Decathlon Nederland Reviews

3.687

1,6

In 2021 heb ik een Riverside E500-fiets gekocht. De fiets doet het verder prima en ik gebruik de voorrem eigenlijk nooit. Een tijdje geleden moest ik de voorrem echter onverwacht gebruiken. Het... Toon meer

Slechte ervaring, 3 jaar geleden een fiets gekocht. Inmiddels is die al 5x gemaakt en breekt elke keer dezelfde onderdelen. Ondertussen €400.- armer en kan nu al aangeven dat het over half jaar weer k... Toon meer

Waardeloze klantenservice. Geef aan dat het pakket bij PostNL punt in de buurt moet worden geleverd. Leveren ze dit uiteindelijk 7km van het afgesproken punt. Vervolgens bellen met klantenservice “ja... Toon meer

Kapotte fiets retour gedaan.. Partnerverkoper geeft aan dat hun 4augustus om 11.50 al een ticket gemaakt hebben en terugbetaling naar decathlon gedaan hebben echter weigerd decathlon mijn geld... Toon meer

Zeer slecht

4K reviews

Heeft 95% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(3.687)

400 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Bij retourneren van een product via een…

Bij retourneren van een product via een partner wordt het je werkelijk onmogelijk gemaakt dit op een normale manier terug te sturen. Gegevens met nummers over het pakket zijn alleen beschikbaar als je telefonisch kontakt opneemt. Terugsturen betekent een dag wachten op een label totdat je het op wilt geven en dan maar het product wilt houden. Vreselijk!!

8 april 2026

Hi Madeleine,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Wanneer het product retour moet naar een partner zijn we afhankelijk van de snelheid waarmee de partner reageert en een label afgeeft. Blijf met onze klantenservice in contact zodat we je kunnen helpen.

Decathlon.nl

Prima (online) sportwinkel met een…

Prima (online) sportwinkel met een ruime keuze. Doordat ze zowel eigen merken als A-merken verkopen, kun je er voor elk budget wat vinden.

Voor mij is een voordeel dat ze een fysieke winkel in de buurt hebben. Dit maakt ophalen of ruilen van een bestelling altijd gemakkelijk. Het nadeel is wel dat het assortiment in de winkel helaas veel kleiner is.

6 april 2026

Hi Jurjen,

Bedankt voor je review!

Wat ontzettend fijn om te horen dat je tevreden bent met Decathlon. Wij doen onze uiterste best om elke klant naar tevredenheid te helpen.

Decathlon.nl

Tegenstrijdige retourvoorwaarden en defect product – zeer onprofessioneel

​NL5EA9XZ8FBG-A.
Ik raad het af om bij deze winkel te kopen. Op de website staat duidelijk dat klanten 30 dagen de tijd hebben om een product te retourneren en dat lichte gebruikssporen zijn toegestaan. Dit is logisch bij de aankoop van een fiets. Echter, in de e-mailcommunicatie beweert de klantenservice plotseling dat de fiets "NIEUW en ONGEBRUIKT" moet zijn. Dit is directe misleiding van de consument.
​De fiets is slechts één keer gebruikt voor een testrit, waarbij direct een ernstig technisch defect aan het licht kwam: er zit een slag in de wielen . Dit is een veiligheidsrisico, waardoor het product simpelweg niet aan de eisen voldoet. Ondanks het melden van dit defect en het recht op retour, maakt de winkel het proces onnodig moeilijk door te eisen dat de verpakking in originele staat is (terwijl beschermfolie verwijderen noodzakelijk is voor inspectie).
​Daarnaast heb ik tot op de dag van vandaag nog steeds geen factuur ontvangen voor mijn aankoop, ondanks eerdere verzoeken. Het negeren van administratieve plichten en het blokkeren van een rechtmatige retourzending van een defect product is onacceptabel. Ik eis een volledige terugbetaling zonder enige inhoudingen.

22 maart 2026

Hi Pawel,

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! In dit geval gaat het om een aankoop via een partner en is dat geval hebben wij ons aan de retour procedure van de partner te houden. Bij vragen kun je uiteraard altijd contact met onze klantenservice hierover opnemen zodat we je kunnen helpen en in contact blijven met de partner voor een goeie afhandeling.

Decathlon.nl

Tweedehands ebike gekocht via Decathlon…

Tweedehands ebike gekocht via Decathlon zodat je ermee terug kunt naar de winkel voor onderhoud en service maar helaas bleek dit een wassen neus.
De fiets was groen ipv zwart, het voorwiel zat een enorme slag in en de fietscomputer was zo zwaar beschadigd dat er condens onder zat. Eindeloos heen en weer mailen met de klantenservice, weggestuurd worden in de winkel en aan de telefoon.
Grote teleurstelling, echt een afrader

28 februari 2026

Hi Maria,

Bedankt voor je review!

kunnen we een oplossing bieden.

Decathlon.nl

Bel je maandag de klantenservice om…

Bel je maandag de klantenservice om 1300 uur ( algemeen nr. 085) zegt het bandje dat de klantenservice gesloten is. "Kijk op onze website voor de openingstijden ". Daar staan de openingstijden voor de maandag van 10-22 uur. Prutsers.

30 maart 2026

Hi Sjaak,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Onze telefonische openingstijden zijn maandag t/m zaterdag van 9:00 tot 12:00. Dit staat ook op onze contact pagina https://help.decathlon.nl/hc/nl

Decathlon.nl

Van het kastje naar de muur..

In januari een bestelling geplaatst waarvan ik meerdere artikelen heb geretourneerd. Netjes binnen de 30 dagen conform de voorwaarden en met het retourlabel dat vanuit Decathlon ter beschikking is gesteld.

Van 1 van de artikelen nu ruim 2 maanden nog steeds het geld niet terug. Dit blijkt een partner artikel te zijn wat rechtstreeks naar de partner geretourneerd had moeten worden. Helaas, geeft de partner aan, is dit in het systeem van Decathlon misgegaan waardoor daar geen retourlabel voor is gemaakt.

Al meerdere malen met zowel de partner, Sports Lab, als Decathlon contact gehad. Decathlon geeft aan dat de partner het retour moet verwerken terwijl de parner aangeeft dat de fout bij Decathlon ligt en zij eerst het artikel moeten hebben. Hoogstwaarschijnlijk krijg ik dan nog mijn geld niet terug omdat de retourtermijn van deze partner 14 dagen blijkt i.p.v. de 30 dagen zoals op de site van Decathlon aangegeven.

Kortom een verschrikkelijke slordige en onklantvriendelijke situatie waarin ik alleen nog maar van het kastje naar de muur gestuurd.

Voor mij nooit meer een aankoop bij Decathlon of deze partner als dit is hoe zij hun klanten helpen. Bijna bang dat als ik dan wat zou moeten retourneren ik in hetzelfde schuitje kom.

19 maart 2026

Hi Karin,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Een aankoop van de partner moet inderdaad geretourneerd worden naar de desbetreffende partner dit staat ook aangegeven op onze website.
Wanneer dit toch per abuis naar ons eigen magazijn wordt terug gestuurd kunnen we dit niet verwerken en wordt dit pas opgepakt nadat alle andere retourneren van Decathlon zelf zijn verwerkt echter gaat hier inderdaad wat tijd overheen. Blijf met onze klantenservice in contact zodat we je kunnen helpen.

Decathlon.nl

Decathlon heeft altijd kwalitatief…

Decathlon heeft altijd kwalitatief goede en ook betaalbare artikelen. Groot assortiment. Snelle levering.

26 maart 2026

Hi Rowena,

Decathlon Leeuwarden…

Vorige week naar Decathlon Leeuwarden geweest. Ik had problemen met het koppelen van mijn Garmin horloge aan de decathlon app. De punten die je verdient met sportsessies bleken sinds october vorig jaar niet meer bijgescchreven terwijl ik dagelijks actief ben. De dame aan de balie heeft mij uitstekend geholpen door de klantenservice zelf te bellen en een en ander te regelen met haar collega's. De apps waren weer gekoppeld en de punten weer bijgeschreven. Kijk, zo kan het ook Bever Steenwijk. Lees mijn review over hun.

18 maart 2026

Hi Matt,

Toch besteld

Toch besteld, top! . Ik zag hier de reviews. Niet daar kopen dus. Maar ik moest Suncream van hen hebben (destijds als beste getest). Toch de gok genomen. En... ja hoor, nu 14 uur later wordt het al bezorgd! (Jammer dat ik n iet met PayPal kan betalen want dan heb ik aankoopbescherming)

23 maart 2026

Hi Ernst,

Bedankt voor je review!

Wat ontzettend fijn om te horen dat je zeer tevreden bent met Decathlon. Wij doen onze uiterste best om elke klant naar tevredenheid te helpen. PayPal hebben wij inderdaad nog niet toegevoegd als betaaloptie maar ik zal je feedback meenemen en wellicht kunnen we dit in de toekomst wel aanbieden.

Hopelijk zien we je snel weer in onze webshop of winkel!

Online

Als echte online shopper gebruik ik dagelijks verschillende apps, maar de app van Decathlon is echt een enorme teleurstelling.

De zoekfunctie werkt vrijwel niet — het lijkt alsof je letterlijk “niks” zoekt. Zelfs met duidelijke trefwoorden krijg je totaal irrelevante resultaten. Het vinden van een specifiek product is daardoor bijna onmogelijk en zorgt alleen maar voor frustratie.

Wat het nog erger maakt, is dat producten uit Instagram advertenties vaak niet eens goed gelinkt zijn in de app. Je klikt vol verwachting, maar komt vervolgens nergens uit of moet zelf opnieuw gaan zoeken (wat dus niet werkt).

Kortom: dit is zonder twijfel de slechtste shopping app die ik ooit heb gebruikt. Voor een merk als Decathlon verwacht je echt veel beter. Hopelijk wordt dit snel verbeterd, want op deze manier jaag je klanten juist weg.

23 maart 2026

Hi Dana,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Soms werkt de app inderdaad nog niet helemaal vlekkeloos hier zijn wij van op de hoogte en onze afdeling IT doet zijn best alle bugs eruit te halen.

slechte service

Geachte heer mevrouw,

De fiets van mijn zoon is defect en kan nu al twee weken niet gebruikt worden.
Onderdeel besteld, met veel moeite zonder hulp van jullie te krijgen.
Het gaat hier om veiligheid, remsysteem wat niet meer functioneert, had goed fout kunnen gaan.
Nee, ik heb niet de mogelijkheid om naar de werkplaats in Alkmaar te gaan.

Dit koste mij €34.60.- terwijl het nog garantie zou vallen.

Rem onderdeel voor de fiets besteld Rockrider st 120 27.5''

Nu heb ik het verkeerde onderdeel ontvangen zie bijlage, deze gaat niet passen.

Graag ontvang ik z.s.m. het juiste onderdeel opgestuurd naar adres

20 maart 2026

Hi Niels,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Kun je een e-mail sturen met je bestelnummer naar klantenservice@decathlon.nl? Dan kijken we even voor je wat er precies aan de hand is en wellicht kunnen we een oplossing bieden.

Decathlon is TOP

Decathlon levert snel, levert een hele goede prijs-kwaliteit verhouding en heeft voor ieder wat. Als ik wat meer geld te besteden heb, kan ik super mooie items scoren en als ik even krap bij kas zit kan ik óók precies krijgen wat ik nodig heb, gewoon zonder toeters en bellen, maar kan ik wel gelijk lekker gaan sporten. Echt een topbedrijf. En heel erg mijn smaak qua design keuzes! Zowel in de "fit" als in de creatieve vormgeving.

20 maart 2026

Hi Suzanne,

Decathlon.nl

Diverse kadokaarten in mijn wallet weggegooid geld in…

Diverse kadokaarten in mijn wallet in decathlonapp staan.Wilde mijn zoon sportkleding en zwarte balancesneackers laten uitzoeken. Hij heeft herenmaat. Echter je bent verplicht te filteren op verkoper decathlon dus kunt niks kopen v h overgrote deel v hun webshop: dat is allemaal via verkooppartner. Ik tik dus bij de zoekfunktie in: herenshirts xl en filter verkoper decathlon.Dan komen er uit de hele webshop 3 shirts tevoorschijn waaruit je kunt kiezen.Zit niks bij voor zoon .Heren balanceschoenen idem . Nu zit ik dus met 143 euro aan kadobonnen. Al in de app dus je kunt er niks meer mee.schandalig.De kadobonnen zouden voor de hele webshop v decathlon moeten gelden niet voor enkele artikelen en ook voor volwassenen, heren.Nog nooit zoiets gezien.Bij bol com kun je je kadokaart ook gewoon besteden zoals je wilt. Gewoon weg gegooid geld.

18 maart 2026

Hi Lara,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Een Decathlon cadeau kaart kan inderdaad alleen bij onze eigen Decathlon producten worden ingewisseld. Het is niet mogelijk de kaart uit te geven bij een partner omdat deze dit betaalmiddel niet kan verwerken en accepteren.

Decathlon.nl

Heel snel en top geregeld!

Via de klantenservice heeft Eduardo mij zo ongelofelijk goed geholpen. Mijn bestelling was zoek geraakt door PostNl en hij heeft ervoor gezorgd dat ik toch binnen 1 dag mijn cadeau voor m'n kleindochter binnen had. Hij heeft ook nog nagebeld of alles is goed gegaan. Nogmaals bedankt Eduardo, je bent een topper!!👍👍👍 groetjes Joke.

13 maart 2026

Hi Joke,

Bedankt voor je review!

Wat ontzettend fijn om te horen dat je zeer tevreden bent met Decathlon. Wij doen onze uiterste best om elke klant naar tevredenheid te helpen. Jouw complimenten zullen we overbrengen aan Eduardo.

Online niks kopen

Online niks kopen. In de winkel, vooral in Maasmechelen, een uitstekende service, maar online géén aanrader.

Levertijden nog van in de pre-historie.

9 maart 2026

Hi Kevin,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Het is ons niet duidelijk waar je in het online proces niet tevreden mee bent waardoor wij je feedback niet goed kunnen meenemen.

Decathlon.nl

Bestelling meerdere keren niet geleverd …

Twee keer een kettlebell besteld weken gewacht en geen bestelling ontvangen. Geen update, geen refund. Super slecht!

Hi Gizan,

Bedankt voor je review!

kunnen we een oplossing bieden.

Buitengewoon exellente service!!!

Vandaag heb ik een meer dan exellente service ontvangen van de Italiaanse Michelle en zij werd bijgestaan door Alex. Ik wilde punten bij laten schrijven, aangezien ik nog geen account had op moment van aankoop. De aankoop was rond de 1100€, dus de moeite waard om punten bij te laten schrijven. Toen ik de artikeln kocht, was dat als gast, nu heb ik een account. Michelle toonde een engelen geduld, ze deed wat dan ook om het voor elkaar te krijgen "She bend over backwards" zoals dat heet, ze maakte het onmogelijke mogelijk. Wat een topservice, dit noem ik uitzonderlijke klasse en servicegerichtheid. Alex stond erbij, vulde aan en zei, dat hij graag van alles wilde leren, want dit was best een moeilijke casus.
But they did it!!
"Hoe ik het ook ga doen, I will find a way, I will find a solution" Michelle said!.
I think she is an amazing manager, very encouraging as well. Ten points out of 10 for Alex and Michelle.

3 maart 2026

Hi Diana,

Geen fiets kopen

Geen fiets kopen, als er iets mis is is met de fiets na de garantie dan betaal je meer voor reparatie van de fiets dan dat de fiets waard is, een aantal fietsen bij Decathlon gekocht, maar nu nooit meer.

Hi Marc,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Onze werkplaats heeft inderdaad hun eigen prijzen voor wat betreft reparatie. Dit kunnen we verder niet aanpassen voor je.

Decathlon.nl

Gift card net 1 week te laat ingeleverd…

Gift card net 1 week te laat ingeleverd doen ze niks meer aan dag geld, waardeloos bedrijf mogen wel een cursus klantvriendelijkheid doen

3 maart 2026

Hi Jj,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! De Decathlon giftcard is inderdaad 2 jaar geldig en als deze is verlopen kunnen we deze niet verlengen.

Decathlon.nl

Klantenservice reageert niet telefonisch of via mail

Aangezien ik nu 1 maand wacht op mijn product, inmiddels 20x heb gevraagd mij telefonisch te contacten. En dit niet gebeurd. En nu een mail heb ontvangen dat ze ook via de mail geen reactie meer geven op mij. ( ondanks ik een klant ben met nog steeds geen product van jullie oplichters!)

zal ik het ook hier maar neerzetten. (Dit lezen jullie iig wel!) Gezien jullie laatste bericht op truspilot hierzo en ik dat niks meer kan plaatsen ivm de leestekens. Een nieuwe review over de slechte online klanten service van dit bedrijf!

Hier nogmaals het verzoek de beschuldigen jegens mijn persoon te rectificeren op trustpilot en excuses aan te bieden aan mij! Ik heb op beeld staan dat er nooit een belediging dan wel bedreiging naar personeel is geweest van decathlon. Indien dit voor morgen (3/3/2026) niet hier is gerectificeerd, zal ik genoodzaakt zijn voor aangifte tegen deacathlon voor smaad en laster. In dien geen excuses hier openbaar gemaakt worden zal ik genoodzaakt zijn deze video beelden openbaar maken. Om zo mijn onschuld te bewijzen.

Update: nog steeds geen excuses of rectificatie hierzo betreft jegens mij, voor bedreiging en of uitschelden van van jullie personeel. Ook erg aardig dat jullie mij nu gerapporteerd hebben bij trustpilot! @Trustpilot ik stuur jullie graag mijn bewijzen dat dit bedrijf onbetrouwbaar is. Zoals in decathlon de vorige reactie te lezen is staat openbaar de beschuldig richting mijn persoon. Morgen zal ik aangifte doen tegen decatlon wegens smaad en laster. En indien over 13 dagen mijn geld niet retour is ook wegens oplichting.

Hi Raymond,

Bedankt voor je review

Wat vervelend om te horen dat je ontevreden bent.

Ik heb even met je mee gekeken en zie dat je via onze online klantenservice al contact hierover hebt. Zoals aangegeven via eerdere berichtgevingen is je case in behandeling door de partner en zullen verdere berichten worden afgesloten.

Voor nu wens ik je nog een fijne dag.

Sportieve groet,