TransIP Reviews

1.990

3,6

Nieuwe VPS werkt niet. De 14 kalenderdagen herroepingsrecht, waarin je diensten kosteloos mag annuleren en je geld terug kunt krijgen is niet van toepassing als je een zakelijk account hebt. Geld is... Toon meer

Ik ben zeer te spreken over de opzet van de website en de uitstekende service van de helpdesk. De site is heel overzichtelijk opgezet, waardoor je alles snel kunt vinden. Wat mij betreft is de onderst... Toon meer

Ik ben al vele jaren een tevreden Stack gebruiker. Een aanbieder met NL/EU servers waar geen US instantie toegang toe heeft en niets mee te maken heeft. Dat geeft in de huidige situatie een veilig gev... Toon meer

1. Webhostingbedrijf
  2. Cloud opslagservice
  3. DNS-provider

Hostingprovider TransIP telt meer dan 100 medewerkers en is er sinds haar oprichting in 2003 van overtuigd dat iedereen zich zelfstandig moet kunnen bewegen in de digitale wereld. Door middelen aan te reiken waarmee je naar eigen inzicht je online dromen kan realiseren, is TransIP uitgegroeid tot de grootste domein-, hosting- en VPS-leverancier in de Benelux. Met haar producten spreekt TransIP zowel de doorgewinterde techie aan die zijn infrastructuur zelf in de hand wil houden, als de internetgebruiker die een comfortabel digitaal leven wil leiden met veilige en krachtige online tools. Sinds 2019 is TransIP onderdeel van team.blue. Met ruim 600 medewerkers werkzaam in expertteams en meer dan 1,2 miljoen klanten is team.blue de leidende digital enabler voor bedrijven en ondernemers in Europa.

Gemiddeld

2K reviews

Heeft 75% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(1.990)

223 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Goede hulp bij WordPress en webhosting

Ik ben tevreden met de ondersteuning van TransIP. Mijn vraag over webhosting en WordPress werd duidelijk beantwoord en de website werkt nu goed. De communicatie was vriendelijk en behulpzaam. Bedankt voor de goede service.

27 juni 2026

Zeer slechte bereikbaarheid en service

Verschrikkelijk bedrijf met zeer slechte bereikbaarheid. Opzeggingen of aanpassingen duren daardoor langer dan nodig is en als je niet kunt inloggen in hun portaal, kan er helemaal niks.

Waardeloos!

Edit 29-06: aanvulling op mijn ervaring nav reactie Transip.

Helaas kon ik niet inloggen in het portaal omdat mijn mail niet meer bestond die gekoppeld is aan het account van TransIP, hierdoor kon ik "wachtwoord vergeten" niet gebruiken.

Een telefoonnummer is helemaal niet online te vinden op jullie website, en waarschijnlijk alleen zichtbaar als je ingelogd bent in het portaal. Dat lukte dus niet.

Op 10-06 een mail gestuurd naar Support maar op 22 juni nog steeds geen reactie. Wederom gemaild en toen pas reactie gehad.

Opzeggen was per mail niet mogelijk en diende ik zelf te doen via het portaal. Om mijn email adres te wijzigen moest ik een uittreksel KVK bestellen (10 euro) ondanks dat ik reeds diverse stukken (inclusief uitschrijvingsbewijs KVK met daarop mijn gegevens) had toegestuurd.

Het feit dat ik jullie niet kan bellen en jullie alleen maar via tickets/mail mij op de hoogte houden maakt dat ik ontevreden ben over jullie communicatie en service.

25 juni 2026

Hoi Niels,

Jammer om te lezen dat je een slechte ervaring met ons hebt gehad!

Je geeft aan dat we zeer slecht bereikbaar zijn. Op werkdagen zijn we tussen 08:00 en 0:00 bereikbaar en reageren we gemiddeld binnen een uur. Daarnaast hebben we ook een telefoonnummer waarop we bereikbaar zijn, die wordt binnen een minuut opgenomen.

Kan je aangeven wat jouw ervaring is en in een lopende communicatiereeks een bericht sturen ter attentie van Beau? Dan kan ik voor je kijken of en waarom het bij jou langer duurde.

Ik hoop iets van je te vernemen.

Update 30-06
Hoi Niels,

Op jouw mail van 10-06 hebben wij binnen 4 minuten inhouden gereageerd. Waarschijnlijk heb je die mail over het hoofd gezien.

Ook geef je in je eerste bericht aan dat wij slecht bereikbaar zijn. Ik ben in de eerdere communicatie gedoken na reactie in de lopende reeks. Ik kan me niet vinden in jouw bewoording. Het klopt dat onze eerste reactie langer op zich heeft laten wachten dan een uur, maar alle reactie daarna zijn steeds (ruim) binnen het uur beantwoord.

Ik moet daarnaast eerlijk zeggen dat jouw update over het alleen bereikbaar zijn via mail/ticket me verrast. Je bent al heel veel jaren klant bij ons en we hebben al 10 jaar geen publiek telefoonnummer meer op de website. Dit is dus geen nieuwe informatie voor je.

Drie maanden, geen oplossing, recycled antwoorden

Twee zakelijke WordPress websites op TransIP managed hosting, beide identiek opgezet met hetzelfde thema. De ene werkt correct. De andere — resilience4bizz — heeft een structurele installatiefout vanaf dag één.

Het bewijs is duidelijk en zichtbaar: het logo verschijnt drie keer op dezelfde pagina op de kapotte site. Op de correct geïnstalleerde site verschijnt het één keer. Daarnaast reset het beheer e-mailadres steeds opnieuw naar een verkeerd adres, en worden alle instellingen — lettertypen, kleuren, lay-out — na elke wijziging teruggezet.

Ik kaart dit aan sinds april. TransIP heeft mij herhaaldelijk gevraagd printscreens aan te leveren — die ik meerdere malen heb verstrekt. Ondanks het ontvangen bewijs wordt het probleem consequent afgewimpeld en ontkend. Drie maanden later is er nog steeds niets opgelost.

Dit is managed hosting. Een correcte en stabiele installatie beheren is de dienst waarvoor ik betaal. Die dienst wordt niet geleverd.

27 april 2026

Hoi,

Dat is een lastige en onprettige situatie kan ik me voorstellen. Ik zie dat je al uitvoerig contact hebt gehad met onze product specialisten en dat zij je al lange tijd proberen te helpen en samen met jou proberen te achterhalen waarom het op je website niet werkt.

Ook zie ik dat je een officiële klacht over de situatie hebt ingediend. Mijn collega is momenteel druk bezig en heeft deze in behandeling. Omdat we dit goed willen uitzoeken duurt een reactie iets langer bij klachten. Je zal vandaag of anders uiterlijk morgen een reactie op je klacht kunnen verwachten.

Zonder al te veel details hier prijs te geven over jouw privégegevens wil ik wel meegeven dat een identieke website op twee verschillende hostingpakketten in de praktijk zelden identiek is. Een minimaal verschil is de installatie of configuratie kan er al voor zorgen dat je bijvoorbeeld een thema of plugin anders dient te configureren omdat het anders niet werkt. Een kopie van een website maken en die op een ander hostingpakket zetten zal ook zelden werken omdat het alleen al een andere domeinnaam betaamd.

Ik kan niet direct zeggen wat de oorzaak en oplossing voor jouw situatie zijn, maar mijn gespecialiseerde collega's uiteraard wel. Zij komen hier middels een reactie op de klacht op terug.

Zeer slechte klantenservice en systemen

Zeer slechte klantenservice.
Afspraken worden niet nagekomen, men kan hun eigen systemen niet beheersen wat resulteert in kosten voor de klant.
Verder verloopt de communicatie via een online omgeving van Transip zelf waar later niet naartoe terug verwezen kan worden.
Opzeggen van diensten wordt op deze manier onmogelijk gemaakt!

10 maart 2026

Hoi Dennis,

Ik heb naar jouw situatie gekeken en ik denk dat er enige verwarring is ontstaan.

Je hebt een collega van mij gesproken aan de telefoon die het een en ander voor je zou corrigeren wat facturen betreft. Zoals ik uit de communicatie opmaak is hier besproken om de Wet Van Dam toe te passen. Dat betekent dat je een doorlopende dienst opzegt met een maand opzegtermijn, na verlenging. Hierbij worden echter niet alle kosten weggestreept, je dient wel nog te betalen voor de periode vanaf verlenging tot de opzegging. Hiervoor staat dus ook een factuur in je account voor.

Vanwege privacy redenen kan ik niet te diep op je situatie ingaan, maar als je mij een bericht stuurt vanuit je controlepaneel dan kan ik het in detail voor je uitleggen.

Ik hoop iets van je te horen.

Betrokken en hulpvaardige medewerkers!

Het liefst communiceer ik per mail of telefoon. Maar bij Transip gaat het zeker bij het begin via een inlog en een controle paneel. Zoeken, zoeken en proberen voor mij. Maar het contact met de medewerkers gevonden.
Daarvan weer geleerd en goede, vriendelijke hulp ontvangen, zodat aan mijn wensen voldaan kon worden.

3 juni 2026

Product is prima prijzen ondertussen absurd

Product is prima, maar alles is _veel_ maar dan ook _veel_ te duur. Als je domeinen bij openprovider en vpssen bij hetzner vergelijkt (beide doen kwalitatief zeker niet onder) kan je gewoon 75% (!) op je transip factuur besparen. Sorry, maar deze prijsstelling gaat de boel heel snel kapot maken bij transip nu je met agentic AI het kilo utrecht tango werk van servers en domeinen verhuizen gratis kan uitbesteden. Bye vendor lock-in, bye business.

1 juni 2026

10 jaar stack cloudopslag tevreden

Gebruik al een jaar of 10 stack cloudopslag i.c.m. NAS in mij thuis netwerk. Realtime backups en in die jaren enkele keren contact gehad met support en keurig geholpen.

Wat ik ook erg waardeer is de app voor mijn mobiel. Snel ook.

In Nederland opgeslagen cloudopslag (backups van PC en realtime backups van mijn camerabeelden) in wat ik ook een grote plus vindt.

Recent prijzen fors hoger geworden en downgraden van 1000GB naar 500GB cloud opslag zou nieuw account betekenen dat vind ik wel vreemd. Maar overall tevreden en als ze niet duurder worden blijf ik dat ook.

3 juni 2026

Transip blokkeert toegang tot acocunt

Transip zet ongevraagd een email verificatie code voor je account aan. Vervolgens hebben ze een bug in het systeem waardoor de email niet naar specifieke email adressen wordt gestuurd, hiermee sluiten ze je uit van je account. De klantenservice is niet bereid deze idiote feature uit te schakelen. Vetrschikkelijk bedrijf, ik ga al mijn domeinen verplaatsen wanneer ik hopelijk ooit weer toegang krijg.

2 juni 2026

Hoi Lasse,

Het klopt dat we sinds enkele maanden MFA hebben ingeschakeld voor alle TransIP accounts. Dit hebben we gedaan om je data veilig te houden. We hebben namelijk gemerkt dat het aantal phishing-aanvallen de laatste tijd exponentieel is toegenomen.

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat je door deze maatregel niet meer in je account kan. Je geeft aan dat er een bug zou zitten in ons systeem. Dat is niet het geval. Ik denk dat er iets anders aan de hand is waardoor je de OTP code om in te loggen niet ontvangt op je mailadres. Mogelijk staat er een ander mailadres ingesteld of beland deze bij jouw provider in de spamfolder. In beide gevallen hebben we een workaround om je wel gewoon toegang tot je eigen account te verschaffen. Hier is onze Support-afdeling ook van op de hoogte en kan je hier mee helpen.

Als je een mail stuurt naar support@transip.nl en aangeeft welk domein er in je account staat, dan hebben zij direct de juiste gegevens bij de hand en kunnen ze je helpen om in je eigen account te komen.

Onduidelijke tarieven

Via de website zijn nl-domeinen 0.49 cent, maar als je de via de CLI tool besteld betaal je gewoon het volle pond. En als je daar dan naar vraagt verwijzen ze naar een vage achteraf pagina met actievoorwaarden waarin staat dat het daar niet geld, terwijl daar helemaal geen duidelijke reden voor is. Ook in de documentatie van de tool staat niks vermeld dat de tarieven anders kunnen zijn.

Edit review was in eerste instantie 1 ster, ik heb een correctie gehad op de factuur dus aangepast naar 3 sterren.

1 juni 2026

Zeer slechte ervaring.

Zeer slechte ervaring.

Ik heb ooit een domeinnaam via dit bedrijf geregistreerd en heb daar achteraf veel spijt van gekregen. De communicatie is onduidelijk, de dienstverlening is duur en zodra er problemen ontstaan lijkt niemand echt verantwoordelijkheid te nemen.

Er worden veel e-mails gestuurd, maar duidelijke oplossingen blijven uit. Wat mij vooral stoort is dat belangrijke zaken rondom verlengingen en gevolgen daarvan niet duidelijk genoeg worden gecommuniceerd. Wanneer je vervolgens contact opneemt, blijkt er weinig mogelijk en wordt er nauwelijks meegedacht.

Ondanks eerdere gesprekken en verwachtingen over een oplossing of compensatie werd uiteindelijk toch een deurwaarder ingeschakeld. Wij hebben dit betaald om verdere problemen te voorkomen, maar de manier waarop dit hele traject is verlopen vinden wij onacceptabel.

Als je de overige reviews leest, zie je dat veel klanten vergelijkbare klachten hebben over service, bereikbaarheid en afhandeling van problemen. Dat geeft weinig vertrouwen.

Mijn advies: registreer je domeinnaam ergens anders. Er zijn genoeg aanbieders die goedkoper zijn, beter bereikbaar zijn en klantvriendelijker omgaan met hun klanten.

Voor ons nooit meer.

1 mei 2026

Hoi Martinus,

Wat vervelend om te lezen dat je zo’n negatieve ervaring hebt gehad. We nemen dit serieus, zeker ook omdat je aangeeft dat er onduidelijkheid is ontstaan rondom communicatie, verlengingen, de afhandeling van contactmomenten en uiteindelijk het incassotraject.

Je review bevat meerdere punten die algemeen zijn en het moeilijk maken om specifiek op jouw situatie in te gaan. We willen daarom graag precies uitzoeken wat er in jouw dossier is gebeurd: welke communicatie is verstuurd, welke afspraken of verwachtingen er zijn ontstaan, hoe het verlengingstraject is verlopen en waarom het uiteindelijk tot een deurwaarder is gekomen.

Wil je ons hiervoor een bericht sturen vanuit je controlepaneel of een mail sturen naar support@transip.nl ter attentie van Beau? Dan kan ik dit concreet nalopen en inhoudelijk bij je terugkomen.

We vinden het belangrijk dat klanten duidelijk weten waar ze aan toe zijn, zeker bij verlengingen en mogelijke gevolgen daarvan. Als daar in jouw situatie iets niet goed of niet duidelijk genoeg is verlopen, willen we dat goed onderzoeken.

Ik ken geen betere ...

Ik ken geen betere en snellere helpdesk. Zeer goed bereikbaar. Altijd spot on met de antwoorden op mijn hulpvragen. Begripvol voor dummies zoals ik. ;-)

28 mei 2026

Rust en duidelijkheid in een druk proces

Soms onderschatten organisaties hoeveel verschil één goed telefoongesprek maakt. Bij Transit werd ik vriendelijk, duidelijk en met oprechte aandacht geholpen. In een traject met veel onduidelijkheid en regelwerk is dat allesbehalve vanzelfsprekend. Dank daarvoor.

27 mei 2026

Boven verwachting

Ik heb mijn vraag gesteld via de chat en kreeg de reactie terug of we even konden bellen. Probleem werd direct opgelost ondanks dat ik zelf iets fout had gedaan. Echt super geholpen door Alvin en Maya. Goud waard zulke medewerkers!

19 mei 2026

cloudoplossing van TransIP, een Nederlands bedrijf

Ik heb de cloudoplossing van TransIP, ook wel STACK genaamd, om een gedeeltelijk backup van de bestanden op mijn laptop, mobiel, tablet en camera te maken. Eén waar ik vanaf diverse locaties en vanaf diverse apparaten bij m’n bestanden kan. TransIP is een Nederlands bedrijf
Om de STACK als cloud te laten functioneren gebruik ik naast de STACK-software aanvullend de app FolderSync voor Android en voor Windows. Heb daarvoor in FolderSync WebDAV accounts aangemaakt en zo synchroniseer ik allerlei bestanden via de STACK op mijn telefoon, tablet en laptop. Dat gaat werkelijk uitstekend.

Heb ook al een paar jaar mijn website bij TransIP gehost en ook naar tevredenheid.
Tevens heb ik enkele domeinnamen geregistreerd bij TransIP en gekoppeld aan mijn freedom.nl account.
TransIP is een goed alternatief voor de cloudbedrijven buiten Europa.

De klantenservice van TransIP ervaar ik als goed. Meestal heb ik een antwoord op mijn vragen binnen een halve dag.
De prijs is wel aan de hoge kant.

15 mei 2026

Loze facturen en incasso kosten

Ik had een domein naam gekocht samen met compagnon toen wij uit elkaar gingen in augustus en het bedrijf niet meer bestond op papier in september hebben wij de service opgezegd maar sindsdien hebben ze ons gestalkt met facturen die wij moesten betalen en dreigde met een deurwaarder na herhaaldelijk hebben gezegd dat we het hebben opgezegd en niet meer voor een tweede jaar wilde gaan betalen en wilden stoppen met alles kregen wij toch nog een bericht dat we 60 euro incasso kosten en nog een loze factuur van 20 euro moesten betalen voor wat ??? Geen idee maar ja je betaalt toch maar als de modelburger die je bent ik zou iedereen afraden om in zee te gaan met dit bedrijf het is onmogelijk contact op te zoeken de klanten service bestaat niet en welk bedrijf heeft er nou geen telefoonlijn nou dit qq bedrijf

13 mei 2026

Hoi Joaquin,

Een vervelende situatie kan ik mee voorstellen! Ik voel me wel genoodzaakt om op jouw bericht te reageren gezien en het een en ander te verduidelijken.

Zo geef je als eerst aan dat je jouw domeinnaam hebt opgezegd. Bij ons is het alleen mogelijk om diensten zelf op te zeggen vanuit het controlepaneel. Als je een opzegging doorgeeft via bijvoorbeeld mail dan zul je hierop altijd een reactie krijgen dat je dit zelf dient te doen met de bijbehorende instructies. Ook als je geen toegang meer hebt tot het betreffende account kunnen zij je hierbij helpen.

Daarnaast geef je aan dat de klantenservice niet bestaat en dat we geen telefoonlijn hebben. Beide zijn onjuist. Uiteraard bestaat onze klantenservice wel degelijk. Er zitten 365 dagen per jaar mannen en vrouwen voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Mogelijk dat onze reactie op jouw bericht je ontgaan is.

Daarnaast hebben we ook wel degelijk een telefoonnummer. Die kan je terugvinden in je account onder de knop het tabblad Contact.