Banner for Fileworld

Fileworld Reviews

8.217
TrustScore 4 uit 5

4,1

Voor een 48-uur service is 0,60 een klantvriendelijke bedrag - het abonnement van 49.95 p/mnd is dat niet en dus moet ik die afschrijving snel zien te voorkomen, want past totaal niet bij mijn behoe... Toon meer

Zonder te weten een abonnement afgesloten voor 50 euro! Vermomt als 0,60 cent voor een document. Ik wilde een bestand bewerken met de services van fileworld, toen kwam ik op een betaalpagina waa... Toon meer

Helaas werd er €49,95 van mijn rekening afgeschreven nadat ik mij er niet van bewust was dat ik akkoord ging met een abonnement. Ik dacht dat ik alleen eenmalig €0,60 betaalde voor een dienst. Ik... Toon meer

Converteren van epub naar pdf ging goed. Goed betaalbaar met duidelijke uitleg over abonnement en opzeggen hiervan. Opzeggen ging eenvoudig.

1. Softwarebedrijf

FileWorld is your online Swiss-army knife for files. From a single, intuitive interface you can convert, compress, sign, translate, summarise and otherwise transform PDFs, images, videos, presentations, fonts and more. All processing happens on encrypted, GDPR-compliant servers, and every file is automatically deleted after completion, so privacy is built in by design. Real people answer every support request within 24 hours, and users consistently praise our clear interface and fast results. Join them and experience effortless file workflows today.

Goed

TrustScore 4 uit 5

8K reviews

Vraagt klanten om een review

Heeft 97% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(8.217)

7.216 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Snel en adequaat.

18 augustus 2026

Goedendag,

Hartelijk dank voor uw bericht. We zijn erg blij met uw positieve feedback.

Let op

Let op.
Ongevraagd wordt er een abonnement op je creditcard afgeschreven a €49,95 per maand. Gelukkig kwam ik hier achter en reclameer nu bij Visa. De reactie van Fileword was;”jammer dat u weggaat, wij kunnen u bij eventuele terugkeer een abonnement aanbieden van €4,— per maand.
Het is niet toevallig dat dit bedrijf in Zwitserland geregistreerd staat, in de EU mag dit niet en is strafbaar.
Ik ben benieuwd naar de reactie van Visa en neem contact op met mijn rechtsbijstand verzekering. Het was in mijn geval “slechts” €49,95, wie de administratie niet zeer regelmatig bekijkt is een groter bedrag kwijt.
Daarnaast, als dit breder bekend is, een ideaal verdienmodel, straffeloos oplichten.
JohnS
_________________________________
Het herroepingsrecht geeft je als consument een wettelijke bedenktijd van 14 dagen om een online of telefonisch aankoop (koop op afstand) zonder opgave van redenen te ontbinden. Je kunt de aankoop annuleren via de verplichte herroepingsknop op de website, per e-mail of via een retourformulier, waarna je het product binnen 14 dagen terugstuurt.Hoe het werktBedenktijd: Gaat in de dag na ontvangst van het product of bij diensten op de dag van de overeenkomst.Terugbetaling: De verkoper moet het volledige aankoopbedrag inclusief de standaard verzendkosten binnen 14 dagen na jouw herroeping terugbetalen.Kosten retourneren: De kosten voor het terugsturen zijn doorgaans voor eigen rekening, tenzij de verkoper dit anders aangeeft.UitzonderingenHet herroepingsrecht geldt niet voor:Maatwerkproducten die speciaal voor jou zijn gemaakt.Producten met een houdbaarheidsdatum (zoals verse voeding).Verzegelde producten waarvan de verzegeling is verbroken (zoals bepaalde cosmetica of cd's/dvd's).Tickets voor evenementen of reizen met een vaste datum.Meer diepgaande informatie en juridische hulpmiddelen vind je bij de Consumentenbond of de Autoriteit Consument & Markt.
____________________________
LET OP NIET VOOR DIT BEDRIJF!

Gouden tip aan de in Zwitserland gevestigde directie, verhuis naar de Kaaimaneilanden, nog belastingvrij ook. Alleen ff opletten als u naar de VS vliegt.

1 augustus 2026

Beste Johan,

Het spijt ons dat u die indruk hebt gekregen. De voorwaarden van de aanbieding, inclusief het abonnement en de automatische verlenging, worden tijdens het betalingsproces vermeld en nogmaals herhaald in de bevestigingsmail. Uiteraard hanteren wij de wettelijke herroepingstermijn en betalen wij onze klanten terug wanneer zij daar binnen deze termijn om vragen. In uw geval had u tot nu toe geen terugbetaling aangevraagd, maar alleen de opzegging van uw abonnement. Wij hebben inmiddels contact met u opgenomen om uw situatie nader te bespreken en een passende oplossing te vinden.

Corrigeren👍

Er gaat weleens iets mis, maar als het rechtzetten goed gaat zegt dat heel veel!!

15 augustus 2026

Hallo,

Bedankt voor uw eerlijke feedback! We zijn blij dat eventuele problemen goed en naar tevredenheid worden opgelost. Uw vertrouwen betekent veel voor ons!

Het Fileworld-team

Goed geholpen door JULIE.

Goed geholpen door JULIE.

17 augustus 2026

Hallo,

Fijn om te horen dat Julie u goed heeft kunnen helpen! Bedankt voor uw positieve feedback.

Het Fileworld-team

Pas op voor deze oplichters

Pas op voor deze oplichters! Je denkt een file te croppen voor € 0,60 en later kom je er achter dat ze maandelijks 39,95 van je rekening plukken. Er schijnt ergens in de kleine lettertjes te staan dat je een abonnement aan gaat. Misleidend, onbeschoft en crimineel. Ik kom hier na 6 maanden achter (ja, ik pluis niet elke maand mijn afschrijvingen na). Dus nu al € 250,00 betaald voor het croppen van 1 file....

14 augustus 2026

Beste klant,

We begrijpen uw ontevredenheid en betreuren de ontstane verwarring. De voorwaarden van de aanbieding, inclusief de proefperiode en de automatische verlenging van het abonnement, worden tijdens het betaalproces vermeld en ook in de bevestigingsmail herhaald. We willen uw situatie graag bekijken en samen tot een passende oplossing komen. Neem contact met ons op via help@fileworld.co en vermeld deze review, zodat we uw account kunnen identificeren.

Het FileWorld-team

Ik had eenmalig een transcript van…

Ik had eenmalig een transcript van geluidsfile nodig. Gelukt l

15 augustus 2026

Hallo,

Fijn om te horen dat het transcriberen van uw geluidsbestand is gelukt! Bedankt voor uw positieve feedback.

Ik vond de afhandeling geweldig

Ik vond de afhandeling geweldig

14 augustus 2026

Goedendag,

Hartelijk dank voor deze mooie beoordeling; we zijn blij dat we u tevreden hebben kunnen stellen.

Opgelet, geen maandelijkse betaalnotificaties

Ook ik liep in de val en betaalde een jaar lang 39,95 abonnementskosten zonder het te weten. Het grootste probleem is dat er geen maandelijkse betaalnotificaties worden verstuurd. Toen ik twee maanden geleden de betalingen uiteindelijk opmerkte en het abonnement opzegde via de knop op het dashboard, dacht ik dat de betalingen zouden stoppen, maar nee hoor! Ik contacteerde de helpdesk via de chat en die weigerde een terugbetaling. De maandelijkse betalingen worden ook niet vermeld op het dashboard. I
UPDATE: Ondertussen werd ik door het bedrijf gecontacteerde en stelden ze me voor om de helft terug te betalen, alsook de kritiek mbt maandelijkse betaalnotificaties ter harte te nemen.

10 augustus 2026

Beste Juergen,

We begrijpen dat deze situatie erg vervelend voor u is. De voorwaarden van het abonnement en de automatische verlenging worden tijdens het betaalproces vermeld en ook in de bevestigingsmail na de inschrijving. We nemen uw feedback over de betaalmeldingen en het dashboard serieus en willen uw situatie graag verder bekijken om tot een passende oplossing te komen.

correct

snel en correct

13 augustus 2026

Hallo,

Fijn om te horen dat alles snel en correct is verlopen. Bedankt voor uw review!

Het Fileworld-team

opletten of je hangt zonder het te weten vast aan een abonnement

Ik wilde een file converteren en kwam uit fileword.co, het zou me 0,60€ kosten maar tot mijn verbazing merk ik nu dat er tweemaal 29,95€ werd gedebiteerd voor een abonnement dat ik nooit heb afgesloten of alleszins niet duidelijk was dat het om een abonnement gaat.
Ik eis dan ook het volledige bedrag terug dus tweemaal 29,95€ . Na contact met hen werd het abonnement stopgezet en het geld keurig terug gestort.

10 augustus 2026

Hallo,

Wij begrijpen dat u ontevreden bent. Wij hebben uw verzoek om terugbetaling geaccepteerd en zijn bereid het volledige bedrag terug te betalen. Op dit moment kunnen wij uw account echter niet vinden. Neem alstublieft contact met ons op via help@fileworld.co en vermeld deze recensie, zodat wij uw dossier kunnen opzoeken en de terugbetaling kunnen verwerken.

Het FileWorld-team

Ik moest een foto verkleinen qua aantal…

Dank voor de snelle afhandeling van mijn probleem!
Ik ben netjes te woord gestaan via de emails en de terugbetaling is geregeld. Dankjewel daarvoor.

8 augustus 2026

Beste klant,

We begrijpen dat dit een verrassing was. Onze voorwaarden, inclusief de automatische verlenging na de proefperiode, worden echter volledig transparent weergegeven tijdens het betalingsproces. We hebben uw account niet kunnen identificeren via deze review. Schrijf ons op help@fileworld.co en ons team zal uw terugbetaling zonder verdere vertraging verwerken.

Pdf files splitsen

Ging wel makkelijk alleen beter op je computer doen dan met je mobiel. 5 files splitsen voor een klein bedrag. Had alleen graag dat de betaling ook gewoon via Ideal dan met een credit card.

6 augustus 2026

Hallo,

Bedankt voor uw feedback en uw suggesties. We nemen deze zeker mee voor de toekomst.

Het Fileworld-team

Ik heb woensdag een bestand via deze…

Ik heb woensdag een bestand via deze website voor €0,60 omgezet naar een pdf. Ik kon via apple pay betalen en kreeg absoluut geen melding dat dit zou over gaan in een abonnement. Daarnaast heb ik ook geen verdere mails ontvangen wat ik van dit bedrijf lees die reageren op andere berichtten van gedupeerde. Ik heb gemaild naar de helpdesk ik heb geen toestemming gegeven hiervoor en ga er vanuit dat de €49,95 die nu op mijn rekening als gereserveerd staat niet zal worden afgeschreven. Pure oplichting dit!!

7 augustus 2026

Beste Myrthe,

Uw terugbetaling is al verwerkt door ons team. Onze voorwaarden, inclusief de automatische verlenging na de proefperiode, worden volledig transparent weergegeven tijdens het betalingsproces. We hopen dat deze snelle oplossing uw vertrouwen herstelt. Voor eventuele vragen blijven we beschikbaar via help@fileworld.co.

Onbetrouwbaar

Onbetrouwbaar, ondanks mijn tijdige opzegging blijven ze toch aan de gang om geld van mijn rekening af te schrijven terwijl ik bewijs heb voor het stoppen van het abonnement. Er wordt op geen enkele manier aangeboden mij te compenseren om mijn geld terug te geven. Er is wel veel verkeer, maar geen constructieve oplossing. Ze blijven afschrijven niet met ze in zee gaan.

3 augustus 2026

Beste Rene,

Ons team heeft uw zaak al behandeld en de nodige assistentie verleend. Onze voorwaarden worden volledig transparent weergegeven tijdens het betalingsproces en geen enkel bedrag wordt afgeschreven zonder voorafgaande acceptatie.
Mocht u nog vragen hebben of verdere ondersteuning nodig hebben, nodig wij u uit om het gesprek voort te zetten via help@fileworld.co

Het Fileworld-team

Eerst zeggen ze 0,60 cent betalen en…

Eerst zeggen ze 0,60 cent betalen en zonder dat je het door hebt plakken ze er een abonnement aan vast van 49,95 per maand. Het zou best wel kunnen dat het in de voorwaarden staat, maar dit wordt niet duidelijk aangegeven bij het afrekenen! Ik hoop dat hier een passende oplossing voor kan worden gevonden

4 augustus 2026

Beste Julia,

Onze voorwaarden, inclusief de automatische verlenging na de proefperiode, worden volledig transparent weergegeven tijdens het betalingsproces. We hebben uw account niet kunnen identificeren via deze review. Schrijf ons op help@fileworld.co en ons team zal uw situatie persoonlijk bekijken en een passende oplossing vinden.

Fileworld

Fileworld. Wat is dit?
Ik betaal 60 cent voor 1 documentje en nu is er dus al 2 keer 39,95 afgeschreven. Dit is niet duidelijk aangegeven. Ik heb ook GEEN mail gehad met een bevestiging dat ik een abonnement ben aangegaan. Ik wil heel graag mijn 2 x 39,95 terug.

7 augustus 2026

Beste Patricia,

We betreuren deze ervaring oprecht. Onze voorwaarden worden volledig transparent weergegeven tijdens het betalingsproces. Uw terugbetaling is al verwerkt door ons team en we hopen dat dit uw vertrouwen herstelt.