Trygt Hjem” – for deg som liker litt ekstra spenning i livet
Jeg ble kunde hos Trygt Hjem fordi jeg trodde jeg skulle få et trygt hjem. Spoiler alert: Jeg tok feil.
De lokket med gratis vekterutrykning, akkurat som alle andre alarmselskaper som eksisterer i et moderne samfunn. “Ingen skjulte kostnader!” sto det.
Og så, som lyn fra klar himmel – eller rettere sagt, faktura fra klar postkasse – kom regningen på 2700 kroner for en vekterutrykning som ikke fant annet enn... ingenting. Ikke en tyv, ikke et vindpust, ikke engang en vilter katt.
Jeg ringer selvfølgelig inn, i håp om et “Beklager, dette må ha skjedd ved en feil.”
Men neida – jeg får beskjed om at det må være feil på mitt alarmanlegg.
Klart det! Når noe går galt, er det alltid kunden sin skyld.
At anlegget aldri har hatt feil før eller siden er jo bare detaljer – og hvem bryr seg om detaljer når man kan fakturere?
Jeg forklarer at jeg har det skriftlig at vekterutrykninger er gratis med mindre det er grovt misbruk.
Da får jeg høre at han som skrev det “har sluttet.”
Ja, vel, da gjelder det ikke lenger da! Herlig forretningspraksis – alle løfter slettes automatisk idet ansatte bytter jobb.
Og så kommer gullkornet fra kundeservice:
“Vi gidder ikke ha sånne kunder som deg for 179 kroner i måneden.”
Tenk det! Jeg hadde ikke skjønt hvor privilegert jeg var som fikk være kunde hos dem.
Så da ble jeg sagt opp på dagen – uten varsel, uten dramatikk, bare poff! ute av Trygt Hjem-familien.
Men de slettet fakturaen, så det var jo hyggelig. Litt sånn “takk for sist”-gest, antar jeg.
Alt i alt: en merkelig opplevelse.
Jeg kan varmt anbefale Trygt Hjem til alle som ønsker en uvanlig form for spenning i hverdagen. Du vet aldri om alarmen går, om du får faktura, eller om du blir sagt opp som kunde i løpet av telefonsamtalen!
Og som prikken over i-en, viser Brønnøysundregistrene at selskapet ser ut til å balansere elegant på konkursens knivsegg.
Så hvis du liker risiko, drama og uforutsigbarhet – dropp fallskjermhopping og motorsykkelracing.
Bare bli kunde hos Trygt Hjem.
Adrenalinet er inkludert.
3 november 2025