyttar från Avanza till oss den senaste tiden, vilket Avanza inte hade räknat med. Kontakta gärna vår kundservice så kan de hjälpa dig vidare och ge en tydligare bild av hur det går för just din flytt. Du når dem vardagar kl. 9-22 i chatten i inloggat läge samt på telefonnummer 08-38 52 00.
2. Vi har i första hand utvecklat vår plattform för mobilt användande. Vi förstår dock behovet och ska påbörja en anpassning för desktop inom kort.
3. Vi kommer att få stöd för GAV för inflyttade värdepapper inom några månader.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

SAVR slarvade bort en ETF kontot

Köpte en ETF, pengarna drogs och jag fick ett kvitto på köpet men kunde inte se ETF:en. Jag meddelade SAVR som svarade flera timmar senare men de kunde varken se köp eller ETF, efter många skärmdumpar och lång väntan på svar säger de sig jobba med det inträffade. Nu har det snart gått två veckor och jag kan fortfarande inte se ETF:en och således heller inte sälja av den.
Imorgon ska jag kontakta finansinspektionen om ärendet.

Utöver det så är appen värdelös, sätter man in pengar på sparkontot ändrar värdeökningen och man kan inte se hur mycket man vunnit eller förlorat eftersom den tillskriver insatta medel som en vinst.
På samsung telefoner kan man heller inte läsa siffrorna om ens innehavs värde för alla siffror hamnar uppe på varandra.
Att det dessutom kan ta över ett dygn innan man får svar gör ju kundtjänsten till det sämsta jag upplevt. Även när man sitter och skriver med kundtjänst så kan de helt sonika sluta svara och tar upp tråden igen flera timmar senare.
Helt sjukt att de inte tar ett så alarmerande problem på större allvar, tänk om det var ett köp på flera hundra tusen som de hade slarvat bort, kan bli ödesdigert.

20 januari 2025

Antwoord van SAVR AB

Jag beklagar att du haft en dålig upplevelse hos oss. Problematiken med ETF:en var en bugg som nu ska vara fixad.

Du har helt rätt i att appen inte ska läsa insatta medel som vinster. Hör gärna av dig till vår kundservice så hjälper de dig vidare med detta. Du når dem vardagar kl. 9-22 i chatten i inloggat läge samt på telefonnummer 08-38 52 00.

Vad är det för modell på din Samsungtelefon? Vi är jättetacksamma för all info vi kan få här, så att vi kan säkerställa att vi kan hantera skärmstorleken korrekt.

/Emma på SAVR

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Slarvar bort fonder i flytt - totalt oseriöst

Avbröt en fondflytt från Avanza till SAVR och fick bekräftat att flytten avbröts. Några månader senare flyttade SAVR ändå fonderna. Det tog över en månad för SAVR att flytta tillbaka fonderna och nu anser de att flytten är klar trots att flera fonder till ett mycket stort belopp fortfarande saknas. SAVR har varken koll på vilka fonder de flyttar eller på sin underleverantör.

Stor varning för att ha med SAVR att göra!

19 januari 2025

Antwoord van SAVR AB

Jag beklagar att du har haft en dålig upplevelse. I just detta fall beror det på att MFEX (en underleverantör inom fondhandel och fonddistribution som många aktörer i branschen använder sig av för just fondhandel) inte hade plockat upp att flytten skulle avbrytas. Det var olyckligt att det hände och vi har vidtagit åtgärder för att undvika att det händer igen.

Att det hela har tagit tid är naturligtvis beklagligt i sig. Det beror på att fonderna flyttas en och en och olika fondbolag tar olika lång tid på sig att genomföra flyttprocesser.

Hör gärna av dig till kundservice i chatten i inloggat läge eller på telefonnummer 08-38 52 00 för att få mer specifik information om just dina innehav.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Flyttade fonder från Avanza till SAVR…

Flyttade fonder från Avanza till SAVR och sedan dess har det bara varit problem. Flytten har tagit över 10 veckor, och 3 av 4 fonder har nu flyttats.
Sista fonden har inte flyttats ännu efter 10 veckor+ och de har inga besked. De skyller ifrån sig att sina underleverantörer har problem och de vet inget och de kan inte göra något.
I övrigt så har de tekniska problem de har svårt att åtgärda, som att en fond felaktigt visar -170.000kr i utveckling vid en fondflytt.

Edit: Jag har sålt av alla innehav, jag flyr från denna plattform och återvänder ALDRIG!!

Edit 2: Som svar till SAVRS kommentar: nej det handlade inte om stängningar, ni visste inte vart mina fonder tog vägen. Det tog över 12 veckor att lokalisera vart dom hade tagit vägen. Era medarbetare tog det inte på allvar så när de väl eskalerades så tog det sin tid att få det ordnat. Dåligt skött. Låg kompensation som inte ens täcker mina kostnader för ert problem. Även fast ni gjort mer vinst på mig.

8 januari 2025

Antwoord van SAVR AB

Jag är ledsen att din flytt av värdepapper till oss har varit så problematisk och förstår att en långsam flyttprocess är väldigt frustrerande. Den långa flyttiden beror till stor del på att hela branschen hade ett flyttstopp under delar av december och januari. Vi arbetar alltid för att göra dessa processer så smidiga som möjligt, men när det gäller just flyttar är tiden de tar ofta beroende av institutet man flyttar från och deras processer.

Vi uppskattar att du delat med dig av din upplevelse och tar med oss din feedback i vårt fortsatta arbete. Om du har frågor specifikt angående ditt konto eller din flytt är du mer än välkommen att höra av dig till vår kundservice. De har öppet vardagar kl. 9-22 och du når dem i chatten i inloggat läge samt på telefon 08-38 52 00.

Vänligen,

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Finns lite kvar att jobba på

Plattformen är instabil vid inloggning- bank ID behöver knappas in flera gånger.

Det går inte att flytta fonder från SAVR, har man en gång flyttat fonder eller värdepapper dit måste man sälja av allt för att kunna flytta till annan leverantör.

Kundtjänst svarar i chatt med dröjsmål. När saker strular hänvisar de till underleverantör som de säger att de inte har kontroll över.

13 december 2024

Antwoord van SAVR AB

Har du hört av dig till vår kundservice angående problemen med inloggning?

Vi håller på att utveckla möjligheten att flytta ut värdepapper från vår plattform. Just nu går det att flytta ut aktier och ETF:er och vi håller på att sluttesta processen för fonderna för att säkerställa att allt fungerar som det ska. Detta bör vara på plats inom någon vecka.

Nöjd kund sen 2019

Sparat på SAVR sen lanseringen 2019 pga. de lägre fondavgifterna. Har fört över mitt aktiesparande dit nu när de lanserade aktier eftersom det också blir billigare för mig samt att appen är lätt att navigera i och använda. Roligt att det kommer nya features nästan hela tiden också!

11 oktober 2024

Antwoord van SAVR AB

Kul att du har varit med oss sedan starten och för att du nu även flyttat över ditt aktiesparande! Vi är glada att du uppskattar både de lägre avgifterna och de nya funktionerna - vi har mycket mer på gång!

Rekommenderas!

Har testat många (alla) plattformar och gillar SAVR bäst. Appen är smidig och enkel, det går fort med insättningar/uttag och man kan skräddarsy sitt månadssparande på ett bra sätt. Väldigt nöjd!

7 oktober 2024

Hej Kajsa!

Tack så mycket för din feedback! Vi är glada att höra att du trivs med vår plattform och att du uppskattar appens smidighet och enkelhet. Att kunna skräddarsy månadssparandet är något vi verkligen värdesätter, och det är roligt att veta att det fungerar bra för dig.

Om du har några ytterligare förslag eller frågor, tveka inte att höra av dig!

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Blir bättre för varje vecka

Blir bättre för varje vecka. Bra koncept med återbetalningar för fonder. Mycket bra marknadspriser för aktier.

Saknar dock lite saker..
- Gamla fondlistan var suverän, gärna att den kommer tillbaka.
- Kapitalförsäkring, som betalar tillbaka källskatt.
- ETF:er och listor där man kan filtrera.

Sen är det lite små saker som te.x när man gör ett köp i fond och försöker klicka på "tillbaka" knappen (android) så hamnar man inte på startsidan utan fastnar i tidigare steg. (Alltså efter man skickat ordern)

Graferna är okej, dock så verkar de inte funka på specifika konton utan endast översikten.

Men har fullt förtroende att de kommer börja fixa mer och mer nu när de flyttat till egen platform. Så 4/5 just nu men tror det blir bättre snabbt och snart.

6 oktober 2024

Antwoord van SAVR AB

Tack för din feedback! Vi är glada att höra att du tycker att vi blir bättre för varje vecka. Vi uppskattar dina synpunkter och kan bekräfta att vi arbetar på att återinföra den gamla fondlistan, samt att implementera kapitalförsäkring och ETF
med filtreringsalternativ.

Vi är också medvetna om de mindre problemen, som knappen "tillbaka" och grafproblemen, och vi jobbar på att fixa dem.

Det är bra att höra att du har fullt förtroende för oss, och vi ser fram emot att fortsätta förbättra plattformen nu när vi har flyttat till egen lösning. Tack för att du ger oss 4/5 – vi är övertygade om att vi snart kommer att nå 5/5!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Billigare och enklare än konkurrenter!

Har haft månadssparande hos SAVR en längre tid. Enklare, billigare och minst lika snabbt som på andra plattformar. Förstår inte varför man väljer att använda någon annan plattform idag. Nu med aktiehandel så blir det att flytta över det resterande sparandet också. Rekommenderar starkt!

Antwoord van SAVR AB

Tack så mycket för din fina feedback! Vi är glada att höra att du har haft en positiv upplevelse med ditt månadssparande hos SAVR.

Vi ser fram emot att ha dig som kund även för aktiehandel och att du flyttar över ditt resterande sparande till oss. Tack för din rekommendation – det betyder mycket för oss!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Bäst villkor för aktiehandel och lägsta…

Bäst villkor för aktiehandel och lägst avgifter på fonder.

När jag väljer var jag ska placera mina pengar handlar det främst om var de kan växa bäst. Samma kapital investerat i samma instrument på Avanza eller SAVR kommer att växa snabbare på SAVR tack vare deras lägre avgifter. Jag gillar även den automatiska courtage-nivå, eftersom det känns som att jag ofta hamnade i fel klass hos andra aktörer.

Det är också viktigt att plattformen är både säker och användarvänlig, och där tycker jag att SAVR lever upp till förväntningarna.

Hej Anton!

Tack för din positiva feedback! Vi är glada att du uppskattar våra låga avgifter och den automatiska courtage-nivån. Det är också roligt att höra att du tycker vår plattform är säker och användarvänlig.

Om du har några frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig!

Superbra interaktiv app

Superbra interaktiv app. Man kan följa det man gillar - och få upp detta i sin feed. Grymt bra!

Antwoord van SAVR AB

Tack så mycket för din feedback! Vi är glada att höra att du uppskattar vår interaktiva app och funktionerna för att följa det som intresserar dig.

Om du har fler tankar eller förslag, tveka inte att dela med dig!

Lägre pris på fonder

Kul med ett företag som erbjuder samma fonder som de stora aktörerna till ett lägre pris :) Jag personligen har fonder från Länsförsäkringar som är billigare på SAVRs plattform.

30 september 2024

Antwoord van SAVR AB

Tack för din feedback! Vi är glada att du uppskattar att vi kan erbjuda samma fonder som de stora aktörerna, men till ett lägre pris hos oss. Toppen att höra att du har funnit billigare alternativ för dina fonder på vår plattform.

Om du har fler frågor eller funderingar är du alltid välkommen att höra av dig!

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Samma fonder till lägre avgift

Samma fonder till lägre avgift, what's not to like.

30 september 2024

Antwoord van SAVR AB

Vi är glada att du gillar det, och vi strävar alltid efter att hålla priserna nere. Om du har några frågor eller tips på fonder du vill se, tveka inte att höra av dig!

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Stora försämringar utan föregående information

Någon gång under våren 2024 genomförde man en stor förändring och tog då bort nyckelfunktioner som möjligheten att jämföra fonder. Frågar man support svarar de att den är 'tillfälligt borta', fast det har nu pågått i många månader.

26 augustus 2024

Antwoord van SAVR AB

Vi arbetar ständigt med att förbättra vår produkt, och det arbetet pågår fortfarande. Under våren 2024 gjorde vi en stor förändring där vi uppgraderade vår infrastruktur till en snabbare och mer kostnadseffektiv lösning som nu även stödjer aktiehandel. Detta krävde en omstrukturering av front-end, vilket har gjort att vissa tidigare funktioner, som möjligheten att jämföra fonder har tagits bort. Vi fortsätter att arbeta på att återinföra dessa funktioner.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Halvfärdig lösning och dålig kommunikation

Vissa fonder har helt förlorat rabatter i samband med plattformsbytet. Detta kommunicerades inte i samband med bytet och är en stor försämring gällande tex Handelsbankenfonder. Vidare är det inte möjligt att flytta fonder till annan aktör från värdepappersdepå utan att utlösa reavinstskatt. Om ärendet skulle prövas juridiskt förefaller det tveksamt om Savr agerat korrekt avseende den bristande kommunikationen vid plattformsbytet.

26 augustus 2024

Antwoord van SAVR AB

Tack för din synpunkt. När det gäller möjligheten att flytta fonder utan att utlösa reavinstskatt, är detta en skatteregel som vi inte kan påverka.

Vid vårt senaste plattformsbyte genomfördes förändringar som tyvärr påverkat rabatterna för Handelsbankens fonder. Vi har försökt omförhandla avtalen efter bytet, men vi har inte lyckats nå en överenskommelse som ger samma rabatter för Handelsbanken.

Vi kommunicerar öppet om dessa förändringar och ser till att kunder som efterfrågar Handelsbankens fonder får information om de aktuella utvecklingarna. Vi agerar inom lagens ramar och är transparenta i vår kommunikation.

Dit is Trustpilot

Lees meer over geverifieerde reviews.