Belachelijke service en reparatie net zo duur als nieuwe machine. Ik heb 4 jaar geleden de solid grind infuse 1018 espresso gekocht. Koffie smaakte goed maar na 2 jaar begon hij te lekken bij de... Toon meer

1. Huishoudapparatuur winkel
  2. Online marktplaats

Solis is een van de belangrijkste fabrikanten en aanbieders van elektrische huishoudelijke apparaten en staat al meer dan 100 jaar voor kwaliteit en innovatie. De door Solis in Zwitserland vervaardigde producten worden wereldwijd gebruikt. Als je op zoek bent naar de juiste woorden om Solis producten te omschrijven, dan zijn deze woorden een accurate opsomming van waar Solis voor staat. Of het nu een mooi ontworpen tafel barbecue is, praktisch vacuümsysteem of een krachtige haardroger, onze hoge kwaliteit standaard en liefde voor detail staan boven al onze producten en voldoen aan de behoefte van de meest eisende consumenten.

2,1

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Heeft 12% van zijn negatieve reviews beantwoord

Belachelijke service en reparatie net…

Belachelijke service en reparatie net zo duur als nieuwe machine.

Ik heb 4 jaar geleden de solid grind infuse 1018 espresso gekocht. Koffie smaakte goed maar na 2 jaar begon hij te lekken bij de watertank uit een schroefje naar mij mening geen slijt onderdeel maar gewoon slecht ontwerp.Deze viel nog binnen garantie. 2 jaar later weer hetzelfde, ondertussen mijn hele houten kast volgezogen en ook kapot.
Ik had hem opgestuurd wat al 20 eur kosten, vervolgens krijg ik een 9
Offerte voor reparatie van 350 omdat nu de boiler ook kapot schijnt te zijn. Nieuwe machine kost 385. Belachelijk dat ze dit durven te vragen. Ik wil hem dus niet laten repareren dit kost mij of 50 euro om terug te laten sturen of 40 als ze het zelf weggooien. Al met al een dure grap zelfs als ik hem weg wil late gooien. Voor mij echt een no go deze oplossingen, ook totaal geen duurzame visie van het bedrijf. Ik ga over naar een andere

21 april 2026

Solis Citruspers binnen 1 jaar kapot…

Solis Citruspers binnen 1 jaar kapot gegaan, maar geen verhaal mogelijk want ik heb geen aankoopbon meer. Het product was een cadeau van mijn zoon. Had hij maar de reviews gelezen!! Waardeloos bedrijf en waardeloze service. Solis Nederland moet zijn verantwoordelijkheid nemen en waar het product dan precies verkocht is doet niet ter zake.

20 december 2025

Solis citruspers: Vele mankementen en waardeloze service

Ik kocht Solis Citrus pers/8454 1 juli 2024 met 2 jaar garantie. Na 1 jaar is de perskegel geoxideerd en kan stukjes metaal loslaten. Customercare van Solis geeft aan dat het aan ons ligt en dat we niet snel genoeg perskegel afgespoeld hebben. Dat hebben we steeds overigens wel gedaan. Na 2 pogingen tot nader contact, na 4 weken geen enkele reactie meer. Dit staat los van de problemen met uitlaatklepje/lekken en afbreken, weghobbelen van glas, afwasmachinemogelijkheden e.d. uitgebreid gedocumenteerd in klachten van anderen. Slecht product een slechte service!

15 september 2025

Snel geholpen

Had wat verwarring over het retourbeleid, probleem was snel en adequaat opgelost door de klantenservice!

25 november 2025

Wat een geweldige service bij Solis.

Wat een geweldige service bij Solis.
In September 2024 een Citruspers besteld en nu in op 31 Oktober 2025 melding gemaakt bij Solis dat de Citruspers helaas kapot is gegaan en vandaag 7-November 2025 een nieuwe Citruspers ontvangen.
Nogmaals hartelijk dank,
Jan en Margriet.

7 november 2025

Knoeiboel door lekkende sapschaal

De uitloop met druppelstopper van onze citruspers valt er steeds af, met een knoeiboel als gevolg. De (wel zeer magere) contactpuntjes op de sapschaal (hard plastic) zijn de oorzaak (geen grip meer). Voor onderdelen verwijst Solis naar "Espressoservice il caffe" in Hedel. We wilden een nieuwe sapschaal bestellen. Deze is doodleuk "niet meer leverbaar". Dus een functionerend apparaat, maar gebruik niet langer mogelijk. "Circulair" naar Zwitserse maatstaf? Nooit meer Solis! Je kunt uitwijken naar, bijvoorbeeld, het merk Sage, met Australische achtergrond, maar net als Solis gemaakt in China.

5 november 2025

Goedendag,

Wij vinden het spijtig te horen dat u niet tevreden bent met uw product. Helaas vinden we geen recente mailcontact betref deze sapschaal. Wij verzoeken u rechtstreeks contact op te nemen met customercare@solis.com zodat wij voor u een klantvriendelijke oplossing kunnen vinden.

Het Solis Customer Care Team.

Ik heb 2 jaar geleden een…

Ik heb 2 jaar geleden een vacumeertoestel gekocht
type 572 nu is de saeler defect, toestel is naar de verkoper gebracht en is niet meer herstelbaar is bijna 400€ in de vuilbak. Een rotstreek van Solies zeker niets van kopen.

7 juli 2025

Echt een topbedrijf

Echt een topbedrijf. Reageren vlot en netjes. Gebasseerd op meerdere contacten ivm overstap van provider met andere wifi en mail adressen.
Ook met een verouderd model dongel goed geholpen.
Per mail snel reactie en dikke 5 sterren voor de hulp

28 juli 2025

Twee keer hetzelfde defect, slechte service

We hebben in januari 2022 de Solis Grind & Infuse Compact 1018 koffiemachine gekocht via bol.com. Na nog geen drie jaar viel de druk tijdens het koffiezetten plots weg – alsof er iets ontplofte. Precies hetzelfde probleem als bij onze vorige Solis-machine.

Ondanks het vervangen van de afdichtring bleef het probleem. Solis gaf aan dat de garantie was verlopen en bood alleen reparatie aan voor €178,60, bijna 40% van de nieuwprijs. De reparatie duurde ook nog eens een maand. We hebben uiteindelijk betaald, maar dit voelt niet als een redelijke oplossing voor een apparaat dat nog geen drie jaar oud is.

We kozen eerder voor Solis vanwege het design en de verwachte kwaliteit. Maar na twee keer hetzelfde probleem en een teleurstellende afhandeling is ons vertrouwen weg. Voor ons geen Solis meer.

26 maart 2025

Oplichting

Als je ontkalkingsproducten uit de Solis shop koopt krijg je goedkope namaak thuisgestuurd (die je voor 1/3 van de prijs elders kunt kopen) -- Exact hetzelfde wat Waterfilterwinkel ook doet. -- Lijkt wel opzettelijk bedrog.

Vergeet trouwens maar dat je de dop van de flessen kan draaien. Ik heb de fles ongeopend moeten weggooien.

--- Na Solis reactie hieronder ---

Het is een goedkoper product met een andere merknaam dat geleverd wordt, maar je de hoofdprijs voor betaalt (want je betaalt voor het Solis merk, wat ze niet toesturen). In het commentaar hieronder zegt Solis zelf dat ze daar dus geen garantie op geven (want het is een ontkalkingsproduct van een ander merk).

Solis "customer care" team biedt nooit excuus aan, steekt de hand nimmer in eigen boezem of reageert empatisch. Je mag zelf het probleem oplossen door het product te accepteren.

12 januari 2025

Bedankt voor uw review.

We vinden het enorm jammer om te horen dat u niet tevreden bent over onze Solipol Special Ontkalker.

Dit procuct is voor Solis Espressomachines ontwikkeld. We garanderen met dit product dat onze machine geen schade zullen ondervinden.
Voor ontkalkingsmiddelen van andere merken kunnen we dit niet garanderen.

Uiteraard zal uw feedback kenbaar worden gemaakt binnen het customer care team.

Als u nog aanvullende vragen heeft, kunt u contact opnemen met ons via ons telefoonnummer of emailadres dat te vinden is op onze website.

Hopende u zo voldoende te hebben geïnformeerd.

Solis of Switzerland

espresso machine wekt alleen met speciale bonen

Eind oktober heb ik een Solis compact 1800 espresso machine gekocht. In beoordelingen en kwa uiterlijk leek dit de beste thuis-espresso machine te zijn op de markt.
Helaas bleek thuis dat deze machine nul druk opbouwde met de enkelwandige (standaard) filters. Wat ik ook probeerde, fijne mailing, hard aandrukken van de koffie in het filter, het maakte geen enkel verschil!
In overleg met Solis Nederland en Sligro (de verkoper) de machine ter reparatie aangeboden. Na 1,5 maand kreeg ik hem terug, met de opmerking dat ringetjes en een kraan vervangen waren en dat de machine na een test volgens de norm werkte.

Helaas kreeg ik nog steeds nul druk. Nu vertelde Solis mij dat het aan mijn koffie lag!! Ik heb de machine teruggegeven.

13 december 2024

Ik stel mij enorme vragen bij de…

Ik stel mij enorme vragen bij de kwaliteit van Solis. Waarom? :

2022 kopen wij eerst een Fan-Tastic ventilator van Solis, gelukkig met extra garantie bij Mediamarkt. Nu 2 weken na aankoop werkte de aan/uit beveiliging al niet meer, en ook de afstandsbediening werkte slecht. Solis stuurde wel een nieuwe maar deze was ook niet top. Na half jaar viel de kop van het toestel steeds naar beneden je kon het niet opgeslost krijgen. Dus contact met Mediamarkt genomen wegens speciale garantie en we hebben het aankoop bedrag terug gekregen van Mediamarkt.

Nadien testen we een Solis Breeze 360 ventilator. Na amper 1 dag begon deze een raar geluid te maken en schakelde hij zonder timer van zelf uit. Wegens niet goed geld terug garantie retour gestuurd.

2 Weken terug staat Solis Fan-Tastic 90€ bij bol. we kopen deze in de hoop dat het deze keer beter gaat, helaas dus vanaf dag 1 werkte de aan/uit beveiliging niet en kop van het toestel viel wederom steeds naar beneden. Tevens zegt Solis dat dit een stille ventilator is wat totaal niet klopt. Het toestel maakt redelijk veel geluid, een huilende toon. Verder is het irritant dat hij elke keer piept om een setting te veranderen en is de remote nog steeds bagger kwaliteit. Dus deze werd retour gestuurd. Echt Solis werk is aan de kwaliteit van jullie producten want nu is het pure en dure onzin. Heb nu een ventilator van Pelonis via Amazon en die is echt stil en doet niet raar. Eveneens is Rowenta een stuk stiller allemaal toestellen met DC Motor, plus de nacht stand is veel te krachtig net zoals stand 1 die bij jullie totaal niet rustig is. Solis Of Zwitserland... Solis Of Den Aldi is beter denk ik.

mvg

12 juli 2024

Vervolg op mijn review van de…

Vervolg op mijn review van de 18-06-2024.
Ieder dag gebeld op verschillende tijdstippen met SOLIS OF SWITZERLAND!!!, Zelfs verschillende opties gekozen maar uiteindelijk werd ik dan terug gebeld door Hans en vriendelijke en uiterst beleefd en correct tewoord gestaan. Ze hebben het uiterst professioneel afgehandeld zoals je van een gerenomeerd bedrijf als Solis verwacht.
Ik ben erg tevreden over de afhandeling. Kan het iedereen aanraden.

19 juni 2024

Heel slecht bedrijf

Heel slecht bedrijf, eerste instantie leveren ze een verkeerde koffiemachine. Na dagen achteraan gaan wordt er niks mee gedaan noch reageren ze op de emails.
2e moeten bestellen en de verkeerde retour gestuurd; nog niet mijn geld ontvangen.

2e machine besteld, komt deze met gebruikssporen, schades en vlekken aan.. waarschijnlijk een gebruikte gestuurd!!!
Weer een mail gestuurd met fotos en bewijzen, komen ze met een kort reactie dat het apparaat nieuw moet zijn en verzegeld worden gestuurd.

BEIDE KEREN WAREN ER VERZEGELING OP.

Telefonisch zijn ze niet bereikbaar en ook geen reacties op de mails.

4 juni 2024

In december 2022 een Solis 5/1…

In december 2022 een Solis 5/1 tafelgril aangeschaft. Eind 2023 voor garantie retour gestuurd, omdat de temperatuur te laag en niet constant was. Reparatie bleek geen verschil te maken. Na telefonisch contact gehad te hebben met een medewerker van Solis of Switzerland is er een nieuwe gril toegestuurd. Dit apparaat werkt naar behoren. Al met al tevreden met de oplossing van Solis.

14 februari 2024

Haardroger

Beste, ik heb op 12 January 2024 een haardroger besteld met ordernummer BVB240120071 en die zou 2dagen later geleverd worden en heb reeds 2 emails gestuurd maar tot op heden niks gehoord.

27 januari 2024

Onze melkopschuimer van Solis is duur een slecht

Onze melkopschuimer is van Solis, de professionele uit de duurdere klasse. Tijdens het opschuimen heel veel lawaai. Door Solis direct een nieuwe opgestuurd na veel heen en weer geschrijf. Ook deze maakt een reuze herrie, weer contact opgenomen en weer een nieuwe machine. Heeft niet zoveel lawaai, ik besluit niet meer te reageren. Na een jaar van lieverlee minder lawaai maar ook bijna geen schuim meer. Contact opgenomen met hun technische dienst en het probleem uitgelegd, het opschuimwieltje is versleten en moet vervangen worden. Dit is een prijzig onderdeel! Een reserve was mee geleverd en heb ik direct gebruikt. Een wonder, meer lawaai en ook meer schuim. Het wieltje slijt af door gebruik. Ik stel Solis voor om mij 30 stuks wieltjes te sturen, ik kan dan enkele jaren vooruit. Dit is onmogelijk volgens hun, voor garantie kan een stuks geleverd worden. Nu wil ik mijn aankoopbedrag terug, ik kan hiervoor 3 stuks opschuimers kopen bij de Lidl. Deze zijn niet zo gelikt en mooi maar het gaat om het resultaat toch?

19 oktober 2023

Voor de tweede keer een Solis espresso…

Voor de tweede keer een Solis espresso koffie machine stuk na 2,5 jaar. Dus weer pech!!
Toch maar opzoek naar een ander merk.

21 september 2023

Beste Ad,

We vinden het erg vervelend dat je weer problemen met je Solis espresso machine hebt.
Kun je contact opnemen met customercare@solis.com? Dan proberen we je hierbij verder te helpen.

Alvast bedankt voor de moeite.
Customer care Solis

Prima klantenservice

Mijn fijne Solis Scala zero static coffee grinder hield er na 3 maanden opeens mee op. Uiteindelijk bleek dat dit veroorzaakt werd door het niet tijdig gebruiken van de aanbevolen schoonmaakkorrels. Dankzij de voortvarende en welwillende hulp van de klantenservice, die je zowaar kunt bellen en mailen!, werd het probleem snel en vakkundig op afstand verholpen. Dank!

27 februari 2023