Kattenluik gevaarlijk en extreem luidruchtig
Bij Amazon een Cat Mate kattenluikje met timer gekocht van dit merk. Ik heb het kattenluik netjes in de deur gezet, chip herkenning en programmering waren wat verwarrend maar het is allemaal gelukt. Echter een probleem: dit kattenluikje is echt gevaarlijk. Mijn kat, die gewend is aan een kattenluik dus echt niet dom, probeerde het te openen en toen kwam zijn pootje erin vast te zitten. Ik moest hem redden. Tweede keer hetzelfde. Arm beest is nu getraumatiseerd. Wat is het probleem? Het sluitingsmechanisme zit in het plastic flapje, niet ervoor zoals bij de oude. Als het de eerste keer niet lukt om het te openen na de ontgrendeling valt het keihard dicht en dan heb je gewoon pech gehad als kat dus. Dus ik ga dit weer demonteren en terugsturen en ik ga eentje bestellen van hetzelfde merk als ik daarvoor had, met sluiting-mechanisme vlak voor de flap die de kat wat tijd geeft om het te openen. Nog een mega irritant kenmerk: wat een herrie maakt dat ding toch! Ik zou het iedereen echt afraden om dit te kopen. Koop er een van Sureflap, echt veel beter.