Smartwares is een innovatief merk dat slimme en betaalbare oplossingen biedt voor een veiliger en comfortabeler huis. Ze brengen een breed assortiment producten op de markt, van beveiligingscamera’s tot rookmelders. Smartwares is expert (A-merk) op het gebied van brandveiligheid.
Nederland
Heeft 80% van zijn negatieve reviews beantwoord
Rookmelders gekocht, maar vragen over koppelen. Handleiding geeft niet voldoende info. Nergens een mogelijkheid om ook maar enigszins in contact te komen of een vraag te stellen. Support/klantenservice is zeer slecht!

Antwoord van Smartwares
In augustus 2022 heb ik Smartwares PD-8829 rookmelders geïnstalleerd, waarvan de lithium batterij 10 jaar mee zou moeten gaan. In februari 2026 is de eerste gaan piepen omdat de batterij leeg is. De website van Smartwares lijkt niet operationeel. Niet kopen dus.
PD-8826: Bijgeleverde montagehandleiding is onduidelijk. Je moet de safetypin verwijderen voordat je de montageplaat bevestigd. Maar wat je met dat onderdeeltje vervolgens moet doen, of met het gat wat is ontstaan, is geheel onduidelijk. Volgens mij doet die safetypin helemaal niks: of je die laat zitten of eruit haalt, maakt volgens mij niet uit. Met Smartwares kun je geen direct kontakt krijgen. Vandaar maar via deze review. Een antwoord zal volgens mij veel klanten helpen.
Wat een slechte service.
In december hebben ze de app voor de besturing offline gehaald waardoor mijn camera's niet meer werken.
Via de servicedesk wordt je aan het lijntje gehouden.
in de mail zeggen ze dat ze ermee bezig zijn maar er gebeurd helemaal niets meer.
Nooit meer iets van Smartwares. !!!

Antwoord van Smartwares
Website is niet volledig even als de bijsluiter.
Heb een Carbon monoxide detector FGA-1304-1
In de bijsluiter staat waar je de safety pin moet plaatsen bij de montage. Er wordt verwezen naar afbeelding 5.1.
Jammer dan, er is geen afbeelding 5.1
Op de website moeilijk zoeken naar artikel. Krijg steeds de melding ' product niet gevonden' . Dan maar zelf zoeken. Eindelijk gevonden. Ook hier in de bijsluiter geen afbeelding 5.1. ook niets in de product support en klantenservice heeft geen mogelijkheid tot vraag stelling of contact.
Kan aan mij liggen maar denk dat als iets een safety pin heet het belangrijk is deze te plaatsen.
Kortom slechte website. Hoop dat het product, zonder plaatsing safety pin, beter functioneert.
Misschien dat Smartswares nog kan reageren op deze beoordeling!

Antwoord van Smartwares
Op 4 januari heb ik een review geschreven over het plotseling uitvallen van meerdere Byron bewakingscamera's waarschijnlijk veroorzaakt door het stoppen van een Cloudservice vanuit China voor deze camera's. Smartwares heeft naar ik de indruk heb zelfs niet de moeite genomen om mijn verhaal te lezen en heeft een standaard zin als beantwoording geplaatst. Daarin wordt verwezen naar een web formulier wat van toepassing is op garantiegevallen. Dat formulier van Smartwares kan bovendien alleen worden ingediend als foto's of video opnames als bewijs worden meegezonden. Omdat ik zoiets al bij andere klachten gezien had van dit bedrijf, had ik mijn mobile nummer (+653777834) in de omschrijving opgenomen zodat Smartwares mij direct kon benaderen. Ze nemen dus niet eens de moeite om contact op te nemen!!!!!!!

Antwoord van Smartwares
Wat een troep verkopen ze 10 jaar garantie op de batterij van een rookmelder nou echt niet nog geen 4 jaar dan kan je hem weggooien.
Als je een mail stuurt krijg je gewoon geen antwoord na nogmaals een mail te zenden krijge je wederom geen antwoord.
Aftersales en product is echt slecht dus weet wat je doet als je met hun in zee gaat.

Antwoord van Smartwares
Zelfde probleem als wat anderen aangeven. Camera's willen niet meer verbinden met de app. Aangegeven bij Smartwares. Zij reageren dat uit "zorgvuldig onderzoek" blijkt dat ik maar wat anders moet kopen, want met de fabrikant van deze camera werken we niet meer samen. Volgens mij kan dat niet zomaar dat na 3 jaar een product niet meer bruikbaar is. Ga hier zeker werk van maken.
Technisch zie ik dat de camera wel op het netwerk zit, maar niet te benaderen is. Misschien zijn er hier techneuten die een idee hebben? Ik heb overigens het origineel van Secufirst (LCA230) en die werk wel prima.
Ik denk dat ik weet hoe het zit. Deze camera's gebruiken een server (apns.omguard.com) en die is blijkbaar uitgezet. De Secufirst camera gebruikt een Europese variant (apns.omguard.eu) en die lijkt nog wel online te staan.

Antwoord van Smartwares
3 december 2025 Smartwares Rookmelder gekocht.... 23 December ging deze overdag af, geen enkele reden kunnen vinden waarom. 2 januari om 03:24 ging deze wederom af. Hele huus door maar weer geen reden kunnen vinden waarom.
Batterij eruit gehaald en in de kliko geknikkert waar dat dat ding thuis hoort.
We kopen wel weer een alecto ofzo......

Antwoord van Smartwares
We zijn in het bezit van zes beveiligingscamera’s van Smartwares die we moeten uitlezen met de app Smartwares View. Eind vorige week, net na de Kerst, kregen we ineens foutmeldingen in de app die we niet konden herstellen. De app is inmiddels uit de Android store gehaald. Het lijkt erop dat het systeem zonder vooraankondiging uit de lucht is gehaald, zodat we onze camera’s, waarvan een aantal nog geen twee jaar oud zijn, zo weg kunnen gooien. De smartwares klantenservice is totaal niet bereikbaar. Op de website wordt je in een loop gegooid als je een verzoek wilt aanmaken en een telefoonnummer is niet te vinden. Het telefoonnummer van de groep wel, maar daar kun je niet geholpen worden.

Antwoord van Smartwares
Probleem met de smartwares view app. Sinds een week werkt onze camera niet meer. DID dus de identificatie lukt niet meer. Deze heeft altijd goed gewerkt en nu niks meer. Ik heb al meerdere problemen van anderen hieromtrent gezien. Graag Asap een oplossing.
Sorry maar een antwoord als vul ons serviceformulier in daar ben ik niks mee geholpen want dat gaat over defecte producten! Dit is een algemeen probleem voor alle gebruikers !

Antwoord van Smartwares
Meerdere rookmelders beginnen willekeurig gewoon te piepen. Vaak midden in de nacht. Resetten e.d. niks helpt. Waardeloze zooi, heb er al 2 kapot geslagen ivm frustratie . Overige volgen waarschijnlijk snel.

Antwoord van Smartwares
Klik aan klik uit schakelaar gekocht.
Blijkt defect te zijn.
Ik moet kosten maken om hun onbruikbaar product terug te sturen.
Geen excuus en alleen de regel voorhouden dat ik wettelijk gezien bij ontevredenheid het product terug mag sturen.
Voor mij geen smart wares meer.
Nu maanden later (jan2026)nog steeds mijn geld niet terug ondanks meerdere toezeggingen van hen.
Smartwares heeft gereageerd met bericht dat zij mij hierover gemaild hebben.
Feit blijft staan dat ik drie keer heb moet vragen voor teruggave geld en zelfs heb moeten dreigen alvorens men geld zegt terug gestort te hebben.
Niet eens alle kosten worden aan mij terugbetaald. Ook nav de klacht een trieste afhandeling

Antwoord van Smartwares
Midden in de nacht geeft de (nieuwe) rookmelder vals alarm en er is niks wat je kunt doen om hem volledig uit te zetten.
Hele nachten wakker en gefrustreerd.
Vervolgens in een handdoek/in een zak in de kliko buiten gegooid. Lees dat ik beter een hamer had kunnen gebruiken.
Nooooit meer

Antwoord van Smartwares
rookmelders gekocht, die volstrekt niet doen wat ze beloven. Goedkope rommel die nieuw uit het pak continu gepiep laten horen. Niet kopen. De hamer bied uitkomst, nu geen last meer van het geluid en andere rookmelders gekocht.

Antwoord van Smartwares
Rookmelder van smartwares gaat continu af zonder reden. Het liefst om middernacht of op zondag vroeg in de ochtend. Product uiteindelijk kapot geslagen met een hamer.

Antwoord van Smartwares
CO melder geleverd met daarop duidelijk "7 jaar levensduur" vermeld!! na ruim 2 jaar END melding, einde levensduur.
Na contact met Lisa, klantenservice ellenlange verzoeken over onderhoud, video, alles uitputtend beantwoord en resultaat? WORDT NIET VERVANGEN.
Lisa gewezen op Burg.Wetb. en consumenten wetgeving in NL; "een zaak moet aan alle eisen voldoen die je er als koper aan mag stellen"; nota bene AANTOONBAAR "7 jaar levensduur" afgedrukt op product!
Weer mailwisseling, een hoop BS; garantie kon niet omdat ik niet vaak genoeg had getest?? Serieus?
Toen ineens; "Buiten garantie" terwijl er helemaal geen wettelijke garantie bestaat in NL. Alleen consumentenrecht wetgeving (art 7:1 BW)
Kortom KOOP NOOIT een product van Princess | Tristar | Smartwares | Byron | Campart of Eden want dan ben je aan deze onredelijke en waardeloze after sales overgeleverd die ook nog eens de NL wetgeving niet kennen of willen kennen!
REACTIE: Zoals beschreven HEBBEN WE AL HET ONDERHOUD GEDAAN! Nu geeft u dit als drogreden, maar u heeft de claim afgewezen "omdat het buiten garantie zou zijn" (levensduur 7 jaar staat op het product van 2 jaar oud...).
Het zou u sieren als u excuses aanbood voor de gang van zaken en het alsnog netjes oploste!
Ja hoor, weer dezelfde reactie (WIJ HEBBEN STEEDS GETEST CONFORM VOORSCHRIFT!) Wat begrijpt u daarvan in hemelsnaam maar niet?

Antwoord van Smartwares
We hebben een aantal Smarware rookmelders met ingebouwde batterij die 10 jaar zou moeten meegaan. Echter na 4 jaar is de batterij leeg. Soortgelijke toestellen van ander merk houden wel belofte. Niet kopen dus.

Antwoord van Smartwares
Ook ik kan niet in contact komen met het bedrijf, terwijl ik een simpele vraag heb over het toevoegen van een extra camera aan de Homewizzard app.

Antwoord van Smartwares
Geen enkele nuttige reactie of n mogelijkheid mbt het stellen van vraag over n product probleem.
Nergens een service punt. Geen Chat of mail of telefonisch.
Waardeloos.