Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Bonjour, twisto velolib , recommandé par l'office du tourisme de lion sur mer (personne tres serviable) nous avons télécharger l'application..première station, impossible de prendre un premier vé... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Firma twisto zablokowała mi konto że względu na bezpieczeństwo danych i jak pytam kiedy odblokują to nie mają pojęcia no to jakis żart wszystko place w terminie a wy mi robicie takie coś i teraz z cze... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Wygodna forma płatności, dobry sposób na codzienne wydatki (szczególnie w przypadku problemów z płynnością bliżej końca miesiąca), część rozwiązań pomaga podjąć wydatki, które normalnie trudno jest sf... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Pierwszy raz spotkałem się z firmą, która na siłę utrudnia rozwiązanie umowy i zamknięcie konta. Konto założyłem w 2021 roku do jakiejś promocji Allegro i o Twisto zupełnie zapomniałem. Teraz chci... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Financiële instelling

Geschreven door het bedrijf

Twisto to jeden z najszybciej rosnących fintechów w Europie i lider płatności odroczonych w regionie CEE. Oferuje odroczone płatności omnichannel - bezpośrednio w sklepach internetowych oraz w aplikacji, dzięki której klient może przesunąć lub rozłożyć na raty płatność za zakup dokonany online i offline. Aplikacja Twisto jest połączona z kartą wielowalutową z kursem wymiany walut Mastercard bez opłat i prowizji.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Heeft 26% van zijn negatieve reviews beantwoord

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

1,6

Alle reviews

18 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Nigdy więcej zakupów poprzez twisto…

Nigdy więcej zakupów poprzez twisto jeżeli chcesz usłyszeć straszenie windykacją dzień po nie opłaceniu rachunku , na czacie kiedy wyjaśniasz swój kryzys finansowy gdzie nie jesteś w stanie opłacić długu konsultant opuszcza czas tak o bez niczego bez żadnej odpowiedzi żeby Ci pomóc to jest to idealna platforma dla Ciebie:) A i nie polecam nie miłego Pana z windykacji mam nadzieję że dobrze Ci się śpi w nocy chamie zostawiając ludzi bez pomocy<3 Tylko Klarna i PayPo

12 december 2023
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Nie polecam. Nieuczciwa firma.
Też dostałam wypowiedzenie bo wszystko na czas spłacałam. Śni jednego dnia opóźnienia. A widocznie trzeba było rozkładać na raty więcej. Teraz odrzucają wniosku bez podania przyczyny. Tylko w twisto takie rzeczy są możliwe

4 september 2023
Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Zainwestowałem 250 000 dolarów w Twisto, zacząłem handlować w ramach badań naukowych w październiku 2022 r. i handlowałem z nimi przez 3 miesiące, próbowałem pierwszych wypłat w Niemczech, ale nie pozwolili mi na wypłatę, skontaktowałem się z pomocą techniczną i nie otrzymałem odpowiedzi. Ta firma ma niekończący się problem z wypłatami. Zatrudniliśmy specjalistę w zakresie recyklingu odpadów,
𝘎𝘭𝘰𝘣𝘢𝘭𝘳𝘦𝘤𝘰𝘷𝘦𝘳𝘺𝘢𝘨𝘦𝘯𝘤𝘺,𝔬𝔫𝔩𝔦𝔫𝔢 pomogły wstać
wszystkie moje pieniądze.

6 oktober 2023
Beoordeeld met 2 van de 5 sterren

Zostałem oszukany przez tę firmę! Zamknęli stronę po zabraniu wszystkich moich pieniędzy. ᴳᴸᴼᴮᴬᴸᴿᴱᶜᴼᵛᴱᴿᵞᴬᴳᴱᴺᶜᵞ,ᴼᴺᴸᴵᴺᴱ

ᴳᴸᴼᴮᴬᴸᴿᴱᶜᴼᵛᴱᴿᵞᴬᴳᴱᴺᶜᵞ,ᴼᴺᴸᴵᴺᴱ

Zostałem oszukany przez tę firmę! Zamknęli stronę po zabraniu wszystkich moich pieniędzy. Byłem wściekły! Dzięki
Boże, trafiłem
ᴳᴸᴼᴮᴬᴸ ᴿᴱᶜᴼᵛᴱᴿᵞ ᴬᴳᴱᴺᶜᵞ ᴼᴺᴸᴵᴺᴱ co
poleciła mi go koleżanka i jestem bardzo zaskoczona szybkością reakcji na moje zgłoszenie. Otrzymałem zwrot pieniędzy. Dziękuję, dziękuję, jesteś najlepszy!

2 oktober 2023

Nie poleca,

Przez kilka lat korzystałem z usług firmy Twisto z przyznanym limitem na 3000 PLN. W tym czasie nigdy nie miałem żadnych problemów z terminową spłatą. Jednak moje doświadczenia z tą firmą w ostatnich miesiącach były absolutnie rozczarowujące.

W marcu bieżącego roku otrzymałem wypowiedzenie umowy od Twisto, które to wytłumaczone zostało "obecną sytuacją makroekonomiczną i rosnącą inflacją". Zrozumiałbym, gdyby to była sytuacja, w której naruszyłem warunki umowy, ale nie było tak. Moje spłaty były terminowe i nie miałem żadnych zaległości. Wypowiedzenie wydaje się być niesprawiedliwe i arbitralne.

Co więcej, obecnie nie mogę nawet skorzystać z płatności odroczonych na kwotę zaledwie 70 PLN, ponieważ Twisto odrzuca moje wnioski bez podania żadnego uzasadnienia. To jest absolutnie nieakceptowalne i sprawia, że czuję się, jakbym został zignorowany jako klient.

Wynika z tego, że Twisto traktuje klientów w sposób niesprawiedliwy i nieuczciwy. Nie polecam tej firmy nikomu, ponieważ ich podejście do klientów jest absolutnie niezrozumiałe i niesprawiedliwe. To nie jest sposób, w jaki firma powinna traktować swoich klientów, zwłaszcza tych, którzy byli lojalni i terminowi w spłatach przez wiele lat.

14 oktober 2023

PayPo lepsze

Mimo, że młody to uczciwie pracuje i zgaduję, że zarabiam lepiej niż oferują w tym pożal się Boże customer servisie. W tym miesiącu miałem sporo wydatków związanych z remontem i myśle sobie, a czemu nie, spróbuje odroczenia płatności bo wypłata dopiero 15-tego. Po wypytaniu mnie o wszystkie informacje wraz z numerem buta Twisto najwidoczniej stwierdziło, że nie poradzę sobie ze spłatą rachunku na 70 złotych. Żenada, nie firma. Weryfikacje też odrzucają bez podania przyczyny. Generalnie, na większość zgód marketingowych odpowiedziałem negatywnie, mam nadzieje, że nie będą zarabiać sprzedając moje dane, po odmówieniu opłaty ;-)

8 oktober 2023

Porażka!

Rok od założenia konta na Twisto, po całym procesie weryfikacji, uzyskaniu możliwości korzystania z pożyczki.. Dokonałam transakcji by opłacić przesyłkę. 18,99zł do spłaty w ciągu 30 dni. Po 3 dniach dostałam wiadomość, że zostało to przypadkowo przez pracownika zgłoszone do BIK: " wystąpiło naruszenie ochrony danych osobowych w naszej Spółce - nieumyślnie przesłaliśmy informacje o Twojej umowie Twisto do Biura Informacji Kredytowej". "Przeprosiny", że będą pracować nad polepszeniem świadczonych usług. Fajnie! Zamknięcie konta trwa 30dni :)

2 juni 2023

Polecam inne strony

Strona nie ma w ogóle jakichkolwiek prawidłowych wyjaśnień takich jak na przykład przykłady czemu nie udzielono mi pożyczki, po prostu pisze że pracują Na Wewnętrznym mechanizmie ale nie pisze nigdzie co ten mechanizm sprawdza i od czego Może zależy czy dostaniesz czy nie

5 juli 2023

Goodbye Twisto

Z Twisto korzystam 2 lata. Na początku było lepiej dawali punkty, bezpłatną kartę wirtualną i mozliwosc wygenerowania jednorazowej karty do większych zakupów. Dzięki tej możliwości udało mi się zakupić lodówkę, która była mi potrzebna na gwałt, ponieważ stara się zepsuła. Pomimo termiowych spłat rat usunęli mi możliwość wygenerowania nowej jednorazowej karty i napisali Dokonaliśmy ponownej weryfikacji Twojego profilu i niestety opcja utworzenia karty ratalnej nie jest dla Ciebie obecnie dostępna. XDDD to nie wiem po co mi ten limit 3500 jak nie mogę z niego korzystać. ...
Punktów też już nie dają przynajmniej u mnie nie było ich z ponad rok.
Zgłoszoną reklamację chargeback olali chociaż mają obowiązek wyjaśnić sprawę z mastercard i zwrócić sporną kwotę i pobrać ją po negatywnej odpowiedzi na reklamację.
Jeszcze trochę za możliwość przesunięcia płatności będą pobierali dodatkowe opłaty albo będzie w płatnym planie tylko xD
9,9 zł miesięcznie za kartę wirtualną przy niskiej kwocie limitu to nie jest opłacalne. Odchodzę

2 juli 2022

Za 1 razem było ok, potem tylko gorzej

robiłam raz zakupy z twisto i byłam zadowolona. Chciałam drugi raz skorzystać po jakimś czasie z ich usług no i niestety nie mogą przydzielić mi 30dniowego odroczenia za niecałe 60 zł... porażka, ale mysle że jakbym udzieliła im info o tym ile zarabiam, mam dzieci czy tam inne takie to może by się zastanowili

30 juni 2023
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Konsultanci chamscy i nieżyczliwi…

Konsultanci chamscy i nieżyczliwi zwłaszcza jeden pan, niestety nazwiska nie mogę podać bo ukryją wiadomosc, ale był od samego początku negatywnie nastawiony z podejściem że kazdy kto dzwoni to jest gorszy.
W dodatku sto maili i smsów z przypomnieniem o płatności albo z ofertami. Nachalni. Nie można się dogadać pod żadnym względem - każdy konsultant przekazuje inne informacje.
Nie piszę nigdy recenzji ale tu aż trzeba - ZDECYDOWANIE NIE POLECAM!!!
PayPo sto razy lepsze, i nie ma problemu ze spłatami

19 juni 2023
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Nie polecam. Ciągle odrzucają wniosek. U konkurencji od razu wniosek zaakceptowany.
Bardzo nierzetelna firma.

12 juni 2023

Antwoord van Twisto

Pani Alicjo, niestety ze względu na wiele czynników m.in. ocenę zdolności kredytowej nie jesteśmy w stanie zaakceptować wniosku każdego klienta.

Czytałem opinie

Czytałem opinie, większość jest negatywna, chciałem spróbować założyć konto przesłałem 4 razy wniosek został odrzucony hehe, nie polecam

6 juni 2023

Antwoord van Twisto

Dzień dobry, niestety ze względu na wiele czynników m.in. ocenę zdolności kredytowej nie jesteśmy w stanie zaakceptować wniosku każdego klienta.

Dno i kilometr mułu

Dno i kilometr mułu. Chcesz coś od Twisto? To gwarantuje Ci że tego nie załatwisz. Na chęć zwiększenia limitu na karcie niestety nie mają zwyczaju odpowiadać podobnie jak na reklamacje.

31 mei 2023

Antwoord van Twisto

Dzień dobry, bardzo nam przykro! Czy możemy prosić o przesłanie szczegółów na adres pr@twisto.pl?

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Dramat ,dziś chcialam założyć konto…

Dramat ,dziś chcialam założyć konto ,nie do wiary jakieś selfi rzeba robic do kamery, zdjęcia dowodu,to jakieś kpiny. Mam klarne ,paypo i nigdzie takich cyrków nie ma ...

21 mei 2023

Antwoord van Twisto

Dzień dobry, z racji wymogów prawnych oraz bezpieczeństwa proces rejestracji wymaga zrobienie selfie czy skan dowodu osobistego.

To jest jakieś nieporozumienie

To jest jakieś nieporozumienie, twierdzą że mam niespłacone u nich zobowiązania a ja już dawno trzy zakupy spłaciłam bo mi od razu maile przychodziły, w tym jedno po terminie ale spłaciłam. Jak się ma nie spłacone to oni od razu maile wysyłają, smsy. Do tej pory maile po spłacie już nie otrzymałam. Sprawdzałam w BIK i nie mam żadnych zobowiązań i mam pozytywną. Manipulują i kłamią. Najlepszą pomocą jest paypo ale twisto to jakieś nieporozumienie, kłamstwo, masakra. Nie polecam, ocena 0 i zgadzam się z innymi negatywnymi opiniami.

30 april 2023

Antwoord van Twisto

Pani Asiu, prosimy o kontakt pod adresem pr@twisto.pl, chętnie sprawdzimy sytuację.

Manipulują w wiadomościach

Obiecują do 45 dni na spłatę zobowiązania po założeniu konta, a to de facto do 15. dnia kolejnego miesiąca. I po założeniu konta 25.04 zamiast 30 dni na spłatę miałem 20 :D Do tego cisną mailami mnóstwo niedopowiedzeń i marketingowego bełkotu. Są gorsi niż dostawcy usług telekomunikacyjnych. Zrezygnowałem z ich usług i zapłaciłem gotówką za produkty. Szkoda ryzykować

25 april 2023

Antwoord van Twisto

Panie Kamilu, bardzo nam przykro, że nie jest Pan zadowolony z usług Twisto. Dokładnie tak jak Pan napisał w pierwszym zdaniu - oferujemy czas na spłatę do 45 dni, czyli 15. dnia następnego miesiąca. Jeżeli zakupy zostaną zrobione pierwszego dnia miesiąca, to będą to 45 dni.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Chciałem dokonac zakupu nasion na sume… 28 zł.

Chciałem dokonac zakupu nasion na sume 28 zł i Twisto odmowiło mi usługi i rejestracji jako nowy klient. Wiec widze ze sie POtwierdzaja zarzuty innych klientow.

21 april 2023

Antwoord van Twisto

Dzień dobry, bardzo nam przykro, że nie jest Pan zadowolony z usług Twisto. Jednak ze względu na m.in. zdolność kredytową klienta nie jesteśmy w stanie realizować wszystkich zakupów.

Dit is Trustpilot