benuta.pl Reviews

1.262
TrustScore 4 uit 5

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 4 van de 5 sterren

Zamówiłam już kilka dywanów i zawsze jestem w pełni zadowolona z jakości produktów. Zdjęcia też wiernie oddają ich wygląd więc nigdy nie ma rozczarowania. Ostatnie zamówienie to był chodnik do kuchni... Toon meer

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Kontakt ze strony firmy poprawny. Problemem było dostarczenie przesyłki. Firma ooosuje ze przekazuje sprawę do firmy kurierskiej, która się ze mną skontaktuje i poinformuje o dostarczeniu. Nie ma kont... Toon meer

Beoordeeld met 5 van de 5 sterren

Dywan jest śliczny. Czytałam opinie że zbyt żółty - absolutnie nie, ma piękny jasnokremowy kolor, że śmierdzi - czuć go wełną, ale trzeba przyłożyć do niego nos, co raczej nikt nie robi, że są załaman... Toon meer

Contactgegevens

4 sterren
3 sterren
2 sterren
1 ster

Geen recente geschiedenis van het vragen naar reviews

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Alle reviews

(1.262)

9 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Dywan przyszedł w takim stanie jakby…

Dywan przyszedł w takim stanie jakby był używany, jest krzywo ścięty, zapakowany w pudełko które było nieszczelne i podziurawione. Na samym środku dywanu widoczne zabrudzenie. Sposób zapakowania spowodował, że w wielu miejscach są zagięcia.

14 maart 2025

Brak kontaktu ze sklepem

Dywany otrzymałam ok , ale chce je zwrócić, ponieważ kupiłam złe rozmiary .
Niestety nie jestem w stanie skontaktować się ze sklepem. Telefon jest nieczynny. Kilkanaście @ wysłanych , bez odpowiedzi , nie mogę wygenerować etykiety zwrotnej .
Masakra .

11 februari 2025

Worst company ever

Worst company ever! I ordered 5 rugs from this company at one time, they took longer than expected to arrive, and the quality and the colour of the rugs looked different to what was shown online. They were also sent in 4 different packages, which I found odd, as they would have all fitted in one! After sending several emails regarding a return, I'm still yet to get a response. Returns were down on the system for four days after receiving my parcel, and i find it absolutely disgusting that they are trying to charge £19.90 PER PACKAGE to return! This explains why they have wasted lots of unnecessary package, in able to charge the return fee four times! I have asked the simple question serval times by email, "can I send the rugs back in one package, to only occur one return charge" but still no reply! You also have to take customs declaration for (CN23) into account when returning from the UK which is just added stress and fuss for what should be a simple return process!
I am so disappointed with this company, and will definitely not be ordering from them again. I strongly advise others not too also, unless you want to pay nearly £80 to return four rugs which did not cost much more than the return charge! Scandalous!!!

4 februari 2025

Nie polecam!

Dywan kupiony i opłacony 18 stycznia, dziś mamy 3 lutego i brak jakiegokolwiek znaku od firmy nie mówiąc oczywiście, że dywanu również brak. Na wiadomości nie odpisują. To nie jest mój pierwszy dywan zamówiony u nich i dotychczas nie miałam zastrzeżeń,ale ostatnie zamówienie zmieniło moje zdanie o firmie o 180 stopni. Zdecydowanie nie polecam!

18 januari 2025

Nie polecam.

Nie polecam.
Zamówiłam dywany 13 stycznia, do dnia dzisiejszego nie dostałam zamówienia.
Obsługa klienta w ogóle nie odpisuje, nie ma możliwości kontaktu.

Sklep wysyła z Niemiec, zwroty na swój koszt.

31 januari 2025

Moje trzecie zakupy w Benuta

Moje trzecie zakupy w Benuta i wciąż pełne zadowolenie z zakupów. Dywany wełniane i bawelnianie wysokiej jakosci. Ceny bardzo konkurencyjne i niskie w porównaniu do sklepów polskich. Duzy wybor produktow. Zdjecia i opis na stronie oddaja realny wyglad.Wysylka i dostawa trwa okolo tydzien czasu. Wciąż bede polecać bo każde zakupy zaliczam do bardzo udanych.

29 januari 2025

Dywan dobrej jakości

Dywan dobrej jakości. Przeszedł z lekkim opóźnieniem, ale była o tym informacja na stronie. Dziwnie zapakowany. Zamiast w rulon był złożony w kostkę co spowodowało zagniecenia. Po zwinięciu w rulon zagniecenia sie zmniejszyły i już prawie nie są widoczne. Podejrzewam, że sposób zapakowania byl spowodowany ceną firmy kurierskiej.

28 januari 2025

Oszuści

Oszuści. Biorą pieniądze, nie wysyłają towaru w umówionym terminie. Unikają kontaktu, nie odbierają telefonu, nie odpisują na maile.
Zdecydowanie nie polecam.n

13 januari 2025
Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Przestrzegam przed zakupami w tej "firmie"

Przestrzegam przed korzystaniem z zakupów w tej "firmie". Jakość produktów bardzo słaba, a tak zwana obsługa klienta i polityka zwrotów - dno dna. 1. Wygląd dywanów w porównaniu do zdjęć na stronie budzi po prostu śmiech (mogę udostępnić zdjęcia w zestawieniu "oczekiwania vs rzeczywistość"). 2. Jeden z trzech zamówionych dywanów (z tego samego wzoru i koloru, ale w innym formacie) okazał się niedostępny - ten twór (bo ciężko to nazwać firmą) nie poinformował, że tak jest, tylko odesłał za jeden dywan pieniądze, nie uprzedzając o braku dostępności dywanu, ani nie wysyłając faktury korygującej. Zależało nam na tym, żeby trzy zamówione dywany w pomieszczeniach ze sobą powiązanych były takie same - ale kij nam w oko, Benuta ma swój pomysł na wystrój naszych gabinetów. 3. Po pewnym czasie przyszedł jeden z dwóch pozostałych dywanów; trzeci nie przyszedł, pieniędzy nie zwrócono, korekty fv nie dostaliśmy. Napisaliśmy do firmy, że prosimy o zwrot środków za 3 dywan. Nie dostaliśmy odpowiedzi, za to po około tygodniu przyszedł ten 3 dywan - ni z gruszki, ni z pietruszki - wrzucony do pudła jak pierwszy, wymięty. 4. Oba dywany - jak wyżej - nie zostały zrolowane i spakowane tak, jak się pakuje dywany, tylko złożone w nierówną kostkę. Nieznikające, trwałe ślady złożenia sprawiły, że dywany nie dość, że słabej jakości, wyglądały tragicznie. 5. Na żadnym etapie prób kontaktu z tym tworem nie udało się do niego dodzwonić. Ta zdarta płyta na rzekomej infolinii jest włączona na stałe - codziennie będziecie się Państwo dowiadywać, że macie próbować dzwonić jutro. 6. Po złożeniu reklamacji, opisie problemów i tego, że dywany są dennej jakości oraz zostały dodatkowo zniszczone w transporcie, jak również - na prośbę tej "firmy" (no nie może być, że ktoś śmie mieć zastrzeżenia do TAKICH produktów) - po wysłaniu zdjęć dennych dywanów, firma wysyła pieniądze - uwaga - pomniejszone o dwa razy 100 zł, za koszt zwrotu tego szajsu. Oba dywany zostały odesłane w jednej paczce, z wyłącznej winy tego tworu, a Benuta rości sobie prawo do zatrzymania sobie po 100 za każdy dywan.
6. Wisienka na torcie - Benuta odmawia wystawienia faktury na firmę, uzasadniając to tym, że dokonaliśmy transakcji wewnątrzwspólnotowej. Mamy dziesiątki doświadczeń w zakupach na terenie UE i nigdy nie spotkaliśmy się z takim absurdem, że firma otrzymując dane do wystawienia faktury, nie informuje o tym, że jej nie wystawi na te dane (bo potrzebny dodatkowy NIP), tylko sobie wpisuje imię i nazwisko osoby podpisującej się pod mailami, wystawia faktury na randomową osobę fizyczną związaną z kupującym podmiotem gospodarczym, wysyła (po upomnieniu) produkty, a potem konsekwentnie odmawia i zwrotu pełnych środków, i wystawienia FV. Tak, za bezprawnie zatrzymane sobie pieniądze za zwroty też nie wystawią faktury. Wszystkim szczęśliwym nabywcom, którzy zobaczą, jakie cuda udało im się zakupić i którzy będą chcieli rozliczyć zwrot tych "cudów" w ramach działalności gospodarczej życzymy powodzenia, a firmie Benuta - żeby jej się wiodło tak, jak na to zasługuje swoją obsługą klienta. Sprawy oczywiście tak nie zostawię - po konsultacji z prawnikiem zgłaszam sprawę do właściwego urzędu ochrony praw konsumenta.

24 januari 2025

Ten sklep to dno

Ten sklep to dno, jeśli idzie o customer service. Nie da się do nich dodzwonić, zwrot paczki jest płatny 100 złotych, a zwrot dywanu za pomocą nawet ich etykiety jest niemożliwy bo produkty i sposób pakowania przekraczają standardy przewoźników.

15 januari 2025

Fikcyjny Black Friday

Zamówiliśmy dywany w Black Friday - nie dojechały, bo kurier DHL uszkodził przesyłkę. Co na to Benuta - powiedzieli że nie wyślą kolejnych bo to inne zamówienie, a więc cena się zmieniła. Dostaliśmy zwrot środków (a raczej fakturę korygującą - bo środków nadal nie ma) i zostaliśmy na święta bez dywanów w nowym mieszkaniu.
Zero kontaktu, zero rzetelności. Na infolinii nagrana przez Panią z Ukrainy wiadomość że obsługa nie istnieje. Bardzo mocno odradzam każdemu!

11 december 2024

Jedna gwizdka za cenę zwrotu 99,00zl i brak kontaktu

Jedna gwizdka za cenę zwrotu 99,00zł oraz za brak możliwości kontaktu telefonicznego z Obsługą Klienta. Automat proponuje kontakt w dniu kolejnym oraz przez email. Słabo. Nigdy wiecej nie zamówię przez ten sklep. Nie jasne jest również jak odesłać dywan. Na moim koncie jest napisane ze towar dostarczony ale po wejściu w śledź przesyłkę jeszcze jest w drodze co zreszta jest ok bo nie mam towaru. Nie polecam - za dużo niejasnosci i brak kontaktu . Są inne sklepy.

1 december 2024
Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Produkt OK, jest pole do poprawy

Produkt jest dobrej jakości w stosunku do ceny. Jednak chaos przy zamówieniu i sposób pakowania pozostawiają pole do poprawy. Produkt pojawiał się i znikał na stronie, poinformowano mnie, że będzie dostępny w listopadzie, przy czym mailowo ktoś inny poinformował mnie, że dopiero w styczniu 2025. Okazało się, że pokazał się już w październiku.
Druga sprawa to sposób wysyłki - przy opłacie 40zl za wysyłkę kurierem spodziewałam się, że dywan będzie zwinięty. Niestety nie, został spakowany na płasko w kartonie, przez co są na nim ślady zgięć, które są nadal widoczne - wciąż żyje nadzieją ze się rozprostują.

18 oktober 2024

Mieszane odczucia

Dywan jest piękny, zgodnie ze zdjęciem i opisem natomiast rozczarowujący jest brak możliwości wymiany. Chciałam wymienić na ten sam model, tylko większy ale w związku z brakiem opcji wymiany musiałabym stracić 99,99zl odsyłając produkt i kupić sobie nowy. Za to odejmuję jedną gwiazdkę i polecam dobrze się zastanowić przed zakupem.

17 oktober 2024

Dit is Trustpilot