1. Ramenleverancier

VELUX supplies a complete system of complementary products and accessories for any solution from installation right to the finishing touches.

2,0

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Heeft 3% van zijn negatieve reviews beantwoord

Reageert doorgaans pas na meer dan 1 maand

Water door sijpeling bij velux raam

Velux raam laten plaatsen. Je kan het raam lichtjes openen voor verluchting. Echter, dan sluit het raam blijkbaar niet meer waterdicht en druppelt er water binnen bij regen. De installateur zegt dat bij velux dit normaal is en dat je bij regen volledig moet sluiten. Graag hadden we dit door velux op de website zo laten informeren. Kan dit aub ?

1 april 2026

Geen nieuwe kunststof ramen kopen !!

Wij hebben nieuwe kunststof ramen aangeschaft en laten plaatsen. Nu is het zo dat als je het raam op een kier hebt staan, je hebt het raam vast gezet en het regent dan loopt het water druppelsgewijs naar binnen. We hebben Velux gebeld en die zeggen eh dan moet je maar je raam sluiten. Dus wees gewaarschuwd als je Velux dakramen koopt dat er water naar binnen loopt als het regent !!!! Ik zou voor andere dakramen kiezen en NOOIT velux ramen !

17 maart 2026

Rolgordijnen kapot binnen 6 maanden

3 jaar geleden 2 velux rolgordijnen gekocht. Zeer onduidelijke beschrijving over hoe te monteren. Voor een minder handig persoon niet te doen. Eentje ging binnen een paar maanden stuk, de andere is nu stuk. We zijn nu steeds het rolgordijn aan het vastmaken met DUC-tape om het omlaag te houden. De rolgordijnen kostten destijd zo'n 250 en 150 euro. Ik vind dat producten van zo'n gerenommeerd merk minstens 100 jaar mee moeten gaan. Toen de eerste stuk ging, heb ik gebeld, en zei de medewerker met lichte irritatie "tja, we doen ons best op de producten". Echter geen enkele vingerwijzing, tegemoetkoming, excuses, helemaal niks. Ik koop nooit meer iets van Velux want blijkbaar gaat het allemaal snel kapot.

16 maart 2026

velux insecten scherm

Ik zou kort zijn maar je kan wel zien dat de ontwerper zelf nooit een insecten hor heeft gebruikt zoveel ontwerp en productie foutje van gleufjes en gaatje waar nog insecten of vuil zich in kan ophopen waar je zelf na installatie niet bij kan zonde en waardeloos

24 januari 2026

Spijtig dat ik niet minder dan 1 ster…

Spijtig dat ik niet minder dan 1 ster kan geven. Velux koepel met fabricagefout, herstelling blijft maar aanslepen, je blijft telkens thuis, 1e x einde van de dag, de 2 die langskwamen hadden duidelijk geen goesting meer, dus gingen terug weg, 2 e kwam afspraak niet na, 3 e afspraak werd afgezegd door velux, hadden zogezegd het glas niet, terwijl de koepels er bijna een jaar insteken, en dit direct gemeld werd bij de plaatsing, excuses zijn, veel zieken, hebben het glas niet, ect. Wel dit voldoet niet

26 november 2025

Muggegaas velux

Muggegaas zomer 25 geplaatst door de 9 zonen vanneste gullegem.
Ondanks de slechte reviews plaatsen ze nog overal en achter een maand zijn ze stuk.zowel velux en de plaatsters wimpelen ze herstelling af onder excuses van verkeerd gebruik.zeer ten stellig af te raden want ze zijn enorm fragiel en komen vlug uit hun rails.

11 augustus 2025

Afschuwelijke kwaliteit, te kleine loodjes in de rails

Ik heb 4 velux ramen, met muggengaas. Op 1 raam wordt het muggengaas meer frequent geopend en gesloten (tijdens de zomer). Na de eerste zomer was dit al stuk. De geleide loodjes blijven niet zitten in de rails. Ik heb onder garantie een nieuw muggengaas gekregen. Amper 1 maand later is dit weeral stuk!!! De loodjes in de rails komen los, want ze zijn simpelweg te klein, dus blijven niet zitten in de rails. De kwaliteit is afschuwelijk voor een hoge prijs. Mijn installateur had dezelfde klacht over die kleine loodjes in de rails. Als je bedenkt dat je een fortuin uitgeeft voor die ramen, verwacht je wel iets fatsoenlijk en duurzaam!!

29 september 2025

Velux Zil vliegenhor drama

Ik heb de Velux Zil vliegenhor gekocht, wat een drama om op te hangen.
De handleiding is onduidelijk waardoor ik de stap van de hor in de geleiderails overgeslagen had. Daarna kun je dat niet meer herstellen omdat de geleiders met een plastic klem vastzitten (zoals stond in de vorige stap van de handleiding) met heel veel moeite één losgekregen waarna de andere afbrak.
Nu hangt hij met ducktape en lijm enigszins scheef aan het raam. Dit ziet er niet uit en zeker niet als je bedenkt dat het bijna €180,- heeft gekost.

16 augustus 2025

Velux producten: spijt van aankoop

Bovenstaande reviewsamenvatting is helaas herkenbaar

Producten voor de Veluxramen zijn van slechte kwaliteit. Hor gaat aan de zijkant, in de geleidingrails, snel stuk omdat deze niet versterkt is. Geldt ook voor het rolgordijn. Plissegordijn is van papier, kreukt en bevestigingssysteem gaat los. Samenvattend: spijt van de aankoop van deze 3 Velux producten die duur en van slechte kwaliteit zijn.

1 augustus 2025

vliegenraam

Ik bestelde een vliegenraam voor ons grote Velux raam. Tot nu steeds tevreden van Velux, maar dit was onmogelijk te monteren. Het is simpelweg te groot en het materiaal is niet duurzaam. Zoiets verwacht je van een B-merk. Alles breekt. Resultaat: geen vliegenraam, meer dan 200 euro kwijt en 10 gaten in mijn muur. Klantendienst neemt klacht niet serieus en reageert absoluut niet behulpzaam.

22 juli 2025

Insecten hor bij Veluxraam verschrikkelijk

Het Velux dakraam is prima. Goede kwaliteit, maar dat mag voor die prijs. De dure insecten hor is verschrikkelijk. Het sluit niet af, loopt uit het raamwerk. Contact met Velux is moeizaam. Reactie: tja, bij een groot formaat sluit de hor niet goed. Advies, bij een raam van 134 x 98cm geen Velux hor kopen!

15 april 2025

Geen degelijk systeem meer

Uit automatisme vanwege de degelijkheid gewoon nieuwe horren ven Velux gekocht voor onze dakramen. Helaas zijn ze niet meer zo degelijk, het materiaal en schuifsysteem voelen licht aan, alsof je heel voorzichtig moet zijn om niks kapot te laten gaan. Het slechtste is wel dat er in de zijgeleide-rails een v-vormige groef zit waardoor de hor hierop haakt, het horregaas opkrult en de kleine haakjes uit de rails lopen. Wie constueert hier nu een v-vormige groef ipv een nauw aansluitende rails( of beter; 1 rail en niet uit twee delen bestaande rail met groef er tussen)Ik vrees dat dit ondanks voorzichtig gebruik niet zoveel jaren meegaat als de 'oude' horren.

19 april 2025

Oplossing servicedienst voor defecte rolluiken

In 2019 2 rolluiken op zonne-energie laten installeren (SSL, bj 2018). Werkten beiden niet meer sinds jan.' 24. Helaas garantie verlopen. Velux servicedienst constateerde dat er iets niet goed was gedaan bij de installatie, (geleiding v/d luiken ?). Uiteindelijk super opgelost door Velux, zou anders ruim €700 gekost hebben. Top Velux , bedankt! 👍😚

19 februari 2025

Garantie is niks waard

Ik heb altijd vertrouwen gehad in het merk Velux, al mijn dakramen zijn dan ook Velux, evenals de rolgordijnen. Nooit problemen mee gehad behalve het natuurlijke verslijten van de rolgordijnen. Verleden jaar een nieuw gekocht, een maand geleden was het koordje afgesleten. Nog in garantie dus terug naar de winkel, daar contacteerden ze Velux per mail, ik had al foto's bij, dus die bijgevoegd, een week later moesten ze nog foto's hebben, een week later nog foto's, en uiteindelijk zegden ze dat ik het rolgordijn niet goed geïnstalleerd had!! De hoeken zouden niet goed zitten. Ik heb de instructies precies opgevolgd, de hoeken sluiten aan, het KAN gewoon niet anders gemonteerd worden!!! De garantie van 3 jaar is dus niks waard. Helemaal niet tevreden over Velux

19 februari 2025

Opgelost Zending rolgordijn zoek.

Opgelost Zending rolgordijn zoek.
Via bouwmarkt bij Velux order geplaatst voor rolgordijn. De zending bleef weken hangen bij verzendbedrijf. Daarom nieuw herlevering gekregen door Velux. En ja hoor op een dag dus 2 leveringen ontvangen. De herlevering via Antwoordnummer mogen terugsturen. Weer bleef dit pakket hangen bij verzendbedrijf. Voor ons geen conseqentie. Goede email en telefoonwisseling gehad met Velux. Zeer vriendelijke mensen en nette service. Bedankt Velux. Pluim!

6 februari 2025

Voor raam M08 hebben wij duo…

Voor raam M08 hebben wij duo rolgordijn(transparant/verduisterend). Een klemblokje brak af. Deze is echter niet meer te verkrijgen. Het systeem van de Duo-gordijnen is veranderd.
Dan toch maar geheel nieuwe besteld. Bij installatie bleek ook de zijgeleiding veranderd. En wat erg, de schroefgaatjes zitten net op een andere plek. Dus nu 8 gaatjes in het raamkozijn. En erger, de oude gaatjes zie je nog iets zitten ivm de geleiding die nu iets smaller is!
Zo ontevreden; dit had ik nooit verwacht bij een Velux product.

18 oktober 2024

Super ervaring met Velux, waar veel bedrijven nog een voorbeeld aan kunnen nemen

Velux verduisterende gordijnen besteld, voor onze super velux dakramen.
Alsook 2 horren.

Na een half jaartje verbouwen, installeerden wij de producten.

Helaas was een touwtje los, van een plisse verduisterend gordijnen.
Constateren, na een half jaar. Ik had er een hard hoofd in, maar nam contact op met VELUX.
Na een fotootje gemaild te hebben, werd er direct een nieuw plisse verduisterend gordijn toegezonden! De kapotte hoefde niet retour.

Weer wat later, bij installeren van de horren bleek ik een onjuiste maat te hebben. Ze waren beide te groot. Wellicht dat ik op de site iets verkeerds heb ingevuld, geen idee hoe dat kon.
Wederom contact met VELUX. Ik mag de te grote horren terugsturen naar antwoordnummer en krijg nu alsnog de juiste maat gewoon weer toegezonden.

Dit kom je zelden voor bij bedrijven. Veel verkopers mogen hier een voorbeeld aannemen!!
Ik schrijf niet snel reviews, mits het zeer slecht of erg goed is.
De negatieve reviews zijn wat ouder en ik
kan me daar totaal niet in vinden.

Ze hebben aan mij om ieder geval, en vaste klant erbij!!!

15 oktober 2024

Na 13 jaar moet alles worden vervangen

13 jaar geleden in ons nieuwbouw huis bij alle dakramen (6stuks), Velux horren en verduisterende rolgordijnen geplaatst.
Nu, 13 jaar later, hebben we bij 5 van de 6 dakramen de rolgordijnen en de horren moeten vervangen!
Het probleem was bij alle horren dat de touwtjes aan de zijkant kapot gaan.
Waardeloos en slechte kwaliteit dat verwacht je niet van Velux!

26 september 2024