Denk twee keer na over huren via Immovita
Je leest hier veel verhalen over dat Immovita inschrijfgeld niet terugbetaalt. Bij mij zijn ze nog een stap verder gegaan door mijn borg van €1.190 pas tien maanden later terug te betalen, nadat er een rechtszaak aan te pas is gekomen. Sinds juli 2025 hielden ze me aan het lijntje met reacties als “we gaan het navragen” en “we komen erop terug”.
Uiteindelijk is dit dus zo ver gegaan dat het tot een rechtszaak is gekomen; de rechter heeft mij hierin volledig in het gelijk gesteld. Immovita is niet eens verschenen bij de zitting.
Twee weken na het vonnis maakten ze ineens een deel van het bedrag over, en beloofden ze de rest van het bedrag 'morgen over te maken'. Dit is wederom niet gebeurd, waardoor ik weer aan het lijntje werd gehouden en actie heb moeten ondernemen. Hierna hebben ze weer een deel van het bedrag overgemaakt. Op dit moment mis ik nu nogsteeds 276 euro die moet worden terugbetaald.
Uiteindelijk heeft het mij ruim 10 maanden, veel appjes, mailtjes, een gang naar de rechter én heel veel energie gekost om enkel een deel van het totaalbedrag terug te krijgen. Daarnaast zijn ze ook erg onprofessioneel in hun communicatie en houden ze zich dus niet aan hun afspraken.
Immovita maakt compleet misbruik van hun machtspositie in deze oververhitte huurmarkt. Denk daarom goed na voordat je via Immovita huurt. Wie weet ben jij de volgende die ze 10 maanden aan het lijntje houden. Mijn advies: denk twee keer na over huren via Immovita.