3,9

Goed

TrustScore 4 uit 5

Waardeloze dienstverlening. Eens maar nooit meer!

In september 2013 heb ik een broek van 169,90 besteld via sojeans.nl. Destijds (nog) een nederlandse website. Communicatie vindt plaats in het nederlands via charlotte@sojeans.nl. De broek heb ik enkele dagen later ontvangen. Helaas is de broek toch niet wat ik zoek en ik wil deze terugsturen. Aangezien ik nergens kan vinden hoe de retour-procedure verloopt, en ik telefonisch niemand te pakken krijg vraag ik via het email adres charlotte@sojeans.nl hoe te handelen. Vervolgens is er mail contact in allerlei talen (duits, engels, frans) behalve nederlands. Ik moet via de website een retourslip printen en dan de broek retourneren

Ook blijkt de nederlandse website er niet meer te zijn maar is het sojeans.com geworden. Daarnaast wordt er niet meer gecommuniceerd via charlotte@sojeans.nl, maar kate@sojeans.nl. Over deze veranderingen word ik echter niet ingelicht wat ik erg vreemd vind.

Op 16 oktober ontvang ik een mail dat ik een voucher heb van 169,90 die een jaar geldig is. Dit is een waardebon die ik kan besteden op hun website.

Op 20 oktober bestel ik een andere broek van 186,36 en betaal die met de voucher en 16,46 extra.

Op 8 november krijg ik bericht dat de broek die ik besteld heb niet meer te verkrijgen is.

Ik reageer dat er niets anders is dat ik interessant vind en dat ik mijn geld terug wil

Op 12 november krijg ik een reactie dat mijn geld binnen 5 dagen wordt overgemaakt op mijn Paypall rekening.

Op 20-11 geef ik aan dat ik nog niets ontvangen heb. Ze reageren dat ze dit gaan uitzoeken bij de betrokken afdeling.

Op 12-12 informeer ik nog eens. Ik krijg de reactie dat ik moet bewijzen dat ik mijn geld niet heb terug gehad (hoezo omgekeerde wereld? Dit geeft bovendien aan dat ze hun administratie niet echt op orde hebben).

Op 2-1 informeer ik nog eens. Nu krijg ik te horen dat claims for refund binnen 10 dagen na bestelling gedaan moeten worden en dat dat bij mij niet het geval is. Terwijl ze me op 12 november per mail hebben toegezegd dat ze binnen 5 dagen mijn geld zouden terugstorten. Op mijn reactie dat ze hadden toegezegd dat ik mijn geld terug zou krijgen hoor ik niets.

Ik begin behoorlijk gefrustreerd te worden en ik begin het vertouwen te verliezen dat ik mijn geld ooit nog terug krijg. Bovendien is het erg irritant dat je niemand telefonisch te pakken krijgt. Uiteindelijk besluit ik dan alsnog maar akkoord te gaan met een voucher (beter iets dan niets).

Als ik op 17-1 aangeef dat ik dan maar akkoord ga met een voucher krijg ik de reactie dat het refund proces in werking is gezet. Zou ik dan toch mijn geld nog krijgen?

Op 27-1 informeer ik waar mijn geld blijft. Reactie is dat ik geduld moet hebben
Op 14-2 informeer ik waar mijn geld blijft. Reactie is dat ik een kopie van mijn ID moet opsturen en dat ze mijn IBAN BIC gegevens willen hebben. Waarom denk ik; ze kunnen het geld toch terugstorten op mijn paypall waarmee ik ook betaald heb. En waarom een kopie van mijn ID. Toch besluit ik dit maar te mailen.

Op 21 februari zie ik tot mijn grote verbazing dat er 169,90 is overgemaakt op mijn bankrekening. Weliswaar 16,46 te weinig, maar ik ben al lang blij dat ik het grootste deel heb terug gekregen.

Ik bestel erg veel via internet, en heb nog nooit een dergelijke negatieve ervaring meegemaakt. Het kwam op mij over alsof ze me zo lang aan het lijntje wilden houden dat ik op een gegeven moment maar afzag van mijn geld (dat is deels ook gelukt, want ik voel er weinig voor om nu weer een half jaar te mailen voor het restant van 16,46 waar ik nog recht op heb).

Tenslotte wil ik nog opmerken dat sojeans bezig is alle negatieve recensies van trustpilot te krijgen door bij trustpilot bezwaar te maken tegen negatieve recensies. Deze worden dan tijdelijk van de site gehaald totdat de schrijver van een negatieve recensie een bewijs naar trustpilot heeft gestuurd. Dit hebben ze bij mij ook gedaan, maar ik kan me voorstellen dat dit voor veel mensen teveel gedoe is.

27 februari 2014
Reviews in alle talen tonen. (384 reviews)