Via deze stichting heb ik de allerliefste en leukste hond van de wereld! Ze hebben mij prima voorgelicht, en ik weet dat ze betrouwbaar zijn. Ik kan altijd met vragen bij ze terecht. Dankbaar voor hun... Toon meer
Bijna 7 jaar geleden mijn allerliefste zwarte kat Loki geadopteerd. Ik was blij dat er veel gevraagd werd en gekeken of het wel een goede beslissing was. En dat was het. Het was een wel overwogen keu... Toon meer
Hst lijkt erop dat de positieve reviews die hier staan door bots zijn geschreven. Mijn moeder (zonder Trustpilot account) heeft enorm slechte ervaring met deze stichting. Ik heb de correspondentie gel... Toon meer
Binnenkort is het alweer drie jaar geleden dat we onze kat bij stichting Zilver hebben geadopteerd. Deze mensen werken ongelofelijk hard en hebben onwijs veel liefde voor deze dieren. Ze doen er alles... Toon meer
Stichting Zilver helpt armlastige asielen in het buitenland, geselecteerd op sterilisatiebeleid, lokale voorlichting en zorg voor de dieren. Ook helpt Stichting Zilver bij rampen zoals bijvoorbeeld de overstroming van het asiel in Orihuela in 2019 en de oorlog in de Oekraïne begonnen in 2022. Ook herplaatst Stichting Zilver honden en katten uit diverse geselecteerde asielen die passen bij de doelstelling van de stichting. Wij hebben daarvoor diverse opgeleide vrijwilligers, vergunningen en registraties. De dieren reizen allemaal legaal en worden ook op legale wijze herplaatst. Adoptanten mogen na adoptie gebruik maken van gratis ondersteuning en nazorg. Dieren die via Stichting Zilver geplaatst worden zullen altijd teruggenomen worden als de adoptant vroeger of later niet meer in staat is om zelf voor het dier te zorgen. Daarvoor hanteren wij in principe een 24 uurs beleid. Stichting Zilver heeft een ANBI status en alle bestuurders en vrijwilligers doen dit zonder enige vorm van beloning. In heel uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld een vrijwilliger financieel krap zit en een klein beetje hulp goed kan gebruiken, zullen wij een bescheiden vrijwilligersbijdrage geven, passend binnen de regelgeving van de Belastingdienst. Stichting Zilver is geregistreerd bij de RvO en volgt de regelgeving van de NVWA op.
Doedesstraat 53, 3022VC, Rotterdam, Nederland
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Zo een goede ervaren organisatie, en onvoorwaardelijke liefde voor de dieren.Ik heb er mijn maatje gevonden voor het leven.Als je van honden en poezen houdt echt aan te bevelen.In deze stichting werken mensen hard om het welzijn van dieren te waarborgen.Een grote hoed af voor Cristine en alle vrijwilligers, mensen met een groot hart

Antwoord van Stichting Zilver
Mooie stichting met écht hart voor de dieren. Wordt gerund door vrijwilligers, geen commercieel gedoe. Kennis van zaken. Heel goede nazorg. Letterlijk dag en nacht bereikbaar als er iets met de dieren is waar hulp bij nodig is. Toppers!

Antwoord van Stichting Zilver
Een half jaar geleden heb ik een poes geadopteerd via stichting zilver. De mevrouw die ons holp was erg behulpzaam. Het lijkt zelfs een beetje op een sollicitatie voor een kat te mogen adopteren. Achteraf heel belangrijk. Er word echt voor gezorgd dat je de juiste persoon bent voor de kat. En niets was minder waar. Heb hierbij een geweldige aanwinst gekregen en ben erg blij met hoe alles is verlopen. Ook de nazorg was fantastisch. Het was mijn eerste kat en had een hoop vragen. De mevrouw van deze stichting schoot meteen te hulp bij elke vraag. Een echte aanrader !

Antwoord van Stichting Zilver
Ik heb twee prachtige en mensgerichte kittens uit Spanje geadopteerd. Heel fijn contact met de stichting vooraf, tijdens en zelfs na.
Een van de kittens had gras (gekocht bij een dierenwinkel) gegeten. De dagen erna werd hij steeds ietsjes rustiger. Hij nieste veel en leek te grabbelen naar haren in zijn bekje maar nog wel actief maar er was iets. Tot hij echt ziekig werd op een zaterdag - Koorts, snotneus en derde ooglid heel zichtbaar. Contact met de stichting opgenomen en ze hebben mij echt geweldig geholpen! Met hun hulp een goede (betaalbare) dierenarts gevonden.
Mijn lieve kitten is onderzocht (onder narcose) en goed geholpen. Er bleek een grassprietje in zijn neusholte /keelholte te zitten.
Ik heb nu weer een levendige kitten, en het gras direct weggegooid! Wat een ellende kan zo’n sprietje veroorzaken.
Ik ben heel tevreden dat ik de stichting om raad en daad kan vragen en ze meedenken!

Antwoord van Stichting Zilver
Ik was op zoek naar een rustige binnenkat en zag Aisha op de website staan. Ik twijfelde, omdat zij in Bulgarije op straat had geleefd. Volgens de Stichting leefde zij al langere tijd binnen en op 1 mei besloot ik haar te adopteren. Omdat ik in die week geen vervoer had, bood de Stichting aan om haar door een vrijwilliger te laten brengen, vanzelfsprekend heb ik daarvoor een kilometervergoeding betaald.
Toen Aisha op zaterdag werd gebracht, merkte ik direct dat ze uit haar bekje stonk, waarschijnlijk een gebitsprobleem. Ik nam me voor om, als ze gewend was, met haar naar de dierenarts te gaan. Aisha voelde zich al snel op haar gemak en toen ze bij me kwam zitten, heb ik een paar keer de kam over haar lijfje gehaald waar ze van leek te genieten. Toen ze 2 uur hier was, lag ze al lekker in haar mandje. Het ging allemaal goed, ze was lief, aanhankelijk en sliep vanaf de eerste nacht bij mij op bed.
Woensdagmorgen ging het mis, ze viel me uit het niets aan, terwijl ik rustig op de bank zat. Er was in mijn ogen geen enkele aanleiding voor, een kat kan ook aanvallen vanwege pijn. Ik wist dat ze voor mijn eigen veiligheid niet kon blijven en appte de Stichting dat ze teruggebracht zou worden. Ik had inmiddels vervoer geregeld, want mijn neef (die me rijdt als het nodig is) was maandagavond teruggekomen van vakantie. We brachten haar aan het einde van de middag terug en ik liet haar (verdrietig) achter. Ik moest nog wel een afstandsverklaring tekenen, anders kon de vrijwilligster haar niet in ontvangst nemen.
Ik heb de Stichting er 2 keer op gewezen dat Aisha uit haar bekje stonk. Toen ik enkele dagen later mijn adoptiebijdrage terug vroeg, ontstond er een heel vervelende mailwisseling. Natuurlijk kreeg ik mijn geld niet terug, we hadden een contract. Ik zou zelfs nog een factuur ontvangen voor de afstandsbijdrage. Ik heb de Stichting vriendelijk verzocht om mijn geld te gebruiken om met Aisha naar de dierenarts te gaan om haar gebitje te laten controleren.
Ik was heel verbaasd toen ik vandaag (30 juni) het profiel van Aisha nog eens bekeek op de website. Bij gezondheid staat nu: goed, tanden getrokken. Toen ik haar adopteerde stond er bij gezondheid: goed. Ook staat er: "persoon met heel veel kritiek op een eerdere stichting". Ik heb over een eerdere stichting kritiek geuit, omdat ik een katje kreeg met heupdysplasie. Ik heb haar in moeten laten slapen toen ze nog geen 4 jaar was en dat heeft mij veel verdriet gedaan. Ik heb geen kritiek geuit over de werkwijze van betreffende stichting.
Stichting Zilver gaat zover dat ze een incassobureau inschakelen om de afstandsbijdrage nog binnen te halen. Aisha is vier dagen bij mij geweest, ze heeft genoeg gekost.
Aisha verdient een fijn huis en als ze mij niet had aangevallen, had ik haar dat heel graag geboden.

Antwoord van Stichting Zilver
Ik heb 2 honden geadopteerd via stichting Zilver. Ze geven eerlijke informatie, hebben een super begeleiding met heel veel ervaring. Ze zetten zich 200% in voor de dieren en de asielen waar mee samengewerkt wordt. Ze doen wat ze beloven. Als er een keurmerk voor stichtingen zou zijn zouden ze bij de allerbeste horen!

Antwoord van Stichting Zilver
Super fijne stichting. Vrijwilligers met volledige inzet en hart op goede plaats

Antwoord van Stichting Zilver
In 2019 heb ik mijn eerste poes geadopteerd bij Stichting Zilver. Door de jaren heen zijn er nog 3 bijgekomen, puur door hoe de stichting te werk gaat. Er wordt uitgebreid tijd genomen om de perfecte match voor je te vinden, de procedure is duidelijk en transparant en ook na de adoptie wordt je niet zomaar losgelaten. Je kunt zelfs na jaren nog altijd terecht voor vragen, nazorg of hulp om ervoor te zorgen dat zowel mens als dier(en) samen gelukkig blijven. Voor mij is Stichting Zilver een eerlijke en open stichting, gebouwd op vrijwilligers met een enorm hart voor de dieren.

Antwoord van Stichting Zilver
Vanuit Belgïe verliep de adoptieprocedure erg vlot.
Zowel het mail verkeer, het telefonisch en persoonlijk contact was hartelijk en correct .Het hondje had kale oortjes en dit werd eerlijk gecommuniceerd. Ondertussen zijn de flappies terug picco bello :-)
Alle documenten waren in orde en van zodra mijn hondje in Belgïe was heeft mijn dierenarts de Dog ID zonder enig probleem in orde gebracht.
Ik heb er een fantastisch maatje bij .... Browny!
Ook de afstand was geen probleem vermits we in Bergen op Zoom hadden afgesproken en ik dus niet helemaal tot in Rotterdam hoefde te rijden.
Wie nog een warm plekje voor een katje of hondje heeft, dan kan ik zeker Stichting Zilver aanbevelen, want voor mij zijn ze goud waard!

Antwoord van Stichting Zilver
Aller eerste wil ik de negatieve recensie die geschreven is door een ontevreden meneer onderuit halen.
Mijn partner en ik waren op zoek naar een hond en kwamen al vrij snel uit bij Pusha.
Nadat we gereageerd hadden zijn we snel gebeld door Christine, ik ervaarde dit als een enorm gezellig en leuk gesprek waarin ze ons op ons gemak kon stellen en toch kritisch was.
Ons hondje had in de eerste twee weken, zoals veel buitenlandse honden, moeite met aarden en was voor veel bang. Hier kwamen wij erachter toch wel de adoptie te hebben onderschat, met of zonder ervaring in het hebben van honden.
Christine heeft ons volledig door dit proces heen begeleid en was altijd bereikbaar ondanks alle drukte die ze al heeft.
Op momenten dat wij het echt even niet meer wisten had zij overal een antwoord op en al die antwoorden helpte ook nog eens perfect.
We hebben nu een hele hoop kennis en een super super super lieve en leuke hond.
Ik ben stichting zilver enorm dankbaar voor al hun werk en tijd, stichting zilver onderscheid zich echt ten aanzien van de vele andere stichtingen die de adoptant laat vallen zodra de hond of kat terecht is.

Antwoord van Stichting Zilver
Wij waren op zoek naar 2 nieuwe poesjes. Wij wilde graag zwerfdiertjes een kans geven op een goed leven. Via internet zijn wij zijn september 2022 in contact gekomen met St. Zilver. Op de site stonden twee meisjes, moeder en dochter. Wij waren op slag verliefd. Via de site het aanvraagformulier ingevuld. Vanaf het eerste moment en tot heden zijn wij altijd goed geholpen en uitgebreid te woord gestaan. Een maand later zijn onze meiden, Liv en Joy vanuit Bulgarije aangekomen met de bus. Joy is de liefste poes die je kan wensen en onze Liv de gekste. Dit is net een klein ondeugend kind.
Wil je een zwerfdiertje een goed leven geven twijfel dan niet en neem contact op met St. Zilver of nog beter kijk op de site en vul het aanvraagformulier in voor de hond of kat welke je hart heeft gestolen en St. Zilver neemt zo snel mogelijk contact met je op

Antwoord van Stichting Zilver
Een ontzettend zorgvuldige intake, naast onze gekozen kat gekeken naar een andere kat die er goed bij zou passen, voor zowel ons als de andere kat. Ontzettend goede nazorg, Christine heeft duidelijk hart voor de dieren. Ze is altijd bereikbaar waar dat nodig is. Ze heeft ook goede contacten met de asiels in het buitenland, en ook kritisch als die niet voldoen aan de gestelde eisen. De teksten over de persoonlijkheden van de katten klopten exact. We zijn ontzettend dol op onze nieuwe katjes. Katten volledig voorzien van net paspoort, met inentingen.
Als nieuwe dieren eigenaar kan je lid worden van de zilver adoptanten pagina. Daar kijken mensen van het asiel ook op hoor het nu meer de door hen verzorgde dieren gaat. Daar kan je zelf ook zien hoe fijn de dieren het bij de nieuwe adoptanten hebben en kan je een foto als trotse nieuwe dieren eigenaar plaatsen.

Antwoord van Stichting Zilver
Wij zijn heel tevreden over Stichting Zilver. Via Zilver hebben wij twee poezen geadopteerd. De intake was zorgvuldig en uitgebreid en vanaf het moment van de intake totdat ze bij ons kwamen, zijn we heel goed op de hoogte gehouden hoe het met hen ging. We kregen ook goede informatie hoe we hen het beste konden laten wennen na hun lange reis. Nadat ze bij ons kwamen wonen, was er ook goede nazorg. Ook nu kunnen we altijd terecht als we vragen zouden hebben

Antwoord van Stichting Zilver
Strenge selectie bij adopties. Keiharde werkers.

Antwoord van Stichting Zilver
Ik had een aanvraag gedaan voor een hond.
Ze konden niet terugbellen en vonden dat ik meteen een nieuwe aanvraag moest invullen. Ik stuurde het nummer van mijn vrouw en kreeg hetzelfde antwoord. Ze zijn niet blij een hond aan iemand te leveren of willen dat niet.
- Mijn vrouw maakte een paar dagen later een aanvraag voor dezelfde hond. Zij werd om 18.06 uur gebeld door de iemand van de stichting, om 18.09 uur belde mijn vrouw terug, maar kreeg geen contact. Mijn vrouw zag later dat ze om 18.08 uur!!! onderstaande mail gestuurd hadden:
Beste,
Dank je wel voor je interesse in één of twee van onze honden of katten. Wij hebben geprobeerd contact met je op te nemen, echter op dit moment zonder resultaat.
Voor sommige dieren krijgen wij meer aanvragen. Wij gaan mogelijk door met het zoeken naar een geschikte adoptant. Indien het door jou uitgezochte diertje inmiddels op gereserveerd staat, dan raden we je aan om de website in de gaten te houden. Soms verdwijnt de reservering (in verband met onze procedure) en natuurlijk komen er ook vanzelf weer nieuwe diertjes online.
Heb jij inmiddels een ander diertje geadopteerd? Laat het ons svp weten via .................
Ben jij nog geïnteresseerd in het dier, reply dan op deze email, zodat we alle gegevens bij elkaar kunnen houden.
Team Stichting Zilver
Wat een raar proces om adoptie te doen!!! Geen inspanningen willen doen om te bemiddelen.
Al met al raden we het af, er genoeg stichtingen die beter functioneren met adoptie.

Antwoord van Stichting Zilver
Ik was al verliefd op mijn Chico vanaf de foto's. En toen ik bij Christine 'op gesprek' kwam, wandelde Chico ook naar mij toe. Ik wilde hem eigenlijk meteen meenemen. Maar Christine wilde wel even weten wat voor vlees ze in de kuip had. Chico was immers door een vorige adoptant teruggegeven vanwege zijn dominante karakter.
Dat tekent de aanpak van Zilver. Niks even een kat kopen of een mooi hondje ophalen. Het belang van de adoptant weegt mee; het belang van het dier weegt zwaarder. En terecht! Lukt het toch niet? Dan zoekt ze een andere adoptant voor het dier. Onvermoeibaar.
Ook de nazorg is uitonderlijk. Chico reageerde niet goed op het voer. Ik kon elk moment bellen, mailen of appen. En Christine reageerde altijd heel snel met goede opties.
Is helemaal goed gekomen. Chico en ik zijn al jaren de dikste vriendjes. In zijn geval inmiddels letterlijk dik. Een tevreden je-weet-wel-kater die nog steeds graag de baas in huis is. Ik laat hem maar in die waan...
Ik kan Stichting Zilver aan iedereen aanbevelen.
Wij hebben onze lieve hond Stella via de stichting geadopteerd. Hadden direct een goed gevoel over de stichting. Ze zorgen voor een goede begeleiding en nazorg. Gastgezin van Stella was ook heel vriendelijk en had echt hart voor de honden. Je ziet aan alles dat de stichting veel liefde voor de Dieren heeft en zorgvuldig werkt. Een aanrader voor als je een hond of kat wilt adopteren.

Antwoord van Stichting Zilver
1,5 jaar geleden waren wij op zoek naar twee maatjes in ons gezin. Via verhuisdieren kwamen wij terecht bij Stichting Zilver. Via deze stichting zijn onze twee bofbipsjes samen met hun moeder en twee andere broertjes en zusjes met de bus uit Spanje gekomen. Deze stichting is als een warm bad voor zowel de dieren als de adoptanten. De vrijwilligers werken dag en nacht voor de dieren en zijn altijd bereikbaar bij vragen of problemen. Ook nu 1,5 jaar later weten wij dat mocht er iets zijn we altijd contact op mogen nemen. Ons huis is hopelijk nog jaren gevuld met onze twee doerakken, maar als we ooit een nieuw maatje zoeken komt deze zeker via Zilver.

Antwoord van Stichting Zilver
Top communicatie, eerlijk, direct. We hadden wat onenigheid over datum van onze lieverd ophalen, maar toen het duidelijk werd dat ik echt geïnteresseerd was, ging alles van een leien dakje.

Antwoord van Stichting Zilver
Een paar jaar geleden kwam ik in contact met Zilver. Ik had gereageerd op katten en werd gebeld met de vraag wat ik zocht. En dat was gewoon een lieve kat. Er was er wel eentje die ze voor mij op het oog had, maar die was net teruggekomen van een ander huisje omdat het niet klikte. Hij zocht vooral rust. Een paar dagen later mocht hij mee naar huis. De eerste dag was hij bang en daarna zat hij al snel op schoot. Via de stichting kreeg ik te horen dat er nog een katje was en dat het waarschijnlijk een goede match zou zijn met de eerste. En dat bleek ook zo te zijn. De stichting hekpt waar nodig en geeft advies. Ze laten de dieren niet los en zullen altijd voor hun dieren kiezen. Dat was voor mij wel de reden om voor Zilver te kiezen. Ze trekken hun handen er niet vanaf. Zelfs nu nog, jaren later, weet ik dat ik zou kunnen bellen als ik advies nodig heb. Stuchting Zilver heeft mij twee lieve katten gegeven en daarvoor ben ik ze dankbaar.