Banner for HomeExchange

HomeExchange Reviews

31.913

4,7

Geweldig platform. Heerlijk om (bijna) geen accommodatie kosten te hebben en toch op de mooiste plekken in de wereld terecht te komen. Met een gezin ook ideaal omdat je vaak veel ruimte hebt. Het leuk... Toon meer

Home exchange zorgt dat we goedkoop op plekken kunnen komen, veel kunnen reizen. Super goede ervaring, alles is goed en veilig geregeld, je bent verzekerd. Verbonden en welkom bij mensen over heel de... Toon meer

homeexchange is mijn lievelings manier van reizen. Het maakt het betaalbaar maar daarnaast krijg je ook zo veel meer door enerzijds je huis open te stellen en anderzijds alle fantastische tips en blik... Toon meer

Er zijn moeilijkheden met een plek te vinden voor de juiste datum. Mensen geven wel data door, maar vaak lukt het voor hen dan toch niet om wille van een bepaalde reden. Ik krijg ook mailtjes van ju... Toon meer

1. Homestay
  2. Vakantieaccommodatie
  3. Vakantiehuis
  4. Accommodatie
  5. Zelfcateringaccommodatie
  6. Toeristische attractie

HomeExchange is the world’s #1 home exchange community, with over 200,000 members in the United States, Spain, France, India, and 150 other countries across the globe! For over 30 years, our mission has been to promote a more responsible and accessible way to vacation. We believe that home exchange is the most authentic, humane, and responsible way to explore new places, cultures, and people. With our community, we are building the future of travel together, sharing the belief that home exchange is the most authentic, humane, and responsible way to discover new places, cultures, and people. Moreover, know that 99.7% of our exchanges are incident-free, giving members the confidence to open their homes to one another. By reading home exchange reviews, you can see firsthand the positive impact of home exchanges, helping to build an international network of travelers united by respect, sharing, and generosity. Our members are committed to practicing generosity, hospitality, and trust, creating meaningful connections with people across the globe. HomeExchange offers an opportunity to experience the world in the most genuine and responsible way possible. See all home swapping reviews from our members and discover how our trusted community experiences the world through authentic, responsible exchanges!

Our values at HomeExchange

1. Welcoming
We are proud to play a part in expanding the concept of home swapping worldwide. Together, we’ve created the world’s leading community, constantly embracing new members and new ways to experience the world.
2. Sharing
The HomeExchange community brings together people from diverse backgrounds, united by trust, respect, and generosity. We believe home exchange is not just a way to travel, but a way of living. We share homes, stories, memories, and recommendations, all to help guests make the most of their experience.
3. Caring
Caring offers trust and strengthens relationships. In our community, we not only care for our own family and home, but also for the well-being and happiness of our Exchange Partners. At HomeExchange, we ensure you experience a safe home exchange built on trust, respect, and caring.
4. Discovering
What brings us together is curiosity; the drive to explore and discover. With real homes and genuine hospitality, we want to create authentic journeys that build a strong community so you understand why home exchange is worth it.

The HomeExchange Guarantees

With you before, during and after your home exchange

With you before, during and after your home exchange
Our HomeExchange guarantees ensure you a successful home exchange. Just finalize your exchange and pack your bags, we'll take care of the rest! You can rest assured that we will be with you through any unforeseen circumstances. We want all the members of our community to be able to enjoy safe and satisfying home exchanges. With a HomeExchange membership, you’re covered for 12 months of exchanges. Assistance is available 24/7, and if issues arise, HomeExchange acts as a mediator. As a guest, you are entitled to compensation of up to $840/week if your host cancels and no alternative accommodation can be provided. Property damage is covered up to $1 million. As a host, a deposit of up to $500 covers minor damages, and theft is also covered. All these protections apply to finalized exchanges.

Promotion box for HomeExchange

Unlimited house swaps with HomeExchange

Unlock unlimited travel opportunities thanks to authentic home swaps!

Uitstekend

32K reviews

Vraagt klanten om een review

Alle reviews

(31.913)

10.292 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Op reis bij Locals

Super leuke manier om bij locals te verblijven. Fijne huisjes, fijne gasten. Super gaaf initiatief. Enige nadeel is dat het soms veel tijd kost om iets te vinden dat past.

24 februari 2025

Hello

Thank you for your review,

Happy HomeExchanging,

Your HomeExchange team

Kopenhagen is een prachtige stad

Kopenhagen is een prachtige stad. We hebben met volle teugen genoten van de parken, het groen, het fietsen, de prachtige architectuur, de musea en de mensen. Astrid en Felix hebben een aangenaam appartement in een leuke en mooie buurt van Kopenhagen.

14 augustus 2025

Hallo,

Bedankt voor je review.

En bedankt dat je deel uitmaakt van onze community!

Veel plezier met je woningruil,

Je woningruilteam

Supersnel geregeld

Supersnel geregeld, fantastische locatie!

9 augustus 2025

Hello Katharina,

Thank you for your review.

Happy HomeExchanging!

Your HomeExchange Team

Positieve ervaring met systeem van huizenruilen

Onze ervaring met dit systeem van huizenruilen is ons heel goed bevallen. Wij verbleven in 3 huizen Denemarken, erg fjjn. Ondertussen verbleven verschillende koppels of gezinnen in ons huis. Iedere gast liet het huis netjes achter. Je kunt zelf afspraken maken over het schoonmaken.
Het platform werkt goed en makkelijk. Het is heel klantvriendelijk met tips hoe je het beste gasten kunt ontvangen en zelf gast zijn.

8 augustus 2025

Zeer positief

Zeer fijne community waar we al 10 jaar onderdeel van zijn. Ontzettend veel mooie ervaringen beleefd en diverse mensen ontmoet. Communicatie verloopt erg fijn via HE en de website erg vriendelijk in gebruik. Aan te bevelen.

22 augustus 2025

Eerste exchange altijd spannend

Eerste exchange altijd spannend!
Maar het is allemaal goed gegaan.
Home Exchange is een fijn platform. Heldere communicatie en goede community!

22 augustus 2025

Goed doordacht concept

Goed doordacht concept, dat veel vertrouwen geeft.

20 augustus 2025

Gebruiksvriendelijk…

Zeer gebruiksvriendelijke en veilige omgeving om een woningruil te organiseren.

3 augustus 2025

De app werkt goed

De app werkt goed. Je bent alleen geneigd de eigenaar een positievere review te geven om hem/haar niet te beledigen of ontmoedigen. Wij vinden twee luchtbeddden en verder maar vier stoelen e.d. als je voor zes personen adverteert eigenlijk niet ok. Zou goed zijn als HomeExchange daar naar kijkt. Verder heel makkelijke en leuk om zo vakantie te vieren. Je houdt geld over voor leuke dingen op vakantie!

17 augustus 2025

Hello Klant,
Bedankt voor uw feedback. We zijn blij te horen dat u de app goed vindt werken en dat u geniet van de unieke manier van vakantie vieren die HomeExchange biedt.
We begrijpen uw bezorgdheid over de eerlijkheid van recensies en de discrepantie tussen de advertentie en de werkelijkheid. Het is een delicate balans en uw punt over het niet willen ontmoedigen van de eigenaar is heel herkenbaar. We moedigen onze leden altijd aan om zo eerlijk en constructief mogelijk te zijn in hun recensies, zodat de hele community daarvan kan profiteren. Wat betreft de inventaris van een woning, zoals het aantal bedden en stoelen, zijn dit belangrijke details voor een geslaagde uitwisseling.
Om ons te helpen dit verder te onderzoeken en te verbeteren, kunt u contact met ons opnemen via dit formulier: https://help.homeexchange.com/hc/nl/requests/new. Zo kunnen we deze specifieke situatie bekijken en kijken hoe we dit in de toekomst kunnen voorkomen.
Happy HomeExchanging,
Your HomeExchange Team

Fijne manier om veilig en wereldwijd…

Fijne manier om veilig en wereldwijd huizen ruil te doen. Met een mooi werkende quest point systeem

1 augustus 2025

Hello mijbupark bv,
Bedankt voor je geweldige recensie! We zijn heel blij te horen dat je HomeExchange een fijne en veilige manier vindt om wereldwijd van huis te ruilen. Het is fantastisch dat je ons GuestPoints-systeem als een handige en goed werkende functie ervaart!
Je HomeExchange Team

Het platform werkt goed

Het platform werkt goed, betrouwbaar en nauwkeurig,

17 augustus 2025

Hello Leene,
Bedankt voor je geweldige recensie! Het is fantastisch om te horen dat je ons platform als goed, betrouwbaar en nauwkeurig ervaart. We doen ons uiterste best om de website zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken, dus dit is heel fijn om te horen!
Je HomeExchange Team

Ons verblijf in Apeldoorn bij Suzan en…

Ons verblijf in Apeldoorn bij Suzan en haar gezin was heerlijk.we hebben genoten van hun tuin. Het huis was een mooie uitvalsbasis voor ons voor familiebezoek en museumbezoek.

16 augustus 2025

Hello Wisse en Tineke,
Bedankt voor jullie review.
Wat fijn om te horen dat jullie verblijf bij Suzan en haar gezin in Apeldoorn zo heerlijk was! We zijn blij dat jullie hebben genoten van de tuin en dat het huis een perfecte uitvalsbasis was voor jullie familie- en museumbezoek.
Your HomeExchange Team

Goed platform voor het ruilen van…

Goed platform voor het ruilen van huizen. Als je de mogelijkheden en gebruiksvriendelijkheid vergelijkt met een platform als Airbnb dan is het beperkt.

16 augustus 2025

Hello ,
Bedankt voor je review.
Wat fijn om te horen dat je ons een goed platform vindt voor het ruilen van huizen! We begrijpen je opmerking over de vergelijking met Airbnb en nemen je feedback over de gebruiksvriendelijkheid ter harte. Ons doel is om het ruilen van huizen zo soepel en makkelijk mogelijk te maken.
Als je specifieke suggesties hebt over hoe we ons platform kunnen verbeteren, horen we die graag. Je kunt ons bereiken via: https://help.homeexchange.com/hc/nl/requests/new.

Alles verliep vlot

Alles verliep vlot. Heel goede, vriendelijke ontvangst. Proper en gezellig huis. Leuke, eerste ervaring!

1 augustus 2025

Hello Griet,
Bedankt voor je review!
Wat fijn om te horen dat alles zo vlot verliep en dat jullie een geweldige eerste ervaring hebben gehad. Een goede, vriendelijke ontvangst en een schoon, gezellig huis zijn precies waar het om draait bij HomeExchanging.

Duidelijk!

Duidelijk!

15 augustus 2025

Hello Miranda,
Bedankt voor je review!
Wat fijn om te horen dat je onze service duidelijk vindt. Dat is precies waar we naar streven!

Benieuwd!

Fijn, maar minder vlotte start. We wilden een ruil opzetten in Zweden of Denemarken en hebben meer dan 30 pogingen ondernomen voor huizen die allemaal "beschikbaar" waren maar er is geen ruil uitgekomen. Onze eerste ruil met ons eigen huis in België werd wel een succes omdat we op een last minute vraag zijn ingegaan en ons zeer flexibel hebben opgesteld. We zijn benieuwd nu we zelf 2 ruilen hadden bij ons dat we ook makkelijker zullen kunnen ruilen bij anderen

27 juli 2025

Hello Geert,
Bedankt voor uw beoordeling.
We begrijpen uw frustratie volledig over het vinden van een ruil in Zweden of Denemarken, ondanks de vele pogingen. Het is jammer om te horen dat het niet vlot ging, maar we zijn blij dat uw eerste ruil in België zo'n succes was, mede dankzij uw flexibiliteit!
Het is zeker waar dat het hebben van succesvolle ruilen in uw profiel andere leden kan aanmoedigen om met u in contact te komen. Het toont aan dat u een betrouwbare en gastvrije ruilpartner bent.
We hopen dat de volgende keer het zoeken naar een ruil net zo vlot verloopt als uw eerste uitwisseling. Als u nog vragen heeft of hulp nodig hebt bij uw zoektocht, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via: https://help.homeexchange.com/hc/nl/requests/new.

Werkt heel erg prima

Werkt heel erg prima. Er staan goede instructies hoe je tot een goede uitwisseling komt.

28 juli 2025

Hello Ilco,
Bedankt voor je review!
Wat fijn om te horen dat HomeExchange zo goed werkt voor je. We zijn blij dat de instructies je hebben geholpen bij het organiseren van een succesvolle uitwisseling.