Binnenkort is het alweer drie jaar geleden dat we onze kat bij stichting Zilver hebben geadopteerd. Deze mensen werken ongelofelijk hard en hebben onwijs veel liefde voor deze dieren. Ze doen er alles... Toon meer
Wij kennen Christine al jaren en maken van dichtbij mee hoe betrokken ze is bij alle dieren. Christine en de vrijwilligers van Stichting Zilver werken ontzettend hard om voor alle dieren een goed hui... Toon meer
Stichting Zilver helpt armlastige asielen in het buitenland, geselecteerd op sterilisatiebeleid, lokale voorlichting en zorg voor de dieren. Ook helpt Stichting Zilver bij rampen zoals bijvoorbeeld de overstroming van het asiel in Orihuela in 2019 en de oorlog in de Oekraïne begonnen in 2022. Ook herplaatst Stichting Zilver honden en katten uit diverse geselecteerde asielen die passen bij de doelstelling van de stichting. Wij hebben daarvoor diverse opgeleide vrijwilligers, vergunningen en registraties. De dieren reizen allemaal legaal en worden ook op legale wijze herplaatst. Adoptanten mogen na adoptie gebruik maken van gratis ondersteuning en nazorg. Dieren die via Stichting Zilver geplaatst worden zullen altijd teruggenomen worden als de adoptant vroeger of later niet meer in staat is om zelf voor het dier te zorgen. Daarvoor hanteren wij in principe een 24 uurs beleid. Stichting Zilver heeft een ANBI status en alle bestuurders en vrijwilligers doen dit zonder enige vorm van beloning. In heel uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld een vrijwilliger financieel krap zit en een klein beetje hulp goed kan gebruiken, zullen wij een bescheiden vrijwilligersbijdrage geven, passend binnen de regelgeving van de Belastingdienst. Stichting Zilver is geregistreerd bij de RvO en volgt de regelgeving van de NVWA op.
Doedesstraat 53, 3022VC, Rotterdam, Nederland
Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen
Wat Stichting Zilver doet voor dieren die het minder goed hebben, vind ik echt bewonderenswaardig. Je ziet hoeveel inzet, liefde en betrokkenheid er in hun werk zit. Alles draait om het welzijn van de dieren en het geven van een eerlijke tweede kans.
Een prachtige stichting met een warm hart voor dieren. Ik heb veel respect voor het werk dat zij dagelijks doen.

Antwoord van Stichting Zilver
Super fijne ervaring met Stichting Zilver! Het adoptieproces verliep soepel, alle informatie was duidelijk en de nazorg top toen het even nodig was. Nu aantal maanden later is onze lieverd inmiddels helemaal gelukkig en voelt zich helemaal thuis! 🐾

Antwoord van Stichting Zilver
Goede en duidelijke teksten, foto's en video's.

Antwoord van Stichting Zilver
Wij hebben via stichting Zilver een jonge poes uit Bulgarije geadopteerd en zouden dat zo nog een keer via hun doen! Duidelijke communicatie en lieve medewerkers met een enorm hart voor hond en kat! Wat zijn we blij met ons kleine meisje!

Antwoord van Stichting Zilver
Het contact met de stichting is heel fijn. Er wordt echt aandacht besteed aan het welzijn van de dieren. Je kunt na de adoptie met al je vragen terecht en er wordt echt met je mee gedacht.

Antwoord van Stichting Zilver
Er zijn meerdere stichtingen die dit doen. In onze ervaring verschillen ze wel in aanpak. Het is lastig te zeggen in woorden maar Stichting Zilver heeft een match gevonden tussen mens en dier en stichting die magisch is. Hier worden niet alleen diertjes gered, hier wordt ook geluk geschreven voor de familie en dat op een manier die zowel menselijk als voor de dieren maximaal is. Deze stichting helpt. Bedankt, bedankt, bedankt!!!

Antwoord van Stichting Zilver
Christine en de vrijwilligers van Stichting Zilver werken ontzettend hard om voor alle dieren een goed huisje te vinden en staan letterlijk dag en nacht voor ze klaar. Als haar dierenartsen zien we hoe goed ze voor haar dieren zorgt, ook nadat ze geadopteerd zijn. Voor ons is dit een van de prettigste stichtingen waar we mee samenwerken. Altijd een aanrader voor een lieve hond of kat.

Antwoord van Stichting Zilver
Mijn best friend gevonden dankzij Stichting Zilver. Adopteren kan spannend zijn maar de ondersteuning hierbij was echt super. Heel duidelijke communicatie. Het welzijn van de dieren staat voorop. Ze werken met eerlijkheid naar de adoptanten toe en ondanks de vele weerslagen blijven ze zo hard hun best doen om de juiste hondjes met baasjes te matchen. Ik heb er heel veel waardering voor en ben enorm dankbaar! Als ik ooit genoeg plaats heb voor een vriendje voor Galin dan weet ik waar ik terecht kan.

Antwoord van Stichting Zilver
Inmiddels 6 "zilvers" in huis en wat was dat allemaal goed geregeld.
Kan niet anders zeggen dan dat ze eigenlijk 10 sterren verdienen.
Top stichting!!!!

Antwoord van Stichting Zilver
Hele goede service en altijd bereikbaar dier worden goed behandeld en dat is het allerbelangrijkste

Antwoord van Stichting Zilver
Gewoon een toffe stichting die zich inzet voor dieren in het buitenland door goederen en financiele ondersteuning te bieden aan de dieren daar. Gericht op sterilisatieprojecten, medische zorg, lokale voorlichting om het leed te beperken. In Nederland worden dieren herplaatst volgens de richtlijnen. Begeleiding na adoptie is onbeperkt en gratis.

Antwoord van Stichting Zilver
Al jaren fantastische begeleiding van Stichting Zilver met onze adoptanten.

Antwoord van Stichting Zilver
Fijne kundige stichting. Die veel over heeft voor de dieren die ze opvangt en plaatst

Antwoord van Stichting Zilver
Stichting Zilver is een ontzettend betrouwbare stichting waar het dier op de eerste plaats komt. Vrijwilligers erg betrokken.

Antwoord van Stichting Zilver
Dank voor de fijne samenwerking en dat je onze oudjes ook op jullie website in the picture zet, dat naast de eigen dieren waar jullie een thuis voor zoeken.
Stichting Mr. Darcy

Antwoord van Stichting Zilver
Wij hebben een leuke sociale hond uit Bulgarije geadopteerd via stichting Zilver. De procedure was duidelijk en correct.
Natuurlijk zijn het dieren met een rugzakje, daar moet je je bewust van zijn. Veel liefde, rust, duidelijkheid en geduld is wat deze dieren nodig hebben.
Mijn eigen dierenarts was onder de indruk hoe sociaal en lief ze is. Haar ervaring met buitenlandse hondjes is dat ze vaak gedragsproblemen hebben. Wees dus kritisch via welke weg je een hond uit het buitenland adopteert.
Stichting Zilver probeert juist die honden hierheen te halen die geschikt zijn om geadopteerd te worden.
Wij zijn heel gelukkig met ons vrolijk vriendinnetje. In huis heel rustig, leuke speelse buien en heel knuffelig. Buiten houden we haar voorlopig goed aan de dubbele lijn (is ook een terechte voorwaarde van stichting Zilver) want ze heeft jachtinstinct en ze moet nog veel leren, maar dat komt goed. Kortom wij zijn heel tevreden over de Stichting, pluim voor alle vrijwilligers die zoveel doen voor de dieren.

Antwoord van Stichting Zilver
Door de jaren heen met veel stichtingen kennis gemaakt en samen gewerkt.Stichting Zilver staat voor wat ze zeggen en dierenbelang gaat altijd voorop. Diep respect voor wat ze doen voor de honden en katten. Grote bewondering ook dat ze volhouden en door blijven gaan voor de dieren.

Antwoord van Stichting Zilver
Zijn heel betrokken bij de dieren. Adoptie vindt pas plaats na een selectie met de goede match. Ook de nazorg is perfect ze hebben mij in een noodsituatie direct geholpen en stonden klaar.

Antwoord van Stichting Zilver
Super fijne stichting met echt een hart voor dieren. Kijk goed naar waar de dieren naartoe gaan.

Antwoord van Stichting Zilver
Onbegrijpelijk hoe de stichting te werk gaat.Eerst betalen en een contract tekenen voordat je de hond überhaupt hebt gezien. Het lijkt mij belangrijk dat je kijkt of er een klik is tussen hond en mens.