Nog minder dan een ster. Neem hier geen abonnement. Ze zijn niet te bereiken. Na 2 min aan de telefoon wordt er vriendelijk gezegd: we kunnem u nu niet te woord staan en wordt er opgehangen.... Toon meer

Vlotte en accurate service! Vlak nadat ik een abonnement voor mijn zoon had gekocht, werd hij flink ziek (de ingangsdatum was twee dagen later, dus het abonnement was nog niet actief, maar was wel al... Toon meer

Op woensdag avond rond 21:45 de kaart besteld en verwacht dat deze zeker op vrijdag aanwezig zou zijn aangezien ik deze zaterdag wilde gaan gebruiken. Zaterdagmorgen wel email ontvangen om een re... Toon meer

1. Zakelijke diensten

Informatie afkomstig van verschillende externe bronnen

Uw OV-chipkaart opladen, een nieuwe OV-chipkaart aanvragen of een abonnement bestellen! Regel het gemakkelijk via OVshop.nl.

2,4

Slecht

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Nog minder dan een ster.

Nog minder dan een ster.
Neem hier geen abonnement.
Ze zijn niet te bereiken.
Twee keer een abonnement afgesloten.
Eersre keer dachten we dat de fout bij ons lag.
Nu voor de tweede keer staat het abnonement er weer niet op terwijl wij specifiek bij de winkel het hebben opgeladen.
Nu twee keer 90 euro kwijt.
Belachelijk !!!!

28 mei 2026

Slechte dommunicatie

Mijn dochter had een kortingsabonnement via de OVshop. Deze was augustus 2025 verlopen. We hebben echter geen enkel berichtje gekregen dat deze was geëindigd. Dus 3 maanden hebben we vol tarief betaald, zonder dat we dit wisten. Slechte communicatie dus.
Verder vind ik de informatie over abonnementen niet duidelijk. Je ziet door de bomen het bos niet meer. Maar dit heeft denk ik meer te maken met de complexe inrichting van het OV-systeem in Nederland dan met de OVshop.

6 december 2025

Oplichters

Neem je aan abbonement af, blijkt eerst je saldo te worden gebruikt. Pure oplichting. Daarnaast moet je je abbonement eerst afhalen wat helemaal nergens op slaat aangezien je je ov chipkaart nummer al opgeeft bij het afnemen van een abbonement. Enige wat ik kan bedenken waarom dit systeem is gekozen is omdat je je abbonement vergeet af te halen en je alsnog op saldo reist. Kansloos bedrijf en zoals aangegeven oplichters

1 december 2025

goede en snelle service

had abonnement en een hoesje besteld abonnement werkt gelijk het hoesje zouden ze via de post opsturen na enkele dagen nog steeds niks binnen even gemaild en vandaag via de post binnen maar niet 1 maar 2 hoesjes gekregen een dikke 10 voor de ov shop

23 oktober 2025

snelle levering, goed verpakt

Ik heb hier een OV-chipkaart met saldo en een hoesje besteld. Deze kwamen binnen 3 dagen binnen en het hoesje was netjes verpakt. Mijn dochter was erg blij maar het hoesje voor de ov kaart.

16 september 2025

Kaart kwijt, geld kwijt.

Ik kocht bij de OV-shop een anonieme OV-chipkaart met Euro 30,- beltegoed op 26-5-2025.
Die heb ik dus nooit ontvangen.
Op mijn eerste e-mail werd nog gereageerd: "Wacht u nog even af, hij kan nog komen".
Toen dat na enkele weken nog niet gebeurd was heb ik weer gemaild, geen reactie. Ik heb toen een online formulier ingevuld, omdat bellen niet kan, geen reactie.
Ik heb toen gebeld met OV-chip die ik wel kon bellen, die zouden het ook nog eens doorgeven, maar ook weer geen reactie.

Ik kan me niet heugen dat ik ergens iets besteld heb en tegen zo'n slechte klantenservice aan ben gelopen. Je kunt eigenlijk wel stellen dat ze gewoon niet aan klantenservice doen, daarom hebben ze dus waarschijnlijk geen telefoonnummer dat je kan bellen.
Dus wees gewaarschuwd, iets bestellen bij OV-shop is in feite Russisch Roulette.
Ik ben mijn euro 43,40 kwijt en het kan kan ze bij OV-shop blijkbaar geen ruk schelen.

Bestelnummer: 741833.

Update 24-7-2025:
Nadat maandenlang mijn mails consequent genegeerd zijn en ik ook geen reactie heb gekregen op deze review, heb ik aangifte van oplichting gedaan.
Resultaat: Ik had binnen 2 dagen mijn geld terug. Toch wel vreemd dat je aangifte moet doen om überhaupt een reactie te krijgen.
Wat voor "bedrijf" ben je dan?
U bent gewaarschuwd.

26 mei 2025

Beste Kees,

Vervelend om te lezen dat u deze ervaring heeft gehad. We begrijpen dat dit erg frustrerend moet zijn geweest en dat de communicatie van onze kant niet naar wens is verlopen.

Wij verzenden onze OV-chipkaarten als brievenbuspost via PostNL. Uit cijfers van PostNL blijkt dat gemiddeld 95–97% van de post de volgende dag wordt bezorgd, maar dat er helaas ook een klein percentage vertraagd raakt of helemaal niet aankomt. Bij brievenbuspost zonder track & trace is dit extra lastig, omdat wij en de klant geen mogelijkheid hebben om de zending te volgen of te claimen. Wij proberen dit zoveel mogelijk te ondervangen, maar zijn hierin afhankelijk van PostNL.

Wat betreft de klantenservice: het klopt dat wij primair via e-mail werken, omdat het aantal vragen dat wij dagelijks ontvangen zeer groot is. Een telefonische klantenservice zouden we niet efficiënt kunnen bemannen zonder de prijzen fors te verhogen. Wel staat ons telefoonnummer vermeld op de factuur, zodat klanten met een bestelling ons direct kunnen bereiken indien nodig.

Dat u zo lang heeft moeten wachten op een oplossing vinden wij absoluut niet de bedoeling. Wij nemen dit intern op en zorgen dat hier beter op wordt toegezien.

Wij willen nogmaals benadrukken dat wij uiteraard geen “Russisch roulette” zijn, en dat dit een uitzonderlijke situatie is. Uw geld is inmiddels terugbetaald en we hopen dat dit in elk geval de financiële schade voor u heeft opgelost.

Uw geld is inmiddels terugbetaald en we hopen dat u, met deze toelichting, uw review nog eens wilt heroverwegen. Uw feedback nemen wij in elk geval mee om onze service verder te verbeteren.

OVshop

Nadat mijn OV chipkaart het niet meer…

Nadat mijn OV chipkaart het niet meer deed heb ik deze meteen laten vervangen en blokkeren. Echter stonden hier 2 abbenementen op van NS en bus. De NS regelde meteen tijdelijk reisdocument en bij mijn bus abbenement zei de OV shop, jammer maar je moet wachten tot je je nieuwe OV kaart hebt ontvangen. Waar connexxion nog een tijdelijk reisdocument regelde, doet de OV shop dit niet. Echt schandalig, betaal nu dubbel 🤬

16 april 2025

Beste Bianca,

Wat vervelend om te horen dat u dubbel moet betalen na het blokkeren van uw OV-chipkaart. We begrijpen dat dit frustrerend is, zeker wanneer u afhankelijk bent van uw abonnement om te reizen.

Hoewel we helaas geen tijdelijk reisdocument kunnen aanbieden zoals sommige vervoerders dat doen, kunnen we wél meedenken in een passende oplossing. In veel gevallen kunnen we uw abonnement verlengen om zo de dubbele kosten te compenseren.

We vragen u vriendelijk om even contact op te nemen via info@ovshop.nl en te vragen naar Mike of Lars. We helpen u dan graag verder om dit netjes op te lossen.

Klantenservice OVshop

Nooit meer OV-SHOP

Ik raad deze webshop helaas niet aan. Ik heb twee OV-pashouders besteld, maar mijn bestelling is nooit aangekomen. Toen ik om een terugbetaling vroeg, kreeg ik als antwoord: dat ik moet wachten tot het pakket retour komt, terwijl ik het pakket nooit heb ontvangen.

Ze gaven aan dat het pakket "automatisch terugkomt" als het niet bezorgd wordt, maar inmiddels zijn we meer dan 15 dagen verder en er is nog steeds niets gebeurd. Ik krijg mijn geld niet terug, terwijl ik als klant niets fout heb gedaan.

Ik voel me aan het lijntje gehouden en ben inmiddels van plan verdere stappen te ondernemen.

Bestel hier niet als je zekerheid wilt over je bestelling

10 maart 2025

Beste Shanti

Wat vervelend om te lezen dat uw bestelling nog niet is aangekomen. We begrijpen uw frustratie volledig — u heeft besteld, betaald en verwacht natuurlijk gewoon een levering of duidelijkheid.

Helaas zijn wij bij brievenbuspost ook afhankelijk van de diensten van PostNL, en kunnen wij pas overgaan tot terugbetaling of een nieuwe zending zodra een pakket retour komt of voldoende tijd is verstreken. Dat is geen onwil, maar simpelweg hoe het systeem werkt.

Dat gezegd hebbende: we zijn zeker niet te beroerd om het netjes op te lossen. Als u een mail stuurt naar info@ovshop.nl en vraagt naar Mike, zorgen we dat dit in orde komt — of het nu gaat om vervangende producten of een andere passende oplossing.

Klantenservice OVshop

Super geholpen

Super geholpen omdat ik een verkeerde bestelling had gedaan.
Netjes geld terug gekregen.
En opnieuw besteld!

24 februari 2025

trekken aan dood paard!

Wat is dat trekken aan een dood paard zeg..
Ik wil informatie over het aanschaffen van een maandabonnement en centrumzones. Alles per mail, kan niet bellen, en dan kort en geen antwoord op de vragen krijgen.
Na het denken te snappen door lezen op website, besteld hebben, blijkt het niet goed gegaan te zijn. Weer info gevraagd en weer geen duidelijk antwoord. Hier heb je een link zeggen ze dan: connexxion.zonetool.nl en zoek het uit. Centrumzone ingetoetst en aangepast (4,95 betalen graag), geen error van let op! Dit is niet correct! O weer aanpassen? 2,50 aub! Ow wil je advies? Dat kost 9,95 natuurlijk. Dus vandaar dat je geen normaal antwoord krijg op je vraag..
Belachelijk!

27 januari 2025

Beste CM,

Bedankt voor uw bericht, al vinden we het natuurlijk jammer dat u zo ontevreden bent over uw ervaring.

We begrijpen dat u graag duidelijkheid wilt, zeker bij iets als een maandabonnement en zones – dat moet gewoon goed geregeld zijn. Wel willen we graag toelichten waarom bepaalde keuzes zijn gemaakt.

OVshop is geen onderdeel van de OV-chipkaart zelf, maar veel reizigers denken van wel. Hierdoor krijgen wij dagelijks enorm veel vragen binnen, ook telefonisch. Omdat wij met een klein team van 2 tot 4 mensen werken, hebben we bewust gekozen om ons telefoonnummer alleen op de factuur te vermelden en onze klantenservice via e-mail te organiseren. Op die manier kunnen we iedereen zo goed en eerlijk mogelijk helpen.

Wat betreft centrumzones en sterwaarden: die zijn per persoon en per reisgebied sterk verschillend. Connexxion biedt daarom een eigen zonetool aan, waarmee reizigers zelf de juiste zone kunnen bepalen. Dat dit soms verwarrend is, begrijpen we – en daarom bieden wij betaalde hulp aan. Andere vervoerders bieden deze aanpassing vaak helemaal niet aan na aankoop. Wij doen dit wél, en vragen daarvoor slechts een kleine vergoeding.

Mocht u alsnog hulp willen, dan helpen we u uiteraard graag verder. Stuur even een mail naar info@ovshop.nl en vraag naar Mike – dan kijken we samen naar een oplossing.

Mike

Persoonlijke OV-chipkaart niet bij deze…

Persoonlijke OV-chipkaart niet bij deze OVshop aanvragen!

Ik snap niet waarom ik € 4,64 euro heb betaald voor een aanvraag die ik kosteloos ook online had kunnen doen. En ik moet ook nog bij hun € 10,50 euro betalen voor de pas en daar komt ook nog eens de kosten van de postzegel op mijn rekening. Dit is belachelijk!

Bij de ov-chipkaart was ik sneller en goedkoper uitgekomen en snap niet wat mijn voordeel is geweest bij OVshop.

Ze zijn dus helemaal niet veilig, snel en vertrouwd. Ik voel me opgelicht. Voor iedereen: doe al je zaken op ov-chipkaart.nl

17 oktober 2024

Persoonlijke OV kaart niet ontvangen.

Op 29 september een persoonlijke OV kaart aangevraagd, inclusief betalen. Tot op heden niets ontvangen. Op mijn bericht wat de status is, wordt niet gereageerd. Deze kaart blijkt ook nog eens 2x zo duur te zijn dan bij de officiële site.
Mijn advies: vraag je OV kaart aan via de officiële site.

17 oktober 2024

Beroepscriminelen.

Absolute mafioso. Dit soort praktijken komen dus voort uit privatisatie. Geldklopperij en regelrechte scams. Een onbegrijpelijk taaltje verzinnen met sterren en punten systeem dan een totaal onoverzichtelijke dysfunctionele site opzetten en vervolgens een zogenaamde service gaan verkopen "ov hulp" om het doolhof door te komen. Schandalig dat dit legaal is, ik ga er vanuit dat er handen zijn gesmeerd dat dit mag.

Als reactie op Mike: de overheid heeft toch de site niet ontworpen en bedacht de plugins om het systeem te navigeren zo dysfunctioneel en onoverzichtelijk als mogelijk te maken? Je kan mij niet vertellen dat dit de verkoop van ov hulp niet bijzonder goed uitkomt, als het begrijpelijk was zou dit product uberhaupt geen bestaansrecht hebben.Heeft de overheid ook bedacht om de pdf ter ondersteuning te verkopen als alternatief voor 10 euro?

26 maart 2023

Beste heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw review.

Graag wil ik u erop wijzen dat het systeem en taaltje dat we gebruiken niet door ons is bedacht, maar door de overheid is bepaald. De enige dingen die zijn geprivatiseerd, zijn de vervoerders en de concessies waarop zij mogen rijden.

We helpen onze klanten graag en doen er alles aan om u te helpen bij het vinden van het juiste abonnement. Dit bieden we als service aan en daarom vragen we een kleine vergoeding. U ontvangt een gedetailleerde PDF met verschillende abonnementsmogelijkheden.

Als u nog vragen heeft of feedback wilt geven, horen we dat graag. U kunt ons bereiken via info@ovshop.nl.

Mike Westra

Super service

Ik was veels te laat met het melden dat ik nooit een pakket had ontvangen voor het aanvragen van een OV pas, maar men gaat het alsnog toesturen. Super service dit. Dank jullie

24 juni 2022