Een spiksplinternieuwe camera besteld via Bol.com en een open verpakking ontvangen. verzegeling verbroken en camera is al eerder bij uitgepakt geweest.

Bij CameraTools Apeldoorn een gebruikte Cactus V6 ii afstandsbediening besteld op de website. Betaald via I Deal en bevestigingsmail van CameraTools. De volgende dag een telefoontje van een medewe... Toon meer

Na 3 mnd Pentax K70 interne flitser kapot. De enige optie is kennelijk "camera inleveren en opsturen". Verder gaat de service niet. Je bent gewoon 2 of 3 weken je camera kwijt. Helaas. Mij zien ze... Toon meer

1. Fotowinkel

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

CameraTools heeft als doel zowel de beginnende als professionele fotograaf te voorzien in de beste informatie en producten om te komen tot de mooiste opnames. Het maakt niet uit of je een doorgewinterde professional bent of gewoon heel enthousiast aan de slag wil met foto en video, bij CameraTools ben je verzekerd van advies op maat en enkel de beste producten. ✔ Minimaal 2 jaar garantie op nieuwe producten ✔ Scherpe prijzen ✔ Deskundig advies op maat ✔ Uitgebreid assortiment ✔ Uitstekende aftersales ✔ Afhalen en bezorgen ✔ Verzending op werkdagen tot 23:59 uur

2,3

Slecht

5K reviews

Afhandeling van defecten binnen de…

Afhandeling van defecten binnen de garantie periode verloopt niet zoals de uiteindelijke fabrikant voorschrijft maar zoals Camera Tools het wilt. Fabrikant geeft aan product direct vervangen door nieuw product. Camera Tools stuurt ondanks het delen van de communicatie met fabrikant het product toch op naar de fabrikant.

21 april 2021

Nanuk 935 koffer voor Spaanse klant

Ik woon en werk in Spanje en heb een Nanuk 935 koffer via Amazon.es bij CameraTools gekocht. Uitstekende koffer, zeer goed verpakt (dubbele kartonnen doos) en goede “tracking” service. Hoewel binnen de aangegeven tijd, duurde het versturen echter wel vrij lang (18 dagen), maar ik begrijp dat sneller internationaal transport natuurlijk ook veel duurder zal zijn.
Topzaak!

18 maart 2020

Ik heb de camera Sony RX10-4 nu een…

Ik heb de camera Sony RX10-4 nu een jaar en helemaal top scherpe beelden en razendsnel, snel van onderwerp tele of close-up twee extra accu’s bijgekocht altijd paraat en vrij licht in de hand met 600mm nog goed uit de hand te schieten zelfs de Ijsvogel in de vlucht en dat zijn snelle vogels vindt het een echte aanrader, geen gedoe met lenzen De uitleg en service van Camera Tools is ook ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️groet Andre

18 november 2019

Na 3 mnd Pentax K70 interne flitser…

Na 3 mnd Pentax K70 interne flitser kapot. De enige optie is kennelijk
Mij zien ze alleen nog terug voor het ophalen van de camera.
Willem

24 oktober 2019

Cameratools Apeldoorn krijgt een dikke tien!

Cameratools Apeldoorn is helemaal top! Vorig jaar twijfelde ik wel/niet een andere camera kopen en ik kreeg het juiste advies: ga eerst eens naar huis, denk er maar eens rustig over na en neem geen overhaaste beslissingen. Nu de overstap gemaakt na 30 jaar lang gefotografeerd te hebben met Canon spiegelreflexcamera’s, naar de Sony A7iii, systeem, full frame met 2 geweldige lenzen. Heb hier een jaar over nagedacht en Cameratools wil natuurlijk graag verkopen maar alleen als de klant de juiste beslissing neemt en dat gaf mij een goed gevoel. Heb goede uitleg gehad van de geduldige medewerker “Jan” over het voor mij nieuwe systeem en ben meer dan tevreden. Cameratools krijgt van mij een dikke tien!

Dorien

22 oktober 2019

3x is scheepsrecht...., helaas, maar ik koop hier niet meer

Helaas nu voor de 3e keer een slechte ervaring met een occasion van Cameratools gehad. Twee keer een ander object in beduidend mindere staat toegestuurd gekregen als geadverteerd, beide keren is dit wel zeer keurig opgelost. Deze keer een lens weliswaar in de staat en met serienummer en zoals geadverteerd ontvangen, maar helaas was de autofocus zeer slecht tot gewoon niet werkend. Werd weer zeer vriendelijk geholpen en kreeg mijn geld weer terug, maar tot mijn stomme verbazing zie ik een paar dagen later de door mij retour gestuurde, defecte lens, met exact hetzelfde serienummer gewoon weer te koop aangeboden op de website.....

Klantenservice is hier goed, maar ik koop er niet meer

24 september 2019

Ik bestelde filmontwikkelaar

Ik bestelde filmontwikkelaar. HC-110. Op de website stond een fles van 1,6 liter voor 26 euro. Besteld, kreeg ik een fles van 1 liter binnen.Gekeken naar de website, inmiddels was de fles van 1,5 liter zomaar veranderd in een liter én de prijs was ook nog met drie euro verhoogd!. Natuurlijk gereageerd, ze maakte excuses, logen dat ze mij gebeld hadden ( is niet gebeurd, heb mobiel nummer en er is niet gebeld) en boden me een bon van 5 euro aan. Klopt natuurlijk van geen kanten, want ik loop bijna 9 euro mis ipv 5 euro. En het liegen over bellen vind ik helemaal niet lekker.

17 september 2019

Ik heb echt hele goede ervaringen met…

Ik heb echt hele goede ervaringen met Cameratools. Ze geven nog echte service ! Had een occasion Canon 70D body gekocht, maar al snel kwam ik er achter dat de sensor best veel ruis gaf op hogere ISO's. Helaas, dan maar over op een 6D ( full frame ) en jammer genoeg hadden ze niet een occasion op voorraad.
Maar ze hadden wel een mooie canon groothoekzoom L lens. Dus overlegd met hun en de body terug gestuurd en ze zouden de lens reserveren. Vandaag was de body bij hun terug gekomen en kreeg een nota om bij te betalen voor de lens. Er was een actie van 10% korting en dat kreeg ik ook nog ! En wat we over de telefoon afgesproken hadden werd keurig netjes naar mij gemaild. Daar kunnen andere fotozaken nog wat van leren !!! Kortom, ik heb een goede ervaring met Cameratools ( Ik had al eens wat gekocht jaren geleden en toen was alles ook in orde.

13 september 2019

Oplichters van de eerste orde

Oplichters van de eerste orde. Koop een goed jaar geleden een gebruikte lens,canon 25/105 f4 met IS, voor het niet geringe bedrag van € 499. Nu wil ik hem inruilen nadat ik hem een paar keer gebruikt heb, krijg ik te horen totaal versleten en u krijgt €150. Dus koop van nieuwe lens van €1400 gaat niet door.Vraag me af wat ze me toen aangesmeerd hebben. Geen aanrader deze verkooptactiek daar. Kortom SLECHT!!!

23 augustus 2019
Logo CameraTools.nl

Antwoord van CameraTools.nl

Beste JP,

Wanneer een lens weer een jaar ouder is verliest deze zijn waarde na gebruik. Nogmaals verkopen voor het originele aankoopbedrag zit er dan ook niet meer in. Als wij de lens weer in zouden kopen kunnen wij hier ook een stuk minder voor vragen in de verkoop, en daarbij geven we ook nog een jaar garantie op occasions, wat met een lens die weer een jaar gebruik heeft gezien ook meer risico oplevert dat wij in moeten calculeren op de inkoop.

Uiteraard vinden we het jammer dat het bod niet voldeed aan je verwachtingen, maar wij moeten ook naar de verkoop erna op de lange termijn kijken en de mogelijke kosten die bij problemen met de lens zouden kunnen ontstaan.

- Team CameraTools

Betrouwbaar bedrijf! Ik kocht in juli 2019 via de site van…

Ik kocht in juli 2019 via de site van Cameratools een occasion Nikon Z lens 35mm 1.8 voor een aantrekkelijke prijs. Bij ontvangst van de zending bleek wel de lens aanwezig, maar niet de originele doos van Nikon met alles wat daar bij hoorde.
Meteen gebeld ( en contact gekregen) en ook daarna voor alle zekerheid nog een mail gestuurd. Mijn reserves waren niet terecht. De volgende dag werd de originele doos met alle toebehoren netjes bezorgd. De lens ziet er prima uit en werkt goed met alle AF-instellingen. Ik ben er zeer blij mee. In de afhandeling van ogenschijnlijke detailzaken herkent men een betrouwbaar bedrijf!

18 juli 2019

Prima!

Betrouwbare site met goede service. Duidelijke informatie over verzending en dergelijken. Kortom: prima winkel!

13 juni 2019

Blij met mijn lens

Een paar weken geleden een sigma 18-300 lens gekocht bij Cameratools. Voor ik bestelde had ik eerst een vraag gesteld via whatsapp waar al heel snel een vriendelijke reactie op kwam. De lens is netjes op tijd geleverd en was prima verpakt.
Ik ben erg blij met de lens en ook met de service van CameraTools dus als ik nog eens wat nodig heb kom ik zeker weer even kijken op de website.

12 juni 2019

Ik heb mijn fotografiewinkel gevonden!

Ik heb deze maand 2 lenzen aangeschaft, 1 lens tijdens de koningsdagaktie dat scheelde mij 125 euro. Deze akties kom niet vaak tegen op lenzen, ik deed direct een online bestelling. Hierdoor kwam ik in contact met Cameratools. Ik ben samen met mijn man de lens komen ophalen, i.c.m. met cashback heb ik nu een toplens voor een goede prijs. De winkel in Apeldoorn staat vol met van alles wat met fotografie te maken heeft, als fotograaf wordt je er wild van :)
Ik werd vriendelijk ontvangen met een kopje koffie en kreeg nog een paar tips van de verkoper. Omdat ik nog meer vragen had, nam hij echt de tijd en gaf een duidelijk advies. Ik heb voor nu mijn fotowinkel gevonden en de reistijd van 3 kwartier heb ik er zeker voor over dus; dankjewel CameraTools en hou dit vast!

16 mei 2019

Sony A7 III, 24-105 F4. gekocht

Twee weken geleden na lang nagedacht te hebben een Sony A7 III met een 24-105 f4 lens gekocht.SUPER goed geholpen, men neemt ruim de tijd en de nieuwste software werd er ook direct opgezet.
Heb al mijn oude spullen ingeleverd en kreeg hier een hele goede prijs voor teug. Voor mij een winkel waar ik zeker weer na toe ga.

7 mei 2019

Oplichters van Cameratools, blijf er weg!

Al eerder Lacie gehad maar na 3 jaar kapot gegaan dus ik nieuwe gekocht,
Dit keer bij bol.com en blijkbaar bij cameratools. Als ik dat had geweten had ik het ergens anders gehaald.

Maar afin het product moet in theorie hetzelfde zijn,
De bestelling kwam al zwaar beschadigd binnen en het product was amper beschermd in de doos,
En merkte met het werken ook dat het product niet werkte hoe deze hoorde te werken dus ik een retour aangevraagd en ik de product binnen 2 weken retour gestuurd.
Na 3 weken kreeg ik het product weer terug van Cameratools, geen uitleg, geen briefje.
Ik contact gehad met bol en ik weer opnieuw opsturen. Maand later kreeg ik deze weer terug.

Ik een klacht ingediend bij bol.com en zij hielden net als mij de TNT in de gaten,
wij actief de zending monitoren en contact opgenomen en toen zeiden ze dat de bestelling naar een verkeerd adres was gestuurd en daarom deze niet geretourneerd was. Maar de bestelling was geretourneerd met een label dus dat kon niet volgens bol.com en PostNL bestestigde ook dat dit niet mogelijk was.

Toen hadden ze het product ineens wel ontvangen maar rook deze naar 'hond'.
Ik gaf aan dat ik dat raar vond gezien dat deze langer weg was geweest dan bij mij en 2) ik heb geen hond.
Toen gaven ze aan dat hij wel beschadigd was en ze m dus niet terug namen.

Dus alle leugens die we maken hebben we kunnen weerleggen met feiten maar ze blijven nog steeds arrogant en illegaal handelen dus er is contact gelegd met bol.com en die geven aan dat ze het doorspelen naar het hoofdkantoor want het klinkt inderdaad wel allemaal vreemd.

Mijn advies: Blijf weg bij Cameratools!

Reactie op hun reactie:
Wat ze zeggen klopt totaal niet. Ik mag vanuit trustpilot de communicatie niet delen. Blijf er ieg weg want het zijn oplichters eerste klas!

16 april 2019
Logo CameraTools.nl

Antwoord van CameraTools.nl

Beste Dominick,

Bijzonder dat je nu spreekt van een product dat beschadigd bij je binnen is gekomen. Bij het aanmelden van het retour via Bol.com heb je zelf immers met geen woord gesproken over een defect artikel, maar enkel aangegeven dat het te laat geleverd zou zijn (hoewel je zelf niet thuis was ten tijde dat PostNL aangaf het te bezorgen). Het product kwam ook rechtstreeks van de fabrikant en wordt altijd stevig verpakt.

Nadat je besloot het retour te sturen heb je dit zelf op de verkeerde manier gedaan, en niet zoals Bol.com ook aangeeft met de retourservice en bijhorend label. Na contact met ons heb je het naar een speciaal antwoordnummer kunnen sturen, waardoor het uiteindelijk wel bij ons terecht is gekomen. Je hebt het product echter incompleet terug gestuurd en het was duidelijk gebruikt met een raar luchtje eraan. We zijn coulant met retouren en hebben samen met Bol.com naar deze zaak gekeken, en daarin is duidelijk gebleken dat je hier zelf in gebreke bemt gebleven waardoor de retour niet geaccepteerd kon worden. Het gebeurt niet vaak, maar er zijn grenzen aan de acceptatie van retouren welke je toch echt zelf voorbij bent gegaan.

Team CameraTools

Uitstekend geholpen

Uitstekend geholpen, en zelf uitgebreid camera en lenzen kunnen testen. Koffie erbij.. youtube ernaast voor wat uitzoekwerk, ideaal!

1 april 2019