Banner for Fileworld

Fileworld Reviews

8.232
TrustScore 4 uit 5

4,1

Voor een 48-uur service is 0,60 een klantvriendelijke bedrag - het abonnement van 49.95 p/mnd is dat niet en dus moet ik die afschrijving snel zien te voorkomen, want past totaal niet bij mijn behoe... Toon meer

Zonder te weten een abonnement afgesloten voor 50 euro! Vermomt als 0,60 cent voor een document. Ik wilde een bestand bewerken met de services van fileworld, toen kwam ik op een betaalpagina waa... Toon meer

Helaas werd er €49,95 van mijn rekening afgeschreven nadat ik mij er niet van bewust was dat ik akkoord ging met een abonnement. Ik dacht dat ik alleen eenmalig €0,60 betaalde voor een dienst. Ik... Toon meer

Converteren van epub naar pdf ging goed. Goed betaalbaar met duidelijke uitleg over abonnement en opzeggen hiervan. Opzeggen ging eenvoudig.

1. Softwarebedrijf

FileWorld is your online Swiss-army knife for files. From a single, intuitive interface you can convert, compress, sign, translate, summarise and otherwise transform PDFs, images, videos, presentations, fonts and more. All processing happens on encrypted, GDPR-compliant servers, and every file is automatically deleted after completion, so privacy is built in by design. Real people answer every support request within 24 hours, and users consistently praise our clear interface and fast results. Join them and experience effortless file workflows today.

Goed

TrustScore 4 uit 5

8K reviews

Vraagt klanten om een review

Heeft 97% van zijn negatieve reviews beantwoord

Alle reviews

(8.232)

7.216 reviews in de afgelopen 12 maanden

Een review schrijven

Goedendag,

Bedankt voor uw reactie. We hopen u snel weer te zien.

Goede service, top

28 juni 2026

Goedendag,

We zijn blij dat u tevreden bent over onze service. Bedankt voor uw bericht.

Misleiding

Heel erg slecht en misleidend!

Ik heb één bestand laten converteren en daar netjes €0,60 voor betaald. Tot mijn grote verbazing bleek ik daarna ineens vast te zitten aan een automatisch abonnement, zonder dat dit voor mij duidelijk was of dat ik daar bewust toestemming voor heb gegeven.

Dit voelt ontzettend misleidend. Ik wilde alleen een eenmalige conversie uitvoeren, niet vastzitten aan een doorlopend abonnement.

Schandalige werkwijze. Ik raad anderen aan om heel goed op te letten voordat ze hier iets aanschaffen.

28 juni 2026

Beste Sharon,

Het spijt ons dat u deze ervaring zo heeft beleefd. De voorwaarden van het proefabonnement, inclusief de automatische verlenging, worden tijdens het afrekenen duidelijk weergegeven. Wij kunnen uw account niet terugvinden op basis van deze review. Gelieve ons te contacteren via help@fileworld.co en deze beoordeling te vermelden, zodat wij uw dossier in prioriteit kunnen behandelen.

Het FileWorld-team

Eenmalig een bestand geconverteerd voor…

Eenmalig een bestand geconverteerd voor €0,60 en nu zie ik ineens twee afschrijvingen van €49,95. Onterecht! Ik heb nergens schriftelijk akkoord gegeven voor een abonnement. Heb ook nooit een mail ontvangen dus wist sowieso nergens vanaf. Nu een mail gestuurd met de eis om de incasso van 2 keer €49,95 terug te storten want dit moet niet kunnen!!

Naar wat mailtjes heb ik gelukkig beide bedragen teruggekregen. Dus eerst ontevreden maar mijn review nu toch aangepast omdat ze het netjes en snel hebben teruggestort.

27 juni 2026

Goedendag,

Uw verzoek tot terugbetaling is goedgekeurd. Ons team heeft contact met u opgenomen om de terugbetaling op uw rekening bij te schrijven. Wij bieden u onze oprechte excuses aan voor de verwarring. De voorwaarden met betrekking tot het abonnement en de verlenging ervan worden echter duidelijk vermeld bij de bevestiging van de betaling.

€0,60 transactie verandert ongemerkt in een abonnement van €39,95

Na te denken een enkele transactie te maken van €0,60 wordt je vervolgens zonder pardon een abonnement aangesmeerd van €39,95 per vier weken, zonder dat je daar bewust mee instemt. Tuurlijk zal het vast ergens in de kleine lettertjes hebben gestaan, maar dat hebben ze dan wel heel goed verstopt.

Gelukkig zag ik op tijd een mail binnenkomen, waarin onderaan het volgende stond:

"Startdatum abonnement: 27 juni 2026. Er wordt je elke 4 weken een werkruimte-abonnement van €39,95 in rekening gebracht totdat je opzegt."

Je krijgt dus feitelijk maar 48 uur om erachter te komen dat je aan een doorlopend abonnement vastzit. Je moet maar net geluk hebben dat je die mail op tijd leest en de mail helemaal tot onderaan doorneemt om dit te ontdekken.

Ook de onderwerpregel van de mail is misleidend:

"Bevestiging van je transactie op Fileworld"

Niets in die onderwerpregel wijst erop dat het om een abonnement gaat. De mail wekt de indruk dat het slechts een bevestiging is van de betaling van €0,60, terwijl er in werkelijkheid een doorlopend abonnement aan vast blijkt te zitten.

Dit is gewoon een bewuste manier om mensen onopgemerkt aan een duur abonnement te binden. Erg trieste manier van werken.

25 juni 2026

Geachte klant,

Het spijt ons dat u die indruk hebt gekregen. De voorwaarden van het proefabonnement, inclusief de automatische verlenging, worden duidelijk vermeld tijdens het afrekenen en staan ook vermeld in de gebruiksvoorwaarden die te allen tijde op de website te raadplegen zijn. Aarzel niet om contact met ons op te nemen via help@fileworld.co als u vragen hebt of hulp nodig hebt.

Het FileWorld-team

Zonder akkoord abonnement verleng wat…

Zonder akkoord abonnement verleng wat mij 50 euro heeft gekost

24 juni 2026

Goedendag,

We betreuren uw ervaring en willen dit graag rechtzetten. We slagen er echter niet in om u te identificeren. We verzoeken u daarom ons te schrijven naar help@fileworld.co onder vermelding van deze beoordeling; uw verzoek zal dan met voorrang worden behandeld. Ter herinnering: de voorwaarden, waaronder de verlenging van het abonnement, worden duidelijk vermeld bij de bevestiging van de betaling.

In afwachting van uw reactie,

Goeie klantenservice

Ik had een probleem waar ik me zorgen over maakte, maar dit werd snel en professioneel opgepakt door de klantenservice. Na contact kreeg ik duidelijke uitleg en werd de situatie meteen opgelost. Fijn om te zien dat ze klachten serieus nemen en snel naar een oplossing zoeken. Bedankt voor de goede service!

19 juni 2026

Goedendag,

Wij begrijpen uw standpunt en willen u onze oprechte excuses aanbieden voor het ongemak dat dit heeft veroorzaakt. Ons team heeft contact met u opgenomen om een passende oplossing te vinden. Ter herinnering: de voorwaarden voor verlenging worden duidelijk vermeld bij de bevestiging van de betaling.

Belachelijk

Belachelijk! Ik heb 1 keer een png naar eps omgezet en heb hier eenmalig voor betaald. Ik heb nergens aangegeven dat ik een abonnement wil of dat er een proefperiode is ingegaan. Vandaag wordt er ineens €49,95 van mijn rekening afgeschreven. Ik moet mijn geld terug krijgen. Bizar dat dit mag.

19 juni 2026

Goedendag,

Wij begrijpen uw ontevredenheid. Ons team heeft contact met u opgenomen en de terugbetaling van uw abonnement afgehandeld. De voorwaarden voor de verlenging van het abonnement worden echter duidelijk en transparant vermeld bij de bevestiging van de betaling.

Het Fileworld-team

Ik heb voor 60 cent pdf en krijg…

Ik heb voor 60 cent pdf en krijg abonnement van 40 EURO! Dit kan niet en ik wil een terugbetaling!

18 juni 2026

Goedendag,

Uw verzoek om terugbetaling is al goedgekeurd. Stuur ons een e-mail naar help@fileworld.co en vermeld dit bericht, zodat we de terugbetaling op uw rekening kunnen bijschrijven. Ter herinnering: de voorwaarden voor de verlenging van het abonnement worden duidelijk vermeld bij de bevestiging van de betaling.

We kijken uit naar uw reactie,
Het Fileworld-team

Er.is zomaar geld afgeschreven van mij…

Er.is zomaar geld afgeschreven van mij rekening terwijl ik geen abonnement wou afsluiten ik heb een keer gebruikt en 60 cent betaald ik wil mij geld zo snel mogelijk terug anders ga ik aangifte doen bij de politie

18 juni 2026

Goedendag,

Wij hebben uw opmerkingen ter harte genomen en begrijpen hoe u zich voelt. Wij willen ons ook verontschuldigen voor het ongemak dat dit heeft veroorzaakt. Ons team heeft uw verzoek al in behandeling genomen en de terugbetaling verwerkt. De voorwaarden met betrekking tot de verlenging worden echter duidelijk vermeld bij de bevestiging van de betaling.

Het Fileworld-team

Onwetend vast aan abonnement.

Wilde een spraak opname omzetten in een geschreven tekst. Moest €0,60 verder niks bijzonders. Wordt er paar dagen later opeens 50 euro van m’n rekening afgeschreven. Belachelijk, nooit een abonnement gewild en opeens wordt er geld afgeschreven. Ik wil m’n geld terug.

11 juni 2026

Goedendag,

Uw verzoek tot terugbetaling is goedgekeurd. Neem alstublieft contact met ons op via help@fileworld.co zodat we het bedrag op uw account kunnen bijschrijven. Onze excuses voor de verwarring en het ongemak. Ter herinnering: de voorwaarden met betrekking tot de verlenging van het abonnement worden duidelijk vermeld bij de bevestiging van de betaling.

We kijken uit naar uw reactie,