Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Bonjour, twisto velolib , recommandé par l'office du tourisme de lion sur mer (personne tres serviable) nous avons télécharger l'application..première station, impossible de prendre un premier vé... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Firma twisto zablokowała mi konto że względu na bezpieczeństwo danych i jak pytam kiedy odblokują to nie mają pojęcia no to jakis żart wszystko place w terminie a wy mi robicie takie coś i teraz z cze... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Pierwszy raz spotkałem się z firmą, która na siłę utrudnia rozwiązanie umowy i zamknięcie konta. Konto założyłem w 2021 roku do jakiejś promocji Allegro i o Twisto zupełnie zapomniałem. Teraz chci... Toon meer

Bedrijfsgegevens

1. Financiële instelling

Geschreven door het bedrijf

Twisto to jeden z najszybciej rosnących fintechów w Europie i lider płatności odroczonych w regionie CEE. Oferuje odroczone płatności omnichannel - bezpośrednio w sklepach internetowych oraz w aplikacji, dzięki której klient może przesunąć lub rozłożyć na raty płatność za zakup dokonany online i offline. Aplikacja Twisto jest połączona z kartą wielowalutową z kursem wymiany walut Mastercard bez opłat i prowizji.

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Heeft 26% van zijn negatieve reviews beantwoord

Zo gebruikt dit bedrijf Trustpilot

Ontdek hoe ze hun reviews verzamelen, beoordelen en modereren.

1,6

Alle reviews

18 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Totalna kpina!

Totalna kpina. Lata 90 się kłaniają. Musisz czekać 30dni żeby zamknęli Ci konto. Mało tego, dopiero po 30 dniach, czyli po zamknięciu konta, musisz pisać/dzwonić do nich ponownie o zaktualizowanie biur informacji gospodarczej, czyli, BIK, BIG itp. Nawet nie potwierdzą, że twoje zgłoszenie o zamknięciu konta Twisto zostało im dostarczone, czy poprawnie przez Ciebie złożone. Jesteście niczym w porównaniu z PayPo, gdzie można zamknąć swoje konto w dowolnym momencie z poziomu aplikacji, nie zakładajcie sobie konta w Twisto!! Założcie w PayPo (PayPo nawet nie zgłasza was do BIK itp. jeśli spłacacie na czas). Nie polecam Twisto! Nie zakładajcie ludzie tam konta bo się rozczarujecie jak i ja.

4 april 2023
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Twisto - Co to ma być za traktowanie klientów.

Korzystałem od ponad 2 lat zero zaległości i tak beszczelnie wypowiadają umowy z dnia na dzień wyłaczajac wszystkie karty. Usługa działała świetnie do czasu aż jakiś idiota postanowił wyłączyć usługę wszystkim w Polsce.

3 april 2023
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Byłem z Twisto od początku jako jeden z…

Byłem z Twisto od początku jako jeden z pierwszych klientów. Nigdy z niczym nie zalegałem. To źle. Twisto mi podziękowało i wypowiedziało umowę. Cóż - pierwszy raz jestem w takiej sytuacji, że wywiązując się z mojej strony z umowy - jestem bezwartościowym klientem dla Twisto. Cóż tu dodać.....

2 april 2023

Antwoord van Twisto

Panie Wojciechu, informację o tym, że jesteśmy zmuszeni dezaktywować Pana konta przesłaliśmy z końcem stycznia. Przykro nam, że nie jest Pan zadowolony z Twisto.

Pani na infolini-TRAGEDIA.Polecam…

Pani na infolini-TRAGEDIA.Polecam wysłać sie na kurs empatii.

20 maart 2023

Antwoord van Twisto

Pani Mario, jesteśmy zaskoczeni Pani opinią, gdyż nigdy wcześniej nie dostawaliśmy takich opinii. Bardzo prosimy o kontakt pod adresem pr@twisto.pl, chcielibyśmy wyjaśnić sytuację.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Mam dokładnie taka samą sytuacje jak…

Mam dokładnie taka samą sytuacje jak poprzednicy, jakieś dziwne samoistne zmiany planów na płatne. Na moim koncie mam wybrany bezpłatny plan, pomimo to dostałam rachunek na 9,90 za coś czego nie wybrałam.

16 maart 2023

Antwoord van Twisto

Pani Zuzanno, dnia 1 listopada informowaliśmy klientów o zmianach, które weszły w życie od początku 2023 roku.

Kontaktowaliśmy się mailowo oraz w powiadomieniach w aplikacji tak, aby każdy klient zapoznał się z informacją. Od połowy grudnia istniała możliwość zmiany planu na bezpłatny przed wprowadzeniem zmian, zapewne nie zostało to zrobione. Prosimy o kontakt w razie dodatkowych pytań.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jak oni sprawdzają zdolność??

Jestem z firmą od samego początku jej działania w Polsce czyli jakiś 2018. Wtedy zarabiałam bardzo mało, więc dostałam mały limit (chociaż i tak większy niż wnioskowałam), dzisiaj mam dużo większy przychód, ale Twisto regularnie twierdzi, że nie może mi przyznać większego limitu.

Nie sprawdzają BIK, nie sprawdzają BIG, nigdy nie pytali mnie o to, ile zarabiam - tylko raz na początku gdy zakładałam konto (ale wtedy zarabiałam bardzo mało). Po prostu nie mogą przyznać większego limitu. Śmieszne.

17 maart 2023

Antwoord van Twisto

Dzień dobry, informowaliśmy klientów o tym, że obecnie nie zwiększamy limitów. Pozdrawiamy.

Kiedyś było SUPER

Kiedyś było SUPER! Można było dokonywać transakcji kartą jednorazową i rozłożyć na raty.
Jestem klientem już długi czas często dokonuję płatności Twisto. Spłacane jest regularnie. Nie ma już możliwości dokonania większego zakupu mimo to limit kredytowy jest, ale nie można korzystać. W takim razie po co mi taki limit kredytowy jak jest zablokowany?...

1 oktober 2022

Antwoord van Twisto

Dzień dobry Panie Przemysławie, bardzo nam przykro, że nie jest Pan zadowolony z usług Twisto. Chętnie pomożemy w temacie limitu, prosimy o kontakt pod adresem kontakt@twisto.pl

Zgadzam się z Marcinem

Zgadzam się z Marcinem, oszuści. Wypowiedziałam umowę, po raz kolejny zmienili plan na płatny, nie odpisują na maile, pani z infolinii nie chce pomóc, mówi że nic nie może zrobić. Dramat, jak to tak dalej będzie wyglądać i naliczać mi bezpodstawnie opłaty to wnoszę sprawę.

8 maart 2023

Antwoord van Twisto

Dzień dobry, chętnie pomożemy rozwiązać problem, prosimy o kontakt pod adresem kontakt@twisto.pl

Wyłudzają kasę!

Nabijanie klientów w butelkę... Po raz kolejny bez uprzedzenia (nie licząc pojedynczego maila, który wpadł do spamu), z domniemaną zgodą klienta zmieniają bezpłatny plan na płatny. Na pytanie o podstawę w regulaminie nie są w stanie odpowiedzieć. Sytuacja ma już miejsce kolejny raz. Wprowadzają opłatę za darmowy plan, przechodzę na darmowy (oczywiście płacąc im 'za nic'), a po kilku miesiącach mój darmowy plan znowu zamienia się na płatny... Wypowiedziałem umowę, oczywiście że było to 1 lutego to za cały luty jeszcze znowu mi policzyli opłatę. Niby to 'tylko' 10zł, ale mimo wszystko uważam takie traktowanie klientów, a tym bardziej domniemanie ich zgody na zmianę regulaminu czy wprowadzenie opłat - jest po prostu kpieniem z klienta, dla mnie to zwykłe oszustwo i wyłudzanie kasy.

Moja opinia? Omijać szerokim łukiem, są lepsze oferty na rynku, które nie robią sobie jaj z klienta wprowadzając co chwilę opłatę za darmowe konto

6 maart 2023

Antwoord van Twisto

Panie Marcinie, dziękujemy za opinię, przykro nam, że nie jestem Pan zadowolony z usług Twisto. Wydaję mi się, że musiało zajść nieporozumienie, chętnie pomożemy! Prosimy o kontakt pod adresem kontakt@twisto.pl.

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Mam konto w Twisto od ponad pół roku. Przydaje się szczególnie gdy planuje większe zakupy, ale nie mam pewności czy nie zrobię częściowego zwrotu. Mają przejrzystą aplikację i cashback. Serdecznie polecam!!!

21 februari 2023

Polecam!!!

Polecam!!!
Aplikacja łatwa w obsłudze, intuicyjna, działa bez zarzutów.

20 februari 2023

Pozytywny recenzja

Aplikacja na duży plus, obsługa klienta bez żadnych problemów. Jak najbardziej polecam, wiele ułatwia

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Wygodna forma płatności, elastyczność, dobre aplikacje

Wygodna forma płatności, dobry sposób na codzienne wydatki (szczególnie w przypadku problemów z płynnością bliżej końca miesiąca), część rozwiązań pomaga podjąć wydatki, które normalnie trudno jest sfinansować (raty, w tym darmowe na określonych warunkach). Dobra alternatywa dla Revoluta na zakupy w zagranicznej walucie (w najwyższym planie). A wszystko to w ładnych i przyjaznych w użytkowaniu aplikacjach. Polecam!

16 februari 2023

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Korzystam z Twisto od ponad roku. Dla mnie to super pomoc przy większych zakupac bo mogę je podzielic na raty. Na plus także możliwość przesunięcia części rachunku na kolejny miesiące. Polecam

1 februari 2023

Polecam!!

Polecam!!
Aplikacja łatwa w obsłudze, intuicyjna. Możliwość rozłożenia płatności na raty - super sprawa.
Jeszcze raz polecam!!

Polecam!

Żadnych problemów lub nieporozumień, bardzo polecam!

Omijać!

Nie polecam!
Opłaciłam tym sposobem bilety na koncert. Zamówienie opłacone w terminie. System się zawiesił, wiec zapłaciłam dwa razy. Dostałam jeden zwrot i informacje ze jedna wpłata została zaksięgowana poprawnie, druga zwrócona. Po miesiącu nagle do mnie wydzwaniają, że nie zapłaciłam zamówienia i naliczają odsetki i chcą zgłosić do windykacji. Syf, burdel, kiła i mogiła. System tragedia. Kontaktowałam się z infolinia już milion razy i nikt nie wie o co chodzi. Rano dzwoniłam wyjaśnić sprawę, pani miała oddzwonić po wyjaśnieniu, natomiast zadzwonił do mnie inny konsultant o wyjaśnienie dlaczego nie zapłaciłam. Śmiech na sali. Omijać szerokim łukiem!

15 februari 2023

Dit is Trustpilot