Niet transparant, niet netjes maar reizen met een luchtje.
Wat zou ik liefst 5 sterren geven!! Reisverrijker is behulpzaam, denkt mee enz. Echt fantastisch maar laat zich in de som, kosten en fees opspelden waarop echt wel geageerd dient te worden.
Details: Reisgezelschap 10 man twee weken Vietnam. Alleen al de fee en kosten van de host plus een (faire) fee voor de Reisverrijker en de reisorganisatie in Vietnam kwam kosten organisatie uren teruggerekend neer op zo’n €16000 voor 10 man dus €1600 pp. Dat is pittig maar prima. En dan uiteraard nog hele reissom en vlucht zelf. Geloof me, dat vind je het waard of niet. Maar nu komt het, er kwam nog een eenpersoonstoeslag van €630 pp bij.
Huhhhh! Een eenpersoonstoeslag op het boeken/betalen van tweepersoonskamers!! Mijn vraag was op welk bedrag, op welke kosten van de kamers de toeslag dan berekend werden. Maar geen enkele transparantie. Moesten het maar nemen zo het was want de totale reissom was reëel.. En zo gaat het in de reisbranche. Maar het gaat niet om de totale reissom probeerde ik uit te leggen. In goed vertrouwen neem je aan dat die klopt. Het gaat om een toeslag op biertjes in de kroeg die je niet gedronken hebt. Bij een redelijke uitleg had ik gewoon geaccepteerd maar de reactie werd meer en meer als van een kind betrapt op het pikken van een snoepje.
Dus zelf maar op onderzoek gegaan. Naar snel bleek dat betreffende hotels géén toeslag rekenen eerder zelfs een korting!!
De Reisverrijker noch host wilde het weten. De totaalprijs voor de hele reis was reëel lieten de Reisverrijker en host mij weten. Niet zo zeuren dus..
De reis werd abrupt geannuleerd. Reisverrijker, het is maar goed dat de meeste mensen minder kritisch zijn.
Geen mens in de wereld betaald voor iets wat vaag is en een luchtje heeft. In het geheel boeit de €630 pp toeslag echt niet maar hoe dit verpakt is….Niet nestjes.
Moge ‘de echte Reisverrijker’ nu opstaan..
Advies aan dereisverrijker: ga niet mee in projecten die qua verdienmodel van derden op voorhand al dubieus lijken te zijn..Laat niet anderen voor je denken maar denk zelf na wat redelijk is en wat klopt en wat niet.