Wij bestellen elk jaar en zijn altijd tevreden 🙏. Alles verloopt super vlot. Je krijgt om te starten een reminder met link. Alle verplichtte schoolspullen staan duidelijk per richting gemarkeerd. De... Toon meer
De website is heel gebruiksvriendelijk dus bestellen is gemakkelijk. Wij bestelden zodra het kon eind juni/begin juli, maar dit jaar duurde de levering voor mijn oudste kind heel lang. De boeken arriv... Toon meer
- duurt eeuwen voor ik op een andere pagina geraak - wanneer ik naar betalen ga, blijft het laden, daarna krijg ik melding dat er een error is - 2x verzendingskosten betalen naar hetzelfde adres -... Toon meer
Studieshop.be - alles voor je studie
Waaslandlaan 8A3 bus 1, 9160, Lokeren, België
Heeft 48% van zijn negatieve reviews beantwoord
Pure oplichterij en geen helpende klantenservice! Wij kregen een beschadigd boek opgestuurd. We moesten dit met hun bijgeleverd label terugsturen. Dit hebben we gedaan maar kregen geen bewijs per mail in het afleverpunt. Ze beweren achteraf dat het boek nooit is aangekomen terwijl ze geen moeite doen om het na te gaan. Ik kreeg een ingebrekestelling en heb dus tweemaal voor hetzelfde boek moeten betalen. Ook geen vriendelijk klantenservice!
Heel teleurstellend.
Bij verlenging van de huurperiode van de boeken (vb door vakantietaak of herexamen) krijg je geen bevestiging/communicatie tot wanneer de verlenging werd geregistreerd en hoe je boeken moet terugsturen na die periode; je kan de boeken dus niet terugsturen.
Wat je wel krijgt is een factuur dat je te laat bent met terugsturen met 85% van de nieuwkost van de boeken, te betalen binnen 14 dagen. (Bij huren betaalde je 40% van de nieuwprijs.)
Bij klacht en duiden op niet naleven van consumentenrecht krijg je botweg antwoord dat je toch moet betalen omdat Studieshop anders bijkomende kosten gaan aanrekenen.
Uiteindelijk wordt je gedwongen om 125% van de nieuwprijs te betalen : 40% voor "huur" en 85% voor "verplichte koop".
Service trekt op niets we wachten al anderhalve maand op een boek van wiskunde. Je krijgt amper iemand te pakken aan de telefoon. Er gebeurt gewoon niets.
Bij bestelling van de boeken van onze zoon heb ik ongemerkt een huurboek aangeduid. Het boek van wiskunde. Er was geschreven in het boek, het was in zeer slechte staat. Ik kon tegen een meerprijs een nieuw huurboek bestellen en dan mochten we dat beschouwen als een nieuw boek, een aangekocht boek dat we niet terug moesten inleveren. Dat boek bleek in een nog slechtere staat als het eerste boek. Nu hebben we twee boeken, in zeer slechte staat, beschreven en ze vallen uit elkaar. Er ging een creditering volgen, nu heb ik een extra factuur alsnog mogen ontvangen. Begrijpen wie begrijpen kan. Wij hebben zelf via een andere weg een nieuw boek opnieuw aangekocht voor het vak wiskunde. Ik vind dit een enorm jammer verhaal, zeker omdat er ouders gaan zijn die niet protesteren of die niet weten dat het anders zou moeten zijn!
Zoals het hoort de huurboeken in de school ingeleverd (gelukkig een foto van genomen ) boeken in de school blijven staan ( niet de fout van studieshop) maar ik moest de boeken betalen , ongeacht of de boeken al dan niet nog gevonden werden , ik zou mijn geld niet terug krijgen , 1 september is mijn zoon de boeken gaan ophalen op school , ondertussen had ik ze wel betaald , de school contact op genomen met studieshop en ineens kon het wel , pakket per post naar hen opgestuurd en mail gekregen dat ze terug betaald worden …….blijkbaar moet dit met een postduif komen want er staat nog steeds niets op mijn rekening ……., maar toen ik moest betalen moest het wel binnen termijn …….
Dit jaar liep het weeral mis, tweede jaar op rij. Eén boek 2 keer geleverd, een ander dat ontbreekt. Pas na oneindig over en weer gemail zal boek nu geleverd worden. Ze vroegen aan ons als ouder welk ISBN ontbrak want ze hadden zelf geen idee...
Voor de levering van het ontbrekende boek (dat we dus al betaald hadden) hebben we nu nog opnieuw een factuur ontvangen. Die zal dan zogezegd terugbetaald worden bij retourontvangst van het fout dubbel geleverde boek. Hallo, wie is hier de mist ingegaan ??? Neem verantwoordelijkheid voor je amateurisme en fouten en los het op. Wees blij dat ik jullie geen factuur stuur voor de tijd die ik hier al mee bezig geweest ben om jullie fouten op te lossen.
Zoals verwacht wordt moeten we de boeken via dit platform kopen, zo gevraagd zo gedaan. Begin van de zomer komt de druk om te bestellen, goed georganiseerd doe ik dat. Ondertussen zijn we 2 maanden later en is de eerste schoolweek begonnen. Door omstandigheden komt er toch een plaats vrij in de richting die hij verkoos en besloten we daar voor te gaan. Binnen de eerste schoolweek wisselen we van school en hallelujah, er is niet 1 handboek hetzelfde, wel 2x scholen die werken met Studieshop. Doosje onaangeroerde handboeken twv 160€ kan niet teruggezonden worden . Wel verplicht om een nieuw setje te kopen twv 199€. Deze boeken zijn splinternieuw, onbegrijpelijk dat het toegelaten wordt om mensen te verplichten via dit platform te kopen.
Hier koop ik nooit meer. Woekerprijzen bij beschadiging huurboeken. Je betaalt dan zelfs een pak meer dan het boek nieuw zou kosten, echt schandalig. Ze zijn selectief in het vermelden van algemene voorwaarden, wat niet wettelijk is. Ondanks klacht Testaankoop, houdt men voet bij stuk. Aan tegemoetkomingen of compensaties doen wij niet is het antwoord. En dat voor een bedrijf dat reclame maakt om de schoolkosten zo betaalbaar mogelijk te houden? Laat me niet lachten. Naast de talrijke extra kosten die ze bovenop rekenen, is het zelfs niet mogelijk om voor meerdere kinderen samen te bestellen. Dus elke kost betaal je maal 2,3,4... Des te meer kinderen, des te meer je genaaid wordt door dit bedrijf. Koop elders
Opgelet. Dieven. Lees de kleine lettertjes als je ze vindt.
Heel slecht .
2 maanden geleden boeken besteld en nog altijd niet ontvangen.
2 jaar op een rij in het zak gezet van deze firma.
Vorig jaar 1 boek erniet bij dubbel betaald 2x79euro.
Dit jaar wil je het pakket bestellen dochter twijfelt over 1boek.wachten met dit boek te bestellen ging niet anders kreeg je de rest niet.blijkt op de 1ste schooldag dat dit boek van 85 euro idd niet nodig is.na aantal mails en telefonisch contact .
Mevrouw gewoon terug sturen en het word verekend.
Ja niet dus.krijg je gezegd alles terug sturen.🤔eu.. de rest is wel nodig alleen dit 1boek niet.sorry mevrouw u krijgt u geld niet terug als u het volledige pakket terug stuurt.bende leugenaars en dieven.
Bij levering bleek mijn pakket volledig doorweekt. De onderkant van de doos was zelfs dichtgeplakt omdat die anders zou scheuren. Gevolg: alle boeken hebben waterschade.
Na mijn klacht moest ik eerst foto’s van het hele pakket maken, daarna nog eens per boek afzonderlijk. Uiteindelijk kreeg ik enkel het voorstel om 5% terugbetaald te krijgen – wat totaal niet in verhouding staat tot de schade. Toen ik aangaf dat dit onaanvaardbaar is, werd er gewoon gezegd dat ik de boeken eerst moest retourneren en ze dan zelf opnieuw bestellen. Dit terwijl ik mijn klacht al 5 weken vóór de start van het schooljaar had ingediend.
Hun houding toont nul respect voor klanten. De service is ronduit teleurstellend en voelt alsof ze misbruik maken van het feit dat ouders geen alternatief hebben voor het bestellen van schoolboeken.

Antwoord van Studieshop.be
Vorig jaar was onze bestelling goed verlopen maar hadden we geen melding gekregen dat de boeken bij een postpunt afgeleverd waren. Klantendienst heeft ons toen verder geholpen met het uitzoeken waar we de boeken konden terug vinden. Op zich geen groot probleem kan voorvallen.
Dit jaar echter zijn we helemaal niet tevreden met de samenwerking. We bestellen en betalen op 30 juni de boeken, wanneer we merken dat we weer geen boeken ontvangen hebben rond 28 juli contacteren we zoals het jaar voordien de klantendienst om de levering van de boeken uit te zoeken.
Spijtig genoeg kon men nergens een bestelling terug vinden. Na het bezorgen van een betaalbewijs kan men onze betaling wel terugvinden maar nog steeds geen bestelling.
Er werd een belofte tot creditnota en terugbetaling gedaan maar die terugbetaling is tot op heden (22/08) nog steeds niet gedaan. Volgens de klantendienst bestaat de creditnota maar het geld terug bezorgen is precies toch wel moeilijk.
Zoon gaat hoogst waarschijnlijk het nieuwe schooljaar zonder zijn boeken moeten starten.
Zeer teleurstellend.

Antwoord van Studieshop.be
In de tijd dat ik twee kinderen in de middelbare school had en we hun boeken bij studieshop moesten bestellen, was het onmogelijk één levering te regelen voor twee sets van boeken. Zo moesten we voor elke set apart de hoge leveringskosten betalen. Meermaals kwamen boeken te laat, na 1 september. Bestellen was soms eindeloos omdat alles zo tergend langzaam werkte.
Ik schreef hier eerder dat ik voor ingeleverde boeken een hoge factuur zonder uitleg ontving en geen reactie kreeg op mijn vragen (via een formulier). Bellen ging niet want de verbinding werd verbroken telkens wanneer ik taalkeuze moest maken. Vandaag, op 21 aug., kreeg ik echter een mail met excuses, want het ging om een fout. Daarom drie sterren.

Antwoord van Studieshop.be
Verdeling van schoolmateriaal is niet hetzelfde als het bestellen en laten leveren bij andere online winkels. Educatief materiaal wordt NIET geleverd de dag na bestelling, wel als het pakket volledig is EN voor 1 september. En dat doet Studieshop.be echt zeer goed! Jammer dat de mensen dat niet weten of begrijpen, evenals de onvolledige pakketten. Dat is uiteraard niet de fout van deze firma, wel van uitgevers die bepaalde boeken later leveren. Besluit: Prima dienstverlener in de sector van educatieve distributie.

Antwoord van Studieshop.be
3 browsers geprobeerd. Ik zit hier nu 40 mins om een eenvoudige bestelling te plaatsen. Pagina's laden duurt soms tot 4-5 minuten. Bovendien kan ik mijn thuisadres niet wijzigen omdat het systeem denkt dat mijn huisnummer niet bestaat in mijn straat. En vrije ingave lukt niet!
Bovendien geeft hij aan dat er fout is opgetreden maar niet waar precies. Als je dan gokt en correctie aanbrengt, kan je terug 4-5 minuten wachten.
Komen uiteindelijk helemaal op het einde, willen we de bestelling plaatsen: 'server runtime error'. Na 3 pogingen en 10 mins later nog steeds 'error'. Uiteindelijk met pure chance via de refreshknop er door geploeterd.
Bovendien is er ook geen optie voor een dropping point lijkt me. (Kan me vergissen maar was nu niet van plan om nog eens een 4 mins te wachten om te dubbelchecken).
Dit is schrijnend onprofessioneel.

Antwoord van Studieshop.be
Studieboeken komen toe tijdens onze vakantie. Daarom op de laatste dag van retourneren een boek geretourneerd(omdat we het elders aankochten ipv bij studieshop huren).
Krijgen we wel een factuur van een bijlage die er bij had moeten zitten wat niet zo was.
De melding dat die bijlage er niet bij zat was dus te laat, waardoor de factuur dient betaald worden (heel jammer dat hier niks flexibiliteit in kan zijn).
Zou toch aan hun stockaantal en het effectieve aanwezige aantal moeten te achterhalen zijn of de bijlage mee verzonden is naar ons?
Maar het bedrag dat studieshop dient terug te betalen van het geretourneerde boek hebben we tot op heden nog niet ontvangen en ook geen reactie op gehad.
Dit jaar hebben we enkel de boeken die je via studieshop enkel kon huren elders gekocht... volgend jaar zullen we toch even nadenken of we nog bij studieshop de nodige boeken kopen.

Antwoord van Studieshop.be
Mijn dochter had een huurboek niet ingeleverd.
Dus ik heb het boek half juli terug gestuurd met de Post, en vandaag krijg ik een factuur van 21€ omdat het boek niet ingeleverd is.
Verleden jaar waren de boeken te laat geleverd en nu dit, wat een bedrijf is me dat.

Antwoord van Studieshop.be
UPDATE!!! 18/08: ondertussen melding e-mail gekregen van creditnota onterecht aanrekenen huurboek van afgerond 50€. Dus bij deze redelijk snel opgelost en daarom 3 sterren.
Maffiapraktijken! Ik ga Testaankoop + 4040 VTM contacteren en zal ook een e-mail sturen naar Kabinet Demir en Kabinet Beenders! Ongebruikt boek (wat gehuurd was) ingeleverd via een aangetekende zending 19€ (heb ik zelf voor gekozen natuurlijk) zoon van school veranderd in oktober 2024 waardoor het boek niet gebruikt werd want hij volgde het vak niet meer. Inleverbewijs ontvangen via e-mail van studieshop maar toch nog afgerond 50€ betalen wegens niet ingeleverd/geaccepteerd. Niet ingeleverd kan het al niet zijn! Beschadigd onmogelijk, was perfect ingepakt in karton! (Foto’s als bewijs)
Ondertussen verhuren zij het boek lustig verder! Heb ik in totaal 70€ betaald voor een boek dat ik niet heb! Nooit meegemaakt! Wat een MAFFIAPRAKTIJKEN! En wat een verdienmodel! Schande!
Tijd dat dit in de pers komt! Want de slechte reviews zeggen genoeg!

Antwoord van Studieshop.be
Een van de bestelde boeken kwam beschadigd toe. De klantendienst wil het boek niet omruilen, want het boek is "zeker nog bruikbaar". Je betaalt bij studieshop.be dus niet voor nieuwe boeken in perfecte staat, maar voor "zeker nog bruikbare" boeken...
Ik twijfel om het boek gewoon retour te sturen en een nieuwe kopie bij een betrouwbare boekhandel op te halen, maar als ik de ervaringen met het retourproces op deze site lees, is dat ook geen prettige ervaring...
Update: na aandringen en wat onprofessionele communicatie vanuit Studieshop hebben ze besloten het boek dan toch om te ruilen. Gewoon met de retoursticker, die uiteraard ontbrak in de zending. Geen probleem, ze sturen er eentje op. 12 dagen later en nog geen sticker in zicht...