Elirena

De score van dit bedrijf is niet beschikbaar vanwege een schending van onze richtlijnen.

Lees wat reviewers zeggen

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Brak możliwości zwrotów , towar bardzo słabej jakości i niezgodny z zamówieniem. Próba zwrotu towaru nie powiodła się , firma przeciąga procedurę i wreszcie przestali się odzywać. Tragedia , przestrze... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Należy się 0 gwiazdek. Sukienka, która na zdjęciu wyglądła olśniewająco, okazała się być słabizną. Długość bluzki. Kolor brudnej żółci. Nieliczne frędzle, których powinna być cała masa, w dodatku odp... Toon meer

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Jedna gwiazdka to za duzo! UWAGA SCAM! Od prawie 2 tygodni staram sie uzyskać informacje jak dokonać zwrotu 2 pary butow rzekomo ortopedycznych. Kontakt telefoniczny jest niemozliwy, skrzynka glos... Toon meer

Bedrijf heeft geantwoord

Beoordeeld met 3 van de 5 sterren

Torba na ramię ma naprawdę praktyczny i elegancki wygląd, trzeba przyznać. Funkcjonalna jak najbardziej, ale jakość wydaje się dość przeciętna, niczym szczególnym nie zachwyca.

Bedrijf heeft geantwoord

Contactgegevens

Schending van onze richtlijnen

Alle reviews

71 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Absolutnie nie kupować w tym sklepie

Absolutnie nie kupować w tym sklepie, zwykłe oszustwo. Jakość produktu dramat, zwrot do Chin na koszt kupującego co przewyższa wartość produktów. Sklep oferuje 30% rekompensaty, to jakiś żart…

23 mei 2026

Pani Martyno,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo nam przykro, że produkt nie spełnił Pani oczekiwań oraz że proces zwrotu okazał się dla Pani rozczarowujący.

Rozumiemy Pani frustrację i traktujemy takie uwagi bardzo poważnie, ponieważ zależy nam na zapewnieniu jak najlepszych doświadczeń zakupowych naszym klientom. Państwa opinie są dla nas cenne i pomagają nam stale ulepszać nasze usługi oraz ofertę.

Dziękujemy za poświęcony czas na wystawienie recenzji.

Dramat

Dramat ! Nie dość że czekałam na zamówienie 3 tygodnie to kompletnie odbiega od tego co na zdjęciu. Nikomu nie polecam tej strony! Oszustwo, jakość garnitury fatalna... Wyłudzanie pieniędzy !!! Nie dajcie się nabrać!

19 mei 2026

Pani Justyno,

Bardzo nam przykro, że zamówienie nie spełniło Pani oczekiwań i że czas realizacji był dłuższy niż oczekiwano. Rozumiemy Pani rozczarowanie i przepraszamy za zaistniałą sytuację.

Dziękujemy za opinię — każda uwaga pomaga nam poprawiać jakość naszych usług.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

przysłali towar w dziwnym rozmiarze i…

przysłali towar w dziwnym rozmiarze i nie chcą zaakceptować zwrotu, ani zwrócić pieniędzy, ubrania z Chin

17 mei 2026

Dzień dobry Pani Małgorzato,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo nam przykro, że otrzymany produkt nie spełnił Pani oczekiwań oraz że pojawiły się trudności związane z rozmiarem i procesem zwrotu.

Rozumiemy, jak rozczarowująca mogła być ta sytuacja, szczególnie gdy produkt okazał się niezgodny z oczekiwaniami. Z przykrością przyjmujemy również Pani uwagi dotyczące całego doświadczenia zakupowego.

Każda opinia jest dla nas ważna i pomaga nam analizować obszary wymagające poprawy, zarówno pod względem jakości obsługi, jak i komunikacji z klientami.

Jeszcze raz przepraszamy za zaistniałe niedogodności i dziękujemy za przekazanie swojej opinii.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Nie kupujcie nic w sklepie Elirena

Nie kupujcie nic w sklepie Elirena. Torba słabej jakości, przyjechała wygnieciona, uszkodzona i niezgodna z opisem. Kontakt mailowy był z botem - po miesiącu i milionach wymienionych maili udało mi się odzyskać większą część pieniędzy bez konieczności zwrotu produktu, ale bardzo przestrzegam przed oszustwem.

8 april 2026

Dzień dobry Pani Weroniko,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo nam przykro, że otrzymany produkt nie spełnił Pani oczekiwań oraz że stan torby po dostawie okazał się niezadowalający.

Z przykrością przyjmujemy również informacje dotyczące czasu komunikacji oraz przebiegu całego procesu. Rozumiemy, jak frustrujące mogło być to doświadczenie.

Każda opinia jest dla nas ważna i pomaga nam analizować obszary wymagające poprawy, zarówno pod względem jakości produktów, jak i obsługi klienta.

Jeszcze raz przepraszamy za zaistniałą sytuację i dziękujemy za przekazanie swojej opinii.

OSZUŚCI!!

OSZUŚCI!!! POD ŻADNYM POЗOREM NIE KUPUJCIE NA TEJ STRONIE!

Zamówiłam marynarkę, która na zdjęciach wyglądała bardzo ładnie i elegancko. W rzeczywistości przyszło wygniecione, tandetne ubranie, kompletnie niezgodne z opisem i zdjęciami na stronie.

Mimo że sklep deklaruje możliwość zwrotu, w praktyce poinformowano mnie, że koszt odesłania paczki będzie wyższy niż wartość samego produktu. Zamiast normalnego zwrotu pieniędzy proponowali jakieś bony i „rekompensaty”, żeby wymienić jeden beznadziejny produkt na drugi.

Stracone pieniądze i ogromne rozczarowanie. Żałuję, że wcześniej nie przeczytałam opinii — sama dałam się nabrać na ich reklamy.

Nie kupujcie nic na tej stronie internetowej!

11 mei 2026

Dzień dobry Pani Oleno,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo nam przykro, że otrzymany produkt nie spełnił Pani oczekiwań i że całe doświadczenie zakupowe okazało się rozczarowujące.

Rozumiemy Pani niezadowolenie związane z jakością produktu oraz różnicą pomiędzy zdjęciami na stronie a otrzymanym zamówieniem. Z przykrością przyjmujemy również informacje dotyczące procesu zwrotu i proponowanych rozwiązań.

Każda opinia jest dla nas ważna i traktujemy tego typu uwagi bardzo poważnie, ponieważ pomagają nam poprawiać jakość naszych usług oraz komunikację z klientami.

Jeszcze raz przepraszamy za zaistniałą sytuację i dziękujemy za poświęcony czas na przekazanie swojej opinii.

Nie polecam tego sklepu

Nie polecam tego sklepu. Produkt okazał się bardzo słabej jakości, tani plastikowy materiał, zupełnie niezgodny z oczekiwaniami i zdjęciami na stronie. Dodatkowo towar wysyłany jest z Chin, mimo że sklep nie informuje o tym w jasny sposób przed zakupem. Największy problem pojawia się przy zwrocie. Koszt odesłania paczki wynosi około 200 zł, czyli więcej niż sam produkt. Wygląda to tak, jakby sklep celowo utrudniał zwroty i liczył na to, że klienci zrezygnują z oddania towaru. Czuję się wprowadzona w błąd i zdecydowanie odradzam zakupy w tym sklepie ❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️❗️

30 maart 2026

Dzień dobry Pani Kamilo,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo nam przykro, że produkt nie spełnił Pani oczekiwań oraz że doświadczenie zakupowe okazało się rozczarowujące.

Dokładamy wszelkich starań, aby opisy i zdjęcia produktów jak najlepiej odzwierciedlały ich rzeczywisty wygląd i jakość, dlatego z przykrością przyjmujemy informację, że w tym przypadku było inaczej. Rozumiemy również Pani frustrację dotyczącą kosztów zwrotu oraz informacji związanych z wysyłką zamówienia.

Każda opinia jest dla nas bardzo cenna i pomaga nam ulepszać zarówno ofertę, jak i komunikację z klientami.

Przestrzegam przed zamówieniem…

Przestrzegam przed zamówieniem czegokolwiek z tego sklepu. Problem ze zwrotem towaru, którego to jakość odbiega od standardów przy tych produktach. Ubrania wysyłane z Chin, bardzo długi czas dostawy i brak możliwości anulowania zamówień nawet zaraz po zakupie! NIE POLECAM !Sklep Elirena jest powszechny i ​​prowadzony przez sztuczną inteligencję.

27 april 2026

Droga Moniko,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo nam przykro, że Twoje doświadczenie nie spełniło oczekiwań.

Rozumiemy Twoją frustrację dotyczącą procesu zwrotu, czasu dostawy oraz kwestii związanych z anulowaniem zamówienia. Twoje uwagi są dla nas ważne i stale pracujemy nad poprawą zarówno jakości naszych produktów, jak i obsługi klienta.

Dziękujemy za poświęcony czas i przekazanie swojej opinii.

Dno elirena

Wszystkie dodane opinie na 4 gwiazdki są najprawdopodobniej nieprawdziwe (napisane przez boty/fałszywe konta) Przestrzegam przed zamówieniem czegokolwiek z tego sklepu. Problem ze zwrotem towaru, którego to jakość odbiega od standardów przy tych cenach. Ubrania wysyłane z Chin, bardzo długi czas dostawy i brak możliwości anulowania zamówienia. Sklep Elirena jest głównie obsługiwany i prowadzony przez sztuczną inteligencję.
UWAGA OSZUSTWO!
Wystarczy wpisać i sprawdzić adres tego sklepu w Google aby nie mieć złudzeń 🙂
Katestraat 35, 6531 EE Nijmegen, Holandia

4 mei 2026

Antwoord van Elirena

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią.

Bardzo nam przykro, że Twoje doświadczenie z naszym sklepem nie spełniło oczekiwań. Rozumiemy frustrację związaną z czasem dostawy, procesem zwrotu oraz jakością produktów.

Chcielibyśmy zapewnić, że wszystkie opinie publikowane na naszej stronie pochodzą od klientów i traktujemy każdą opinię bardzo poważnie. Stale pracujemy nad poprawą jakości naszych usług oraz doświadczeń zakupowych naszych klientów.

Dziękujemy za poświęcony czas na przekazanie swojej opinii.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Bardzo długi czas oczekiwania na…

Bardzo długi czas oczekiwania na dostawę. Sukienka nawet nie przypomina tej na zdjęciu. Fatalna jakość i krój. Nikomu nie polecam!!!!Zgłosilam zwrot i mam złe przrczucia

3 mei 2026

Dzień dobry Pani Emilio,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Jest nam bardzo przykro, że czas oczekiwania na dostawę był tak długi, a otrzymana sukienka nie spełniła Pani oczekiwań pod względem jakości oraz kroju.

Rozumiemy, jak rozczarowujące jest otrzymanie produktu, który różni się od tego przedstawionego na zdjęciu. Dokładamy wszelkich starań, aby nasze produkty były zgodne z opisem i prezentacją, dlatego Pani uwagi są dla nas niezwykle cenne.

Jeszcze raz przepraszamy za zaistniałą sytuację i dziękujemy za cierpliwość.

Elirena

Firma, którą stosuje niewłaściwe praktyki, nie ma NIP, jednym słowem oszuści, którzy wskazują na siedzibę w Holandii a paczka idzie z Chin. Zgłosiłam oszustwo do Europejskiej Komisji Ochrony Konsumentów. Polecam też wpisy na Facebooku, które potwierdzają moją opinię. Spróbujcie napisać do tej firmy- będziecie mieli szansę porozmawiać z AI o imieniu Emily. Jeden wielki przekręt.
Wysłali mi niewłaściwy towar i miałam nie odbierać zamówienia - taka informację od nich otrzymałam e-mailem Po zwrocie mieli oddać pieniądze. Przesyłka do nich wróciła ale pieniędzy nie zwrócili. Jednym słowem zostałam okradziona.
Towar chiński a zwrot na koszt kupującego jeśli odbierzecie paczkę. Szkoda czasu i pieniędzy
P.S. uprzejmy komentarz pod moją opinią to kpina z konsumenta.

12 april 2026

Dzień dobry Pani Agnieszko,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Jest nam bardzo przykro, że Pani doświadczenie wzbudziło takie obawy.

Chcielibyśmy zapewnić, że działamy jako międzynarodowy sklep internetowy i współpracujemy z globalnymi partnerami logistycznymi, dlatego przesyłki mogą być realizowane z różnych lokalizacji. Informacje dotyczące działalności oraz wysyłki są dostępne na naszej stronie.

Traktujemy takie zgłoszenia bardzo poważnie i dokładamy wszelkich starań, aby nasze działania były przejrzyste oraz zgodne z obowiązującymi przepisami.

Uważajcie na oszustów Holenderskich

Uważajcie na oszustów Holenderskich. Firma Elirena wysyła chińskie produkty nie warte nawet 10% zapłaconej ceny za wybrany towar. Miałam nadzieję, że holenderski, to będzie świetny produkt a tu zwykłe holenderskie oszustwo. Firma Elirena wysyła chińskie produkty nie warte nawet 10% zapłaconej ceny za wybrany towar. Miałam nadzieję, że holenderski, to będzie świetny produkt a tu zwykłe holenderskie oszustwo. Piszę w imieniu siostry, która jest zszokowana takim zakupem.

29 april 2026

Szanowna Pani Basiu,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Jest nam bardzo przykro, że doświadczenie z naszym produktem nie spełniło oczekiwań Pani siostry.

Chcielibyśmy zapewnić, że dokładamy wszelkich starań, aby oferowane przez nas produkty były zgodne z opisem i spełniały określone standardy jakości. Państwa uwagi są dla nas bardzo ważne i traktujemy je poważnie.

Oszustwo!!!!!

Towar znacznie odbiega od przedstawionego na zdjęciu. „Temu” to przy tym rarytas. Dodatkowo sukienka poplamiona. Anulowanie zamówienia tuż po zakupie też nie ma racji bytu. Dałam się nabrać… Zwrot na koszt kupującego, znacznie przewyższający wartość towaru. Proponują marne 20% zwrotu za towar, który nie jest wart nawet 30 zł. Dramat…. Oszustwo!!

29 april 2026

Szanowna Pani Agnieszko,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo nam przykro, że otrzymany produkt nie spełnił Pani oczekiwań oraz że całe doświadczenie było dla Pani rozczarowujące.

Zapewniamy, że traktujemy takie uwagi bardzo poważnie i stale pracujemy nad poprawą jakości naszych produktów oraz obsługi. Pani opinia jest dla nas niezwykle cenna i została przez nas odnotowana.

Dziękujemy za jej przekazanie.

Oszustwo

Oszustwo. Wysyłaja badziew z chin

19 april 2026

Szanowna Pani Ewelino,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Bardzo nam przykro, że doświadczenie z zamówieniem nie spełniło Pani oczekiwań.

Każda opinia jest dla nas ważna i traktujemy ją z należytą uwagą.

Dziękujemy za przekazanie swoich uwag.

Beoordeeld met 1 van de 5 sterren

Na wysyłkę czekałam tydzień a na…

Na wysyłkę czekałam tydzień a na dostawę ponad 3 tygodnie. Chciałam anulować zamówienie jak mają podane na stronie, to okazuje się, że się nią da. Piszę do nich jedno, odpisują nie na temat. Nie polecam. Ogólnie porażka

25 april 2026

Szanowna Pani Magdo,

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią. Przykro nam słyszeć, że czas realizacji zamówienia oraz komunikacja nie spełniły Pani oczekiwań. Rozumiemy, jak frustrujące mogą być opóźnienia i brak jasnych odpowiedzi, dlatego traktujemy takie uwagi bardzo poważnie.

Państwa doświadczenia są dla nas ważną wskazówką do poprawy naszych procesów, aby podobne sytuacje nie miały miejsca w przyszłości.

Oczekiwanie na przesylke ponad 9 dni

Oczekiwanie na przesylke ponad 9 dni.
Wiecej dodawac nie musze

11 april 2026

Dzień dobry Magdaleno,

dziękujemy za Twoją wiadomość. 🙏 Przykro nam, że czas dostawy był dłuższy niż oczekiwano.

Rozumiemy Twoje niezadowolenie i przepraszamy za tę sytuację. Jeśli możemy jeszcze w czymś pomóc lub sprawdzić Twoje zamówienie, jesteśmy do dyspozycji. 💬

Oszustwo

Oszustwo, nie kupujcie tam nic.
Otrzymany garnitur nawet 50zł nie jest wart, za darmo też bym tego nie wzięła strata pieniędzy po komentarzach widzę, że mogę też zapomnieć o zwrocie pieniędzy żałuję, że wcześniej nie poczytałam opini o tym sklepie bo wszystkie negatywne są prawdziwe

17 april 2026

Dzień dobry Lucyna,

dziękujemy za Twoją opinię. 😔 Bardzo nam przykro, że otrzymany produkt nie spełnił Twoich oczekiwań.

Rozumiemy Twoje rozczarowanie i chcielibyśmy przyjrzeć się tej sprawie bliżej. Jeśli nadal potrzebujesz pomocy w związku ze zwrotem, prosimy o kontakt z naszym zespołem obsługi klienta chętnie pomożemy. 📩

OSZUSTWO

Uwaga złodziejska firma towar to szmaty z chin kasy brak zwrotu brak
Przestrzegam wszystkich komentarze są kupione

17 april 2026

Hi Adriana,

Dziękujemy za Twoją opinię. Bardzo nam przykro słyszeć o Twoim doświadczeniu i rozumiemy, jak frustrująca może być ta sytuacja.

Zapewniamy, że traktujemy takie zgłoszenia bardzo poważnie. Naszym celem jest dostarczanie produktów spełniających oczekiwania oraz zapewnienie sprawnego i przejrzystego procesu zwrotu. Jeśli produkt nie spełnił standardów lub napotkałaś problem ze zwrotem środków, chcemy to jak najszybciej naprawić.

Prosimy o kontakt z naszym działem obsługi klienta wraz ze szczegółami zamówienia, abyśmy mogli dokładnie sprawdzić sprawę i pomóc w rozwiązaniu — w tym w zwrocie lub refundacji, jeśli będzie to zasadne.

Twoja opinia jest dla nas bardzo ważna i pomaga nam ulepszać nasze produkty oraz obsługę.

Oszustwo!

Oszustwo!
Zamówiona sukienka zupełnie inna niż na zdjęciu tzn. Słaba jakość, inne szycie. Zwrot do magazynu w Chinach koszt 200 zł.
Ostatecznie zwrot 30% + nic nie warta sukienka.
Nie polecam!!!

6 april 2026

Antwoord van Elirena

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią, Pani Elżbieta.

Bardzo nam przykro, że otrzymany produkt nie spełnił Pani oczekiwań i różnił się od przedstawionego na zdjęciu — zdecydowanie nie jest to doświadczenie, jakie chcemy zapewniać naszym klientom.

Rozumiemy również, jak frustrujący może być proces zwrotu i związane z nim koszty. Chcielibyśmy przyjrzeć się tej sytuacji bliżej i sprawdzić, czy możemy zaproponować lepsze rozwiązanie.

Prosimy o kontakt z naszym zespołem obsługi klienta postaramy się znaleźć satysfakcjonujące rozwiązanie.

Jeszcze raz przepraszamy za niedogodności i dziękujemy za Pani opinię, która pomaga nam się rozwijać.

Potwierdzam negatywne opinie

Potwierdzam negatywne opinie. Nie miałam pojęcia, że towar będzie wysyłany z Azji - każda sztuka zamówionej odzieży została przysłana oddzielnie. Realizacja zamówienia trwała około dwóch tygodni. Zakupiony towar jest bardzo niskiej wartości, odbiega od opisów na stronie sklepu, a zwrot jest niemożliwy, bo do tej pory nie uzyskałam adresu, na który mam go przesłać (prawie miesiąc). Wymieniam się mailami z botem. Oferują bon do sklepu w ramach rekompensaty, informują, że paczki muszę odesłać na swój koszt, każdą oddzielnie do Azji i będzie mnie to kosztowało od 150 do 200 zł. za przesyłkę. Nawet informacja o zgłoszeniu sprawy do instytucji ochrony konsumentów nic nie dała.
Przestrzegam i odradzam zakupy!
DOPISEK
Po kolejnych mailach otrzymałam adresy zwrotu w Chinach. Ostatecznie sklep zwrócił 30%.
Sprawa zakończona, ale niesmak pozostał wielki.

12 april 2026

Antwoord van Elirena

Dziękujemy za podzielenie się szczegółową opinią, Pani Iza.

Bardzo nam przykro, że całe doświadczenie zakupowe było dla Pani rozczarowujące — zarówno pod względem czasu realizacji, komunikacji, jak i procesu zwrotu. Rozumiemy, że mogło to wywołać frustrację, szczególnie jeśli informacje nie były wystarczająco jasne na wcześniejszym etapie.

Każda taka sytuacja jest dla nas ważnym sygnałem do poprawy. Chcielibyśmy również podkreślić, że dokładamy starań, aby zapewniać wsparcie w procesach zwrotów i kontaktu z klientami, jednak widzimy, że w tym przypadku nie spełniło to Pani oczekiwań.

Dziękujemy za dopisek dotyczący finalnego rozwiązania sprawy. Bardzo cenimy Pani czas i opinię — pomagają nam one ulepszać nasze usługi i komunikację.

Ja również zostałam oszukana

Ja również zostałam oszukana, sklep to wielki przekręt, otrzymałam garnitury strasznej jakości, z przyszytymi chińskimi metkami, nie można dokonać zwrotu, również zgłaszam sprawę do UOKiK, może jakiś pozew grupowy uda się zrobić?

13 april 2026

Antwoord van Elirena

Dziękujemy za podzielenie się swoją opinią, Pani Justyna.

Bardzo nam przykro, że otrzymane produkty nie spełniły Pani oczekiwań i wywołały takie odczucia. Zdecydowanie nie jest to standard, do którego dążymy, i traktujemy takie zgłoszenia poważnie.

Chcielibyśmy również wyjaśnić każdą sytuację indywidualnie — jeśli wystąpił problem z jakością produktu lub procesem zwrotu, zachęcamy do kontaktu z naszym zespołem obsługi klienta, abyśmy mogli to zweryfikować i zaproponować możliwe rozwiązanie.

Zależy nam na transparentnej komunikacji i poprawie doświadczeń naszych klientów, dlatego każda taka opinia jest dla nas ważna.

Dit is Trustpilot