Lees wat reviewers zeggen
Biblioteka w porządku, byłem zadowolony, niestety posiadacze dwóch iPhone nie skorzystają z oferty 4 urządzeń co jest dla mnie niezrozumiałe. Można podłączyć dwa Androidy i korzystać na dwóch telefon... Toon meer
Po kilku latach korzystania z abonamentu niestety pora zmienić biblioteke. Legimi coraz częściej żąda dopłat za książki mimo abonamentu premium i do tego je tracisz po rezygnacji. Do tego coraz gorszy... Toon meer
Bedrijfsgegevens
Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen
Uzyskaj stały dostęp do ponad 60000 ebooków i audiobooków od 6,99 zł miesięcznie. Wypróbuj za darmo!
Contactgegevens
Polen
- www.legimi.pl
Mam abnament i musze placic
Mam abnament. Tylko ze co wybiore ksiazke to trzeba za nia placi. Ni dosc ze oszukiwali i okradali pisarzy to teraz okrafaja i oszukuja klientow. Oczywiscie komentarz moj na ich profilu na fb zakonczyl sie zablokowaniem mnie. Na maile takze nie odpisuja. Po co maja kluentwi odpisywac.... masakra. Zreszta chamscy byli zawsze. Kiedys na ich fb wkleilam link do opinii tej apki napisanej przez dziennikarza.takze mnie zablokowali.
Oszustwo
Oszustwo. Nie lubie wiązać sie umowami, wiec wykupuje co jakiś czas voucher. Od pewnego czasu każą sobie dopłacać do coraz większej liczby książek. Na moje zapytanie, dlaczego tak sie dzieje, dostałam odpowiedź ze nigdzie nie jest napisane, ze voucher ma nielimitowany dostęp do książek, co oczywiście jest kłamstwem.
Oszustwo
Oszustwo. Konto anulowane, a oni dalej ściągają opłaty za usługi, których nie chcesz. Odradzam.
Gdybym mogła dałabym 0 gwiazdek
Gdybym mogła dałabym 0 gwiazdek! Dramat! Nieuczciwa platforma, mimo subskrypcji za każdą książkę trzeba dodatkowo płacić!!!! Złodziejstwo!!! Miałam subskrypcję przez rok nie przeczytałam ani JEDNEJ książki bo za każdą musiałabym zapłacić, na szczęście korzystam z Empik go, klasa sama w sobie patrzą na to co proponuje legimi. Słuchasz, czytasz co chcesz w ramach abonamentu, wybór jest naprawdę duży! Polecam serdecznie! Za to serdecznie nie polecam legimi! Nigdy więcej! Bubel, nieporozumienie, to jakby netflix mimo subskrypcji kazał dopłacać za oglądanie! Dramat! Tego się nie spodziewałam! Jestem bardzo rozczarowana!
Niestety bardzo rozczarowujące…
Niestety bardzo rozczarowujące doświadczenie. Po opłaceniu abonamentu okazało się, że większość ciekawszych książek i audiobooków jest dodatkowo płatna, mimo aktywnej subskrypcji. W praktyce wybór w ramach abonamentu jest mocno ograniczony.
Dodatkowo miałam poważny problem z rezygnacją — umowa na czas nieokreślony z płatnością z góry za minimum 3 miesiące, a próba odstąpienia niemal od razu po zakupie spotkała się z odmową i długą, nieprzyjemną korespondencją.
Zdecydowanie polecam dokładnie sprawdzić dostępne tytuły i warunki umowy przed zapłatą, bo później wycofanie się jest bardzo utrudnione.
Dla mnie był to abonament opłacony w ciemno, którego nie mogłam realnie przetestować ani z niego zrezygnować.
Zgadzam się z opiniami innych
Zgadzam się z opiniami innych. Umowa jest skonstruowana umyślnie w niejasny i nieprzejrzysty sposób. Istnieją trudności z odstąpieniem od umowy. Natomiast większość treści jest dodatkowo płatna poza abonamentem (trzeba zapłacić za abonament i za książkę, aby uzyskać dostęp). Nie polecam. Bądźcie ostrożni.
Naciągacze
Za ciekawsze pozycje trzeba dopłacać mimo abonamentu. bez sensu, lepiej kupować pojedyncze książki z innych źródeł.
Dodatkowo, przedłużyli automatycznie okres próbny, bez żadnej informacji, każda inna szanująca się platforma przypomina użytkownikom o zakończeniu okresu próbnego. Tutaj umowa wpada automatycznie na cały rok. Nie polecam.
Potwierdzam inne opinie
Potwierdzam inne opinie. Niestety trzeba płacić abonament a dodatkowo jeszcze kupować inne książki które można normalnie kupić gdzie indziej bez abonamentu w tej samej cenie.
Ich wsparcie techniczne to żart z…
Ich wsparcie techniczne to żart z klienta. Trafiłem na osobę o elementarnych brakach w kulturze osobistej. Fuj.
Beznadziejna aplikacja -_-
Korzystam z kodu otrzymanego z mojej biblioteki miejskiej i mam kilka negatywnych uwag:
- dostęp do ograniczonej liczby książek
- aplikacja toporna i brzydka
- różne błędy przy czytaniu książki np. brak tekstu, otwieranie na losowej stronie lub pustej, czasem brak stron
- licznik przeczytanych stron i minut czytania w ogóle nie działa
- błędy przy pobieraniu
- nie można czytać offline
Strata pieniędzy - za wszystkie ciekawe książki trzeba dopłacać.
Kiedyś byłam abonentką Legimi i mieli świetny katalog ciekawych pozycji. Teraz odnowiłam subskrypcję tylko po to by zapłacić 55 złotych i nie mieć dostępu do żadnych nowości literackich, bo wszystkie są za dodatkową opłatą! To jakaś kpina - abonenci płacą, żeby dopłacać. Subskrypcję anulowałam i wysłałam prośbę o natychmiastowe zawieszenie mojego abonamentu ze zwrotem poniesionych przeze mnie kosztów, bo z pozycji, które są dostępne w abonamencie nic nie mnie nie interesuje. Uważam, że platforma nie jest warta pieniędzy, jakie pobierają.
Uważajcie!!!
Uważajcie!!! Cholerni oszuści. Pomimo miesięcznego abonamentu, za90% ciekawszych książek trzeba dopłacać! Byłem ich klientem przez kilka lat. Wcześniej było normalnie. A teraz? Jakiś złodziej jest tam dyrektorem i z czytelników zrobił dojne krowy!!! Powinien pracować w Rosji, tam klepaliby go po plecach za dobrą robotę!
Złe doświadczenia
Moje doświadczenia z Legimi są bardzo negatywne.
Kilka lat temu straciłam dostęp do maila i z poziomu mojego konta w Legimi wielokrotnie pisałam do obsługi klienta, że nie chcę przedłużać umowy. Mimo to przez kolejny rok pobierano ode mnie opłaty, a reakcja ze strony firmy nastąpiła dopiero po wielu próbach kontaktu z mojej strony.
Po pewnym czasie zdecydowałam się jednak wrócić do Legimi. Obecnie opłacam abonament Premium, ale w praktyce niewiele z tego wynika, ponieważ większość książek, które mnie interesują, wymaga dodatkowych opłat. Uważam to za skandal — przy tak wysokiej cenie abonamentu klient nie powinien być zmuszany do ponoszenia kolejnych kosztów.
Po zakończeniu obecnej umowy nie zamierzam jej ponownie przedłużać.
Porażka
Porażka, płacę 50 PLN miesięcznie, a za 99% książek, które wpisuję w wyszukiwarkę Legimi trzeba dodatkowo płacić. Zasady są bardzo niejasne. Czekam tylko na koniec kontraktu i nie zamierzam go przedłużyć. Nie polecam, szkoda pieniędzy.
Spadek jakosci w wielu odslonach....
Po kilku latach korzystania z legimi wzielam kilka miesiecy przerwy, po czy chcialam wrocic w tym miesiacu. Po wybraniu abonamenty zaczelam przegladac katalog tylko po to, zeby zobaczyc wiekszosc ksizak ktore jak by chciala przeczytac z dodatkowa oplata. Zwrocilam sie to obslugi klienta o anulowanie abonamentu (w tym samym dni bez otworzenia jakiekolwiek ksizaki).
Wedlug pana z Legimi (ktory owszem, podpisywal sie imieniem, ale juz nie nazwiskiem....) to sychronizacja i dostep do katalogu liczy sie jako uzycie uslugi, wiec nie dosc ze nie dostane zwrotu, wedlug nich to jest zerwanie (a nie odstapienie w ciagu 14 dni) umowy. Na prosbe o email do dzialu skarg i pdf z lista aktywnosci pan (ktorego ton stawal sie coraz bardziej niegrzeczny z kazdym emialem) odpowiedzial ze nie ma potrzeby eskalacji, ja sobie moge sama sciagnac aktywnosc, i ze Legimi nie ma dzialu skarg.
No coz, nic dziwnego, ze Legimi juz nie jest takim samym produktem jak kiedys. Jakosc widac w oblsudze klienta.
Kiedys uwielbialam i kupowalam abonament jako prezent dla bliskich i znajomych, dzies nie polecam i sugeruje trzymac sie z daleka!
Jak się poprawić? Przestać kraść...
Jak firma może się poprawić? Przestać ściągać z klientów aby utrzymać zyski, które poprzednio wyrabiali oszukując autorów na copyright. Dorzucę coś, o czym nie wspomnieli inni rozczarowani: w tzw. Klubie Mola Książkowego oferują "punkty", które przy zakupie książek obniżają należność. Sprawdziłam: oferują książki po DWUKROTNEJ cenie rynkowej, po czym oferują "obniżkę" za te punkty... Chała. Nawet kraść nie umieją sprytnie.
Wzięłam okres próbny. Mieli jakiś błąd na stronie i nie mogłam zrezygnować z niego. Mój błąd, że nie zrobiłam screena z tamtego dnia, myślałam, że poinformuję po prostu mailowo o zaistniałej sytuacji i anulują mi subskrypcję i po sprawie. Niestety, muszę opłacać abonament przez rok albo płacić 5 zł/mies za zerwanie umowy. Napisałam do nich od razu więc wiadomo było, że problem pojawia się od razu podczas okresu próbnego.
Poza tym tyle dostępnych tytułów a jak znajdę interesujący to płatny i tak. Bez sensu ta platforma. Każda inna rozwiązuje problemy normalnie i na bieżąco bez naciągania klienta.
Nie czyta plików epub pobranych z innych źródeł
Poza wszystkimi opisanymi tu problemami pojawił się jeszcze jeden. Otóż żeby czytać własne książki w aplikacji legimi trzeba przenieść je na dysk google, z poziomu Pobrane w telefonie aplikacja ich nie otwiera i wysyła info o błędzie do Legimi. Wcześniej nie było takich problemów.
OSZUSCI
Po rozwiązaniu umowy(bezpłatne ksiązki zaczęły być płatne) firma zablokowała czytnik.Jest komunikat na ekranie od legimi-serwis nie chce odblokowzac a legimi twierdzi ,że to nie oni blokują,chociaż wyraźnie ekran blokady pokazuje legimi.mają totalnioe w d.... klienta.NIE POLECAM ani księgarni ani obsługi...
pomimo abonamentu trzeba dopłacać do…
pomimo abonamentu trzeba dopłacać do niektórych pozycji. Nie polecam.
Dit is Trustpilot
Lees meer over geverifieerde reviews.