Heb je enkele jaren gezeten bij deze leverancier met volle vertrouwen, ga je overstappen naar een nieuwe leverancier krijg je een factuur van boven de 1000€ wat niet klopt laat je een dispute openen... Toon meer
Ben sinds 2018 klant van Vrijopnaam. Nooit een reden tot klagen gehad, niet alleen omdat we elk jaar geld teruggestort krijgen. Ben lid geworden omdat Vrijopnaam maatschappelijk verantwoord bezig is!... Toon meer
Altijd als ik de klantenservice van Vrijopnaam spreek is dit een top ervaring. Ook nu weer. Super snel te woord gestaan, hele vriendelijke medewerker die snel de juiste informatie paraat heeft en graa... Toon meer
Zonopnaam Energie (voorheen Vrijopnaam) maakt zelf zonnestroom bereikbaar voor iedereen in Nederland, ook zonder eigen dak. Met kleinschalige en ecologische zonneparken wekken we duurzame energie op én versterken we de natuur en biodiversiteit. Zo werken we samen aan een groener en minder afhankelijk Nederland. Sinds 2018 ontvangen we hiervoor het hoogste oordeel van Greenpeace.
Nederland
Heeft 100% van zijn negatieve reviews beantwoord
Ze geven hele goedkope tarieven weer op hun site en vergelijkings site. Maar zodra je meer dan een maand bij ze zit, krijg je hele andere tarieven die veel hoger zijn die je dan vervolgens niet op hun normale site terug kan vinden. Heel erg misleidend en ik snap niet dat dit legaal is

Antwoord van Zonopnaam
Ik ben zeer te spreken over Vrij op naam. De contacten zijn heel goed en natuurlijk. Ook vind ik de zonnepanelenactie die zij hebben, heel fijn. Daarom ben ik daar ook meteen aan mee gaan doen en zal ik dat ook blijven doen. het allerleukste vind ik nog dat ze ook een zonnepark hier in het dorp hebben.
Duidelijke nota en makkelijk bedrag en dergelijke aan te passen.
Ben er blij mee als energie leverancier
uitermate helder jaaroverzicht. Vlotte correspondentie met klantendesk. Wel jammer dat er een maximum is van 10 zonnepanelen-op-naam per klant. Zou zeer graag deelnemen met meer panelen.
Ik krijg regelmatig info van Vrijopnaam. Ik kan die alleen niet echt helemaal snappen of vergelijken met andere aanbieders. Heb bijv geen idee of de zonnepanelen die ik heb mij veel of weinig opleveren in vergelijking met de prijs die ik betaal voor energie. Het zou een hele studie vragen. Wat hebben ze nou in geld opgeleverd deze dag/ maand/ jaar? Dat zou ik wel willen weten. De zonnepanelen die ik heb geven me echter ook geen kopzorg dus ik laat het maar. Ik neem de info over mijn verbruik voor kennisgeving aan en probeer zoveel mogelijk te bezuinigen door te vergelijken met verbruik vorig jaar. Ik heb echter geen idee hoe jullie het doen vergeleken met anderen en of ik daar goedkoper uit zou zijn. Het is een ietwat onzichtbare, vermoeiende maar wel dure markt waar burgers aan overgeleverd zijn, zo voelt het. Ik ga er vanuit dat jullie een goede keuze zijn want er zitten rare cowboys bij.
Fijne energieleverancier met goede persoonlijke communicatie en hulp.
Echt een verademing in deze tijd met bedrijven die alleen per automatische chat te bereiken zijn.
Stroom en gas leveren gegarandeerd de meest duurzame bronnen , met een redelijke prijs. Me niet lastig gevallen met reclameacties, cross selling , geen deel van een commercieel conglomeraat. Alleen duidelijk contact over jaarverbruik, afrekening en nieuw jaarbedrag, met een echte persoon als afzender. Hou het zo simpel, duurzaam en redelijk!
Fijn bedrijf, goedkoop duurzaam en helpt snel. Ook als er iets mis gaat zoals verhuizing en je moet je woning verlaten krijg je alles netjes terug wat je te veel hebt betaald
Fijn, betrouwbaaren duurzaam bedrijf met goede tarieven.
Totaal ongeloofwaardig
38 euro meer geïncasseerd dan afspraak
Telefonisch geklaagd over maandbedrag waarna afgesproken dat er een kleiner bedrag zou worden afgeschreven want……
Bezuinigd en met vorig bedrag nog geld teruggekregen
Dus verhogen was onzin
Weg met die energie en zorg cowboys
En ik neem hier niets van terug of ga niet alsnog ophemelen
ik en ik alleen ben de enige en beste persoon die inzicht heeft op het verbruik
geen slimme meter geen instantie geen bedrijf met hun verdienmodellen
en als een installateur al zegt dat een slimme meter niet echt slim en beter is voor een klant dan is dat zeer aannemelijk

Antwoord van Zonopnaam
Op de eerste instantie leek het een goede bedrijf met lage prijzen en een duidelijke website. Uiteindelijk klopte mijn verbruik niet. Ik heb vaak de zekering van mijn electrischiteit naar beneden gehaald en ben voor 2 weken lang buiten de huis gebleven. Tot mijn verbazing zag ik dat ik van de 14 dagen dat ik weg was, de eerste week niks verbruikte en erna elke dag 2 euro aan stroom verspilde. Ik ben de enige die de sleutel van mijn huis heeft, er kan niemand buiten mij de huis betreden. als we nou zeggen dat er een speling is van 10 tien cent zou het begrijpelijk zijn. Maar volgens de app heb ik gedurend de dagen dat ik niet thuis was elke dag stroom verspild waarbij een waterkoker elke dag een half uur aangestaan heeft. Deze verbruik is en onvoldoende voor iemand die zich binnen de huis bevind en ook onvoldoende voor een onbewoond huis. Ik heb ook nog een voorschot van me van een maand niet uitbetaald gekregen. Na wat uit gezocht te hebben vroeg mijn oom of ik de automatische op afstand lezen aan had staan, ik gaf de antwoord ja waarna mijn oom zei, Je moet dat nooit doen en altijd zelf doorgeven en je kan op aliexpres een smart meter aanschaffen waarbij jezelf kan monitoren. Tot kort: Deze bedrijf ziet er van buiten uit als een doorsnee kwalitatief bedrijf maar onder de rader proberen ze op elke niveau steeds een beetje bij beetje geld te stelen. Mijn hele vertrouwen in het bedrijven systeem is weg door hun. Toen ik contact met ze opnam zeiden ze: Ja je hebt de vrijheid om weg te gaan. Deze bedrijf heeft de geluk dat ik het ontzettend druk heb en fultime werk in combinatie met een opleiding volg. Anders had ik een rechtzaak tegen ze aangespannen en zou ik een commisie benaderen met de bewijzen van wat ze aan het doen zijn. En ik heb de geluk gehad om mijn zekering naar beneden te kunnen halen en hun oplichting heb kunnen zien. Maar er bevinden duizenden mensen die vloerverwarming of een boiler hebben die niet uitgeschakeld kan worden. Als ze van duizenden mensen elke dag steeds 2 euro pakken dan heeft deze bedrijf 10.000 euro vals toege eigend. Toen ik dreigde om de automatische electrischiteit af te lezen uit ga schakelen en zelf de stroom stand ga doorgeven zeiden ze: Nee niet doen dan kan je ook de mooie app op de website de grafieken van je gebruik niet meer aflezen enz.

Antwoord van Zonopnaam
Nooit problemen gehad met geleverde stroom, makkelijk op de website je verbruik en kosten kunnen inzien. Toen ik ging verhuizen en wilde opzeggen, geen problemen ervaren, kon allemaal makkelijk online. Kwam netjes een eindafrekening een tijdje later.
Ze hebben geen app, alleen een website die je kunt bezoeken. Dat vind ik wel echt een gemis anno 2025. Bovendien staan er flink wat onjuistheden op mijn accountspagina. Zo zou ik geen panelen kunnen komen omdat dat meer oplevert dan ik verbruik, maar ik verbruik 10x zoveel… sowieso valt de opbrengst van de panelen op naam tegen.

Antwoord van Zonopnaam
Een aantal maanden geleden overgestapt op Vrijopnaam en ik ben enorm tevreden. Goede prijs/kwaliteitverhouding en ik ben super goed geholpen door Lieneke!
Ik moest voor een maand een energiecontract afsluiten omdat per abuis mijn contract een maand te vroeg was beëindigd. Waar mijn vorige energieleverancier niet erg behulpzaam was om deze vergissing ongedaan te maken ben ik bij Vrijopnaam heel fijn geholpen door Anja en is alles helemaal naar wens opgelost.
Vrijopnaam is een top bedrijf
Als je geld tegoed hebt van de jaar nota dan krijg je het heel snel terug binnen paar uur naar bekend maken jaarnota in ieder geval bij mij is dit zo gegaan
Ik spreek dan ook voor mezelf
Ook het contact gaat heel snel bij Vrijopnaam
Ik blijf lid van Vrijopnaam ik kreeg zelfs meer terug dan ik berekend had
👌

Antwoord van Zonopnaam
Een energieleverancier die meer kosten (lees boete) in rekening brengt voor de Kwh's die worden teruggeleverd dan dat ze aan vergoeding berekenen.
Ik raad je aan om niet met deze energiecowboy in zee te gaan.
Dat er terugleveringskosten in rekening worden gebracht is begrijpelijk. Maar als er naast vaste terugleveringskosten ook nog variabele kosten in rekening worden gebracht waardoor per saldo de kosten altijd hoger zijn dan de opbrengsten dan profiteert alleen Vrijopnaam van de zonnepanelen terwijl de klant alle kosten voor zijn rekening heeft genomen.
Daarom ook het advies ga niet in zee met Vrijopnaam als u zonnepanelen heeft.

Antwoord van Zonopnaam
Erg misleidende tarieven bij variabele aanbieding. Binnen 3 weken van de goedkoopste zoals aangeboden naar de duurste op de markt..

Heel prettige ervaringen.
Contact via mail of telefonisch verloopt soepel. Je wordt vlot en goed geholpen. App is ook heel duidelijk. Ben erg tevreden.

Antwoord van Zonopnaam
De menselijke maat. Een duidelijke en vriendelijke manier van communiceren. Zowel aan de telefoon als via email. Ik ben nieuwe klant. Had wat vragen. Kreeg duidelijk antwoord. En snel. Verder vind ik de website en de app. gewoon goed. No-nonsense en helder opgezet. Nogmaals, ik ben nieuw. Blij met de zonnepanelen-mogelijkheid die geboden wordt!