Communicatie verloopt heel slecht zowel…
Communicatie verloopt heel slecht zowel schriftelijk als per telefoon!
Op een klacht wordt ook niet gereageerd. Komen hun afspraken niet na.
Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen
Communicatie verloopt heel slecht zowel schriftelijk als per telefoon!
Op een klacht wordt ook niet gereageerd. Komen hun afspraken niet na.
Al meer dan 3 maanden aan het wachten om een voorstel voor vervroegd pensioen. Personeel aan de telefoon vriendelijk maar daar blijft het bij. Nog even geduld vooraleer klacht melden bij Kifid
Pensioen op 65 jaar , dat wil ik nu twee jaar uitstellen , daarna afkoop klein pensioen. Het gaat over 7000€ , willen ze 10€ per maand betalen omdat er eerst 2500€ kosten zijn . Dus afkoop klein pensioen over 2 jaar , ze snappen totaal niet wat de cliënt bedoelt maar sturen een soort AI mail . Wat een ellende , u krijgt 6 maanden voor ingang een brief zodat u dan mag kiezen , ik wil helemaal niet kiezen , ik wil uitstel en daarna afkoop.
Slechte communicatie. Geen telefoonnummer te vinden. Zeer ingewikkelde formulieren in moeten vullen met info die ik niet meer heb.
Per 1 januari 2026 zou mijn opgebouwde flex pensioen vrijkomen en overgeboekt worden naar een andere uitvoerder, dit ivm de hoge kosten die ZL rekent,
1. In de afgelopen periode ( vanaf okt 2025) diverse malen zeer lang, telefonisch, in de wacht, een keer gesprek door ZL afgebroken.
Aanname: Weinig, gekwalificeerd, personeel op de helpdesk--> toename wachttijd--> doel :client haakt af.
2. Mijn keuze op 29 nov. 2025 doorgegeven en op 22 dec en 7 jan. nog geautomatiseerde brief dat ik mijn keuzes moest doorgeven, de ingescande brief stond 8 december in mijn dossier.
3. Rond half januari nogmaals lang aan de telefoon, deze medewerker heeft er voor gezorgd dat 23 i.p.v. voor 10 januari het kapitaal is overgemaakt. Gaf aan dat de spoedprocedures hier niet voor zijn. Gevraagd om respons als geld is overgemaakt, er was geen communicatie
4. Website stuurt sterk/dwingt voor advies rond je keuze, voor overschrijven kapitaal is dat niet nodig.
De indruk die ik heb is een lakse houding, meer gericht op intern dan op de klant.
Ik wil een klein pensioen afkopen.
Drempel 1 : Mijn gegevens zijn niet meer online te vinden (begin januari 2026 nog wel )
Drempel 2 : Telefonisch contact gehad en de betreffende persoon kon de gegevens ook niet vinden maar weet niet wat het afkoop bedrag gaat worden.
( 10 dagen na de afkoopdatum ! )
Drempel 3 : vraag m.b.t. afkoopbedrag via mail en online helpdesk gesteld maar geen antwoord gekregen.
Ik sluit me volledig aan m.b.t. de conclusies van Vivy, Benjamin en voorgaande reacties m.b.t. de competentie van deze onderneming.
Voor onze emigratie hebben wij een door Zwitserleven ondertekende verklaring nodig die aangeeft wat ik maandelijks ontvang. Nou, dat is een heel moeilijke vraag hoor! Mail gestuurd, na 4 weken antwoord gekregen. Volstrekt onbevredigend: download uw pensioenoverzicht maar! Nee dus, dat accepteren de plaatselijke autoriteiten NIET! Gebeld en je krijgt opnieuw hetzelfde antwoord. Luisteren naar wat er gevraagd wordt is echt te moeilijk. Ze zijn nog erger dan ambtenaren. Gewoon dom en lui. Beangstigend dat zo'n club je geld beheert. Zwitserlevengevoel? Laat me niet lachen!
Niet bereikbaar.
Na 6x bellen en gemiddeld een uur en 10 minuten inn de wacht gestaan te hebben eindelijk iemand gesproken.
Nieuwe medewerker die niet luistert, de gegevens op de eigen website niet snapt en geen antwoord geeft op gestelde vragen.
Geen prettig idee als je er al je pensioengeld hebt ondergebracht.
Bij ingangsdatum pensioen is pensioen niet gestort.
Na een half uur aan de lijn gehangen te hebben krijg ik een nutteloze telefoonagent die doodleuk meldt dat het inderdaad niet meer lukt om in deze maand te storten en dat ze volgende maand met terugwerkende kracht wel twee keer storten.
Bij aangeven dat ik dit geld NU nodig heb geen enkel begrip en de agent heeft ook geen enkele mogelijkheid om het bedrag sneller over te laten maken
Het zwitserleven gevoel is blijkbaar geen gevoel van rust maar van frustratie.
Heb nu al spijt dat ik mijn pensioen bij Zwitserleven heb ondegebracht.
Aan toekomstige pensioenado's dus het advies om vooral niet bij Zwitserleven je pensioen onder te brengen.
Na 1 uur en 5 min in de wacht wordt doodleuk de verbinding verbroken. Klant is koning, maar niet heus !!
Vandaag 20-9-2025 zegt de website Zwitserleven.nl even geen zwitserleven gevoel vandaag. Ik heb nog nooit een prettige ervaring of een “zwitserleven gevoel” gehad met Zwitserleven. Zo werd er door een”administratieve fout” gewoon zonder pardon 35.000€ uit mijn pensioenpot afgeboekt inclusief ook de opgebouwde rendementen. Toen ik belde werd er gemeld gezegd stuurt u maar een mailtje naar team8 want de medewerker aan te telefoon kon de afboeking niet terugvinden en ik moest bewijs aanleveren dat dit was gebeurd want ze konden zelf niet verklaren waar het geld was gebleven. ik raad dit bedrijf dan ook niet aan. Lijkt net op de Zwitserse banken waar ze ook weigeren om inzicht te geven in de geroofde goudvoorraden in WO2 door de duisters en die de Zwitsers aannamen in ruil voor waardepapieren waarmee Duitsland oorlogsmaterieel kon kopen,
Als ik de aanbiedingen en methoden van vergelijkbare bedrijven vergelijk, zou ik niet zeggen dat dit een eerlijke en proactieve onderneming is.
Zo'n drie weken geleden vroeg ik ze telefonisch om offertes voor verschillende opties te sturen, en ze gaven aan dat ze dat pas na ongeveer een maand konden doen. (Om te vergelijken - anderen deden het meteen).
Omdat ik een beslissing moest nemen, belde ik ze vandaag en tot mijn verbazing bleek dat ik voor een aanbod voor zogenaamd variabel pensioen een adviseur van hen moest inschakelen. Dit ondanks het feit dat ik precies weet wat ik wil en geen van die dure en tijdrovende "adviseurs" nodig heb. Dit was niet vermeld tijdens ons eerste gesprek en kwam als een complete verrassing.
Om te vergelijken met anderen: ze laten je je opties selecteren en raden je aan om aan het einde een online quiz van meerdere pagina's door te nemen om er zeker van te zijn dat je voldoende kennis hebt om je keuze te maken. Geen extra kosten, geen wachttijden en geen telefoontjes, geen "subsidiërende" nutteloze "experts" van pensioenadviseurs.
Kortom: ze willen dat je betaalt voor aanbiedingen die gratis zouden moeten zijn. Ze vermelden dit ook niet helemaal aan het begin van je reis met dit bedrijf.
Hoewel de online voor-aanbiedingen van Zwitserleven er aantrekkelijk uitzien, raad ik je aan om je pensioengeld niet aan dit bedrijf toe te vertrouwen.
Zeer slechte communicatie. Men stuurt een bericht dat het UPO in de documenten is geplaatst. Helaas niet het geval. Al ruim 14 dagen wachten op een reactie wanneer dit wordt opgelost. De tijd van Pim Jacobs "Het Zwitserleven gevoel" is echt voorbij.
Slecht, een vraag via contactformulier nooit antwoord op gekregen. Bellen is niet te doen. Via FB Messenger de vraag gesteld maar ook daar geen antwoord gekregen. Diegene vangt alleen vragen af en zet het weer door. Dus concreet weer met kluitje in het riet gestuurd.