Voor een 48-uur service is 0,60 een klantvriendelijke bedrag - het abonnement van 49.95 p/mnd is dat niet en dus moet ik die afschrijving snel zien te voorkomen, want past totaal niet bij mijn behoe... Toon meer

Zonder te weten een abonnement afgesloten voor 50 euro! Vermomt als 0,60 cent voor een document. Ik wilde een bestand bewerken met de services van fileworld, toen kwam ik op een betaalpagina waa... Toon meer
Helaas werd er €49,95 van mijn rekening afgeschreven nadat ik mij er niet van bewust was dat ik akkoord ging met een abonnement. Ik dacht dat ik alleen eenmalig €0,60 betaalde voor een dienst. Ik... Toon meer
Converteren van epub naar pdf ging goed. Goed betaalbaar met duidelijke uitleg over abonnement en opzeggen hiervan. Opzeggen ging eenvoudig.
FileWorld is your online Swiss-army knife for files. From a single, intuitive interface you can convert, compress, sign, translate, summarise and otherwise transform PDFs, images, videos, presentations, fonts and more. All processing happens on encrypted, GDPR-compliant servers, and every file is automatically deleted after completion, so privacy is built in by design. Real people answer every support request within 24 hours, and users consistently praise our clear interface and fast results. Join them and experience effortless file workflows today.
Zwitserland
Vraagt klanten om een review
Heeft 97% van zijn negatieve reviews beantwoord
Ik moest 2 EPS-bestanden omzetten in JPG. Internet bracht mij bij dit bedrijf. Ik moest hiervoor € 0,60 betalen. Later bleek dit voor een proefperiode van (let wel!) twee dagen te zijn. Daarna begint automatisch een abonnement waarvoor per vier weken een bedrag wordt gerekend. Geen moment kwam in mij op dat dit kon gebeuren, juist omdat ik € 0,60 had betaald voor het omzetten van 2 EPS-bestanden. Ik geef graag toe dat ik niet alle kleine lettertjes heb gelezen maar ik vertrouwde volledig op de gewekte indruk dat met die € 0,60 de zaak rond was. Erop speculeren dat je erin trapt door niet veel duidelijker aan te geven waar je echt aan toe bent mag wellicht in juridisch opzicht maar beschouw ik toch als een vorm van misleiding. Ik ontdekte het nog net op tijd.

Antwoord van Fileworld
Zoals vele anderen ben ook ik erin geluisd. Je betaald naar je idee €0,60 voor 1 bestand en vervolgens wordt er 2 dagen later een super duur abonnement afgeschreven. Nergens op de site kun je in contact komen met het bedrijf. Het is misleidend!
Na aanleiding van de reactie van fileworld wil ik bevestigen dat ze dit terug hebben gestort wat ik erg netjes vind!

Zeer misleidende werkwijze
Mijn ervaring met FileWorld is ronduit slecht. Ik maakte eenmalig gebruik van de dienst en betaalde daarvoor. Wat mij absoluut niet duidelijk was, is dat deze eenmalige betaling vervolgens automatisch werd omgezet in een doorlopend abonnement.
Ik kwam hier puur bij toeval achter. Ik heb geen duidelijke bevestiging ontvangen dat ik een abonnement had afgesloten en ook geen bericht dat er periodiek geld zou worden afgeschreven. Voor mij was dit simpelweg een eenmalige transactie.
Een verdienmodel waarbij een kleine eenmalige betaling ongemerkt overgaat in een betaald abonnement vind ik volstrekt onacceptabel. Wat mij betreft balanceert dit op de grens van wat je nog fatsoenlijk zakendoen kunt noemen. Het voelt voor mij als een abonnementsval en eerlijk gezegd bijna als een criminele handelswijze.
Mijn advies: wees extreem alert voordat je hier een eenmalige betaling doet. Controleer direct of je daarmee niet onbedoeld een abonnement activeert en houd je rekening goed in de gaten.
Ik zou FileWorld op basis van mijn ervaring absoluut niet aanbevelen.

Antwoord van Fileworld
dezelfde klacht als velen: voor 60 ct een bestand laten converteren en dan blijk je plotseling aan een abonnement van 49,50 vast te zitten. Een duidelijk gebrek aan communicatie! opletten dus

Antwoord van Fileworld
Had ik maar de reviews gelezen voor ik hiermee in zee ging. Ook ik ben één van de zovelen geweest die dacht voor 1 bestand eenmalig €0,60 te betalen.
Er staat vermeld 48uur toegang en dit had in geïnterpreteerd als 48uur toegang tot het bestand. Helemaal onderin staat er dan ergens dat het om een abonnement gaat in kleine letters.
Ik heb de betaling geblokkeerd, dus ik ben benieuwd hoe dit verder gaat, ze proberen nog steeds €49,95 af te schrijven.
Wat ik dan vooral jammer vind om te zien, is dat hier bij de reviews fileworld elke keer reageert en de voorwaarden aanhaalt. Misschien is het tijd om eens na te gaan of die voorwaarden wel zo duidelijk zijn. Daarnaast is het ook niet conform de Europese consumentenregels.
Onder de Europese consumentenregels (de zogeheten button rule) moet de betaalactie ondubbelzinnig duidelijk maken dat je een betalingsverplichting aangaat.
Daarom moet de knop bijvoorbeeld teksten bevatten als:
"Bestelling met betalingsverplichting"
"Nu kopen"
"Nu betalen"
"Abonnement afsluiten en betalen"
Dat doet de betalingspagina niet!!!
Update: fileworld vraagt of ik contact op wil nemen. Prima. Tegelijkertijd achter de schermen wordt mijn review gerapporteerd wegens schadelijke of illegale inhoud. Dank je wel trustpilot voor het constateren dat dit niet zo is en het online houden van mijn review.
Update 2: Na contact opgenomen te hebben is mijn account verwijderd en stoppen ze met proberen de €49,95 af te schrijven. Er wordt ook meteen gevraagd om mijn review aan te passen of te verwijderen ''om deze positieve oplossing te weerspiegelen''.
Gezien de situatie opgelost is krijgt mijn review er 1 ster bij. Eerst mijn review melden al schadelijk zodat trustpilot deze verwijderd (Wat niet gelukt is) en dan vragen of ik de review wil verwijderen omdat het opgelost is... Zo kom je makkelijk aan een goede gemiddelde score.
Laatste tip voor fileworld: steek dezelfde energie in het duidelijk maken van de betaalpagina. Als de meeste reviews gaan over onduidelijkheid, misschien ligt het aan jullie communicatie i.p.v. de rest.

Antwoord van Fileworld
Ook ik ben na een betaling van slechts €0,60 onbewust vast komen te zitten aan een abonnement van €49,95 per vier weken. Ik ging ervan uit dat ik betaalde voor een eenmalige service om een bestand om te zetten. Pas later ontdekte ik dat er zonder dat ik me daarvan bewust was een abonnement was afgesloten en er een maand lang €49,95 werd afgeschreven.
Misschien staat dit ergens in de algemene voorwaarden, maar de manier waarop dit wordt gepresenteerd is allesbehalve duidelijk en absoluut niet consumentvriendelijk. Ik vind het onacceptabel dat dit op deze manier kan gebeuren.
Mijn ervaring met dit bedrijf is dan ook zeer slecht. Ik hoop dat er alsnog een passende oplossing wordt geboden, want dit voelt misleidend en is niet hoe je met klanten om hoort te gaan.

Antwoord van Fileworld
Heel makkelijk ideaal om snel foto’s naar jpeg te converteren

Antwoord van Fileworld
Schandalig ! Dat ze 50 euro afschrijven per 4 weken ! Niet normaal !!!!!