Decathlon Nederland Reviews

3.689

1,6

Slechte ervaring, 3 jaar geleden een fiets gekocht. Inmiddels is die al 5x gemaakt en breekt elke keer dezelfde onderdelen. Ondertussen €400.- armer en kan nu al aangeven dat het over half jaar weer k... Toon meer

Vandaag gym en sportkleding voor mijn dochter besteld online, een maand geleden een elektrische mountainbike voor mijn zoon en in het verleden al vaker besteld. Het bestellen gaat altijd vlot door... Toon meer

Waardeloze klantenservice. Geef aan dat het pakket bij PostNL punt in de buurt moet worden geleverd. Leveren ze dit uiteindelijk 7km van het afgesproken punt. Vervolgens bellen met klantenservice “ja... Toon meer

Kapotte fiets retour gedaan.. Partnerverkoper geeft aan dat hun 4augustus om 11.50 al een ticket gemaakt hebben en terugbetaling naar decathlon gedaan hebben echter weigerd decathlon mijn geld... Toon meer

Zeer slecht

4K reviews

Heeft 95% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(3.689)

402 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Gift card net 1 week te laat ingeleverd…

Gift card net 1 week te laat ingeleverd doen ze niks meer aan dag geld, waardeloos bedrijf mogen wel een cursus klantvriendelijkheid doen

3 maart 2026

Hi Jj,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! De Decathlon giftcard is inderdaad 2 jaar geldig en als deze is verlopen kunnen we deze niet verlengen.

Decathlon.nl

Klantenservice reageert niet telefonisch of via mail

Aangezien ik nu 1 maand wacht op mijn product, inmiddels 20x heb gevraagd mij telefonisch te contacten. En dit niet gebeurd. En nu een mail heb ontvangen dat ze ook via de mail geen reactie meer geven op mij. ( ondanks ik een klant ben met nog steeds geen product van jullie oplichters!)

zal ik het ook hier maar neerzetten. (Dit lezen jullie iig wel!) Gezien jullie laatste bericht op truspilot hierzo en ik dat niks meer kan plaatsen ivm de leestekens. Een nieuwe review over de slechte online klanten service van dit bedrijf!

Hier nogmaals het verzoek de beschuldigen jegens mijn persoon te rectificeren op trustpilot en excuses aan te bieden aan mij! Ik heb op beeld staan dat er nooit een belediging dan wel bedreiging naar personeel is geweest van decathlon. Indien dit voor morgen (3/3/2026) niet hier is gerectificeerd, zal ik genoodzaakt zijn voor aangifte tegen deacathlon voor smaad en laster. In dien geen excuses hier openbaar gemaakt worden zal ik genoodzaakt zijn deze video beelden openbaar maken. Om zo mijn onschuld te bewijzen.

Update: nog steeds geen excuses of rectificatie hierzo betreft jegens mij, voor bedreiging en of uitschelden van van jullie personeel. Ook erg aardig dat jullie mij nu gerapporteerd hebben bij trustpilot! @Trustpilot ik stuur jullie graag mijn bewijzen dat dit bedrijf onbetrouwbaar is. Zoals in decathlon de vorige reactie te lezen is staat openbaar de beschuldig richting mijn persoon. Morgen zal ik aangifte doen tegen decatlon wegens smaad en laster. En indien over 13 dagen mijn geld niet retour is ook wegens oplichting.

2 maart 2026

Hi Raymond,

Bedankt voor je review

Wat vervelend om te horen dat je ontevreden bent.

Ik heb even met je mee gekeken en zie dat je via onze online klantenservice al contact hierover hebt. Zoals aangegeven via eerdere berichtgevingen is je case in behandeling door de partner en zullen verdere berichten worden afgesloten.

Voor nu wens ik je nog een fijne dag.

Sportieve groet,

Geen fiets hier bestellen

Een fiets besteld die er na een week zou zijn .. die dag vrij gehouden om de fiets thuis aan te nemen .. niks gekomen , gebeld en er zou achteraan gegaan zijn , in de mail stond over 4 dgn is hij er . Ik WEER vrij gehouden !!! Krijg ik een mail die dag over 3 dgn komt hij .. de derde verandering dus en bij 3 x klanten service bellen om maar te annuleren anders (want ben nou voor niks 3 dgn niet werken en thuis wachten op een fiets die niet geleverd word !!!!) Krijg ik te horen dat dat niet mogelijk is , decathlon wilt niet voor zijn fouten mijn 300 euro terug storten want de partner heeft dat geld en dat zou via hun moeten die niet meer reageren of ik uberhaupt nog een fiets krijg. DENK AUB NA VOORDAT JE HIER EEN FIETS BESTELD !!! doe dat gewoon ergens anders waar je dan maar even een paar tientjes meer betaald maar dan DAADWERKELIJK je fiets krijgt of anders na 3 weken geen fiets je geld terug !!!!

Hi Surfing Kim,

kunnen we een oplossing bieden.
Bij aankoop via een partner verloopt dit inderdaad ook via de partner en fungeren wij alleen als tussenpersoon voor de communicatie.

Decathlon.nl

Helemaal afgereisd naar Utrecht om mijn…

Helemaal afgereisd naar Utrecht om mijn dochter blij te maken met een kinderfiets die volgens decathlon in voorraad was. Was de fiets in reparatie en kreeg hem niet mee. Website was niet up to date voor niets een uur in de auto.

25 februari 2026

Hi Yvette,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Wat balen dat je voor niets in de auto hebt gezeten. Je mag altijd even met ons contact opnemen zodat we de actuele voorraad kunnen navragen voor je.

Decathlon.nl

Gebruikt product met slijtage sporen…

Gebruikt product met slijtage sporen zonder originele verpakking los in een doos ontvangen, wil je natuurlijk niet. Daar is uiteraard een procedure voor. Maar ondanks gekocht via Decathlon website, bij dienst verkooppartner, wordt je doorverwezen naar die partner voor de afhandeling van ongewenst geneuzel, wat in strijd is met art. 7:17 BW. Oftewel, ik heb met decathlon te maken, en niets met een verkooppartner ergens in Europa. Erg jammer dat dit zo omslachtig moet, wat eigenlijk niets eens mag en Decathlon je probeert af te schepen met communicatie tussen jou en onbekende partij met andere specifieke voorwaarden. En straks zet iemand van decathlon onder deze review een bericht waarin staat dat het jammer is dat ik het zo ervaar, en mij binnenkort weer terug hoopt te zien in de winkel. Ik zie dit als een belediging want nergens uit blijkt doorgaans dat "ze" dit jammer vinden. En natuurlijk wil ik niet terugkomen in die winkel. Dat doe ik niet meer want er is altijd wel wat.
Decathlon: het zou je sieren de klant eens tegemoet te komen na een reeks negatieve ervaringen. Dus geen woorden maar daden! Ik spreek niet alleen voor mezelf, dat is te zien aan de hele anderhalve ster op trustpilot!

18 februari 2026

Hi Tobias,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Wanneer je een aankoop doet bij een partner van Decathlon is deze verantwoordelijk voor alles rondom de verkoop en service van het aangekochte product. Dit kun je terugvinden in onze voorwaarden en op de website van de consumentenbond.
Blijf met ons in contact zodat we de partner kunnen blijven aanschrijven voor een oplossing.

Leuke fleece jacket besteld

Leuke fleece jacket besteld, maar wordt nooit geleverd. Reden is dat klant het geannuleerd heeft.... Niets van waar, partner kon het niet leveren

Hi José,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Balend at je bestelling niet is geleverd door de partner. Wij hebben geen zicht op waarom dit is geannuleerd, mijn excuses voor het ongemak.

Decathlon.nl

Bestelling door UPS bij verkeerd adres…

Bestelling door UPS bij verkeerd adres afgeleverd, geen informatie waar, dus bestelling bij mij nooit aangekomen, contact met klantenservice gehad, ik moest meegestuurde document invullen en retour sturen, en daarna hoor je niks meer. Wat een bagger bedrijf, ondertussen ben ik wel 115,00 euro kwijt !!

7 februari 2026

Hi Ron,

Twee keer broeken besteld

Twee keer broeken besteld, en tot twee keer toe is mijn pakket weer retour verstuurd zonder dat ik het pakket uberhaupt had gekregen!

16 februari 2026

Hi Sandra,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Ik heb geen zich op waarom je pakket weer is geretourneerd, mijn excuses voor het ongemak.

Decathlon.nl

Bestelde Waterzak voor trailrunning blijkt lek.

Bestelde Waterzak voor trailrunning 1 liter blijkt lek. Dat betekent een natte backpack, natte kleding en natte spullen. En dat met 2 graden. Wat een desillusie!!

18 februari 2026

Hi An,

Zeer slechte ervaring

Zeer slechte ervaring. Ik heb een duur racket gekocht en na nog geen twee maanden is het al kapot, terwijl het normaal gebruikt is. In plaats van met een oplossing te komen, werd ik van het kastje naar de muur gestuurd. In de winkel was de expert niet eens aanwezig en moest ik de volgende dag terugkomen. Vervolgens wordt er gezegd dat er “naar gekeken is”, maar dat voelt totaal niet serieus of grondig.

Voor een product in deze prijsklasse verwacht ik kwaliteit én service. In plaats daarvan krijg ik discussie en geen enkele verantwoordelijkheid vanuit de winkel. Ik voel me als klant totaal niet serieus genomen en zelfs misleid.

Dit was voor mij een enorme teleurstelling en ik zou hier persoonlijk niet nog een keer iets kopen.

Hi Munir,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! De winkel bekijkt inderdaad of een reparatie plaats kan vinden of eventueel een andere oplossing.

Illegale fiets verkoop

Pas op! Verkoopt illegale e-bikes die door de politie in beslag kunnen worden genomen. Bij retour wegens illegaliteit houden ze onterecht €200 in voor 'krasjes'. Decathlon dekt deze illegale handel. Melding gedaan bij ILT.

P.S. Jullie reactie is misleidend. Volgens de huidige handhaving is een e-bike die via software eenvoudig naar 40 km/u kan, niet legaal op de openbare weg, ongeacht of de functie aan- of uitstaat. Ik word nu voor €200 beboet voor het proberen van een fiets die, in tegenstelling tot jullie bewering, juridisch niet deugt en invorderbaar is.

Hi Vlad!

Vervelend om te lezen dat je niet tevreden bent over de afwikkeling van je retour. We leggen je graag uit waarom we in dit geval hebben vastgehouden aan een waardevermindering van €200.

Bij de aankoop van de e-bike voldeed het product volledig aan de Nederlandse wet- en regelgeving. De door jou genoemde 'speed unlock' is een optionele softwarefunctie die standaard niet is geactiveerd. In de originele staat is de fiets gewoon legaal voor de openbare weg.

Hoewel onze partner de retourzending in eerste instantie wilde weigeren omdat de fiets duidelijk in gebruik is genomen en niet meer in nieuwstaat verkeerde, hebben we in overleg met de partner toch besloten de koop te ontbinden om je tegemoet te komen.

Bij de fysieke controle van de fiets zijn echter duidelijke gebruikssporen en krassen vastgesteld, onder andere op de accu en de pedalen. Hierdoor is de fiets niet meer als nieuw verkoopbaar. In onze eerdere correspondentie op 15 januari gaf je bovendien zelf aan dat je een redelijke aftrek voor deze waardevermindering zou accepteren. De inhouding van €200 is dan ook gebaseerd op de daadwerkelijke staat waarin de fiets is ingeleverd.

We vinden het jammer dat we er op deze manier niet samen uit zijn gekomen, maar we staan achter deze beslissing vanwege de duidelijke gebruikssporen van het product.

Hopende je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Team Decathlon Nederland

Eerste keer online besteld

Eerste keer online besteld, ging super makkelijk en snel. Werd ook aangegeven dat het product alleen online te koop is! Top.... scheelt onnodig naar de een winkel te moeten.

Hi Monique!

Bedankt voor je review!

Wat ontzettend fijn om te horen dat je zeer tevreden bent met Decathlon.

Wij doen onze uiterste best om elke klant naar tevredenheid te helpen. Wellicht zien we je snel weer in onze webshop of winkel!

Decathlon.nl

Vraag over retourzending via partnerproducten

Onlangs heb ik een aantal producten retour gestuurd die onderdeel waren van een bestelling via het partnernetwerk. Deze producten heb ik in een Decathlon-doos geretourneerd, zoals aangegeven in de instructies. Helaas is mij nu verteld dat deze artikelen niet teruggevonden kunnen worden op jullie afdeling. Verder geeft de klantenservice aan niks meer voor mij te kunnen betekenen.

UPDATE:
Naar aanleiding van de reactie van Decathlon wil ik dit corrigeren.

Ik heb alle artikelen gelijktijdig retour aangemeld en direct een retourlabel ontvangen. Op basis daarvan heb ik het pakket verzonden (verzendbewijs aanwezig). Pas daarna ontving ik aparte labels van partners.

Een deel van de retour is inmiddels door Decathlon bevestigd ontvangen. Het pakket is dus in hun retourcentrum aangekomen. Het probleem betreft interne verwerking en niet het niet retourneren.

Ik verzoek daarom alsnog om een inhoudelijke herbeoordeling of escalatie naar een leidinggevende.

16 februari 2026

Hi!

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent over je ervaring met onze online klantenservice!

Ik heb even met je mee gekeken naar de betreffende situatie. Aan de hand van het contact dat je met ons hebt gehad kan ik zien dat je wel vanuit ons de juiste retour informatie hebt ontvangen, helaas kreeg je daar een foutmelding van. Nog voordat wij hiervoor navraag hebben kunnen doen heb je op eigen initiatief je retour naar ons eigen magazijn gestuurd in plaats van het retour adres van de partner. Je hebt je hierdoor dus ook niet aan de aangegeven retour instructies gehouden.

Doordat je de retour niet volgens de door ons aangegeven instructies hebt verstuurd kunnen wij je helaas niet verder helpen.

Wanneer je pakket in ons retourcentrum gevonden wordt en te herleiden is naar de juiste order/partner zullen mijn collega's dit intern voor je doorsturen naar de juiste partner. Wij kunnen geen garantie geven of en wanneer dit het geval gaat zijn.

Wij snappen je frustratie echter kunnen wij niks anders voor je betekenen en zullen we de situatie moeten afwachten.

Hopende je hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.
Wij hopen je ondanks je onvrede snel weer te zien in onze webshop of winkel!

Decathlon.nl

Doe hier geen online aankopen

Doe hier geen online aankopen!
Ik heb een trainingsbroek besteld en het duurt 12 werkdagen om deze te leveren. In welke tijd leeft het bedrijf? Ik heb weer vergeten om op Trustpilot de reviews te bekijken, anders had ik geen bestelling geplaatst. Onvoorstelbaar slecht.

10 februari 2026

Hi Jili Plot,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Wanneer het product via een partner van ons komt kan het zijn dat de levertijd inderdaad langer als wenselijk is, mijn excuses voor het ongemak. De verwachte leverdatum staat ook altijd in je winkelmandje aangegeven.

Decathlon.nl

Kwaliteit voor een goede prijs

Oplichters. Tip: koop hier niks. Ik betaalde met een Decathlon giftcard, en na de retour die is bevestigd, heb ik nooit het geld terug gezien, ook niet in de vorm van een functionerende giftcard. Sowieso nooit meer bestellen bij deze rommel winkel. De account omgeving is sowieso rommelig en onduidelijk ingericht. Na de bevestiging retour staat de retour niet eens bij retouren.

11 februari 2026

Hi Ronald,

Fiets gekocht bij Decatlon

Fiets gekocht bij Decatlon. Toen er een defect was gaf Decathlon niet thuis.

Ik heb een afspraak gemaakt bij de werkplaats van Decathlon in Amsterdam. Daar aangekomen wilde ze me niet helpen. De fiets was een partnerproduct en die repareren ze niet. Voor niks naar amsterdam en mijn dochter een dure fiets gekocht die ze niet meer kan gebruiken omdat Decathlon geen onderdelen/reparatie kan/wil leveren.

Lijkt erop dat ze de fietsen alleen doorverkopen (beetje marge pakken) en je verder met alle problemen laten zitten! Koop niet bij Decathlon!

12 februari 2026

Hi Albert,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Bij aankoop van een partner product is de partner inderdaad verantwoordelijk voor de afhandeling ook rondom de garantie. Vanuit Decathlon kunnen we dit inderdaad niet repareren omdat wij de fiets simpelweg niet zelf verkopen. Blijf met onze klantenservice in contact zodat we de partner kunnen vragen een oplossing te bieden.

OPGELICHT door een retournering

Wat een waardeloos bedrijf.
Ik heb 2 wielrenbroeken retour gestuurd met een fitness short. Kreeg van hun 1 sticker om het retour te sturen via Post-NL. Alles dus in 1 pakket terug gestuurd.

Fitness short wel retour verwerkt en van mijn Klarna bedrag afgehaald maar de wielrenbroeken niet.

Eindstand € 93,00 moeten betalen voor de wielrenbroeken die ik terug gestuurd heb. Anders liep mijn Klarna steeds hoger op.

Klantenservice reageert maar wanneer ze zin hebben en zijn mega traag met reageren.

Vieze oplichters! Mijn advies bestel hier niets met Klarna en pas op spullen retour sturen.

1 ster is nog te veel !

11 februari 2026

Hi Tom,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Kun je een e-mail sturen met je bestelnummer naar klantenservice@decathlon.nl? Dan kijken we even voor je wat er precies aan de hand is en wellicht kunnen we een oplossing bieden.

WAARDELOOS

WAARDELOOS. Wat een verschrikkelijk bedrijf. De webshop werkt alleen maar met partners samen. Ik heb mijn bestelling nooit ontvangen en ze doen er ook niets aan om het fatsoenlijk op te lossen. Het is van een of ander vaag pools bedrijf waar geen contact mee te krijgen is. Ib bestel NOOIT meer bij Decathol. Alsjeblieft doe je zelf een plezier en doe het NIET

2 februari 2026

Hi Robbin,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Naast onze eigen producten werken wij inderdaad veel samen met partners. Wanneer je dit niet prettig vindt kun je via de filteropties kiezen bij verkoper voor Decathlon. Dan krijg je alleen onze eigen producten te zien.

Decathlon.nl

Roze en blauwe bandana gekocht

Roze en blauwe bandana gekocht, prijs stond op 3.99 aan de artikelen zelf. Aan de kassa gaf die 4.99. Mijn vriend is terug gaan kijken of wij verkeerd gezien hadden, maar stond op 3.99 geprijsd. Terug aan de self service kassa, uitleg gedaan van prijsverschil. Er werd een medewerker opgeroepen, in gesprek onderling met microfoontje en die bleef vrij lang weg. Toen die er aan kwam , allen samen terug gaan kijken en de roze en blauwe bandana stond op 4.99, maar dezelfde zwarte die ertussen hing, wel op 3.99!!!! Uitleg verkoper, zal een ouder model zijn....maar zijn alle drie identiek! Heel raar...het zijn digitale prijsaangevers en we kregen sterk de indruk dat die prijzen ondertussen aangepast waren. Van de roze en de blauwe....

8 februari 2026

Hi Sonja,

Bedankt voor je review!

Wat jammer om te horen dat je niet tevreden bent! Omdat dit om een prijsverschil in de winkel gaat wil ik je vragen terug te gaan naar de winkel wanneer je niet tevreden bent. Vanuit de webshop kunnen we hierin geen oplossing bieden, excuses voor het ongemak.

Decathlon.nl

Groot aanbod, maar dan moet je geen giftcard hebben

Het bedrijf heeft een vrij groot assortiment van veel verschillende merken, maar er zijn ook veel artikelen/merken die je niet kan betalen met een giftcard. Dat vind ik wel een behoorlijke beperking, waarmee het ruime assortiment ineens een heel stuk kleiner wordt.

8 februari 2026

Hi John,

Bedankt voor je review!

Wat ontzettend fijn om te horen dat je tevreden bent met Decathlon. Wij doen onze uiterste best om elke klant naar tevredenheid te helpen.
Naast onze eigen producten zijn wij ook een verkoopplatform voor partners. Wanneer je een aankoop doet bij zo een partner wordt de Decathlon cadeau kaart niet geaccepteerd omdat het geen Decathlon product is.
Wellicht zien we je snel weer in onze webshop of winkel!