Airbnb Reviews

17.492

1,3

Boek nooit bij Airbnb!! 2 verschillende locaties geboekt beide waren beschikbaar maar beide annuleren gewoon vrolijk. Deze locaties waren een aansluiting op een reservering die geboekt is bij Booking.... Toon meer

Een boeking gedaan in januari, nooit meer iets gehoord en dan plots blijkt in juni het bedrag van de rekening te zijn nadat de annulatieperiode is verstreken. Zowel de host als airbnb hebben geen moei... Toon meer

onderstaande bericht kreeg ik van deze dieven nadat ik weer contact had gezocht. Dit is Kaustubh, een Senior Casemanager bij Airbnb Klantenservice. Na beoordeling van de details van je zaak, zie... Toon meer

Boeking gedaan via Airbnb. Geen toegang meer tot het account, omdat ik niet weet via welk email adres het was. Ik heb verder alle gegevens, waaronder de betalingsgegevens via de bank. Maar ze wil... Toon meer

1. Vakantiewoningverhuur

Our mission is to create a world where people can belong through healthy travel that is local, authentic, diverse, inclusive and sustainable.

Zeer slecht

17K reviews

Vraagt klanten om een review

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

(17.492)

2.299 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Airbnb heeft een eigen Major Disruptive…

Airbnb heeft een eigen Major Disruptive Events Policy waarin staat dat bij oorlog, militaire acties of andere grote gebeurtenissen een reservering geannuleerd kan worden met refund. Toch weigert de host mijn geld terug te betalen.

Mijn reis naar Dubai kan niet eens plaatsvinden, omdat er momenteel niet met Nederlandse luchtvaartmaatschappijen naar Dubai gevlogen kan worden. Ik heb €1.852 betaald voor een verblijf waar ik niet eens naartoe kan reizen. Dat is ronduit belachelijk.

Als dit niet onmiddellijk wordt opgelost en mijn geld niet wordt terugbetaald, start ik een formele procedure. Daarnaast zal ik dit melden bij de Consumentenbond en bij het tv-programma BOOS van Tim Hofman, samen met andere gedupeerden die ook niet naar Dubai kunnen reizen en geen refund krijgen. Dit is volledig onacceptabel.

12 maart 2026

Wordt geen host bij airbnb

Wordt geen host bij airbnb. Leg alles goed vast, leg claims bij schade goed vast. Leg problemen met huurders goed vast. Airbnb helpt niet. Schuiven het probleem door en zeggen dan dat je te laat bent. Lezen de berichten niet . Denken niet mee als je als verhuurder een probleem of schade hebt. Ze houden je geld en alle uitbetalingen lang vast zodat je rente verliest

4 maart 2026

Omzettend teleurgesteld in airbnb

Omzettend teleurgesteld in airbnb. Dit was de eerste en de laatste keer! Wat een poppenkast! De host liegt en zegt dat wij haar stofzuiger kapot hebben gemaakt,maar deze was al kapot. Airbnb de zaak uitgelegd maar die doen er niets aan! Sterker nog ze geloven het sneu verhaal, terwijl er geen enkel bewijs is. Dat een host zo met gasten omgaat? Ze moet zich schamen. We hebben haar nooit gezien of gesproken . De communicatie via Airbnb app was matig van haar zijde! Haar recensie over ons is; we waren onbeschoft en hebben haar stofzuiger gesloopt . Hoe kunnen wij onbeschoft zijn terwijl we haar nauwelijks gesproken hebben? De airbnb app kon het support team gewoon lezen. We hebben haar verder nooit echt in real life gesproken.

12 februari 2026

Waardeloze klantenservice!!!

Ik zat in het buitenland en de host had mij een verkeerd telefoonnummer gegeven waardoor ik haar daar dus niet kon bereiken en in het buitenland ook niet kon inloggen op mijn Airbnb account Ik belde de klantenservice van Airbnb en ieders keer lang aan de telefoon gehangen en daarna zeggen ze je "we bellen je terug" maar ze belde niet terug waardoor ik paar keer terug heb moeten bellen en de kosten van mijn abbo behoorlijk opliepen. Dit ook ieders keer doorgeven tijdens het bellen terwijl mijn verzoek kort was. Ik vroeg alleen of ze de host wilde vragen om de juiste telefoonnummer door te geven of mij te bellen maar dat schoot niet op. Nu krijg ik een hoge telefoonrekening terwijl het hun schuld is dat ze niet terug belden ik ieders keer terug moest bellen en opnieuw mijn verhaal en verificatie moest doorstaan. Nu pas zeggen ze dat ze er niks kunnen doen en ik de volgende keer met hun moet chatten. Waardeloze klantenservice!!! Triest!!

8 februari 2026

Wij zitten 7 weken in Sevilla en…

Wij zitten 7 weken in Sevilla en probeerden een uitstapje te boeken in Granada. Ongelofelijk ingewikkeld om je paspoort zonder bsn nummer te uploaden. Allerlei dubbele gegevens invoeren, helemaal klaar met Airbnb

9 februari 2026

Het is onvoorstelbaar droevig dat…

Het is onvoorstelbaar droevig dat Airbnb de kant op gaan van booking.com
Blijft er alleen Experia over.
Hun service is tot beneden vriespunt gedaald.
Ik had echt gedacht dat zij anders waren dan Booking.com
En dan durven ze te schrijven... dat de techniek niet mee werkt!!
Volgens mij is d techniek door mensen gemaakte

7 februari 2026

Verkopen verzekering maar treden niet op

Natuurlijk gaan er ook dingen goed. Maar je wordt als bedrijf opgehangen aan details.
Voor de verkochte verzekering wordt niet bemiddeld. De verzekeringsmaatschappij bij problemen geageerd niet en Airbnb treed niet op. Ofschoon ze het volgende de wet wel moeten. Heel kwalijk

2 februari 2026

Onterecht geannuleerd, geen vergoeding ontvangen

Betreft: boeking HMTFTH59QS.

Door gast geannuleerd om onterechte redenen. Airbnb heeft na slecht onderzoek, gast in het gelijk gesteld en mij benadeeld. Ondanks dat ik aantoonbaar heb gemaakt dat ik gelijk heb, ontvang ik als host mijn vergoeding niet. Verder klopten er een hoop zaken niet met deze gast.

23 januari 2026

Het verblijf dat ik via Airbnb boekte…

Het verblijf dat ik via Airbnb boekte scoorde bij elke review 5 sterren,slechts één maal 4 sterren.Hoe hoog was mijn verwachting over dit verblijf!
Voor ons viel de accomodatie echt tegen,we waren elke dag de deur uit om zo weinig mogelijk in dit huisje te moeten vertoeven.De gastheer was zeer vriendelijk en behulpzaam.
Ik schreef een recensie met lovende woorden over de dingen die wel goed waren:de host,de omgeving...Op het einde vermeldde ik dat we ons niet zo goed gevoeld hadden in zijn huisje omdat 't zeer klein,zonder ramen,zonder daglicht of frisse lucht was( grotwoning) en dat dat voor ons beklemmend over kwam.
Op het einde van de recensie heb ik de host toch vriendelijk bedankt voor al zijn hulp.Blijkt dat mijn recensie geweigerd is wegens ' niet relevant'???
Ook kon je bij deze host deelnemen aan een loterij om een gratis weekend te winnen...mits le een 5 - sterren-score gaf;wat niet is toegestaan bij Airbnb.
Een gladde jongen die host,een'wolf in schaapskleren'.
Ik voel me erg bedrogen en heb geen enkel vertrouwen meer in de echtheid van de recensies op Airbnb.

25 januari 2026

Oplichting

k heb van 19 t/m 21 januari 2026 geboekt bij Airbnb-host Oumaima in Marrakech, en het was een regelrechte nachtmerrie. De locatie op de listing was volledig misleidend: bij aankomst werden we naar een totaal andere en zeer slechte wijk gestuurd. Dit is puur oplichting.
De host weigert ons geld terug te geven, en ondanks dat Airbnb op de hoogte is van de situatie, ondernemen ze geen actie. Dit is volstrekt onacceptabel en in strijd met de belofte van transparantie en accurate informatie die Airbnb doet.
Deze ervaring was niet alleen frustrerend, maar ook potentieel gevaarlijk. Ik waarschuw iedereen: boek hier absoluut niet. Misleidende adressen en weigering tot terugbetaling – dit is hoe oplichting eruitziet.

19 januari 2026

Geannuleerde boeking

Mijn verblijf werd voor de 2de maal geannuleerd door air bnb zelf of door de host. Dit is niet de bedoeling van een zorgeloze vakantie! En dit 1 maand op voorhand! Ik zal NOOIT meer via air bnb boeken! Wat een slechte service! Omdat het nu nog maar 1 maand op voorhand is kan ik 2 x zoveel betalen voor een verblijf te vinden!

22 januari 2026

Zwaar teleurgesteld in Airbnb

Mijn ervaring met Airbnb is helaas zeer teleurstellend geweest. In mijn geval is een door mij geplaatste 1-ster review verwijderd, terwijl deze gebaseerd was op mijn persoonlijke verblijf en ervaringen. Tegelijkertijd bleef een negatieve review van de host over mij wel zichtbaar, ondanks dat ik mij hier niet in herkende.
Dit gaf mij het gevoel dat reviews niet altijd op een gelijke manier worden behandeld. Naar mijn mening wordt er weinig ruimte gelaten voor de kant van de gast wanneer er een geschil ontstaat.
Ook het contact met de klantenservice heb ik als erg lastig ervaren. Het kostte veel moeite om duidelijkheid te krijgen en ik ontving voornamelijk standaardreacties, wat voor mij niet heeft geleid tot een oplossing.
Al met al is dit voor mij een van de minst prettige ervaringen geweest met een online platform. Het vertrouwen in Airbnb is hierdoor sterk afgenomen.

4 januari 2026

Onterecht permanent gebanned

Airbnb is een platform dat doet alsof het om vertrouwen en gemeenschap draait, maar zich gedraagt als een ondoorzichtige machtsmachine.

Mijn account is permanent verwijderd vanwege een zogenaamd “veiligheidsincident”. Wat dat incident is? Geheim. Bewijs? Geheim. Toelichting? Nul. Wel krijg je te horen dat hun interne team alles heeft bekeken en dat de uitkomst vaststaat. Klaar. Mond dicht. Geen beroep mogelijk.

Ik heb alleen positieve recensies van hosts, geen conflicten, geen overtredingen. Toch word je zonder uitleg buitengesloten en levenslang verbannen, inclusief verbod op een nieuw account. Dat heet geen klantenservice, dat heet willekeur.

Airbnb verschuilt zich achter privacyregels om vooral niks te hoeven uitleggen. Transparantie ontbreekt volledig. Wederhoor bestaat niet. Je wordt behandeld als schuldig zonder aanklacht en zonder proces.

Zolang je geld oplevert en niks vraagt, ben je welkom. Zodra je vragen stelt of rechtvaardigheid verwacht, gooien ze je eruit en sluiten ze het dossier.

Airbnb is niet betrouwbaar, niet transparant en absoluut niet klantgericht. Boek hier alleen als je accepteert dat je account elk moment kan verdwijnen zonder reden of uitleg.

13 januari 2026

id miserie

dan maak je een account, je zoekt en zoekt eeen leuke woning in belgie volledig naarwen. Je boekt,maakt de reservering, je betaalt!!! en dan ineens moteten ze je id kaart hebben via webcam of app op de smartpone. Awel ik heb geen webcam ! en heb geen smartphone! Na eindeloos gechat met ene ryan uit ierland ,komt er geeen oplossing, houdt zich nogal van den domme zelf . Heb ik van miserie alles moeten annuleren en dat ging ook niet van een leien dakje . Nu nog wachten op mijn geld. Ik ga al meer dan 40 jaar opreis in vakantiewoningen door heel europa , maar dit heb ik nog nooit meegemaakt op geen enkele site.. Is dit wel wettelijk waarom moeten die mijn id hebben en dan nog connectie met mijn gsm...

12 januari 2026

Airbnb controleert geen verblijven

Airbnb controleert geen verblijven. Ik vraag me af of ze slechte ervaringen van klanten plaatsen of een host de mogelijkheid geven deze niet te plaatsen. We bevinden ons in een krot en kunnen alleen via de host het probleem aankaarten volgens Airbnb. Veel geld kwijt voor niets (en dat met kleine kinderen!). Boek alsjeblieft niet via Airbnb, die vragen veel geld en bieden slechts een platform maar geen oplossing!

31 december 2025

Airbnb Customer Support, Een Inferieure Afdeling

Review Airbnb Customer Support,

Na de huur van een accommodatie van een nieuwe verhuurder zijn we door de host “getrakteerd” op een volstrekt oneerlijke en onfatsoenlijke review over onszelf.

Hij was boos omdat we hem geen goede review hadden gegeven.

Hoewel Airbnb exact op de hoogte was van de ware toedracht van een en ander weigerden ze zijn review te verwijderen.

Ze adviseerden me om een feedback over de host te schrijven (die dan aansluitend aan de review wordt gepubliceerd) met daarin mijn weerwoord.

Na het schrijven van deze feedback werd hij echter niet op de airbnb site gepubliceerd maar uitsluitend op mijn eigen profielpagina, die verder slechts zichtbaar is voor airbnb en andere hosts.

Na 3 weken verdween de review echter van mijn profielpagina.

Mijn verzoek om deze terug te zetten werd niet gehonoreerd.

Mijn vraag waarom werd niet beantwoord.

Tot 3x toe werd de communicatie afgebroken en moest deze wederom opgestart worden.

Daarna volgde een telefoongesprek met Airbnb Amerika waarin ik op een schandalige te woord werd gestaan.
Ik werd c.a. 25 x onderbroken ondanks mijn evenzovele verzoeken :

“Stop Stop Stop”

Mijn vraag werd wederom niet beantwoord.

Toen ik met Support niet verder kwam heb ik gevraagd naar een leidinggevende e/o manager.

Deze bleek niet te bestaan (?)

Ook een onafhankelijke klachten afdeling bestond niet (?)

Daarna vroeg ik om een postadres om een klacht over Customer Support te kunnen sturen.

Deze werd niet verstrekt !

Nadat ik een klacht had geschreven heb ik die per aangetekende post gestuurd naar de General Manager Nederland in Amsterdam.

Deze brief kreeg ik ongeopend terug.

Het is uitermate frustrerend dat er geen enkele mogelijkheid is om in contact te komen met een afdeling die de verantwoording heeft over Airbnb “Support”.

Mijn vraag werd zelfs na 150 berichten (over en weer) via het platform, een telefoongesprek en een aangetekend schrijven aan de general manager Nederland niet beantwoord.

Support stuurde uitsluitend nietszeggende, niet terzake doende, prachtige door AI gegenereerde grote hoeveelheden text, waarin ze vertelden hoezeer ze hun uiterste best deden om me van dienst te zijn….

Conclusie :

Airbnb Support is een inferieure afdeling waar je absoluut niets van kunt verwachten !

22 december 2025