2,2

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Twee facturen voor zelfde artikel

Eneco is opgesplitst in Eneco en Eneco in huis. Voor de splitsing heeft Eneco afgelopen november mijn CV-ketel onderhouden. Een maand later deed Eneco in huis het onderhoud. Voor de twee facturen die ik ontving, stond hetzelfde artikel van materiaal vermeld. Ik heb een paar keer contact opgenomen met Eneco in huis via een telefoontje om te begrijpen waarom dezelfde onderdelen in korte tijd twee keer moeten worden vervangen. Ze zeiden dat ze het zouden onderzoeken sinds februari, tot nu toe geen reactie. In plaats daarvan krijg ik steeds herinneringen voor de betalingen. Ook een paar e-mails gestuurd, geen reactie.

2 december 2025

Oplichters

Eneco in huis adverteert via de site met dingen die ze niet waar maken. Servicecontract afgesloten, binnen drie maanden zou er iemand langskomen voor onderhoud. Telefonisch blijkt dat ze een achterstand hebben en er pas na zes maanden iemand langskomt. Daar kan geen afspraak voor gemaakt worden. Bij de eerste zgn servicebeurt wordt overigens geen onderhoud gepleegd. Ondertussen wordt wel elke maand een bedrag voor het servicecontract afgeschreven. Maar daar leveren ze dus niets voor. Oplichting!

27 maart 2026

Niet doen! Vreselijke ervaring.

Ik deel dezelfde vreselijke ervaring als anderen hier. Ik wilde een onderhoudsabonnement voor mijn cv-ketel aflsuiten. Via verschillende telnmrs. is de klantenservice totaal onbereikbaar, heb bij elkaar meer dan een uur naar een vals muziekje moeten luisteren. Via Chatbot na tig pogingen uiteindelike een medewerker aan de lijn gekregen en een abonnement afgesloten Binnen 2 weken zou ik worden gebeld voor een eerste afspraak. Is niet gebeurd. Net op tijd gebruik gemaakt van mijn herroepingsrecht, maar de eerste termijn + 2 weken waren al via auto. incasso afgeschreven. Via de mail gevraagd om een bevestiging van mijn annulering + bevestiging van restitutie. Van de annulering ontving ik een bevestiging, maar niet van de restitutie. Dus weer een poging gedaan om de klantenservice te bereiken, werkelijk onmogelijk. En nog wat: toen ik bij de ene keer dat ik een medewerker te pakken kreeg zei dat de klantenservice onbereikbaar is, zei hij dat ik mogelijk op een illegale website was beland die precies op die van Eneco lijkt. No way, het was via dezelfde website als waar ik medewerker via chatbot op bereikte. Dat dit Eneco is, vroeger een betrouwbaar bedrijf. Nu lijkt alles daar fout te gaan. Waardeloos!

4 maart 2026

Wat een afschuwelijke partij

Wat een afschuwelijke partij. Er gaat zoveel mis bij Eneco In Huis dat ik niet eens weet waar ik moet beginnen. Van afspraken niet nakomen, tot gigantische wachttijden van bijna een uur om iemand aan de lijn te krijgen, tot onterechte incasso's die zelfs maanden NA opzegging binnen blijven komen voor huur dat al helemaal niet meer bestaat. Echt te belachelijk voor woorden.

4 maart 2026

Slechte service van Eneco

Slechte service van Eneco – al maanden aan het lijntje gehouden

Sinds september 2025 probeer ik een afspraak te maken voor een onderhoudsbeurt van mijn cv-ketel. Een onderhoud waar ik contractueel recht op heb via een afgesloten onderhoudscontract.

Wat volgt? Maandenlang van het kastje naar de muur gestuurd worden.

Eneco en hun onderaannemer Guidion wijzen naar elkaar. Ondertussen word ik als klant niet geholpen. Het excuus dat ik in een buitengebied woon en dat Eneco het onderhoud volledig heeft uitbesteed, vind ik eerlijk gezegd schandalig. Als klant heb ik een contract met Eneco — niet met een wirwar aan onderaannemers.

In december en januari bleek er “helemaal niets mogelijk” te zijn vanwege de overgang naar Eneco in Huis en een nieuw automatiseringssysteem. Dat mag intern misschien een reden zijn, maar voor klanten betekent het simpelweg: géén service.

Ik heb inmiddels heel veel telefoontjes gepleegd met de eerste lijn. De medewerkers zijn vaak vriendelijk, maar kunnen naar eigen zeggen niets doen behalve een intern mailtje sturen. Soms worden mijn telefoontjes gelogd, maar regelmatig is er “niets terug te vinden” van eerdere gesprekken. Elke keer moet ik opnieuw mijn verhaal doen.

Er is geen mogelijkheid om buiten de eerstelijnscommunicatie iemand te spreken die wél beslissingen kan nemen. Geen escalatie, geen oplossing, geen planning.

Ik ben normaal gesproken niet van het publiekelijk uiten van klachten, maar na maanden zonder oplossing zie ik geen andere mogelijkheid meer. Naast de gerechtelijke stappen die ik zal nemen, wil ik hiermee laten zien hoe klanten blijkbaar behandeld worden.

Een onderhoudscontract afsluiten is één ding. Je afspraken nakomen is iets anders.

#Eneco #klantenservice #onderhoud #contractbreuk #teleurstelling

28 februari 2026

Zeer slechte communicatie

Ik heb voor de kerst het contract voor mijn huurketel opgezegd in verband met een verhuizing.
Eneco in Huis gaf dat er enige vertraging was en dat ik geduld moest hebben maar ik wacht nu inmiddels al 6 weken op de bevestiging.
Ondertussen stuurt Eneco in Huis facturen en schrijft bedragen af die ik niet wens te betalen. Nu dreigen ze met de deurwaarder.
Op mijn emails krijg ik geen antwoord.
Kortom een zooitje.

3 februari 2026