Banner for Fileworld

Fileworld Reviews

8.225
TrustScore 4 uit 5

4,1

Voor een 48-uur service is 0,60 een klantvriendelijke bedrag - het abonnement van 49.95 p/mnd is dat niet en dus moet ik die afschrijving snel zien te voorkomen, want past totaal niet bij mijn behoe... Toon meer

Zonder te weten een abonnement afgesloten voor 50 euro! Vermomt als 0,60 cent voor een document. Ik wilde een bestand bewerken met de services van fileworld, toen kwam ik op een betaalpagina waa... Toon meer

Helaas werd er €49,95 van mijn rekening afgeschreven nadat ik mij er niet van bewust was dat ik akkoord ging met een abonnement. Ik dacht dat ik alleen eenmalig €0,60 betaalde voor een dienst. Ik... Toon meer

Converteren van epub naar pdf ging goed. Goed betaalbaar met duidelijke uitleg over abonnement en opzeggen hiervan. Opzeggen ging eenvoudig.

1. Softwarebedrijf

FileWorld is your online Swiss-army knife for files. From a single, intuitive interface you can convert, compress, sign, translate, summarise and otherwise transform PDFs, images, videos, presentations, fonts and more. All processing happens on encrypted, GDPR-compliant servers, and every file is automatically deleted after completion, so privacy is built in by design. Real people answer every support request within 24 hours, and users consistently praise our clear interface and fast results. Join them and experience effortless file workflows today.

Goed

TrustScore 4 uit 5

8K reviews

Vraagt klanten om een review

Heeft 97% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(8.225)

7.216 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Misleidend

Ik ben erg teleurgesteld in FileWorld. Ik heb eenmalig €0,60 betaald om een bestand te converteren. Zonder dat ik me daarvan bewust was, werd er vervolgens €49,95 van mijn rekening afgeschreven voor een abonnement. Dit was voor mij totaal niet duidelijk tijdens het afrekenen.

Pas achteraf ontdekte ik dat veel andere mensen precies hetzelfde is overkomen. Dat zegt voor mij genoeg. Ik voel me misleid en vind deze manier van werken absoluut niet transparant.

Ik heb direct contact opgenomen met de klantenservice en verwacht dat het volledige bedrag van €49,95 wordt teruggestort. Tot die tijd kan ik FileWorld zeker niet aanbevelen.

2 juli 2026

Goedendag,

Wij begrijpen uw ontevredenheid en bieden u onze oprechte excuses aan voor het ongemak. Ons team heeft uw verzoek al in behandeling genomen en uw abonnement terugbetaald. De algemene voorwaarden met betrekking tot het abonnement en de verlenging ervan worden echter duidelijk vermeld op het moment van de betalingsbevestiging en kunnen te allen tijde op onze website worden geraadpleegd.

Prima en snel

7 mei 2026

Hallo,

Hartelijk dank voor uw vertrouwen en voor deze positieve feedback.
Tot gauw,

In abonnenment gerommeld

Dit bedrijf leeft ervan om mensen in een abonnement te lokken. Ik wilde online een file converteren, dat kan voor 60 cent. Als je niet oplet, wat ik in alle drukte voor een project niet gedaan, heb, word je in een abonnement gelokt. Eindstand: ik heb nu 160 euro betaald voor het converteren van een videofile.

Update: 6 juli: na stopzetting is er opnieuw een afschrijving gedaan.

Goedendag,

Uw opmerking is ons opgevallen en wij bieden onze excuses aan voor de verwarring. Aangezien uw tevredenheid onze prioriteit is, willen we graag een passende oplossing voor u vinden. Aangezien we u niet hebben kunnen identificeren, verzoeken we u ons te schrijven naar help@fileworld.co onder vermelding van deze beoordeling. Uw verzoek zal dan met voorrang worden behandeld. Ter herinnering: de voorwaarden met betrekking tot de verlenging van het abonnement worden duidelijk en transparant weergegeven tijdens de bevestiging van de betaling.

Misleiding

Het omzetten van een bestand ging prima, maar ik vind het heel sneaky dat alleen in de hele kleine lettertjes staat dat je vast zit aan een abonnement ipv dat je betaald voor 1 omzetting/48 uur toegang. Ik moest snel 1 geluidsfragment omzetten omdat dat opeens binnen 30 minuten nog aangeleverd moest worden voor de begrafenis van mijn moeder. Vervolgens zie ik nu opeens dat er €40 afgeschreven is! Duur geluidsfragment zo en lekker makkelijk verdienen want het lijkt echt alsof je €0.60 betaald voor 1 omzetting/48 uur toegang. Ja, ik had de kleine lettertjes beter moeten lezen (alhoewel ik wel even andere dingen aan mijn hoofd heb/had) en zie het nu ook staan, maar ik vind het ook enorme misleiding dat het er niet iets duidelijker staat. Het voelt heel erg alsof ze misbruik gemaakt hebben van mijn situatie, omdat ik door al het geregel ook niet tijdig de mail heb kunnen lezen (want daar heb je maar 48 uur voor). Dus mensen, wees gewaarschuwd!

5 juli 2026

Beste Marin,

Het spijt ons oprecht te horen dat u deze ervaring op deze manier hebt beleefd, zeker gezien de persoonlijke omstandigheden die u beschrijft. We hebben uw verzoek al in behandeling genomen en hebben geprobeerd uw dossier terug te vinden, maar we kunnen uw account niet identificeren op basis van deze beoordeling. Kunt u contact met ons opnemen via help@fileworld.co en daarbij verwijzen naar deze beoordeling? We willen deze situatie zorgvuldig onderzoeken en samen een passende oplossing vinden.

Het FileWorld-team

Snel gedaan.👍

Snel gedaan.

4 juli 2026

Goedendag,

Hartelijk dank voor uw feedback. We zijn blij dat u tot onze gebruikers behoort.

Het Fileworld-team

1 juli een aankoop gedaan van €0,60…

1 juli een aankoop gedaan van €0,60 cent voor een bestand om te zetten. Zojuist wordt er €49,95 afgeschreven van mijn rekening zonder enige toestemming te hebben gegeven voor een abbonement. Ik verwacht dat dit opgelost wordt anders worden er andere stappen ondernomen.

Goedendag,

Uw verzoek om terugbetaling is al goedgekeurd. Wij bieden u onze excuses aan voor het ongemak. Aangezien wij u niet hebben kunnen identificeren, verzoeken wij u ons te schrijven naar help@fileworld.co onder vermelding van dit bericht. Uw verzoek zal dan met voorrang worden behandeld. Ter herinnering: de voorwaarden met betrekking tot de verlenging van het abonnement worden duidelijk en transparant weergegeven bij de bevestiging van de betaling.

Gemakkelijk in gebruik

Makkelijk in gebruik en relatief goedkoop

Goedendag,

We zijn blij dat u tevreden bent. Bedankt dat u de tijd heeft genomen om een beoordeling achter te laten.

Het Fileworld-team

Pas goed op met deze website

Pas goed op met deze website! Ik dacht een eenmalige dienst of proefperiode af te sluiten voor € 0,60. Nergens werd duidelijk vermeld dat ik hiermee direct vast zou zitten aan een duur, doorlopend abonnement.
Groot was mijn verbazing toen er slechts twee dagen later ineens € 49,95 van mijn rekening werd afgeschreven. Dit is pure misleiding en gaat volledig in tegen het consumentenrecht wat betreft duidelijke informatie en transparante prijzen. Ik heb hier nooit toestemming voor gegeven.
Ik heb inmiddels een officiële klacht ingediend en eis mijn geld (€ 49,95) binnen 7 werkdagen terug. Gebeurt dit niet, dan maak ik direct melding bij de ACM (ConsuWijzer) en laat ik mijn bank een stormboeking uitvoeren.
Consumenten wees gewaarschuwd!

2 juli 2026

Hallo,

Wij begrijpen en respecteren uw standpunt. Ons team heeft de terugbetaling van uw abonnement al verwerkt. De algemene voorwaarden met betrekking tot het abonnement en de verlenging ervan worden echter duidelijk vermeld op het moment van de betalingsbevestiging en kunnen te allen tijde op onze website worden geraadpleegd.

Goedendag,

Hartelijk dank voor uw positieve bericht; wij stellen uw feedback zeer op prijs.

Het Fileworld-team

Ik had een nummer die ik graag wilden…

Ik had een nummer die ik graag wilden downloaden is gelukt maar moest 0,60,- betalen krijg een dag later een afschrijving van 50,-. Ik wil dat graag terug verder heb ik niks gedaan met de website verder. Echt een slecht bedrijf. MENSEN NIET IN TRAPPEN IK BEN MIJN GELD KWIJT.

Goedendag,

Uw verzoek tot terugbetaling is al goedgekeurd. Wij bieden onze excuses aan voor de verwarring en het ongemak dat dit heeft veroorzaakt. Ons team heeft uw verzoek in behandeling genomen en uw abonnement terugbetaald. De voorwaarden met betrekking tot de verlenging zijn uiteraard te allen tijde te raadplegen op onze website.

Vlot

Vlot! Heel goed.

Hallo,

Bedankt voor uw feedback. We zijn blij te horen dat alles goed is verlopen.

Het Fileworld-team

Ik betaal via Apple Pay 0.60 cent voor…

Ik betaal via Apple Pay 0.60 cent voor een bestand paar dagen later word als oplichters 49 euro afgeschreven dit zijn oplichters doe het niet ik heb ze nú gecontacteerd ik wacht op een reactie

Hallo,

We begrijpen uw standpunt en het spijt ons zeer voor het ongemak. Ons team heeft de terugbetaling van uw abonnement al verwerkt. De algemene voorwaarden met betrekking tot het abonnement en de verlenging ervan worden echter duidelijk vermeld op het moment van de betalingsbevestiging en kunnen te allen tijde op onze website worden geraadpleegd.

Onterechte incasso

Eenmalig een bestand geconverteerd voor €0,60 en nog geen 2 dagen later een afschrijving van €39,95. Onterecht! Ik heb nergens een schriftelijk akkoord gegeven voor een abonnement. Heb ook nooit een mail ontvangen dus wist sowieso nergens vanaf. Nu een mail gestuurd met de vraag om de incasso van €39,95 terug te storten want dit moet niet kunnen!!

Snelle en Begrijpelijk

Snelle, begrijpelijke oplossing

Hallo,

Bedankt voor uw beoordeling, wij waarderen uw vertrouwen.
Tot gauw,

Goede ervaring

Goede ervaring

Hallo,

We zijn blij dat u een goede ervaring heeft gehad, hartelijk dank.