Schoenen besteld , niet eens een mailtje van we hebben ze niet op voorraad, had ze echt echt nodig. Dan had k ze ergens anders kunnen bestellen en waren ze wel p tijd geweest. Na diverse mails, geen... Toon meer
Fijne zaak. Groot assortiment aan verschillende materialen. Personeel heeft verstand van zaken en weet waar ze over praten. Nemen de tijd en geven vakkundig advies. De volgende keer bestel ik zeker we... Toon meer
Bedrijf gebeld over uitleg van een product. Zou hier over teruggebeld worden, nooit gebeurt. Weer gebeld, kreeg ik de voicemail, ingesproken met terugbel verzoek, nooit gedaan. 3 keer een... Toon meer
Hierbij mijn review van First Care Company. Service: 6/5 Contact: 5/5 Order: 4/5 Netjes ingepakt, snelle levering. Bij ontvangst bleken twéé items niet op voorraad, deze werden netjes... Toon meer
Firstcarecompany.nl, Ambulancewebshop.nl en Survivalwinkel.nl vallen onder het familiebedrijf Firstcarecompany en is al 15 jaar dé tactische specialist in Nederland met een ruim assortiment uitrusting voor politie, defensie, handhaving, beveiliging, defensie en ambulancepersoneel. Ook particulieren zijn bij ons van harte welkom om materialen aan te schaffen. Liefhebbers die goede uitrusting weten te waarderen zijn bij ons aan het juiste adres. Wij leveren kwaliteitsproducten waar je op kunt vertouwen tijdens je dienst of avontuurlijke omzwervingen wereldwijd. Veel materialen die wij verkopen worden zijn getest door collega’s uit het werkveld zelf. Op deze manier selecteren wij alleen de beste materialen. Wij zijn als bedrijf zeer gespecialiseerd en te allen tijde bereid met u als klant mee te denken over de keuze van uitrusting, rekening houdende met uw specifieke wensen. Wij zijn niet voor niets uitrustingsspecialist en zijn op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op de tactische markt. Naast de verkoop van onze webshops bent u ook van harte welkom in onze showroom in Deventer.
Arnhemstraat 5, 7418CL, Deventer, Nederland
- 0570-644081
- info@firstcarecompany.nl
- firstcarecompany.nl
Heeft 25% van zijn negatieve reviews beantwoord
Reageert doorgaans pas na meer dan 1 maand
Klantonvriendelijk en slechte service!
Een set handschoenen besteld echter niet volledig naar wens.
Na per mail het retourformulier te hebben ontvangen, het pakketje binnen 2 weken opgestuurd.
Na 2 maanden via PostNL het pakket weer terug ontvangen omdat ze het niet bij de firma konden afleveren.
Firma ontkent het pakketje aangeboden te hebben gekregen en legt de schuld bij de koper die het pakket niet tijdig zou hebben verstuurd. Op mails wordt slecht gereageerd en telefonisch slecht en onfatsoenlijk te woord gestaan. De eigenaar weigert zelf aan de telefoon te komen.
De oplossing is een tegoedbon waarbij ik als consument dus in ieder geval drie keer verzendkosten moet betalen voor iets wat ik eigenlijk niet nodig heb.

Antwoord van First Care Company
Snelle levering, erg tevreden met mn aankoop
Valse beschuldigingen naar klant, trage of geen reactie, retourzending wordt niet terugbetaald
Op 22-8-2017 een steekwerend t-shirt besteld op de website firstcarecompany
Ik plaatst niet snel een (negatieve) review, maar in dit geval voel ik mij zo onterecht behandeld en vals beschuldigd, dat ik mijn verhaal graag wil delen.
Bij ontvangst alleen het shirt gepast en de steekwerende panelen in het shirt geschoven. Verder nooit gebruikt of gedragen, wat verkoper niet wilde geloven.
Het artikel bleek toch niet helemaal te zijn wat ik zocht, dus netjes via de in algemene voorwaarden beschreven procedure een retouraanvraag gedaan.
Hier kwam maar geen reactie op, dus tegen de deadline van de 14 dagen zichttermijn het pakket retour gestuurd omdat deze termijn anders zou verstrijken buiten mijn schuld om, omdat het bedrijf gewoonweg niet reageert op mijn retouraanvraag.
Na het versturen van de retourzending erachter gekomen dat ik het t -shirt niet bij de doos in had gedaan.
Daarom deze in een 2e zending dezelfde dag nog nagestuurd.
Op 8-9 een mailtje van het bedrijf wat ik wil dat er met het gererourneerde item wordt gedaan.
(Dit was ook al op het bijgevoegde retourformulier ingevuld, maargoed.)
Vervolgens krijg ik op 15-9 weer een mail, dat de steekwerende panelen onvolkomenheden zouden vertonen!
(HOE DAN? Ik heb ze in exact dezelfde staat teruggestuurd, en het hele shirt danwel de panelen zijn alleen maar even gepast!)
Dit heb ik ook duidelijk aangegeven toen het bedrijf vroeg of ik het item heb gebruikt en/of gedragen.
Ik werd in mijn ogen gewoon beschuldigd van het dragen en gebruiken, en dat de panelen door mijn toedoen "onvolkomenheden zouden vertonen".
Hierbij is mij ook nooit duidelijk gemaakt wat voor onvolkomenheden dit zouden moeten zijn, want door alleen even passen is dit gewoon onmogelijk.
Ik wist niet wat ik las toen ik deze reactie kreeg, dit heb ik nog nooit meegemaakt.
Tot op vandaag, 25-9-2017 nog steeds geen reactie of terugbetaling weer
ontvangen.
Op mails wordt niet gereageerd.
Voor mijn gevoel schepte dit de indruk dat dit bedrijf er alles aan deed om mij geen geld terug te hoeven geven, terwijl ze dit gewoon verplicht zijn volgens de wet kopen op afstand.
Dit is mijn persoonlijke mening door hoe ik het heb ervaren, en hierdoor is mijn vertrouwen in dit bedrijf weggenomen.
Het is toch uit den zotte dat ik straks wellicht juridische stappen moet gaan ondernemen als consument zijnde om mijn recht te halen en mijn geld terug te krijgen!
Uiteindelijk, na vele valse beschuldigingen van het bedrijf naar mij toe, en na heeeeel lang wachten en telkens weer moeten vorderen, toch mijn geld terug gekregen.
Ik ben niet tevreden over de service en manier van handelen van dit bedrijf, en ik bestel hier nooit weer....
De reactie hieronder van het bedrijf vind ik naar mijn mening enigzins misleidend, en komt ineens nadat het bedrijf heeft getracht mijn review te verwijderen.
Let hierbij ook op de datum van de post van mijn review, en de datum van het plaatsen van een reactie door bedrijf.
Ik wil daar mijn mening ook nog even over geven, zodat een ieder dit kan lezen:
Men beweert dat ze de panelen hebben opgestuurd naar fabrikant, terwijl in het contact met mij zij zeggen zelf onvolkomenheden te hebben geconstateerd. Over beoordeling fabrikant is nooit sprake geweest.
Het lijkt mij dan ook een sterk verhaal, want een product die niet gebruikt is, kan niet beschadigd zijn. Bewijs of foto van de onvolkomenheden zijn nooit geleverd. Van alleen even iets passen ontstaan geen onvolkomenheden, toch?
Zending is binnen de retourtermijn verzonden, aantoonbaar via track en trace.
Steekwerende panelen opnieuw gesealed door fabrikant?
De panelen werden mij al ongesealed geleverd, zonder plastic oid erom.
Beoordeling ligt ter inzage?
Waarom heb ik deze nooit gezien dan?
Kortom, na het lezen van mijn review en het gesteggel met dit bedrijf laat ik het aan de lezer zelf over om hier wel of geen bestelling te plaatsen ;-)

Antwoord van First Care Company
Na bijna 2 maanden gewacht te hebben op …
Na bijna 2 maanden gewacht te hebben op een bestelling, meerdere mails verzonden te hebben zonder antwoord te hebben ontvangen maar eens de "WhatsApp service " gebruikt... Wordt niet eens op gereageerd (test zelf maar), dan eindelijk mijn bestelling ontvangen, je raadt het nooit, van hetgeen wat ik daadwerkelijk heb besteld, merk spullen van goede kwaliteit hebben ze me gewoon imitatie troep opgestuurd, heb ik daar dik 2 maanden op moeten wachten????? Oplichters zijn jullie, man man man ik ben zo ontzettend kwaad het ongelooflijk , jullie kunnen binnenkort een brief van de advocaat verwachten.
Top bedrijf!
Erg goede service, snelle levering en zeer klantgericht en vriendelijk.
Uit meerdere bestellingen kan ik zeggen dat de geleverde kwaliteit goed is.
Eenmalig een probleempje gehad met een bestelling, dit werd zeer snel opgelost.
Goede en snelle service!!!!
Onlangs een zaklamp gekocht bij Firstcarecompany. De lamp is van prima kwaliteit en werd snel geleverd.
Ik ben erg blij met mijn nieuwe lamp en Firstcarecompany heeft er een nieuwe tevreden klant bij!!
heel erg bedankt voor de goede afhandeling
Ik had per ongeluk het verkeerde artikel besteld voor de kerst en merkte dit pas bij het ontvangen van de bestelling. Aangezien het een kadotje was voor mijn man was dit een enorme teleurstelling. Na een telefoontje met Firstcarecompany hebben ze het alsnog mogelijk gemaakt dat ik het goede artikel op tijd binnen heb gekregen.....heel erg bedankt voor jullie geweldige hulp! Mijn man is erg blij met zijn nieuwe horloge en ook de rugzak is precies wat wij zochten. Ik zal jullie zeker aanraden bij vrienden en collega's Een tevreden kant :)
Geweldig geholpen, echt een aanbeveling!!!
Naar aanleiding van goede referenties van collega beveiligers een speciaal kogelwerend vest besteld bij dit bedrijf. Aangezien ik vrij lang ben en het vest verlengd moest worden liep ik bij een aantal bedrijven tegen problemen aan. Bij Firstcare werd ik geweldig geholpen en ook het verlengen was geen enkel probleem. Binnen 2 weken had ik mijn aangepaste vest en moet eerlijk zeggen dat het zeer prettig zit. Ik adviseer iedereen die een goed beschermingsvest zoekt contact op te nemen met deze zeer deskundige mensen. Aan mij hebben ze in ieder geval een vaste klant erbij! Een blije beveiliger .....
zeer goed
Al jaren met collega’s klant bij Firstcarecompany, aardige mensen en zeer betrokken bij de klanten!
Ze hebben een groot assortiment met kwalitatief goede merken en bij vragen van onze kant worden we altijd
klantvriendelijk en vakkundig geholpen. Ook de winkel is voor onze doelgroep een snoepwinkel waar wij graag komen.
Ik kan alleen maar zeggen top bedrijf!!!
Waardeloze service, klantonvriendelijk en traagggggg!
Ik heb bij Firstcarecompany een zaklamp Sunwayman V60C gekocht.
(€ 215) De zaklamp is gevallen en het glas is kapot.Begin september heb ik het bedrijf benaderd om te vragen hoe het glas kan worden vervangen. Na enige weken wachten op antwoord, dat ik niet kreeg, heb ik nogmaals de mail verstuurd. Enkele dagen later kreeg ik antwoord dat zij e.e.a zouden uitzoeken. Nu eind december heb ik nog steeds geen antwoord ontvangen. Ondertussen heb de producent van de lamp benaderd en binnen enkele dagen ontving ik een nieuw glas en uitleg hoe het glas te vervangen. Aan de kwaliteit van de service kan nog heel veel verbeterd worden.
Waardeloze service
3 keer een mail gestuurd, geen reactie.
Jammer, ze hebben producten voor een goede prijs, echter betaal ik liever iets meer voor een goede service en afhandeling!!!!!
Top!
Ik ben hier een vaste klant en kom regelmatig in Deventer in de winkel of bestel online via de website en de communicatie is altijd duidelijk, vriendelijke medewerkers en snelle levering.
Mocht de levertijd wat langer duren dan word ik daarvan altijd op de hoogte gebracht.
Niks te klagen dus.
SLECHT!!! Klantonvriendelijk en traag!
Bestelling geplaatst, er wordt dan een mail met de bevestiging van bestelling gestuurd. Nergens iets te vinden over een levertijd. Na ruim een week nog niks ontvangen!
Mail gestuurd, trage reactie. In deze mail staat dat er standaard een levertijd van 10 (!) werkdagen wordt gehanteerd, bovendien is het bestelde artikel niet op voorraad ( dit is dus allemaal niet te zien op de site).
Wel besteld bij de importeur, het artikel zou deze week worden geleverd en naar mij worden verzonden. U raad het al, er komt niets.... Maar ook geen contact over wat er aan de hand is. Terwijl Firstcarecompany zelfs over mijn tel nr beschikt.
Helaas was er met de bestelling enige haast van mijn kant. Overigens was het bestelde artikel ook als proef voor de rest van mijn team, zodat er een grotere order van onze kant naar firstcarecompany had kunnen volgen.
Opnieuw gemaild, opnieuw trage reactie. Volgens firstcarecompany had de importeurde verkeerd geleverd, zoals ze me vorige week gemaild zouden hebben. Mailbox en junkmail nogmaals doorzocht, GEEN mail gevonden. Liegt firstcarecompany nu ook nog!?.
In de mail wordt gesteld dat men zich kan voorstellen dat ik nu wil annuleren. Geen woord van excuus echter! Ik heb de bestelling geannuleerd en in mijn mail mijn ongenoegen over de gang van zaken geuit. Hierop volgt geen reactie!
Pas twee weken later staat het bedrag teruggeboekt op mijn rekening.
SLECHT FIRSTCARECOMPANY, ZEER KLANTONVRIENDELIJK! Neem een voorbeeld aan bv bol.com.....
Fijne transactie.
Beoordeling gebaseerd op 1(ste) bestelling.
Heel mooie overzichtelijke en veelzijdige site op tactical gebied.
Na bestelling per email een orderbevestiging. Helaas zonder levertijd.
Artikel geleverd na 2 werkdagen.
Helaas versturen deze heren via GLS, waardoor ik twijfel over een eventuele volgende bestelling. Natuurlijk kan Firstcarecompany hier niks aan doen.
Ben wel erg blij met de transactie en mijn nieuwe 5.11 bug out bag!
Thanks.