Netjes mail beantwoord toen ik een berichtje had verzonden. En best wel snelle levering.

Ik ben al jaren klant bij Pro Idee en heb alleen maar goede ervaringen. Prima spullen en retourneren kan ook en dan wordt het keurig afgehandeld. Pakketjes ontvangen duurt iets langer dan bij sommige... Toon meer

ik ben al jaren klant bij Pro idee, en ben uitermate tevreden over hun service. Alles wat besteld wordt , wordt ook direct geleverd . Helaas is er op de een of andere manier een review van mij betr... Toon meer

Had een klacht over een product dat ik al langer in huis had. Mocht het alsnog terugsturen en kreeg mijn geld terugbetaald. Soms is Pro-idee best duur en zijn de producten elders goedkoper, dus ee... Toon meer

1. Huishoudapparatuur winkel
  2. Kunsthandelaar
  3. Decoratie- en interieurwinkel
  4. Herenmode
  5. Wijnhandel
  6. Damesmodewinkel

Pro-Idee Online-Shop bietet ausgesuchte Produkte aus aller Welt: Innovative Neuheiten für Business, Lifestyle, Hobby und Reisen, Neue Ideen für Küche, Heim und Gastlichkeit, ausgefallene Klassiker der Damen- und Herrenmode, Wein-Besonderheiten aus aller Welt.

4,3

Uitstekend

2K reviews

Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord

Op 5 januari 2024 bestelling geplaatst

Op 5 januari 2024 bestelling geplaatst, tijd niets gehoord, op 15 januari een mail gestuurd wat de status was, antwoord: "vanwege een stroomstoring zijn bestellingen helaas vertraagd geraakt, wij verwachten dat u de bestelling op korte termijn zult ontvangen". Inmiddels is het 23 januari, nog niets ontvangen en het blijft angstig stil.
Kleine update, het is inmiddels 12 februari en nog niks ontvangen...wat een ballentent.

23 januari 2024

Antwoord van Pro-Idee GmbH & Co. KG

Bedankt voor uw reactie. Het spijt ons zeer dat wij u hebben teleurgesteld. Wij informeren u graag persoonlijk over de oorzaken en komen zeker tot een gezamenlijke oplossing. Wij verheugen ons op uw telefoontje op 085 5362089, op werkdagen van 08.00 tot 20.00 uur.

Nu al een maand geleden het nieuwe…

Nu al een maand geleden het nieuwe koffiezetapparaat retour gezonden vanwege defect. Daarna niets meer gehoord. Meerdere malen gebeld, "meneer er is een storing in het systeem", Eerst opgelost begin januari, nu al naar eind januari. Op de website staat niets te lezen over een storing, er kan gewoon besteld worden.
Wat een waardeloze klachtenbehandeling. Stuur dan het geld retour!

9 januari 2024

Antwoord van Pro-Idee GmbH & Co. KG

Al weken geen reactie op mijn…

Al weken geen reactie op mijn bestelling. Continu wordt aangegeven dat er een interne storing is, en dat "ze" niet in het systeem kunnen. Wat een onzin. Ik heb mijn bankgegevens gestuurd, meerdere malen gebeld en maar voorgesteld om mijn telefoonnr te noteren en mij terug te bellen (zoals een klantenservice zou moeten doen). Mijn geld teruggevraagd, maar ook dat laat nog even op zich wachten. Zaakje voor de rechtsbijstand vrees ik. mijn conclusie: blijf weg van dit bedrijf !!!!

28 december 2023

GEEN KLANTVRIENDELIJK BEDRIJF!

Update: klantenservice liegt, want er is geen contact opgenomen. Geen reactie op mijn mail van vandaag ook.

Klantnummer: 1087-6348. In augustus begin ik problemen te ervaren met mijn Soundmaster Elite, een keukenradio met allerlei functies zoals internetradio en cd speler. Het probleem: bij het instellen van favoriete internetradiozenders komt er telkens een foutcode te staan “lege preset error”, waardoor het niet meer mogelijk is om kanalen in te stellen op de favoriete lijst. Hierop neem ik in augustus contact op met Pro Idee. In eerste instantie wordt hier passend op gereageerd: er wordt om een filmpje gevraagd. Dit maak ik en stuur ik per mail toe. Daarna wordt er ook passend gereageerd: de keukenradio mag retour gestuurd worden ter controle en eventuele reparatie. De keukenradio stuur ik retour. Vervolgens krijg ik enige tijd daarna een nieuw exemplaar van Pro Idee toegestuurd. Fijn! Ik krijg een nieuw exemplaar, omdat mijn exemplaar inderdaad gebreken vertoont en ik nog in de wettelijke garantietermijn zit dacht ik logischerwijs.

En dan: uit het niets begin ik een reeks betaalherinneringen per mail te krijgen, compleet met incassobureau dreigementen. Ik vind dit heel vreemd natuurlijk, omdat mijn exemplaar volledige al betaald is en dit een gewone garantie kwestie is. Ik besluit hierop contact met Pro Idee op te nemen per telefoon. Helaas word ik daar niets wijzer van, de medewerkers zijn vriendelijk aan de telefoon maar lijken ook niet te weten hoe dit kan. Ondertussen blijf ik de onterechte betaalherinneringen krijgen. En dan…eindelijk op 10 november word ik gebeld door Pro Idee medewerker Mariam die netjes uitlegt hoe het misgelopen is, namelijk: “Per abuis hebben wij jou een nieuw exemplaar opgestuurd, terwijl wij beoordeeld hebben dat er op jouw exemplaar sprake is van een bedieningsfout.” “Onze oprechte excuses voor het ongemak en we zullen als gebaar per mail een kortingsbon t.w.v. 25 euro naar u toesturen.” Ik ga hiermee akkoord, want ik vind het erg prettig dat het bedrijf nu eindelijk toegeeft dat ze zelf een fout hebben gemaakt met het toesturen van een nieuw exemplaar. “Wij sturen uw oude exemplaar terug en verzoeken u vriendelijk het nieuwe exemplaar terug te sturen.” Dit nieuwe goed werkende exemplaar is inmiddels dik drie maanden in gebruik thuis. Is het niet klantvriendelijker om dit exemplaar gewoon bij mij thuis te laten en de kwestie af te sluiten? Dacht ik, maar blijkbaar is dat niet de gang van zaken bij Pro Idee. Goed, ik stuur het exemplaar terug, nadat ik mijn oude exemplaar kort na de email van Mariam terug krijg.
En nu op 8 december krijg ik een verbazingwekkende mail, waarin er weer om geld gevraagd wordt, vanwege “krassen” op het toestel. Abnormaal! Ik ben erg verdrietig en geschokt dat Pro Idee bij een goede klant nota bene (veel producten gekocht bij hen) met dit aankomt. Ik wil helemaal geen tweede exemplaar! Ik ben altijd heel netjes omgegaan met het product en heb geen flauw idee hoe die krassen zijn ontstaan. Misschien doordat het materiaal heel goedkoop is? Mijn oude exemplaar werkt nu voldoende, ik heb een andere manier gevonden op toch mijn favoriete kanalen in te stellen. Ik vertik het om financieel op te draaien voor fouten die Pro Idee heeft gemaakt. In andere woorden: ik ga niet onterecht 50 % van het product betalen en ook niet het product weer (!) in huis nemen en weer 194,90€ betalen terwijl ik al een keukenradio heb. U heeft verkeerd gehandeld Pro Idee, het is tijd om uw verlies te nemen en dit klantvriendelijk op te lossen.

7 december 2022

Antwoord van Pro-Idee GmbH & Co. KG

Bedankt voor uw feedback.

Onze klantenservice heeft graag weer contact met u opgenomen.

Wij wensen u een prettige dag.

Uw Pro-Idee Service-Team

fantastische profucten fantastische afhandeling

Helaas is er op de een of andere manier een review van mij betr een andere leverancier op de site van Pro idee gekomen, wat dus niet de bedoeling was . ( hoe dat kon? ik heb geen idee)) en dat was een heel erg negatieve review, ( betr die andere leverancier)die dus beslist niet op Pro Idee sloeg. dus nogmaals ik ben zeer tevreden en zeer blij met Pro idee. Prachtige producten en goede leveringen.!!!!! fus geen enkel negatief woord over Pro Idee

29 juni 2022

Geen goed idee

Dit bedrijf is absoluut niet serieus te nemen. Ik kocht hier enkele maanden geleden een buitenlamp op zonne-energie voor €59,95. Onlangs ontdekte ik exact dezelfde lamp op de Duitse website van een Amerikaanse internetwinkel voor €19,95(!). Dat de lampen identiek zijn weet ik, omdat ik het bewuste exemplaar gekocht heb en met de lamp van ProIdee kon vergelijken.

Omdat ik het prijsverschil extreem groot vond, mailde ik naar de Nederlandse klantenservice van ProIdee. Ik kreeg een nietszeggende reactie terug, waarin mij onder andere verteld werd dat "buitenlandse markten anders werken dan de Nederlandse en er daar een ander lageprijzenbeleid geldt". Wie klanten zulke onzin probeert te verkopen, is duidelijk nog niet in de realiteit van 2021 (met een Europese binnenmarkt) aangekomen. Ik mocht de lamp volgens de klantenservice overigens terugsturen. Deze moest dan wel zo goed als nieuw zijn, zodat hij weer opnieuw verkocht zou kunnen worden (let wel: Het gaat hier om een buitenlamp, die ik al enkele maanden in bezit had!).

Omdat ik de reactie van de Nederlandse klantenservice ondermaats vond, heb ik een brief aan het Duitse hoofdkantoor geschreven. Helaas kreeg ik uit Duitsland een even nietszeggend antwoord terug. De prijsgarantie van ProIdee gold in dit geval niet, schreef de medewerker mij, omdat ik mijn product in de Nederlandse webshop van ProIdee had gekocht en de andere lamp via een Duitse webshop. Op mijn vraag of de prijsgarantie wel voor Duitse klanten zou gelden, kreeg ik geen antwoord. Men schreef dat ProIdee een garantie van drie jaar geeft. Dat zou blijkbaar een meerprijs van bijna 40 euro op een bedrag van €19,95 moeten verklaren? De bewuste lamp is zowel op de Duitse als op de Nederlandse website van ProIdee trouwens nog steeds voor €59,95 te koop.

Voor iedereen die van plan is bij deze webshop iets te bestellen: Kijk en vergelijk, zodat u later niet bedrogen uitkomt.

Voor de ijverige medewerker van ProIdee, die vast en zeker op het bovenstaande bericht zal willen gaan reageren: Doet u geen moeite. Ik heb al twee keer contact met u gezocht en dat heeft tot niets geleid.

3 oktober 2021

Antwoord van Pro-Idee GmbH & Co. KG

Het is jammer dat onze redenering u niet heeft kunnen overtuigen. Zoals reeds aangeboden, bent u van harte welkom om de solarlamp aan ons te retourneren. Wij kijken graag of en in hoeverre een vergoeding mogelijk is. We willen dat u tevreden bent.

Ik heb op 12 juni een sleutelkastje…

Ik heb op 12 juni een sleutelkastje besteld van het merk
Masterlock. Dit kastje moest via het invoeren van codes aan een App gekoppeld worden , en zo kan je dan op afstand een pincode aan iemand toekennen waardoor deze persoon toegang heeft tot een sleutel die in het kastje hangt. Dit werkte niet. Ik heb toen met de helpdesk van masterlock conbtact opgenomen en die gaf aan dat het kastje geupgrade moest worden . Dat zou dan 25 $ kosten. Met de klantenservice Poro idee contact opgenomen en die gaf aan het kastje te retourneren. Ik heb dit gedaan en had met het nieuwe kastje exact het zlefde probleem. Pro idee klantenservice gaf aan dat dit aan mijn telefoon lag. Dit terwijl ik het kastje op meerdere telefoons heb toegevoegd , op elke telefoon het zelfde porobleem, maar volgens Pro idee lag het aan mijn telefoon ! Na bijna een maand ergernis en 2 geretourneerde kastjes is het probleem nog niet opgelost heb ik nog niet het voor mij noodzakelijke slelutelkastje . geklukkig wel mijn geld terug. Maar mensen van Proidee wat zijn jullie een stel amateurs . Automagtisch ervan uitgaan dat het probleem bij de klant zit. Ik ga nooit meer iets bij jullie bestellen , en raad ook iedereen af om bij POro idee te bestellen.

7 juli 2021

Antwoord van Pro-Idee GmbH & Co. KG

Bedankt voor je uitleg. Onze klantenservice heeft al contact met je opgenomen.

Ik Krijg automatisch pro idee boekjes…

Ik Krijg automatisch pro idee boekjes waar ik nooit iets heb besteld kan iemand mij zeggen hoe ik dat kan laten stoppen
? Mvg

9 mei 2021

Antwoord van Pro-Idee GmbH & Co. KG

Bedankt voor je bericht. Onze klantenservice heeft nu direct per e-mail op je gereageerd.

Slecht afhandelen klacht Pro idee

Ik heb meerder malen gebruik gemaakt van de producten pro idee
Ik wist niet dat zij 3 jaar garantie aanbieden. Toen mijn product van 2017in 2018 stuk is gegaan . heb ik 2 nieuwe gekocht helaas ging dit ook stuk. Ik kreeg van een vriendelijk medewerker aan de tel te horen dat ik garantie had en 2 nieuw zou krijgen.zo gezegd zo gedaan.
Tot mijn pech zijn deze stuk gegaan en ik heb in augustus gevraagd als ze ook een andere uitvoering van dit product hadden.
Na 1.5mnd..kreeg ik antwoord na zelf herhaaldelijk bellen en mailen

Werd van het kastje naar de muur gestuurd. Beloftes dat ik reactie zou krijgen.uit eindelijk werd mij gezegd dat ik het product moest retouren dan kreeg ik geld terug.ik heb duidelijk aangeven dat ik geen geld retour wenst maar weer 2 nieuwe gezien ik nog een1 garantie had.
Na dik een week kreeg ik te horen dat ik niets kreeg want ik had al 2 omruilingen gehad. Wat niet klopte.
En dat ik wel een nieuwe kon kopen maar het zal mij vast mij overkomen want ik gebruik het product gewoon verkeerd!! Dat is wel bijzonder gezien het een koekjes spuit is. Maargoed..Ik ben er klaar mee.
De handle brak steeds af op de meest kwetsbare plek dat niet metaal was.

Volgens consumentenbond heb ik gewoon nog recht op MIJN garantie van 2017 en 2018 want de 3 jaren zijn nog niet voorbij.
En zij moeten duidelijk dat je maar minimaal recht hebt op 2 ruilingen!

12 oktober 2020

Geachte mevrouw Van Engel,

Dank u voor uw opmerkingen.

Het spijt ons zeer dat wij uw klacht niet naar uw tevredenheid afgehandeld hebben.

Onze klantenservice heeft inmiddels contact met u opgenomen om een goede oplossing te vinden.

We wensen u een prettige dag.

Uw Pro-Idee Serviceteam

Service ver beneden peil.

Ik heb jaren lang gedacht dat Pro-idee een goede service bood, tot voor kort. Ik had een klacht over een nogal duur product (niets bijzonders bij dit bedrijf) met het idee dat de drie jaar garantie waar ze mee publiceren van pas zou kunnen komen. Nadat het product al meer dan 10 dagen in hun bezit was geen reactie! Desgevraagd, tot twee keer toe in een tijdsbestek van ruim anderhalve week, ..geen reactie! Na de derde vraag kwam een kort bericht in gebrekkig Nederlands dat er van garantie geen sprake was. Geen uitleg en niets over of ik het product zou terugkrijgen. Dan maar telefonisch contact. De reactie op mijn verhaal was zeer inlevend, ik zou dezelfde dag door een leidinggevende worden gebeld. Na 32 uur, .....geen telefoon! Weer zelf contact gezocht per telefoon. Ja hoor uw product is onderweg.......PUNT
Ik heb 1 ster aangevinkt maar dat is er in dit geval minimaal één teveel!!

20 mei 2020

Geachte klant,

Dank u voor uw review.

Het spijt ons zeer dat uw klacht niet naar tevredenheid is afgehandeld.

Onze Nederlandse klantenservice zou graag zo snel mogelijk contact met u op willen nemen met betrekking tot uw klacht. Uw tevredenheid is voor ons namelijk erg belangrijk.

Uw Pro-Idee Serviceteam

Reviews in alle talen tonen. (2.446 reviews)