Banner for HomeExchange

HomeExchange Reviews

31.634

4,7

Geweldig platform. Heerlijk om (bijna) geen accommodatie kosten te hebben en toch op de mooiste plekken in de wereld terecht te komen. Met een gezin ook ideaal omdat je vaak veel ruimte hebt. Het leuk... Toon meer

Home exchange zorgt dat we goedkoop op plekken kunnen komen, veel kunnen reizen. Super goede ervaring, alles is goed en veilig geregeld, je bent verzekerd. Verbonden en welkom bij mensen over heel de... Toon meer

homeexchange is mijn lievelings manier van reizen. Het maakt het betaalbaar maar daarnaast krijg je ook zo veel meer door enerzijds je huis open te stellen en anderzijds alle fantastische tips en blik... Toon meer

Er zijn moeilijkheden met een plek te vinden voor de juiste datum. Mensen geven wel data door, maar vaak lukt het voor hen dan toch niet om wille van een bepaalde reden. Ik krijg ook mailtjes van ju... Toon meer

1. Homestay
  2. Vakantieaccommodatie
  3. Vakantiehuis
  4. Accommodatie
  5. Zelfcateringaccommodatie
  6. Toeristische attractie

HomeExchange is the world’s #1 home exchange community, with over 200,000 members in the United States, Spain, France, India, and 150 other countries across the globe! For over 30 years, our mission has been to promote a more responsible and accessible way to vacation. We believe that home exchange is the most authentic, humane, and responsible way to explore new places, cultures, and people. With our community, we are building the future of travel together, sharing the belief that home exchange is the most authentic, humane, and responsible way to discover new places, cultures, and people. Moreover, know that 99.7% of our exchanges are incident-free, giving members the confidence to open their homes to one another. By reading home exchange reviews, you can see firsthand the positive impact of home exchanges, helping to build an international network of travelers united by respect, sharing, and generosity. Our members are committed to practicing generosity, hospitality, and trust, creating meaningful connections with people across the globe. HomeExchange offers an opportunity to experience the world in the most genuine and responsible way possible. See all home swapping reviews from our members and discover how our trusted community experiences the world through authentic, responsible exchanges!

Our values at HomeExchange

1. Welcoming
We are proud to play a part in expanding the concept of home swapping worldwide. Together, we’ve created the world’s leading community, constantly embracing new members and new ways to experience the world.
2. Sharing
The HomeExchange community brings together people from diverse backgrounds, united by trust, respect, and generosity. We believe home exchange is not just a way to travel, but a way of living. We share homes, stories, memories, and recommendations, all to help guests make the most of their experience.
3. Caring
Caring offers trust and strengthens relationships. In our community, we not only care for our own family and home, but also for the well-being and happiness of our Exchange Partners. At HomeExchange, we ensure you experience a safe home exchange built on trust, respect, and caring.
4. Discovering
What brings us together is curiosity; the drive to explore and discover. With real homes and genuine hospitality, we want to create authentic journeys that build a strong community so you understand why home exchange is worth it.

The HomeExchange Guarantees

With you before, during and after your home exchange

With you before, during and after your home exchange
Our HomeExchange guarantees ensure you a successful home exchange. Just finalize your exchange and pack your bags, we'll take care of the rest! You can rest assured that we will be with you through any unforeseen circumstances. We want all the members of our community to be able to enjoy safe and satisfying home exchanges. With a HomeExchange membership, you’re covered for 12 months of exchanges. Assistance is available 24/7, and if issues arise, HomeExchange acts as a mediator. As a guest, you are entitled to compensation of up to $840/week if your host cancels and no alternative accommodation can be provided. Property damage is covered up to $1 million. As a host, a deposit of up to $500 covers minor damages, and theft is also covered. All these protections apply to finalized exchanges.

Promotion box for HomeExchange

Unlimited house swaps with HomeExchange

Unlock unlimited travel opportunities thanks to authentic home swaps!

Uitstekend

32K reviews

Vraagt klanten om een review

Alle reviews

(31.634)

11.982 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Een bijzondere manier om duurzaam vakantie te vieren

Prima service bij vragen of gebeurtenissen die om een oplossing vragen. Al 8 jaar respectvolle uitwisselingen gehad met andere leden van Home exchange.

2 september 2025

Hallo Marjan,

hartelijk dank voor je mooie woorden en je vertrouwen in HomeExchange. We zijn blij te horen dat je al 8 jaar zulke respectvolle uitwisselingen hebt ervaren en dat onze service je goed heeft kunnen ondersteunen. We wensen je nog vele bijzondere en duurzame vakanties toe!

Ik ben nog maar net abonnee geworden en…

Ik ben nog maar net abonnee geworden en heb mijn eerste gast mogen ontvangen en al meerder contacten gehad met mogelijk andere gasten. Het voelt voor mij nu al vertrouwd en veilig bij Homeexchange. Duidelijk heldere informatie en communicatie. Ik heb al meerdere vrienden en kennissen op de hoogte gebracht. Ik hoop op nog heel veel mooie contacten en uitwisselingen.
Petra

15 september 2025

Hallo Petra,

Heel erg bedankt voor je mooie feedback. We zijn blij te horen dat je je al vertrouwd en veilig voelt bij HomeExchange en dat je eerste ervaringen positief zijn. Geweldig dat je ons ook aanbeveelt aan vrienden en kennissen! We wensen je nog veel mooie contacten en uitwisselingen toe.

Werkt zeer goed

Werkt zeer goed, zowel platform als mensen erop!

28 augustus 2025

Hello,
We zijn blij te horen dat HomeExchange voor u zo goed werkt, zowel het platform als de mensen! Het is fantastisch om te zien dat onze community en ons platform aan uw verwachtingen voldoen en dat u positieve ervaringen heeft.
Your HomeExchange Team

De app is heel gebruiksvriendelijk en…

De app is heel gebruiksvriendelijk en het voelt veilig om alles daarbinnen te regelen.
Op de mobiel zijn sommige handelingen niet zo makkelijk, zoals het schrijven van een review, maar dat kan aan mij liggen.

21 augustus 2025

Hello AO,
Bedankt voor je recensie! We zijn blij om te horen dat je de app gebruiksvriendelijk vindt en dat je je veilig voelt bij het regelen van je uitwisselingen. We waarderen je feedback over het schrijven van reviews op je mobiel. We werken continu aan het verbeteren van de gebruikerservaring, dus je opmerking is erg nuttig voor ons.
Your HomeExchange Team

Toen we een annulatie hadden van onze…

Toen we een annulatie hadden van onze huisruil sprong home exchange direct in de bres op zoek naar een oplossing. Die was er binnen de 3 dagen. Supersnel en behulpzaam. Hartelijk dank aan Stéphane in z'n communicatie

4 september 2025

Antwoord van HomeExchange

Thank you for your review.

And thank you for being a part of our Community!

Dolblij met HomeExchange

Dolblij met HomeExchange, op deze manier vakantie vieren is fantastisch!

17 augustus 2025

Hello Charlotte,
Bedankt voor je geweldige recensie! Het is fantastisch om te horen dat je zo blij bent met HomeExchange en dat je het geweldig vindt om op deze manier vakantie te vieren.

Beste vakanties!

Wij boeken al jaren onze beste vakanties via dit platform! Alhoewel niet altijd helemaal lekker vertaald vanuit het Frans; het is superbetrouwbaar en gebruiksvriendelijk!

Je woningruilteam

Ik heb voor het eerste een huis geboekt…

Ik heb voor het eerste een huis geboekt via HomeExchange. Alles ging vlekkeloos en ik werd goed op de hoogte gehouden van alles. Dit verblijf heeft mij veel vertrouwen gegeven om mijn eigen huis met gerust hart uit te lenen.

30 augustus 2025

Super tevreden!!

Dankzij HomeExchange ben ik met mijn drie kinderen op vakantie kunnen gaan. Na de annulering van de eerste host hebben ze mij goed geholpen met het vinden van een alternatief! Super tevreden met hun aanpak, ondersteuning, website…..
Heel positief dus!

Je woningruilteam

Oppakken van klacht niet goed uitgevoerd

Al 15 jaar tevreden huizen ruil klant. Dit jaar echter waren er behoorlijke issues vanwege smerigheid en onjuiste profieldata van het huis. Dit aangekaart met HE incl foto’s en zij verschuilen zich nu achter “schrijf maar een review op dat profiel, “
die pas na 40 dagen wordt gepubliceerd). Ik verwacht van een overkoepelende organisatie als HE dat zij garant staan voor een veilige en kwalitatieve ruil en dan ook de eigenaresse erop aanspreekt (zeker als je bedenkt dat ik mijn huis maanden van te voren een deep cleaning voor heb gedaan, nieuwe lakens, kussens en handdoeken had aangeschaft.)
Ik had een kostenoverzicht gestuurd binnen gestelde borgtermijn van 10 dagen en daar is tot op heden geen reactie op gekomen.
Erg jammer aangezien ik van HE andere service kwaliteit verwacht.

Antwoord van HomeExchange

Wij betreuren uw teleurstelling. Zoals uiteengezet in onze Algemene Voorwaarden, is elk lid verantwoordelijk voor de juistheid van zijn of haar advertentie en de voorbereiding van zijn of haar woning. Hoewel schoonmaaknormen subjectief kunnen zijn, ondernemen we actie tegen woningen die consequent niet aan de verwachtingen van de community voldoen. HomeExchange garandeert geen kwaliteitsnormen, maar faciliteert de communicatie en ondersteuning tussen leden wanneer er problemen ontstaan. Reviews zijn het juiste kanaal om ervaringen te delen en transparantie binnen de community te waarborgen.

Ruilen is top!

Goede organisatie die al heel lang bestaat. Betrouwbaar en fijne ondersteuning.

Je woningruilteam

stress bij het klaarmaken van je huis

Het is een fijne manier om te reizen. Ik vind het wel een hele klus om je huis pico bello in orde te zetten. Dat geeft me soms heel veel stress. Wat verwachten de andere mensen, enz...

15 augustus 2025

Je woningruilteam

Je bent geen tourist maar bewoner

Je bent geen tourist maar bewoner. En maakt daardoor andere avonturen mee.

15 augustus 2025

Op reis bij Locals

Super leuke manier om bij locals te verblijven. Fijne huisjes, fijne gasten. Super gaaf initiatief. Enige nadeel is dat het soms veel tijd kost om iets te vinden dat past.

24 februari 2025

Hello

Thank you for your review,

Your HomeExchange team

Kopenhagen is een prachtige stad

Kopenhagen is een prachtige stad. We hebben met volle teugen genoten van de parken, het groen, het fietsen, de prachtige architectuur, de musea en de mensen. Astrid en Felix hebben een aangenaam appartement in een leuke en mooie buurt van Kopenhagen.

14 augustus 2025

Supersnel geregeld

Supersnel geregeld, fantastische locatie!

9 augustus 2025

Hello Katharina,

Thank you for your review.

Happy HomeExchanging!

Your HomeExchange Team

Positieve ervaring met systeem van huizenruilen

Onze ervaring met dit systeem van huizenruilen is ons heel goed bevallen. Wij verbleven in 3 huizen Denemarken, erg fjjn. Ondertussen verbleven verschillende koppels of gezinnen in ons huis. Iedere gast liet het huis netjes achter. Je kunt zelf afspraken maken over het schoonmaken.
Het platform werkt goed en makkelijk. Het is heel klantvriendelijk met tips hoe je het beste gasten kunt ontvangen en zelf gast zijn.

8 augustus 2025

Antwoord van HomeExchange

Dank u voor uw beoordeling.

En dank u dat u deel uitmaakt van onze Community.

Veel plezier met HomeExchanging,

Uw HomeExchange Team!

Zeer positief

Zeer fijne community waar we al 10 jaar onderdeel van zijn. Ontzettend veel mooie ervaringen beleefd en diverse mensen ontmoet. Communicatie verloopt erg fijn via HE en de website erg vriendelijk in gebruik. Aan te bevelen.

22 augustus 2025

Antwoord van HomeExchange

Dank u voor uw beoordeling.

En dank u dat u deel uitmaakt van onze Community.

Veel plezier met HomeExchanging,

Uw HomeExchange Team!