DutchDo Reviews 259

TrustScore 2 uit 5

2,0

weer voor de kat z'n conus zitten wachten op een pakketje dat 'helaas morgen' wordt afgeleverd. laatste keer. zowel ptt als dutchdo: twee armzalig amateuristische instanties die voor ondernemertje spe... Toon meer

9 x dezelfde mail met ‘ er kunnen geen adresgegevens gevonden worden’, NA bestelling betaald te hebben. 4x gebeld, pakket zou onderweg zijn. Expres 2 dagen ‘genomen’ want sodastream voor verjaardag. T... Toon meer

Processen en administratie zijn onvoldoende bij Dutchdo resulterend in het feit dat ik 1. een herinnering krijg voor reeds toegestuurde retour cilinders 2. het bewijs van verzending moest mailen 3. ve... Toon meer

2,0

Slecht

TrustScore 2 uit 5

Geen gegevens bekend over review-uitnodigingen

Heeft nog niet op negatieve reviews gereageerd

Onterechte Aanmaning. Nooit iets gekocht.

Aanmaning voor een sodastream ruilcilinder die ik nooit heb besteld. Aanmaning van Billink. Sterker nog, een laatste aanmaning. Ik heb nooit iets besteld en nooit een rekening gehad en dus ook nooit een 1e of 2e of weet ik hoeveelste aanmaning gehad. Overigens betaal ik altijd meteen met Ideal als ik online iets koop, dus ik heb echt geen idee waarover zij het hebben. Ik betaal dus helemaal niks. Van de dreiging met een incassobureau uit Rotterdam (COEO) ben ik ook niet zo onder de indeuk. Wordt waarschijnlijk vervolgd.

12 augustus 2023

Dutchdo.nl en Billink zijn echt smerige oplichters!

Dutchdo.nl zijn echt smerige oplichters. Die op oneerlijke manier via Billink, ook zulke oplichters mensen hun geld proberen af te troggelen. Ze sturen facturen met datums die niet kloppen en gaan zeer intimiderend te werk als je niet wilt betalen omdat je weet dat hun claim onterecht is. Ik ben zelden op zo’n onbeschofte manier behandeld als door Dutchdo.nl en Billink en als ze dan eindelijk door hebben dat je niet zult betalen omdat je genoeg bewijzen tegen ze hebt, krijg je een mail zonder excuus dat je niet meer hoeft te betalen. Dan zie je hun commentaren bij reviews van anderen, hier op trustpilot bijvoorbeeld, waar ze wel hun excuus aanbieden. Maar dat doen ze alleen voor de buitenwereld want via de mail, dat privé gaat krijg je die excuses niet daar gaan ze gewoon vreselijk intimiderend en onbeschoft met je om. Dreigen met het verhogen van bedragen en zo mensen bang maken zodat ze overstag gaan en toch maar betalen. Dutchdo.nl en Billink werken samen en lichten mensen met die vieze manier op. Ik heb nu genoeg voorbeelden van mensen gelezen dat ze zo te werk gaan en dit is blijkbaar de nieuwe manier van oplichting! Dus mensen kijk uit voor deze bedrijven!

26 juli 2023

DutchDo laat onterecht een aanmaning…

DutchDo laat onterecht een aanmaning sturen voor retourcilinders die 4 jaar geleden al ingeleverd zijn. Ook hiervan destijds een bevestiging ontvangen. Volgens Billink die namens DutchDo de incasso doet wist DutchDo niet meer welke kosten nog open stonden en sturen ze voor de zekerheid iedereen maar een factuur. Vervolgens heb ik contact opgenomen met dutchdo, bleek inderdaad een misverstand. Een week later is de incasso nog steeds niet geannuleerd! nooit meer iets bestellen.

4 augustus 2023

PAS OP OPLICHTERS!

PAS OP! OPLICHTERS!
Sturen spook van facturen, aanmaningen en zijn onwijs moeilijk bereikbaar. Riekt naar oplichting/criminele organisatie!

9 augustus 2023

Onterechte factuur

Vandaag factuur ontvangen voor 'niet retourneren 2 ruilcilinders', bestelling ' 20-06-2023'. Bij telefonische navraag bleek het om een bestelling uit 2020 te gaan. Het grappige is, dat ik sinds juli niet meer via Dutchdo bestel, omdat de website veranderd is (hetgeen ik ook niet vertrouwde), en ik niet meer kon inloggen. Overigens snel een andere leverancier gevonden. Ik heb niets meer van Dutchdo in mijn bezit. Mij is -zojuist telefonisch- beloofd dat de administratie verzocht wordt om deze factuur te laten vervallen.

7 augustus 2023

Dit weekend een laatste aanmaning gehad…

Dit weekend een laatste aanmaning gehad voor, je raadt het al, 2 ruilcilinders die in 2021 besteld zijn. Net de klantenservice gesproken en precies hetzelfde verhaal te horen gekregen als hieronder zo dikwijls beschreven staat. Nooit eerder iets te horen gekregen, email loopt via Billink, daar kunnen wij niets aan doen.We gaan het uitzoeken en zullen de aanmaning intrekken. Aanstaande vrijdag komt er een reactie. Ik ben benieuwd.

Waardeloos bedrijf

Waardeloos bedrijf. Wij kregen vandaag een aanmaning voor ruilcylinders die wij meer dan 2,5 jaar geleden hebben teruggebracht. Wij weten zeker dat wij de cylinders toen der tijd hebben teruggebracht, dus het is van de zotte dat wij een aanmaning krijgen van een incassobureau. Mocht er dus iets fout zijn gegaan bij de post of in het proces van Dutchdo, dan is dat niet ons probleem. Hiernaast is er nooit over de problemen met de ruilcylinders met ons gecommuniceerd. Wij hebben onlangs nog wel mail gehad over of wij een review willen plaatsen. Het zit dus ook niet in het spamfilter.

Het regent klachten over dit bedrijf, misschien is het een idee om een gezamenlijke klacht in te dienen en zodoende vervolgstappen te ondernemen. Dit is niet de gang van zaken en zou niet moeten kunnen in Nederland.

Waardeloos bedrijf

Vandaag alweer een aanmaning gekregen omdat ik blijkbaar ruilcilinders niet heb geretourneerd. Wat een onzin. Ik bestel altijd via de website waar je ook meteen moet afrekenen. Ik bestel altijd per 2 stuks (in 1 verpakking) en retourneer ook altijd per 2 (In 1 verpakking). Zo ook deze, gewoon geretourneerd, verzendbewijs heb ik ook nog. Ze hebben me dit al eens eerder geflikt vandaar dat ik ze zolang bewaar.
Nu dus een incassobrief via Billink.
Mijn hemel Dutchdo:
"GET YOUR SHIT TOGETHER!!!!!!!!

5 augustus 2023

DutchDo laat klant stikken.

Via bol.com 40 Attema inbouwdozen besteld voor € 25,47. Van DutchDo een mail gekregen dat ze op 1 augustus geleverd zouden worden.
Op 1 augustus een pakketje van Dutchdo ontvangen met slecht 1 inbouwdoos. Gebeld met het bedrijf. In eerste instantie gaf de telefoniste, na navraag aan, dat het wel klopte. Die dozen kosten volgens haar € 16,85 per stuk. Aangegeven dat deze ergens anders voor minder dan € 2,00 per stuk te koop zijn. Hierna ging ze weer navraag doen. Bleek opeens niet meer leverbaar. Bedrijf wil er niets meer aan doen. Kortom de klantvriendelijkheid is nul. Ze komen hun belofte niet na en laten dan de klant stikken en het zelf uitzoeken. Ik voel me gewoon belazerd.

1 augustus 2023

DUTCHDO.NL belazerd mensen

DUTCHDO.NL belazerd mensen. Ik heb zeggen ze dan anderhalf jaar geleden de voorwaarden, dat ik 2 ruilcilinders voor mijn sodastream, heb aangeklikt. Daar was ik me dus niet van bewust en ik dacht dat ik 2 ruilcilinders met gas voor mijn sodastream had gekocht. Die 2 ruilcilinders kostte toentertijd 51,98 euro. Zonder enige waarschuwing stuurde DUTCHDO.NL dus na anderhalf jaar incassobureau BILLINK op mij af en eiste 60 euro. Om dat ik die zgn voorwaarden zou hebben aangeklikt. Bij elkaar dus een bedrag van afgerond 112,00 euro voor een paar ruilcilinders met gas. In die mail stond dat ik het ‘contract’ kan laten ontbinden als ik die met naam en ondertekend terug zou sturen. Maar ik heb dus zo wie zo nooit een contract ondertekend voor die ruilcilinders in de eerste plaats. Ten tweede stond er een een recente datum bij, alsof ik pas geleden iets bij hun gekocht had en dat was dus ook niet zo. Ook heb ik om een kopie van die voorwaarden gevraagd maar dat hebben ze nooit gegeven.
Ook heb ik incassobureau BILLINK gevraagd of ze mij hun claim schriftelijk met naam, functie en natte handtekening wilde toesturen, want iedereen kan mij per mail wel eisen dat ze geld van mij willen. Ook daar zijn ze nooit op ingegaan. Daar heb je als consument recht op namelijk. Later wilde de DUTCHDO.NL het bedrag wel halveren als ik die ruilcilinders zou terug sturen. Dan nog zou ik afgerond 80 euro voor een paar ruilcilinders met gas kwijt zijn. En dat allemaal zonder enige waarschuwing vooraf, wat volgens mij de normale gang van zaken is als je iets van hun hebt dat terug gestuurd moet worden. Dan waarschuw je je klanten toch eerst…? Dan stuur je toch niet gelijk een incassobureau op ze af? Nee mensen kijk uit DUTCHDO.NL probeert op een hele vieze manier geld van hun klanten af te troggelen. Door bangmakerij met een incassobureau die dreigt als je niet betaalt de het bedrag verhoogd wordt. U moet het natuurlijk zelf weten maar ik zou bij DUTCHDO.NL HELEMAAL NIKS KOPEN!

17 juli 2023

Ver weg blijven van dit bedrijf

Ver weg blijven van dit bedrijf, zeker in combinatie met sodastream bestelling en billink. Waardeloze communicatie, nul flexibiteit. Zorg dat je die K@&^@&t cilinders gewoon overal kan inleveren!!!

26 juli 2023

Waardeloze manier van werken

Je krijgt eerst een incasso om vervolgens zelf uit te gaan zoeken waarom. Waardeloze manier van werken en communiceren..

Daarnaast de cilinders teruggestuurd met de bijgeleverde sticker zijn nu volgens hun naar het verkeerde adres gestuurd, of ik dat "even" uit kon gaan zoeken. Omgedraaide wereld..

10 juli 2023

Wij hebben nooit iets besteld of…

Wij hebben nooit iets besteld of geretourneerd bij dit bedrijf. We hadden nog nooit gehoord van dit bedrijf en toch krijgen we facturen en herinneringen van ruil cilinders. Het zijn fraudeurs. Als jullie niet stoppen met facturen sturen ga ik aangifte doen van oplichting. Ik raad iedereen aan dit ook te doen. Hoe meer klachten de politie krijgt, hoe zwaarder deze klacht zal gaan wegen.

10 juli 2023

kan ik een nul ster geven?

kan ik een nul sterren geven?
krijg opeens factuur van hun voor ruilcilinders. Ik heb sinds 2020 niets besteld daar. Cilinders toen ook geretourneerd. Strlletje oplichters

22 juni 2023
Logo DutchDo

Antwoord van DutchDo

Het spijt ons te horen dat er problemen zijn met de facturatie. Ons systeem heeft geconstateerd dat er ruilcilinders niet zijn ingeleverd. Het is toegestaan om deze kosten nog tot 2 jaar na de levering te factureren. Indien u dat wenst, willen wij graag met u in gesprek hierover.

U kunt contact met ons opnemen via review@dutchdo.nl.

Het DutchDo-team