Jaren geleden al geholpen door Smit. Toen hadden ze ons al goed geholpen. Nu zijn we inmiddels verhuisd en hebben we ze weer ingeschakeld voor kleine reparaties en onderhoud. Wederom goed werk gelever... Toon meer

Ik wil graag mijn ervaring delen. Ik ben heel erg te spreken over smit. Eigenlijk werd er onverwachts aangebeld. Wij zijn bezig bij de buren op het dak. En wil u er graag op weizen dat het ook bij u n... Toon meer

Na een uitstekende renovatie van onze schoorsteen vorig jaar en na geconstateerde lekkage is Wesley zelfs om 18:30 langs gekomen voor inspectie. Bleek slechte nokvorsten en meteen 2 dagen la... Toon meer

Komt afspraken niet na… moet er zelf constant achteraan… afspraak ging uur van tevoren niet door want pech (?) met een auto. Daarna niet contact met ons opgenomen maar bleken we gewoon zelf weer dit t... Toon meer

1. Dakdekker
  2. Schoorsteenservice

Daktechniek Smit is gespecialiseerd in dak werkzaamheden. U kan bij ons terecht voor schoorsteen renovatie, verwijderen, voegen, impregneren, dakpannen laten leggen, dakrenovatie, bitumen dakbedekking, lekkage, gratis dakinspectie en het plaatsen van dakisolatie op zowel uw schuine als platte dak.

4,2

Goed

TrustScore 4 uit 5

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Onprofessioneel en onbetrouwbaar bedrijf

Schoorsteen lekkage voor 1500 Euro laten behandelen. Heeft totaal geen effect gehad; evenveel lekkage als daarvoor. Daarnaast zinkrenovatie laten uitvoeren aan een zinken goot: broddelwerk. Ondanks offerte is er niet geschuurd dus hechting is twijfelachtig. Daarnaast ziet de goot er niet uit vanwege slechte uitvoering van het schilderwerk. Communiceren is met deze mensen niet mogelijk, dus blijf je met de ellende achter....

De reactie hierna gelezen en inderdaad communiceren is niet hun vak. Dat je 10% achterhoudt tot het werk goed is gedaan is vrij normaal, maar deze mensen keren het om: wij gaan eerder van de klus weg totdat alles is betaald. Als u dus naast een slechte klus ook graag een bizarre communicatie wilt met Wesley, dan is dit uw bedrijf. Zie daarvoor ook andere reviews (de slechte dan), waar ditzelfde wordt gemeld.
Verwijzen naar andere klussers die bezig zijn geweest is een drogreden, die ik in meerdere reviews zie. Ook dit is onderdeel van de bijzondere communicatie en werkopvatting van dit bedrijf.

18 maart 2024

Antwoord van Daktechniek Smit

Graag merken we als eerste op dat u niet het gehele bedrag van de fatuur heeft betaald en dit ook niet wilde doen. Daardoor hebben wij dus ook niet alle werkzaamheden afgerond. Wij waarderen het altijd als klanten ons een review geven, maar dan moet de review natuurlijk wel eerlijk zijn en gaan over de betreffende reparatie. Verder zijn er ook werkzaamheden door een andere dakdekker uitgevoerd, waar wij niets mee van doen hebben.

U heeft bij ons een offerte aangevraagd en ontvangen voor loodwerk en de dakgroot. Wij hebben het loodwerk van de schoorsteen vernieuwd, dit kwam ook goed door de keuring heen. Toen u ons belde dat u lekkage had, zijn wij komen kijken en bleek dat het voegwerk bij de schoorsteen niet goed was. Hiervoor was een andere dakdekker aan de slag gegaan, deze dakdekker had alleen het voegwerk gedaan, maar niet het lood. Het lood was verder keurig. De dakgoten waren we nog niet mee klaar, maar u gaf al aan dat u die niet ging betalen. Wij zijn op dat moment dus met de werkzaamheden gestopt.

Goede ervaring met dakdekker Smits en…

Goede ervaring met dakdekker Smits en Amersfoort. Na telefonisch contact kwamen de mannen een dag later om ons dak te inspecteren. Diezelfde dag kregen we een offerte. Wij zijn zeer tevreden met ons nieuwe dak, alles is netjes volgens de offerte uitgevoerd.

20 maart 2024

Beunhaas

Dit bedrijf moet niet mogen bestaan.
Geloof me ,,,, alle positieve reviews zijn nep.
Wat een slechte ervaringen met deze man, lekkage is erger geworden. Gooit rotzooi in de tuin van de buren.
Is gauw boos.
Bespaar je een hoop geld en mijd dit bedrijf

13 december 2023

Antwoord van Daktechniek Smit

Wij kunnen u helaas niet in ons systeem terugvinden, waarschijnlijk heeft u een review voor het verkeerde bedrijf geschreven. Mocht u toch klant van ons zijn, kunt u dan telefonisch contact met ons opnemen? Wij lossen zaken graag op maat op.

Toppers

Het dak was vol met vuiligheid en mos, maar ze hebben het dak zeer grondig gereinigd en nu ziet het er weer uit als vanouds!

27 februari 2024

Dakrenovatie

Snel een afspraak gemaakt voor een offerte. Na de offerte meteen een afspraak gemaakt voor dakrenovatie en isolatie.
Goede prijs, ze werken hard en denken met je mee. Tevreden met ons nieuwe dak.

24 februari 2024

Aanvulling vorige review.

Om even terug te komen op mijn vorige review over mijn verbazing omtrent ter plaatse betaling het volgende. Achteraf ten onrechte gemeld hier omdat het in de algemene voorwaarden vermeld staat. Dus bij deze neem ik dat terug!

7 februari 2024

Antwoord van Daktechniek Smit

Hallo Goos, bedankt voor de review en de aanvulling op de vorige review. Wij vinden het fijn dat u tevreden bent over het werk en dat we uw lekkage hebben kunnen verhelpen. Jammer dat er wat verwarring was over het ter plaatse betalen, maar fijn dat alles goed gekomen is.

Lood vervangen

Vandaag wesley en Albert van smitdaktechniek langsgeweest om rond ons dakkapel het lood te vervangen
Geven goed advies en hebben netjes werk geleverd,dus tevreden met wat ze gedaan hebben

5 februari 2024

Wij hadden een geruime tijd een lekkage…

Wij hadden een geruime tijd een lekkage bij de nok.

Na een dakinspectie bleek de ondervorst / ruitenrol niet goed te zijn. De heren hebben dit in korte tijd opgelost voor ons.

Zo is er een nieuwe ondervorst / ruitenrol geplaatst en zijn de nokken weer terugvast gezet. Superblij mee want we hebben geen lekkages meer gehad.

31 januari 2024

slordig, half werk en gauw beledigd

Keurige prijsopgave maar na opdracht blijkt Wesley vooral druk met het incasseren van de factuur en geen dakpannen te hebben besteld (er zouden er een aantal worden vervangen) en de halve schoorsteen te laten voegen omdat het onderste deel 'muur' zou zijn. Ook is hij vergeten dat we samen met buren de schoorstenen rondom zouden worden gevoegd, dus de buren moesten nog een paar maanden langer wachten. Veel appjes en een snel beledigde Wesley die uiteindelijk belooft dat hij dan zelf wel zal komen... om vervolgens nooit meer iets van zich te laten horen of zien.
Zelf de dakgoot schoongemaakt die met grote klodders cement is achtergelaten en een ander bedrijf gezocht voor de dakpannen.
Geen aanrader die Smit daktechtniek.

1 augustus 2023

Antwoord van Daktechniek Smit

Wat jammer om uw review te lezen, want wij hebben juist rustig en netjes gewerkt. Iets waar u niet tevreden over was, want u wilde dat we het werk maar afkregen en werd boos over de snelheid waarmee gewerkt werd. Als we snel en slordig werkten, zou het werk op een niet correcte manier afgeweest zijn.

Wij zouden verder een aantal pannen in cement leggen, maar u bleef boos en de collega's beledigen. Zij hebben hierop de schoorsteen afgemaakt en de pannen laten zitten. Wij hebben deze in mindering gebracht op de factuur, dus u heeft hier verder ook niet voor betaald.

Wat betreft de werkzaamheden bij de buren, kregen wij deze werkzaamheden niet direct af en hebben we met uw buren een andere vervolg afspraak gemaakt. Wij zijn de buren dus zeker niet vergeten.

Doe het niet!

Ga niet de fout in om met dit bedrijf in zee te gaan!
Wat begon met een lekkage door loszittende dakbedekking, is geëindigd in een kostenpost van ruim 7000eu!
Op basis van Google reviews en een op het oog prima offerte akkoord gegaan met Daktechniek Smit.
Daarna een en al ellende. Slechte communicatie, nog slechtere 'herstelwerkzaamheden'.

Tijdens 'herstel' van de dakbedekking bleek vervolgens, volgens hen, de nokbalk rot te zijn, het lood rondom de schoorsteen en dakkapel niet meer goed te zijn, én dat de goten opnieuw gecoat moesten worden. Toch maar akkoord gegaan met herstel hiervan, want tja, zij zijn de experts... Ook zouden ze een jurist in dienst hebben die voor ons een rapport zou opstellen zodat we kosten zouden kunnen verhalen...
Hierna alleen maar ellende.

Direct na werkzaamheden Smit grote lekkage op zolder bij de schoorsteen. Uiteraard een telefoontje gepleegd om melding te maken van nieuwe lekkage. Daarna alleen maar excuses over drukte, zieke collega's en ongevallen. Geen reactie op mail. Dag erna nogmaals gebeld, midden in het gesprek wordt de hoorn erop gegooid. Reageerde niet meer, alleen nog via sms. Nog steeds geen reactie op verzoek om langs te komen.
Daarom zelf maar 2 andere partijen gezocht om second opinion met dramatische uitkomst:

- Grote lekkage op zolder bij de schoorsteen als gevolg van prutswerk met het 'invoegen' van loodvervangend materiaal, al het cement lag alweer los op het dak
- Loodwerk is geen lood maar soort dakbedekking materiaal / EPDM dat over het oude lood is geplakt, dus het oude loodwerk dat niet goed was is niet eens weggehaald
Het nieuwe EPDM zat direct na aanleggen al weer los, en water liep er zo onderdoor het huis is
- De afvoer bij de dakkapel is veel te kort, het water loopt meteen onder het 'loodwerk' door
- De goten zijn dusdanig slecht gecoat dat ze nu volledig vervangen moeten worden
- Veel achtergebleven rommel op het dak en rondom het huis

Een week later nog steeds geen reactie van Smit, ondanks de grote hoeveelheid water op zolder inclusief zeiknat plafond.
Uiteindelijk akkoord gegaan met écht herstel van een goede en betrouwbare partij. Geen offerte op papier en direct betalen bij opleveren, maar gewoon netjes per mail en inclusief normaal betaaltermijn.

Op een mail naar Smit waarin we de overeenkomst opzeggen en we ons geld terugeisen werd wonderbaarlijk genoeg wél direct gereageerd...

Conclusie: Smit is geen oplichter, maar gewoon totaal onbekwaam in zijn vak. Reviews zullen ongetwijfeld gekocht zijn, want deze man kan echt helemaal niks.
Spaar jezelf een hoop ellende, frustratie en geld en zoek nog even verder naar een echte dakdekker.

Edit 07-02-24:
Na 15 boze whatsapp berichten van Daktechniek Smit ’s avonds laat en een vreemde reactie op deze review, voel ik me genoodzaakt om eenmalig te reageren.
- Ja, onze initiële lekkage aan de dakkapel was verholpen, ware het niet dat de dakbedekking 2 maanden later alweer los zit en niet meer gerepareerd kan worden met complete vervanging tot gevolg;
- Ja, wij hebben ervoor gekozen om de dakgoten niet te vervangen maar te renoveren, op advies van Smit, omdat goten vervangen ingewikkeld werd, omdat de buren dan ook alles moesten vervangen. Het renoveren is niet gelukt, met noodzakelijke vervanging tot gevolg. Dat een andere dakdekker op de naad zou hebben gestaan is natuurlijk onzin, zijn voet stond ietwat ongelukkig op de foto die we Smit hebben toegestuurd;
- Smit had álle werkzaamheden afgerond toen de nieuwe lekkage is ontstaan (betaling was reeds uitgevoerd), dus het is onzin dat ‘ze nog bezig waren’ en zaken zouden afmaken;
- Ja, natuurlijk wilde ik dat ze gelijk zouden komen nadat nieuwe lekkage was ontstaan, maar als je na 1 week totaal geen reactie krijgt dan moét je wel iets anders als het water de zolder instroomt;
- Ja, wij stonden na 1 week wachten op een reactie, en na 2 second opinion bezoeken niet meer open voor herstelwerkzaamheden door Smit, omdat we totaal geen vertrouwen meer hadden in deze dakdekker. Helaas hebben zij geen voor ons acceptabele oplossing geboden. Met meerdere andere gedupeerden werken we inmiddels aan vervolgstappen.

26 november 2023

Antwoord van Daktechniek Smit

Wat jammer dat u deze review schrijft die volgens ons niet correct is. U heeft contact met ons opgenomen omdat u daklekkage had. Wij hebben een plat dak voor u gemaakt waar u ook zeer tevreden over was. Uw dak lekte niet meer. 2 maanden later zijn we met andere, nieuwe werkzaamheden gestart. Hierbij wilde u zelf de dakgoten niet vervangen hebben, maar deze alleen renoveren.

Hier waren we mee bezig, tot het op een dag ging regenen. Wij waren op dat moment nog bezig met de nokvorsten en de schoorsteenzijde die we nog moesten herstellen. Dit kan alleen niet in de regen. Wij hebben hierover telefonisch contact gehad om de week daarna hier verder mee te gaan en het opnieuw te doen, zodra de regen gestopt was en het droog was. U wilde dat wij gelijk kwamen, maar het bleef regenen en in de regen kunnen we niet netjes werken. Hierop wilde u uw geld terug ontvangen. Wij hebben aangegeven dat we dat niet doen en dat we het graag voor u wilde oplossen bij droog weer. Hierop hebben we geen gehoor meer van u ontvangen.

U heeft daarop andere dakdekkers laten komen. Zij hebben in de dakgoot precies op een naat gestaan waardoor die kapot ging. Wij hebben geen kans meer gekregen om het werk af te ronden, terwijl we dit alles graag voor u wilde oplossen. Ook vinden we het jammer dat u het verhaal van anderen gelooft, terwijl wij duidelijk hebben aangegeven dat we de nok en het lood opnieuw gingen doen na de regen. Wij hebben helaas geen invloed op het weer.

U stond niet meer open voor oplossingen van onze kant en wilde alleen uw geld terug. We zijn samen tot een oplossing gekomen hiervoor.

Vlotte inspectie heldere uitleg en goed opgelost.

Kort na de melding kwam Wesley langs voor een inspectie en legde de opties uit. We besloten eerst het ventilatieprobleem op te lossen. Ik kreeg een offerte en besloot hier gebruik van te maken. 2 weken later kwamen de collega’s de werkzaamheden uitvoeren en dit is keurig gedaan. Aan te bevelen!

6 januari 2024

Komt afspraak niet na en is voortdurend…

Komt afspraak niet na en is voortdurend in de war met wat is toegezegd.

27 augustus 2023

Antwoord van Daktechniek Smit

Om te zorgen dat afspraken ingepland en bevestigd worden, loopt (bijna) al onze communicatie via de mail. Dit om te voorkomen dat er problemen zijn met bijvoorbeeld Whatsapp. Wij raden onze klanten dus ook altijd aan ons te mailen. Via de mail wordt alles netjes behandeld.

Zeer slecht bedrijf

Zeer slecht bedrijf. Eerder een beunhaas dan een vakman.
Contact valt nog een hoop te leren. Maar praat maar niet over zijn werk.
Communicatie moeilijk bereikbaar als zijn werk eenmaal gedaan is maar niet verholpen. Na moeilijk 3 x iemand met een 0 uren contract laten sturen onder de naam daktechnieksmit en zelf niet meer durven te komen zegt al genoeg. Uiteindelijk de rechtsbijstand ingeschakeld. Want met dit bedrijf raad ik niemand aan. (Werkzaamheden netjes achterlaten is ook een probleem.)later sturen ze gelijk een bericht op je eigen bericht. Maar ruimen nog steeds niks op. En komen niet met een oplossing. ps laat een bericht niet achter van we komen nog langs en spijtig dat het zo is gegaan bla bla bla verhaal.

Mocht er vragen zijn ben ik bereid ervoor. Foto zegt genoeg.

3 december 2023

Antwoord van Daktechniek Smit

Goededag Lieon, wat jammer om uw review te lezen. We hebben bij u het lood vernieuwd, het voegwerk bij het lood uitgeslepen, nieuwe loodvervanger geplaatst en alles afgevoegd. Hierbij kan primer achterblijven, dat zorgt ervoor dat het lood goed vastzit. Zoals netjes aangegeven, zal dit er normaal gesproken met regen afspoelen. En mocht dat onverhoopts niet gebeuren, komen wij het netjes schoonmaken. U vond dat op dat moment verder niet erg. Mocht u nog iets met ons willen bespreken, neemt u natuurlijk vooral contact met ons op!

Beter niet aan beginnen.

Gratis dakinspectie gehad, dat verliep prima.

Offerte gekregen en deze werd netjes toegelicht.

Daarna was het ruk.

Communicatie bleek al gauw een grote zwakte van firma, er bleek al snel dat zaken die werden (toe)gezegd door firma tijdens inspectie later ineens anders waren toen ik ze ermee confronteerde. Had ik toen mijn gevoel maar gevolgd, maar toch klus bij hun gereserveerd omdat ze scherp geprijsd LEKEN.

Werklocatie werd ontzettend vuil achtergelaten, ondanks herhaaldelijk verzoek of alles opgeruimd zou worden.

Afgesproken offertebedrag viel na het gedane werk ineens veel hoger uit doordat er toch meer m2 nodig waren. Uiteindelijk vonden we overeenstemming over de meerprijs, maar heb wel aangegeven dat ik het niet netjes vind, mede omdat er juist een dakinspectie was gedaan om de offerte te maken.

Ook bleek een deel van de werkzaamheden niet goed uitgevoerd met waterschade tot gevolg.

Ik heb getracht tot een fatsoenlijke communicatie met de firma, maar het is werkelijk kinderlijk hoe er gereageerd word.

Heb de zaak gelukkig zelf kunnen oplossen, want firma was niet bereid tot bieden van oplossingen.

'helaas' ben ik wel mijn garantie kwijt op de werkzaamheden, maar daar ben ik niet rouwig om, want de enige garantie die zij kunnen bieden is garantie dat er gezeik komt.

*REACTIE OP BERICHT FIRMA SMIT*

Uw reactie op mijn bericht waarin u mij beticht van het delen van onwaarheden vind ik teleurstellend en dient dus ook van enig repliek:

Fijn dat u mensen nogmaals attendeert om goed op de kleine lettertjes te letten, wat mijn fout is geweest, want u geeft dus zelf al aan dat een opgestelde offerte na dakinspectie niet bindend is, er kan dus zomaar een extra kostenpost berekend worden, dit krijgt de klant pas te horen als het werk al nagenoeg af is.

Bijzonder ook dat tijdens een dakinspectie het loodwerk niet opgetild en teruggedrukt kan worden om te zien wat hieronder de situatie is, maar vervolgens tijdens de werkzaamheden kan het wél opgetild worden en blijkt ineens dat de situatie afwijkt van de verwachting, wat dus leidde tot extra onkosten.

de 24/7 service + openingstijden op uw website stroken niet met de door uzelf beschreven actie om pas na 2 dagen noodhulp te verlenen.

Fijn dat u hiermee zelf al aangeeft dat zaken niet deugen.

Jammer vind ik het nog steeds dat u niet onderling tot een gepaste communicatie en oplossing wilde komen en het moest leiden tot deze discussie.

Ik ga het nu definitief afsluiten en hierbij laten.

14 september 2023

Goedenavond,

U review klopt niet helemaal.

Wij hebben inderdaad een offerte bij u achter gelaten. Zoals in de algemene voorwaarden beschreven staat kan het soms zijn dat meer meerwerk aan de pas komt, dit omdat we te maken hebben met dakbedekking die we moeten overlappen en waarvan snijafval af komt hier kunnen wij helaas niks aan veranderen. Tevens zoals uit de Whatsapp berichten hebben we met u een afspraak gemaakt op zeer korte termijn van twee dagen. U kon helaas niet wachten op deze termijn waarna u zelf een andere dakdekker hebt laten komen. Dus het verhaal dat we u niet wilde helpen is complete onzin. Door deze dakdekker bent u weliswaar nog opgelicht ook om 600 euro voor een afvoer te vragen terwijl wij 75 euro rekenen voor een afvoer.

Daktechniek Smit

Slechter kan niet

Update: inmiddels Smit gedagvaard om zo via de rechter de herstelkosten terug te krijgen. Als je van rechtzaken en lekkende daken houdt, moet je vooral zaken doen met Smit. Al het werk is waardeloos uitgevoerd. Schade (berekend door onafhankelijk expert) van €10.800,-. Dit zijn de herstelkosten NA het werk van Smit. Andere reviews komen op mij zeer ongeloofwaardig over. Let voor de grap eens op het taalgebruik in de reviews.

20 oktober 2023

Vriendelijk personeel die hun vak…

Vriendelijk personeel die hun vak kennen. We werden goed geïnformeerd en kregen duidelijk uitleg over de werkzaamheden aan onze schoorsteen. Er werden ook fotos voor en na de werkzaamheden gemaakt, wat erg fijn was aangezien wij het dak niet op durven....
Wij zijn erg tevreden en zullen zeker weer contact met jullie opnemen en aanraden aan onze kennissen en familie

27 oktober 2023