Scampi company Zelf een ster verdienen jullie niet Na 4 weken wachten nadat de deadline gepasseerd is komt Remko de redder Na twee weken werken, ontwaterings gaten noppies zoek, deuren hangen... Toon meer

Juli 2023 akkoord gegeven op offerte. Hierna is de communicatie met Ecolux niet zo goed verlopen (zacht uitgedrukt). Tegen het einde van 2023 een zeer naar gevoel over de levering. Op Kerstavond een... Toon meer

Geen problemen met de nieuwe kozijnen op de bovenverdieping. Problemen zijn begonnen toen we opdracht gaven voor ook de begane vloer. Glaslatten rond ipv rechte net zoals op de bovenverdieping. He... Toon meer

Geen zaken mee doen. Een pak ellende. Apart montagebedrijf waarmee samenwerking tussentijds werd verbroken. Geen aanbetaling doen. Komen afspraken niet na, slecht geplaatste kozijnen, slecht bereikbaa... Toon meer

1,7

Zeer slecht

Lieve mede-gedupeerde,

Lieve mede-gedupeerde,

Ik zat door de reviews te lezen, en helaas ben ook ik gedupeerd.
Ik heb van alles geprobeerd, rechtzaken, nieuws, media… maar niemand lijkt er wat mee te willen doen.

Ik zou dan ook zelf iets willen ondernemen. Bijvoorbeeld Tjerk Beuker hoofdelijk aansprakelijk stellen voor alle gelede schades vanwege mismanagement.
Ik vraag jullie dan ook je massaal te melden bij mij. Zodat we eventueel samen een aangifte kunnen doen bij de politie en samen met het OM deze oplichter aansprakelijk stellen.

Ik weet dat hij momenteel weer bezig is met een nieuw bedrijf. Om precies hetzelfde te doen alleen nu in een andere plaats.

Meld je dus bij mij dan kan ik iedereen met elkaar connecten op whatsapp.

Stuur je 06 of je mail naar:
loden.16-schiller @icloud.com (zonder spatie tussen “el” en “@“, reviews staan geen mailadressen toe).

Dan breng ik iedereen in contact en kunnen we daar elkaar helpen en een plan van aanpak maken! Want ons geld moet terug en het recht moet zegevieren!

26 september 2025

Doorstart? Oplichters actief al voor 2023!!Ik heb een tijd voor hun gewerkt en…

2022/2023 ...Ik heb een tijd voor hun gewerkt en geprobeerd om zoveel mogelijk gedupeerden mensen te helpen..tot ze zelfs mij niet meer betaalde en materialen en kozijnen gewoon verkeerd of helemaal niet worden geleverd.. Hoe graag ik ook wilde..ik was machteloos..en heb met iedereen erg te doen.. Tjerk is met z'n 22 jaar oud en 0 ervaring of wetenschap over kozijnen of montage begonnen met oplichten ....want dat is het.. een paar goede maken..maar heel veel offertes maken voor dure rotzooi.. en jet goedkoopste rotzooi soms leveren en soms niet.. en zo wel..meestal verkeerd..maar ja.. geld brand in de zak van hem en Remy over de rug van gedupeerde..stelletje oplichters..ow ja.. in Apeldoorn moet je goed zoeken.. Ik hoop dat iedereen terug krijgt wat ie verdiend en dat verder geen mensen meer erin trappen.. maar vooral dat ze ophouden met meer gedupeerden maken.. wij waren de enige 'normale' ploeg met meer dan 15 jaar montage ervaring.. de meeste verder hadden nog nooit een hamer vast gehouden..en zo wel dan andersom volgens mij...wat een bende..
Misschien met z'n alle naar de media.. ik ga wel mee.. dankzij hun moest ik stoppen met m'n werk na 7 jaar zzp schap .. zogenaamde gouden bergen en alles verzwijgen tot ik bij de lieve mensen thuis kwam.. Laat maar weten als ik iets kan doen met het bijstaan hierin.

1 juni 2024

Hele slechte ervaring

Via ecolux kozijnen besteld en betaald.
Ze zouden voor de kerst geplaatst worden maar niets gehoord, kregen ze niet te pakken.
Nu bleek dat REMKO vakwerk Ecolux overgenomen had.

Na meerdere afspraken gemaakt te hebben die hij niet nakwam, kozijnen die kwijt waren, niemand te pakken kunnen krijgen uiteindelijk na maanden gelukt en zijn de kozijnen gemonteerd. Hier waren wij gelukkig bij aanwezig, anders waren de juiste kozijnen niet op de juiste plekken terechtgekomen (oa melkglas in slaapkamer ipv.badkamer)
Ook meerdere scheuren in de muur en tegels na montage.

Horren zijn ook betaald bij de kozijnen, staan ook op de factuur maar die weigert REMKO te leveren. Wel dreigt hij met juridische stappen als je niet betaald, terwijl hij niet levert waar je voor betaald hebt. Nu geeft hij niet thuis en moeten we contact opnemen met Ecolux (wat hij eerder beweerd overgenomen te hebben)
Communicatie is belabberd en je moet zelf steeds het initiatief nemen maar Ecolux is niet te bereiken.
We zijn nog in beraad voor verdere stappen.

Tip: ga niet met ze in zee!!

13 mei 2024

Kozijnen besteld en betaald.

Kozijnen besteld en betaald.
Half jaar wachten. Boven verkeerd ingemeten en werden de kozijnen in de oude houten kozijnen geplaatst. Contact gezocht met onze advocaat omdat ze alles zo in de steek hadden gelaten. Na 2,5 jaar is het een en ander nog niet opgelost. Het grootste en duurste kozijn is nl zoekgeraakt. Ze reageren nergens meer op. We hebben nu een ander bedrijf ingehuurd om het een en ander af te maken. Trap niet in de mooie praatjes van Mark en betaal zeker niets vooraf. Het kost ons 6500 euro extra om alles af te laten maken, Een ster is eigenlijk al teveel voor dit bedrijf.
van Wijngaarden juni 2024

14 juni 2024

Oplichters.

Wederom wordt er niet aan de afspraak gehouden. Er zou na 8 maanden bellen en mailen een afspraak komen op kantoor Apeldoorn. Verder geen naam en/of afz in de email. Ineens is er een ander adres waar Ecolux gevestigd zou zijn. Gebeld naar de bedrijfsverzamelgebouw in Hoofddorp (telnr 023 5689100). Eerst werd vriendelijk de telefoon opgenomen en na het noemen van de naam Ecolux kan er geen informatie meer verstrekt worden.

Ook de meldcode voor de ISDE subsidie nooit ontvangen.

9 april 2024

Bezint eer ge begint.

Na plaatsing klemde deur, glas was beschadigd. Meerdere malen contact gezocht, voicemail ingesproken, mails gestuurd. Geen resultaat. Enige positieve was adviseur Mark, helaas de rest beneden alle peil.

6 april 2024

Zwaar teleurgesteld in Ecolux

Zwaar teleurgesteld in Ecolux. Kozijnen en deuren zijn te klein ingemeten door hun deuren klemmen, draaikiepramen gaan verschillend van elkaar open in de kiepstand op 1 kamer. Voordeur lekt waardoor mijn laminaat in de gang na 1,5 jaar in de vocht is gaan bol staan en hierdoor schimmel in de inloopmat en luik van de kruipruimte. Deurbeslag is kapot gemonteerd. Ecolux wijst naar van Verseveld bouwwerken uit Arnhem en die weer naar Ecolux maar wij zitten al 1,5 jaar met de problemen. Contact krijgen is moeilijk met Ecolux tot dat je ze in gebreken stelt en gaan ze wel communiceren via hun advocaat.
Dus als ontzorgt wilt worden zoals op hun site staat te lezen kies dan voor een andere kozijnen leverancier is mijn advies. Mooie praatjes bij verkoop maar als er problemen ontstaan geven ze niet thuis. Spijt van dat ik vooruit betaald had. We zijn 31000 euro kwijt voor loze beloftes en hele mooie verkooppraat van Mark van der Beek en een Tjerk Beuker die alleen maar riep juridisch gezien staan wij ….. en dan stil blijven aan de telefoon.

Aanvulling na het contact met de nieuwe eigenaar:
Nadat ik de bovenstaande review had geplaats kreeg ik op 28 januari 2024 een app bericht van de nieuwe eigenaar met de vraag wat precies het probleem was. Ik hem erop gewezen dat de advocaat van Ecolux van alles op de hoogte is maar hij deed niks via een advocaat en distantieerde zich van deze vervelende kwestie. Uiteindelijk wilde hij foto`s en vertelde dat hij absoluut niet hetzelfde beleid hanteert als het vorige bestuur. Nadat ik hem de foto`s van alle mankementen had geappt (29 januari). In februari regelmatig met hem geappt met de vraag wanneer hij zou komen. Maar hij wilde dat ik de review verwijderde heb ik gedaan. Daarna krijg ik nog een telefoonnummer van de oude eigenaar via de nieuwe eigenaar gekregen van het nieuwe bedrijf waarop ik hem aangeef dat hij dit naar zijn advocaat mag sturen. Waarop hij zegt niks te doen via de advocaat maar dan wel in dezelfde week een bericht van mijn advocaat dat de advocaat van Ecolux vraagt of de nieuwe eigenaar zich in kan lezen en ik wil wachten met verdere stappen te ondernemen. De nieuwe eigenaar geeft aan dat het bedrijf niet gezond is en hij niet alles kan oplossen dat hij een plan heeft dat hij face to face wil komen vertellen. Alleen na op vragen wanneer hij dan komt. Krijg ik de afgelopen 2 maanden maar geen concreet antwoord. Of hij is het vergeten. Nu mag mijn advocaat de zaak verder gaan afhandelen.

19 maart 2024

Pas op

Pas op, oplichters. Wij zijn door Ecolux opgezedeld met de boevenbende die Ottenbouw en Montage heet.

Wij hebben bij ons nieuwe huis alle ramen en kozijnen laten vervangen door Ecolux en Ottenbouw. In eerste instantie kregen we een offerte van Ecolux inclusief montage. Toen er besteld moest gaan worden, kwam Ottenbouw om de hoek. Ottenbouw heeft alles ingemeten en dit doorgegeven aan Ecolux die de zaken besteld hebben. Het resultaat van de werkzaamheden:
- kozijnen zijn te klein --> niet goed ingemeten
- afwerking bijzonder slecht --> na 1,5 jaar treed al lekkage op omdat de afwatering niet goed is (geen lood boven de kozijnen)
- onbewerkt hout aan de zijkanten van de kozijnen begint al te rotten
- zwarte band rondom kozijnen is op verschillende plekken meer dan 2cm waardoor het al begint te verweren
- tegelwerk beschadigd
- metselwerk beachadigd
Kunststof kozijnen gemonteerd op de oude houten kozijnen (te idioot voor woorden)
- afkitten niet gedaan
- horren zijn nog steeds niet geleverd
- handgrepen ontbreken

Nu 1,5 jaar na montage en de opstart van een rechtzaak is ook een bouwkundig expert en een aannemer geweest om in kaart te brengen wat er fout is gegaan. Dit heeft geresulteerd in een schaderapport van meer dan 80 pagina's en alles moet vervangen worden behalve het wc-raampje.

Ga niet met ze in zee, eerst betaal je hun rekening en daarna ben je het dubbele kwijt aan herstel van de schade die veroorzaakt wordt.

18 maart 2024

Onbetrouwbaar bedrijf

Bij het aanvragen van offerte kwam Mark langs, vriendelijke meneer die de tijd voor ons nam. Daarna goed contact via telefoon, mail en whats app. Tot het moment dat er betaald was. Vanaf toen moeizaam tot geen contact mogelijk. Kozijnen zouden 8-10 weken levertijd hebben, waarbij wij op de hoogte zouden worden gehouden. Na 12 weken toch maar gebeld. Na vele pogingen, kregen we te horen dat ze binnen waren en de monteur contact op zou nemen. We kregen wel gelijk het nummer van Remy. Helaas was ook contact met hem leggen een vrij onmogelijke zaak. Uiteindelijk contact gehad en nadat Remy 3 keer de afspraak verzet had met smoesjes kwam er een onderaannemer van Remy. Deze meneer (Louis) was overigens het enige positieve aan deze ervaring. Kozijnen zijn netjes geplaatst en Louis is bij ons gebleven totdat alles netjes afgewerkt was. Ook toen de zoon van Remy naar een grotere opdracht wilde bleef Louis ons project afmaken.
Nog een paar keer contact geprobeerd te hebben met Ecolux om de laatste zaken af te ronden. Mijn mails kreeg ik retour en telefoon is nooit beantwoord. Nadat we met een ander mailadres contact zochten kwamen de mails wel aan. In december kregen we de boodschap dat de papieren zo snel mogelijk in orde gemaakt zou worden. We wachten nog steeds...

4 december 2023

NIET AAN TE BEVELEN

Glaslatten rond ipv rechte net zoals op de bovenverdieping. Hebben nog steeds niet de juiste.
Scheur in achterdeur ontdekt, wij kregen als reactie: 'Doe er gewoon plamuur in en zaak is opgelost. Soms kan het leven simpel zijn nietwaar'.
Ongelooflijk hoe wij behandeld worden door hen.
Dit is zeker geen aanrader!!!!!!

10 maart 2024

Scam company

Scampi company
Zelf een ster verdienen jullie niet
Na 4 weken wachten nadat de deadline gepasseerd is komt Remko de redder
Na twee weken werken, ontwaterings gaten noppies zoek, deuren hangen scheef tocht overal, vensterbank niet waterpas
Jullie verdienen de titel van vakwerk helemaal niet
Hoop dat mensen dit goed lezen voor dat ze kiezen voor ecolux of beter gezegd ecopluk

4 december 2023

Oplossing kwam van R.E.M.K.O. vakwerk

Tegen het einde van 2023 een zeer naar gevoel over de levering. Op Kerstavond een mail met de mededeling dat Ecolux is overgenomen door R.E.M.K.O vakwerk. Een bedrijf dat verkoop en installatie beiden doet. App kontakt, en telefonisch kontakt, met Remko van Tol gaf weer vertrouwen, maar door eerdere ervaring met Ecolux, eerst zien dan geloven. De afgelopen twee dagen is een team van 4 zeer ervaren vaklui de ramen komen plaatsen. We zijn 100 % tevreden.
Tegen alle kopers van 2023 bij Ecolux zou ik willen zeggen: heb vertrouwen in R.E.M.K.O. vakwerk. Bij ons hebben ze hun naam eer aangedaan. VAKWERK.

16 januari 2024

Goedkoop is duurkoop

Goedkoop is duurkoop. Na twee jaar nog steeds niet geleverd volgens de offerte. Een verkeerde voordeur, een verkeerd kozijn en geen horren. Ecolux geeft niet meer thuis, telefonisch wimpelen je ze af dat je teruggebeld wordt. Komen afspraken niet na. Trap er niet in dit is geen professioneel bedrijf, die zouden klanten namelijk netjes behandelen. U bent gewaarschuwd!

22 december 2023

Belabberd

Onze kunststof kozijnen zijn al in december 2022 geplaatst. De plaatsing werd uitgevoerd door twee goedwillende zzp-ers, die helaas niet over de vereiste kwaliteiten beschikten. De ene was volgens eigen zeggen timmerman, de ander was dakdekker en had eerder nog niet veel kozijnen geplaatst. De kozijnen zijn er dan ook niet fraai ingezet. Er is bij vrijwel elk
kozijn (te) veel ruimte tussen het kozijn en de muur. Die ruimte is opgevuld met zwart band dat er op meerdere plaatsen uitpuilt. De achterdeur hing scheef en sloot niet goed. De monteurs hebben twee mooie marmeren vensterbanken kapot geslagen en vervangen door kunststof exemplaren. Stucwerk is op meerdere plekken gesneuveld en niet fraai hersteld. Kortom: niet mooi gemaakt en de vraag is of het vanwege de spleten ook wel de isolatie biedt die ervan mag worden verwacht. Er zijn inmiddels drie keer monteurs geweest om een en ander op te kalefateren. Het enige resultaat is dat de achterdeur nu redelijk sluit.
Waarom na een jaar nu toch deze review? Aanvankelijk dachten we van nou ja, het is niet anders. We kregen van Ecolux telkens wel een reactie op onze klachten, ook al werd er uiteindelijk niet veel opgelost. Maar het feit dat wij nu al sinds eind augustus (en inmiddels 4 mailtjes verder) moeten wachten op een paar flut onderdeeltjes die de monteurs vergeten zijn te installeren, heeft ons van gedachten doen veranderen. Zeker nu ik hier lees dat wij niet de enigen zijn waar Ecolux niet de kwaliteit heeft geleverd die het belooft.
De pre-sale bij Ecolux is geweldig, de montage is flut en de service is belabberd.

15 december 2022

Zeer slecht

Zeer slecht. Levering drama. Keukenraam verkeerd geleverd, 2x aangegeven dat ze het zouden bestellen, niet gebeurt!!!

Ook het plaatsen is niet best, vanaf juli 2023 zou het klaar zijn. Tot op heden zitten we nog in de kou!!

24 november 2023

Kozijnen besteld bij ecolux met montage…

Kozijnen besteld bij ecolux met montage van Ottenbouw.

De offerte, afspraken enzovoort gingen erg snel, zoals je mag verwachten van een bedrijf die graag hun kozijnen verkoopt. MARK, onze verkoper garandeerd ons dat alles 100 procent goed komt, eerlijk is en professioneel geïnstalleerd wordt.

Een snelle levering wordt gegarandeerd ( wat niet zo is uiteraard) maar goed, dat wisten we nog niet. Helaas: kozijnen niet goed gemeten door het bedrijf. Of wacht, het bouwbedrijf zegt niet goed gemeten.

De eerste kleine frustraties worden open getrokken door het bouwbedrijf. Ze komen niet opdagen omdat ecolux zich niet aan de afspraken houd, en ecolux altijd fouten maakt.

De grap van het verhaal, ecolux verteld natuurlijk het omgekeerde verhaal. Wie is nou de juiste, en waarom wordt ik in het midden van hun ruzie gezet?

Ottembouw , het bouwbedrijf die mij is geadviseerd door MARK, en mij alles heeft laten betalen blijkt niet zo'n top bedrijf te zijn.

Goed. Verder in het verhaal: ecolux heeft nieuwe kozijnen besteld. Keurig, goede service en toch vrij snel gedaan. Maar goed, wie komt het nu plaatsen ? Vele mailtjes later en meer dan 1 jaar wachten zijn ze er dan toch .

Kozijnen geplaatst, en dat is het dan ook. Geen volledige afwerking, geen vensterbanken, geen goede afdichtingen, deuren sluiten niet, ramen gaan zeer stroef, niks afgesteld, wat een mooie kozijnen ?!

Ik ben nog boos, gefrustreerd en geïrriteerd naar ecolux toe gegaan. Nee hoor meneer, u krijgt mooie kozijnen en je moet eens ophouden met zeuren. Wij zijn een eerlijk bedrijf en netjes. Nou, 2 jaar later zit ik nog steeds met de gebakken peren.

Een ruzie tussen 2 bedrijven, waar een klant niks mee te maken heeft wordt hier de dupe van, en velen met mij ! Beste mensen, alle recensies die hier onder staan zijn echt ! Het klopt, en ik hoop dat jullie er niet in trappen.

Mooie woorden, mooie praatjes en mooie kozijnen voor weinig geld. Maar wat heb je aan kozijnen als het niet goed wordt geplaatst, of zelfs helemaal niet ? Kieren, slecht sluitende deuren en noem het maar op.

Verkopen kunnen ze als de beste, betalen zul je snel doen want daar zijn ze nog sneller in. Maar mocht je problemen hebben, neem dan je tijd. Het kan maanden, of zelfs jaren duren voordat jij een huis hebt met kozijnen die ze jouw hebben verkocht. ( en ja Mark, dat ligt wederom bij de montage van Ottenbouw!)

Ecolux heeft mij Ottenbouw geadviseerd, en ik had daarbij eigenlijk weinig keuze. Oké, ze wisten het misschien niet, maar wie zit er nu met de gebakken peren? De klant !

Dus beste mensen, wees voorbereid op slechte communicatie, plaatsing, afwerking, after sales als je met ottenbouw en ecolux samen gaat werken. Of wellicht hun huidge partner, want beter lijkt het niet te gaan.

Koop geen kozijnen hier ! Zoek snel verder wat ze ook zullen zeggen.

16 november 2023

Alle kozijnen verkeerd geplaatst d.w.z

Alle kozijnen verkeerd geplaatst d.w.z. zonder de betaalde en afgesproken binnen kozijnen, in plaats daarvan alles met pur afgewerkt, volgens ecolux is het verkeerd gedaan door Remy multiservice, het bedrijf waarmee ecolux werkt voor de plaatsing,remy kan zijn naam beter veranderen in
Remy totaal geen service, tot 2 keer toe afspraak om alles te herplaatsen niet nagekomen, terwijl wij er dus 2 x 3 dagen voor vrij genomen hadden smst meneer op de morgen dat hij zou komen met een stomme smoes dat hij niet komt, ze zouden met 4 man komen de eerste keer kon niet omdat
Remy corona had....., de tweede keer had iemand een ongeval gehad... , Blijkbaar kan er als er 1 persoon iets heeft de rest ook niet werken.
Ecolux doet ook totaal niets om Remy onder druk te zetten, ze hebben ons telefoonnummer inmiddels geblokkeerd.
Dus niet kopen hier mensen het zijn oplichters!!!!

15 november 2023

Is dit jouw bedrijf?