Ik bestelde al vaker bij Waschbär. Ook steeds kunnen retourneren wat niet paste/leek te zijn wat ik had gedacht. Maar nu de laatste bestelling loopt anders. Ik bestelde blijkbaar een artikel da... Toon meer
Seit 1987 ökologisch, nachhaltig und fair. Entdecke grüne Mode & nachhaltige Produkte für deinen Alltag! Antwortzeiten: Montags bis Freitags, 8 Uhr bis 16 Uhr
Wöhlerstr. 4, 79108, Freiburg, Duitsland
Heeft 87% van zijn negatieve reviews beantwoord
Ik heb een jas teruggestuurd omdat deze te groot was, met een DHL label van Waschbaer.
Zij zeggen dat ze de jas niet retour ontvangen hebben en dat ik het met PostNl had moeten versturen.
Na veel heen en weer gemail uiteindelijk incassobedrijf ingezet door Wachbaer.
Een hele nare geheel onterechte ervaring.
Bovendien was de jas die ik in de goede maat ontving heel erg pluizig, waardoor ik deze niet dragen kon.
Al met al heeft dit mij veel geld gekost zonder plezier.

Antwoord van Waschbär GmbH
Oh, wat een slechte ervaringen lees ik, dit had ik beter eerst kunnen doen .Ik moest een bedrag over maken maar hoor verder niets. Het kan 10 dagen duren ? Weet niet waarom dat zo is. Ik ben bang dat ik mijn geld kwijt ben nu ze in zwaar weer schijnen te zitten. Ik wacht het maar af, heb weinig hoop op een goede afloop. Je denkt toch bij een ecologisch bedrijf, dat dat eerlijk er aan tie gaat.

Antwoord van Waschbär GmbH
Super jammer dat de Nederlandse tak gaat stoppen! Ik heb alleen maar goede ervaringen met Waschbear. Kwalitatieve en duurzame producten die je elders niet vindt. Prima ervaringen ook met retourneren. Dus deze review is voor toekomstige Duitse klanten. ;-)

Beste meneer van der Woel,
Wij hebben de informatie over uw terugbetaling van onze boekhouding ontvangen.
Waschbär is met 28 februari gestart met een herstructureringsproces in zelfbestuur vanwege de aanhoudend slechte marktomstandigheden. Ons doel is om na een lange periode van zeer moeilijke economische omstandigheden weer economische stabiliteit te bereiken en Waschbär veilig te stellen voor de toekomst.
Dit betreft helaas ook uw terugbetaling. Vanwege de huidige situatie is het niet mogelijk om uw krediet terug te storten. We bekijken momenteel alle openstaande kwesties en werken hard aan een oplossing. We hebben uw restitutieverzoek doorgestuurd naar onze boekhoudafdeling, maar kunnen op dit moment nog niet zeggen of en wanneer dit kan worden uitgevoerd.
Daarvoor vragen wij u om uw geduld.
Vriendelijke groeten,
uw Waschbär-team

Antwoord van Waschbär GmbH
28 febr besteld en betaald. Volgens de telefoniste werkte ideal niet goed en konden we het gewoon overmaken 140 euro betaald en geen producten ontvangen. Het lijkt dat ze failliet zijn of gaan. Het is droevig dat je zo misleid wordt. Ja hoor betaal maar gewoon via overschrijving dan komt het goed. Niet dus. Geld aftroggelen van iemand met een wajong uitkering. Misselijk makend. Op verzoek van washbear reactie gestuurd en er veranderd niks dus het klonk leuk maar is gewoon weer iets van mooi voordoen en niks herstellen. We blijven ons belazerd voelen.
De wegen van waschbear zijn ondoorgrondelijk. Ineens bericht van washbear dat de bestelling was opgestuurd. Vandaag 28 maart hebben wij dus onze gehele bestelling keurig ontvangen via postnl. We zijn heel blij dat het nu toch goed is gekomen. Helaas was dit een onjuiste conclusie. Washbear stuurt na een paar weken en zogenaamde herinneringnota en wil gewoon weer geld voor deze zending en dreigen met incassobureau. Door oneerlijke informatie en niet volledig willen ze extra geld. Doordat ze failliet zijn gegaan is de 1e bestelling en betaling dus verloren. Je wordt eigenlijk gedwongen om opnieuw te betalen.
Washbear maakt een herstart maar ik koop er nooit meer iets omdat ze in mijn ogen onbetrouwbaar zijn. Als deze herstart mislukt ben je je geld gewoon weer kwijt. Kies bij bestellen, want ze hebben wel goede producten, in ieder geval voor achteraf betalen. Ik koop er niets meer.

Antwoord van Waschbär GmbH
Ik bestelde al vaker bij Waschbär.
Ook steeds kunnen retourneren wat niet paste/leek te zijn wat ik had gedacht.
Maar nu de laatste bestelling loopt anders. Ik bestelde blijkbaar een artikel dat niet te retourneren valt. Want "hygieneproduct". Ik vind daar nergens melding van op de site. Al zeker niet bij het product.
Het was een duur product dat ik pas kon beoordelen bij ontvangst.
Naast een verpakkingsfout, waardoor een doos met 300 theelichtjes brak en alles onder de was zit, nu ook dit nog.
Ik hoop mijn artikel, dat in een verzegelde verpakking zit en die ik niet opende, snel kan retourneren.
Deze toestanden zorgen helaas voor geen retour naar de website.

Antwoord van Waschbär GmbH
Ik heb 2 weken geleden een bestelling geplaatst. Vorige week gemaild en vandaag, 7 januari, maar gebeld. Geen antwoord op de mail ontvangen en het telefoongesprek was vriendelijk maar het duurt nog wel een weekje... ff geduld dus.....

Antwoord van Waschbär GmbH
Een verkeerde bestelling ontvangen waarschijnlijk door een productiefout. Hierover contact gezocht met de klantenservice. Er werd na een aantal keren heen en weer mailen gebeld door waschbär om het “snel” met elkaar op te kunnen lossen. Dat snel werd erg letterlijk genomen. Er werd op een enorm onaardige manier, met verheven stem en kortaf tegen me gepraat. Je krijgt er als klant het gevoel dat je zeurt en het allemaal niet zo goed begrijpt. Geen open en transparant gesprek mogelijk over de producten die geleverd worden. Na meerdere keren aangeven dat ik graag gewoon een gesprek voer met elkaar (zonder verheven stem) hoe dit op te lossen, werd het steeds snel afgekapt. Ik heb nog nooit een review geschreven maar dit heb ik nog nooit meegemaakt. Heel jammer dat dit het bedrijf is die de mooie producten levert, voor mij is dit een reden er niet vaker meer te bestellen maar dit elders te doen.
Overigens ook nooit een betaalbevestiging ontvangen, wat toch ook wel vreemd is met het onhandige betaalsysteem van vooruitbetaling die je zelf moet uitvoeren.

Antwoord van Waschbär GmbH
Leuk artikel besteld, een zaai egel voor tuinkers. 2 dagen geleden begonnen met het zaai experiment! De zaadjes zijn hard aan het werk! Nog een paar dagen geduld en ik kan oogsten.

Antwoord van Waschbär GmbH
Een besteld product kon niet geleverd worden; hier werd geen enkele melding van gemaakt (niet voor en niet na bestelling). Mijn dochtertje had bijna geen kerstcadeau, en daar kwam ik achter door zelf de klantenservice te bellen omdat e.e.a. niet in de haak leek. Wel werd de rest van de bestelling bijna uitgeleverd (klein artikel, wat door verzendkosten heel duur werd). Dus de hele handel maar geannuleerd…
Blijkbaar wordt geleverd vanuit Duitsland, en dat levert trage logistiek en onhandige betaalmethodes op. Dit is geen manier om de Nederlandse markt te bedienen. Ik zou hier vanuit NL dan ook niet meer bestellen.

Antwoord van Waschbär GmbH
Mijn retourzending is 11 oktober verzonden. Tot op heden, 6 weken later(!), nog geen geld terug gestort op onze rekening. Twee maal de klantenservice gemaild. Antwoord: helaas nog niet verwerkt....
Dus ik bedenk me wel voor ik weer iets bestel. Jammer want ze hebben mooie producten
Even voor wasbaer: ik heb al 2 keer contact gehad met de klantenservice hierover. Ze zeggen dan gewoon dat het nog niet verwerkt is. Daar schiet ik niet zoveel mee op.

Antwoord van Waschbär GmbH
In de afgelopen paar jaar meerdere bestellingen gedaan. De producten zijn duurzaam en van goede kwaliteit, dus daar ben ik heel tevreden mee. Echter laten de bestellingen erg lang op zich wachten (3-5 weken). Het is nu alweer een paar weken geleden dat mijn bestelling werd aangemeld bij de DHL en sindsdien is er nog niks gebeurd. Intussen had ik mijn pantoffels al lang ergens anders kunnen kopen/bestellen en had ik nu wel warme voeten gehad.

Antwoord van Waschbär GmbH
Een update over een niet geleverde trui die vooraf betaald moest worden.
Op mijn review is keurig gereageerd. Maar de beloofde terugbetaling is na twee beloftes nog steeds niet gedaan.
Ik stel voor dat ze dit eens doen met de salarissenvan de medewerkers van dit bedrijf. Misschien dat dan doordringt hoe het is als Waschbaer belofte op belofte niet nakomt.
!!!Uiteindelijk stond vandaag het geld op mijn rekening. De klantenservice is er achteraangegaan, dit keer met resultaat!!! Maar ik koop van mn leven niet meer iets dat ik vooruit moet betalen.

Antwoord van Waschbär GmbH
Tot twee keer toe een bestelling geprobeerd te plaatsen met vooruitbetaling als betaalmethode. Deze methode maar uitgekozen omdat de betaalmethode iDeal niet wordt aangeboden.
De bedoeling van vooruitbetalen is dat je het zelf overmaakt naar het bedrijf. Dit netjes gedaan. Overgemaakt naar het juiste rekeningnummer met de juiste betalingskenmerken erbij. Order/betaalbevestiging bleef uit. Bij telefonisch contact zeggen ze dat ze geen geld hebben ontvangen. Het geld zou doorgestuurd zijn naar een ander bedrijf? Misschien even je bankzaken regelen...
Klantenservice heeft hierop te zeggen dat dit volledig ons probleem is en dat zij niks kunnen doen. Echt heel erg slecht en teleurgesteld.

Antwoord van Waschbär GmbH
Ondanks de slechte review hier toch wc rolhouder aangekocht. Snel antwoord op mijn vraag via email of het mogelijk was in België te leveren. Alles goed aangekomen en binnen mijn verwachte termijn. Enig - puntje : op verpakking stond nergens dat het breekbaar was maar toch zonder stukken aangekomen.

Antwoord van Waschbär GmbH
Schoenen besteld op dinsdagavond,(ondanks de vele slechte reviews). Ze stonden vrijdagmiddag al voor de deur. Ik was dus blij verrast. Had ze pas ergens in de week erna verwacht.
Geen 5 sterren, want ik miste wel de communicatie over de bezorging, wat misschien aan de Bezorger ligt. De schoenen hadden dus even zo goed dagenlang buiten kunnen staan, of meegenomen worden..

Antwoord van Waschbär GmbH
Waachbaer zegt binnen 3 weken na retournering geld terug te hebben geboekt, iets wat op zich al extreem lang is. Bij mij stond er na drie weken nog niks op mijn rekening. Na vier weken ook niet. Ik moest geduld hebben, zei de klantenservice. Na vijf weken: geen geld terug. De ‘klantenservice’ gooit tot twee maal toe gewoon de telefoon erop als ik vraag waar het blijft. Ik moet geduld hebben. Het duurt bijna zes weken, vele telefoontjes en een klacht bij Trustpilot voordat het geld dan opeens zomaar dan toch eindelijk onverklaarbaar zonder aankondiging en zonder een greintje klantenservice op mijn rekening staat. Ik koop nooit meer bij dit ‘duurzame’ bedrijf.

Antwoord van Waschbär GmbH
De leuke laarsjes die ik had besteld bleken mij niet te passen en ik heb ze meteen retour gestuurd. Het duurde wel enkele weken voordat ik mijn geld terug kreeg maar uiteindelijk is het helemaal opgelost.