Banner for Fileworld

Fileworld Reviews

8.217
TrustScore 4 uit 5

4,1

Voor een 48-uur service is 0,60 een klantvriendelijke bedrag - het abonnement van 49.95 p/mnd is dat niet en dus moet ik die afschrijving snel zien te voorkomen, want past totaal niet bij mijn behoe... Toon meer

Zonder te weten een abonnement afgesloten voor 50 euro! Vermomt als 0,60 cent voor een document. Ik wilde een bestand bewerken met de services van fileworld, toen kwam ik op een betaalpagina waa... Toon meer

Helaas werd er €49,95 van mijn rekening afgeschreven nadat ik mij er niet van bewust was dat ik akkoord ging met een abonnement. Ik dacht dat ik alleen eenmalig €0,60 betaalde voor een dienst. Ik... Toon meer

Converteren van epub naar pdf ging goed. Goed betaalbaar met duidelijke uitleg over abonnement en opzeggen hiervan. Opzeggen ging eenvoudig.

1. Softwarebedrijf

FileWorld is your online Swiss-army knife for files. From a single, intuitive interface you can convert, compress, sign, translate, summarise and otherwise transform PDFs, images, videos, presentations, fonts and more. All processing happens on encrypted, GDPR-compliant servers, and every file is automatically deleted after completion, so privacy is built in by design. Real people answer every support request within 24 hours, and users consistently praise our clear interface and fast results. Join them and experience effortless file workflows today.

Goed

TrustScore 4 uit 5

8K reviews

Vraagt klanten om een review

Heeft 97% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(8.217)

7.216 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Prima mogelijkheid voor het converteren…

Prima mogelijkheid voor het converteren van een bestand. Dit kostte €0,60. Prima. Maar let op: na 2 dagen wordt er een abonnement gestart voor €49,95 per maand. Toen ik de afschrijving ontdekte had ik per mail contact met de klantenservice. Door Julie werd het bedrag per direct terug gestort. Goed opgelost

Hallo,

Bedankt voor uw uitgebreide en eerlijke feedback. Fijn om te horen dat Julie uw verzoek snel heeft opgepakt en het bedrag direct heeft teruggestort. Ook uw opmerking over de duidelijkheid van de abonnementsvoorwaarden waarderen we en nemen we mee.

Het Fileworld-team

Slechte ervaring, geen oplossing File world

Ik heb ongeveer een jaar geleden eenmalig €0,60 betaald voor het maken van een PDF. Zonder dat voor mij duidelijk was dat ik een abonnement aanging, wordt er sindsdien iedere maand €39,95 afgeschreven.
Ik heb FileWorld meerdere keren per e-mail gevraagd om het abonnement onmiddellijk te stoppen en mijn geld terug te betalen. Ze zeggen dat ze het gaan onderzoeken, maar daarna krijg ik geen oplossing of reactie meer.
Ik vind dit erg frustrerend en voel me hierdoor misleid. Ik wil dat de terugkerende betalingen onmiddellijk stoppen en dat de onterecht afgeschreven bedragen worden terugbetaald.
Ik deel mijn ervaring zodat anderen goed opletten voordat ze hun betaalgegevens bij FileWorld achterlaten

26 augustus 2026

Beste Nela,

Het spijt ons dat de behandeling van uw verzoek langer duurt dan verwacht. Onze teams zijn momenteel gemobiliseerd om uw dossier te onderzoeken en een passende oplossing te vinden. We komen zo snel mogelijk bij u terug met een update.

Het FileWorld-team

Voor een 48-uur service is 0,60 een…

Voor een 48-uur service is 0,60 een klantvriendelijke bedrag - het abonnement van 49.95 p/mnd is dat niet en dus moet ik die afschrijving snel zien te voorkomen, want past totaal niet bij mijn behoefte.
Inmiddels heeft Fileworld de opzegging van het abonnement per mail bevestigd. Dus lijkt helemaal prima zo. Mijn complimenten voor de goede afhandeling!

Hallo,

Bedankt voor uw uitgebreide en eerlijke feedback. We zijn blij dat de opzegging snel en naar tevredenheid is afgehandeld en dat u de ondersteuning positief heeft ervaren. Uw opmerking over de duidelijkheid van het abonnement nemen we uiteraard mee.

Het Fileworld-team

Geschrokken afschrijving maar snel refund!

Ik moet File world wel nageven dat de klantenservice mijn refund snel en soepel heeft afgehandeld. Ik mailde ’s avonds, kreeg de volgende ochtend al bericht dat de terugbetaling was aangevraagd en de dag erna stond het bedrag alweer op mijn rekening.

Bedankt aan Jenny van de klantenservice voor het snelle handelen! Ik ben blij met hoe dit uiteindelijk is opgelost.

Beste Zedina,

Bedankt voor uw uitgebreide feedback! Fijn om te horen dat Jenny u snel heeft kunnen helpen en dat de terugbetaling vlot is verlopen. We waarderen ook uw begrip en nemen uw ervaring mee om onze communicatie verder te verbeteren.

SCHANDALIG

Ik had een bestand wat ik wou converteren en dat zou me 0,60 euro kosten en nu is er opeens 50 euro afgeschreven. Ik heb een mail gestuurd en verwacht mijn geld terug want dit is echt te gek voor woorden!

Goedendag,

Onze excuses voor deze verwarring. De voorwaarden van de aanbieding, met name de proefperiode en de automatische verlenging van het abonnement, worden vermeld tijdens het betalingsproces en staan ook in de bevestigingsmail. We willen u het bedrag graag terugbetalen, maar we kunnen uw account op dit moment niet identificeren. Neem daarom contact met ons op via help@fileworld.co en vermeld daarbij dit bericht, zodat we uw situatie zo snel mogelijk kunnen oplossen.

Het FileWorld-team

Je betaalt voor 1 bestand te…

Je betaalt voor 1 bestand te converteren (althans, dat denk je). En dan wordt je op een slinkse manier in de val gelokt met een abonnement. Ik verwacht ook een terugbetaling want dit is in mijn ogen misleiding!

Beste Jessey,

Het spijt ons voor de verwarring. De voorwaarden van de aanbieding, waaronder de proefperiode en de automatische verlenging van het abonnement, worden tijdens het betalingsproces vermeld en ook in de bevestigingsmail herhaald. We hebben inmiddels contact met u opgenomen om uw situatie te verduidelijken en uw verzoek verder te bespreken.

Het FileWorld-team

Ik heb laatst een bestand geconverteerd…

Ik heb laatst een bestand geconverteerd naar PDF en €0,60 ervoor betaald. 2 dagen later ging er €49,95 van mijn rekening af. Ik zou dit graag terugwillen want ik heb weinig geld over.

Hallo,

Het spijt ons dat dit bedrag onverwacht van uw rekening is afgeschreven. Neem contact op met onze klantenservice met het e-mailadres van uw account, zodat we uw situatie kunnen controleren en u verder kunnen helpen met uw terugbetalingsverzoek.

Het Fileworld-team

Ik raad FileWorld echt af.

Ik raad FileWorld echt af.
Ik wilde één keer gebruikmaken van hun dienst en betaalde daarvoor een klein bedrag. Voor mij was totaal niet duidelijk dat ik daarmee een abonnement van €49,95 per maand zou afsluiten. Vervolgens werd er zonder dat ik dit bewust verwachtte ineens €49,95 van mijn rekening afgeschreven.
Wat mij nog bozer maakt, is dat ik daarna meerdere reviews heb gelezen van mensen die precies hetzelfde aangeven. Blijkbaar ben ik dus niet de enige die op deze manier onverwacht met een duur abonnement wordt geconfronteerd.
Voor mij is de manier waarop dit wordt aangeboden misleidend. Als ik duidelijk had gezien dat ik een abonnement van bijna €50 per maand zou afsluiten, had ik hier nooit mee ingestemd.
Ik heb inmiddels een beroep gedaan op mijn herroepingsrecht en geëist dat het abonnement per direct wordt stopgezet en mijn €49,95 wordt teruggestort

23 augustus 2026

Hallo,

Wij begrijpen en respecteren uw standpunt. Ons team heeft de terugbetaling van uw abonnement al verwerkt. De algemene voorwaarden met betrekking tot het abonnement en de verlenging ervan worden echter duidelijk vermeld op het moment van de betalingsbevestiging en kunnen te allen tijde op onze website worden geraadpleegd.

Met vriendelijke groeten,

Zeer handig en goedkoop

23 augustus 2026

Hallo,

We zijn blij met uw reactie en vinden het fijn om te horen dat u een positieve ervaring heeft gehad.

Tot ziens,

Pas op! Consumentenval. Zeer onbetrouwbaar

Pas op!! Zeer onbetrouwbaar. Dit is een consumentenval. Je denkt dat je 1 document laat converteren voor € 0,60 maar door de algemene voorwaarden te accepteren zit je vast aan een abonnement ( in mijn geval zelfs twee abonnementen) € 49,50 of € 39,95 per maand. Ik ontving geen enkele bevestiging dat ik een abonnement had afgesloten ( 2 zelfs) en wist dat niet. Dat had ik pas na een paar maanden door toen ik op mijn rekening keek en de afschrijvingen zag. Van 1 abonnement kreeg ik het geld terug. Bij het andere werd er gezegd dat ik mijn geld niet terugkreeg omdat het te lang geleden is en toen er na enige discussie er beloofd werd dat ik toch iets terugkreeg binnen 5 a 10 dagen dagen werd het niet betaald. Pas na het plaatsen van deze review kreeg ik ineens heel snel mijn geld terug. De manier waarop je een abonnement wordt aangesmeerd is zeer misleidend. Trap er niet in!

10 augustus 2026

Beste Maaike,

Het spijt ons dat u deze ervaring heeft gehad en we begrijpen uw frustratie. We hebben inmiddels contact met u opgenomen om uw situatie verder te bekijken en samen tot een passende oplossing te komen.

Het FileWorld-team

Een eenvoudige procedure en snelle…

Een eenvoudige procedure en snelle afhandeling waarna de download klaarstond.

21 augustus 2026

Hallo,

Bedankt voor uw positieve feedback! Fijn om te horen dat u de procedure eenvoudig vond en dat uw download snel klaarstond.

Snel en duidelijk

22 augustus 2026

Goedendag,

Hartelijk dank voor uw bericht. We zijn erg blij met uw positieve feedback.

Met vriendelijke groeten,
Het Fileworld-team

Misleidend abonnement en dienst werkte niet naar behoren

Ik heb helaas een slechte ervaring met Fileworld. Ik wilde alleen een bestand comprimeren en kreeg de indruk dat ik hiervoor een klein bedrag van €0,60 betaalde. Het was voor mij absoluut niet duidelijk dat ik hiermee ook een abonnement van €49,95 per maand afsloot.

Een maand later werd er ineens €49,95 van mijn rekening afgeschreven. Ik vind de manier waarop dit abonnement wordt aangeboden erg onduidelijk en misleidend. Als vooraf duidelijk was geweest dat ik een abonnement van bijna €50 per maand afsloot, had ik hier nooit mee ingestemd.

Daar komt nog bij dat de dienst waarvoor ik Fileworld überhaupt gebruikte niet naar behoren werkte: het lukte niet om mijn bestand te comprimeren tot de juiste bestandsgrootte.

Kortom: bijna €50 afgeschreven voor een abonnement waarvan voor mij niet duidelijk was dat ik het afsloot, terwijl de dienst ook nog eens niet deed waarvoor ik hem nodig had

19 augustus 2026

Beste Chelsea,

Het spijt ons dat uw ervaring met FileWorld niet aan uw verwachtingen heeft voldaan. We begrijpen zowel uw opmerkingen over de abonnementskosten als uw teleurstelling over het niet correct kunnen comprimeren van uw bestand. We hebben inmiddels contact met u opgenomen om uw situatie te bekijken en samen naar een passende oplossing te zoeken.

Misleidende proefperiode van €0,60

Je denkt €0,60 te betalen voor één conversie van één bestand. Het bestand wordt vervolgens binnen twee uur van hun server verwijderd, maar deze eenmalige dienst noemen zij ineens een “proefabonnement”. Na slechts 48 uur wordt dit automatisch omgezet in een abonnement van €49,95 per vier weken.

Ik heb nooit bewust de intentie gehad om zo’n duur doorlopend abonnement af te sluiten. Ik heb het abonnement onmiddellijk opgezegd en binnen de termijn van veertien dagen formeel gebruikgemaakt van mijn herroepingsrecht, zoals beschreven in artikel 7 van hun eigen algemene voorwaarden. Ik heb om volledige terugbetaling gevraagd en wacht momenteel op hun reactie.

Wees uiterst voorzichtig met de aanbieding van €0,60: het gaat volgens FileWorld om een proefabonnement dat al na 48 uur automatisch wordt verlengd.

21 augustus 2026

Beste MK,

Het spijt ons voor de ontstane verwarring. De voorwaarden van de aanbieding, waaronder de proefperiode van 48 uur en de daaropvolgende automatische verlenging van het abonnement, worden tijdens het betalingsproces vermeld en ook in de bevestigingsmail herhaald.

Wij zijn uiteraard bereid om uw terugbetaling te regelen. Neem hiervoor contact met ons op via help@fileworld.co, onder vermelding van deze review, zodat we uw account snel kunnen identificeren en het bedrag kunnen terugbetalen.

Snel

Fileworld is echt snel

Beste klant,

Bedankt voor uw positieve feedback! Fijn om te horen dat u de snelheid van FileWorld waardeert.

Het FileWorld-team

Terugbetaling na 0,60 cent betalen voor een abonoment van 49,95.

Ik wilde een bestand bewerken met de services van fileworld, toen kwam ik op een betaalpagina waar duidelijk aangegeven was dat ik voor 0,60 cent dit document kon laten maken. 4 dagen later wordt er 49,95 euro van de rekening geschreven. Ik voel me enorm voor de gek gehouden, ik hoop op een terugbetaling.

update: Inmiddels heb ik een terugbetaling ontvangen, erg snel dus daar ben ik blij mee!

Goedendag,

Het spijt ons dat de voorwaarden voor u niet duidelijk waren. De voorwaarden van de aanbieding, inclusief de proefperiode en de daaropvolgende automatische verlenging van het abonnement, worden vermeld tijdens het betalingsproces en staan ook in de bevestigingsmail. We hebben uw verzoek inmiddels verwerkt en het betreffende bedrag aan u teruggestort.

Goede klantenservice

Goede klantenservice, mega goed geholpen door Julie! Erg blij mee!

Hallo,

Bedankt voor uw enthousiaste feedback! Fijn om te horen dat Julie u zo goed heeft kunnen helpen en dat u tevreden bent met onze klantenservice.

Het Fileworld-team

Erg tevreden over mijn ervaring

Erg tevreden over mijn ervaring. Alles verliep soepel, de communicatie was duidelijk en ik werd goed geholpen. Zeker een aanrader!”

4 augustus 2026

Hallo,

Hartelijk dank voor uw mooie feedback! Fijn om te horen dat alles soepel verliep en dat u goed en duidelijk werd geholpen. Bedankt voor uw aanbeveling!

Makkelijk

Makkelijk. En snel gelukt! Jammer vd kosten

19 augustus 2026

Hallo,

Bedankt voor uw feedback! Fijn om te horen dat het makkelijk en snel is gelukt. We begrijpen uw opmerking over de kosten en nemen die zeker mee.